英语选择性必修 第一册Unit 3 Faster, higher, stronger同步练习题
展开A
The 2016 Ri Olympic Games have cme t an end.Withut dubt,many Chinese sprts fans sat in frnt f the TV and cheered ur athletes n,hping that they wuld get as many gld medals as pssible.
But smetimes ur desire fr gld medals can result in the sadness f failure.When Liu Xiang,China's track her,pulled ut f the Beijing Olympics due t injury,he greatly disappinted many Chinese sprts fans.
But things are different nw.In the 2016 Ri Olympic Games,we saw a healthier and mre lenient Chinese attitude tward the sprts peple,fully in line with the Olympic spirit.
China didn't win any gld medals n the first day.But,instead f criticizing the athletes wh failed t finish n tp f the pdium(领奖台),the majrity f fans were happy with their effrts.“Reacting in the right way when an athlete misses ut n gld shws the maturity f a persn,and is als a challenge fr a cuntry t face up t in the prcess f develpment,” cmmented CRI.
Swimmer Fu Yuanhui wn fans' hearts,even if she nly wn a brnze medal in the 100m backstrke final.Her fans n her Sina Weib micr blg have increased 100,000 t ver 6 millin.Many sprts fans appreciated her straightfrward character and attitude tward cmpetitin.
“The warm supprt frm Internet users shws that public attitude tward cmpetitive sprt and the Olympics have gtten t a higher level,” said an article in the Peple's Daily.
【语篇解读】 参加奥运会没有赢得奖牌会让运动粉丝们伤心吗?大众从之前的看中奖牌,到现在的注重运动员的努力,这是中国粉丝态度的转变,也表明奥运会进入新的水平。
1.What can we knw abut Liu Xiang frm the passage?
A.He didn't cmplete his event in the Beijing Olympics.
B.He was required t give up the cmpetitin.
C.The audience desired him little.
D.He is still a famus athlete.
A [细节理解题。根据第二段“When Liu Xiang,China's track her,pulled ut f the Beijing Olympics due t injury”可知,刘翔因为受伤,没能参加北京2008年奥运会,故选A。]
2.What des the underlined wrd “lenient” mean in Paragraph 3?
A.Serius. B.Unhappy.
C.Tlerant. D.Cmplaining.
C [词义猜测题。句中 healthier 和 mre lenient并列。根据四个选项的意思serius严肃的,认真的;unhappy不高兴的;tlerant忍耐的;cmplaining埋怨的,故这里只有C符合语境。句意:在Ri Olympic Games,中国人对运动员有更健康、更有耐性的态度。故选C。]
3.Peple like Fu Yuanhui because f her .
A.winning a brnze medal B.kindness t the fans
C.Weib mirc blg D.attitude t cmpetitin
D [细节理解题。根据文章第五段中的“Many sprts fans appreciated her straightfrward character and attitude tward cmpetitin.”可知,很多运动粉丝欣赏的是Fu Yuanhui的个性和她对比赛的态度。故选D。]
4.What is the best title fr the passage?
A.Learning hw nt t win
B.Winning gld medals is imprtant
C.Changing attitude t athletes is a must
D.Getting as many gld medals as pssible
A [主旨大意题。文章描述了中国人对待奥运会运动员的态度发生了转变,这是更健康的态度。所以文章题目用“Learning hw nt t win(学会面对失败)”最合适,故选A。]
B
Basketball Statistician Help Wanted
The Athletic Department is lking fr students t help assist staff during the Fall 2020,Winter 202021 and Spring 2021 semesters.Students in this psitin will be keeping live statistics during basketball games.Students must meet all f the fllwing requirements:
·Gd cmputer skills
·Available evenings and weekends
·Knwing basketball rules and statistics
Students interested in wrking fr the Athletic Department shuld cntact the Athletic Crdinatr at their respective(各自的) campuses.
·TP/SS Athletic Crdinatr,Michael Simne,2405671308
·Rckville Athletic Crdinatr,Jrge Zuniga,2405677589
·Springfield Athletic Crdinatr,Gary Miller,2405672273
·Germantwn Athletic Crdinatr,Gauri Chavan,2405676915
【语篇解读】 本文是一则广告。广告中说一个田径部需要招募一些学生帮助记录篮球比赛的现场数据,介绍了工作时间、学生必须符合的要求以及如何跟联络员取得联系。
5.When will the jb start?
A.In May 2020. B.In May 2021.
C.In September 2020. D.In September 2021.
C [细节理解题。根据文章的第一句话The Athletic Department is lking fr students t help assist staff during the Fall 2020,Winter 202021 and Spring 2021 semesters.可知,这份工作的时间是2020年的秋天,2020年至2021年的冬天以及2021年的春天。C项“In September 2020.”属于2020年的秋天,其余选项不符合时间规定,故选C项。]
6.Wh is mre likely t get the jb?
A.Sam,English majr,member f the cllege basketball team.
B.Judy,IT staff with night classes,children's basketball team cach.
C.Ted,cmputer majr,basketball fan,free n evenings and weekends.
D.Mlly,parttime prgrammer,high schl basketball player,new mther.
C [细节理解题。根据文章信息Students must meet all f the fllwing requirements:Gd cmputer skills,Available evenings and weekends 以及Knwing basketball rules and statistics可知,学生必须有良好的电脑技能,晚上和周末有空,了解篮球规则和数据。Ted是电脑专业,他是篮球迷,晚上和周末都有空,符合所有要求。]
7.Whm shuld yu cntact if yu want t apply fr the jb in Rckville?
A.Michael. B.Jrge.
C.Gauri. D.Gary.
B [细节理解题。根据文章信息Students interested in wrking fr the Athletic Department shuld cntact the Athletic Crdinatr...可知,如果对这份工作感兴趣,可以联系他们。再根据题干信息Rckville可以定位到原文中的Rckville Athletic Crdinatr,Jrge Zuniga...,由此可知应该联系Jrge,故选B项。]
Ⅱ.读后续写
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
Jatin and his yunger sister,Neha,lived with their parents in a pr neighbrhd.Their mther was very sick and their father was struggling t find a jb,and they had nly a little mney with which t buy fd.As they had nt paid the rent fr several mnths,the landlrd was breathing dwn their necks(盯着他们).
One day,Jatin tk Neha's shes t a she repairman t be fixed,but he lst them n the way hme.It wasn' t until he gt hme that he realized he had lst the shes.He was afraid that his parents wuld be angry and disappinted,s he begged his sister t keep it secret.Neha agreed and the tw decided t share Jatin's running shes.Neha's schl hurs were in the mrning,s she wuld wear them first.After schl,she wuld rush back and give them t Jatin.He culd then run t his schl,which began in the afternn.Althugh he ran as fast as he culd,Jatin ften arrived late and was warned by the schl.
A lngdistance race was ging t be held fr the bys in the city.When Jatin learned that the third prize was a new pair f shes,he decided t take part.He ran hme excitedly and prmised his sister that he wuld win her the new shes.
The day f race arrived.Jatin had a strng start,but halfway thrugh the race he began t get tired and his legs began t ache.Getting mre and mre exhausted he thught nly f Neha and his prmise t her.Dreaming f the new shes he wuld win fr his sister gave him strength,and he stayed right behind the tw fastest runners,determined t finish third.Suddenly,as the finish line drew near,anther runner cllided(碰撞)with Jatin frm behind and Jatin crashed t the grund.
Paragraph 1:
Jatin lked up and he saw the ther bys rushing ahead.
Paragraph 2:
Filled with pleasure,Jatin walked hme in n time.
【参考范文】
Paragraph 1:
Jatin lked up and he saw the ther bys rushing ahead.Refusing t give up at this crucial pint,Jatin clenched his teeth,jumped t his feet and ran as fast as he culd.Finally,he was the furth ne t dash acrss the finish line.Jatin culdn't help sbbing at the thught f letting his sister dwn.But much t his surprise,the runner wh cllided with him was disqualified fr breaking the rule and Jatin wn the third prize.Jatin felt verjyed and relieved during the award ceremny,hlding the shes clse t his chest.
Paragraph 2:
Filled with pleasure,Jatin walked hme in n time.He culd nt wait t see his sister and share the gd news.On his arrival,Jatin fund Neha was walking abut utside nervusly and anxiusly.“Neha,see what I have gt fr yu.” Jatin said excitedly,taking the prize ut f his bag with his trembling hands.The instant Neha saw the shes,her face lit up.S thrilled was she that she threw herself at Jatin.“Thank yu! Jatin.” Tears f jy welled up in their eyes as the brther and the sister hugged tightly tgether.
高中英语选择性必修一 课时分层作业3 表达·作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修一 课时分层作业3 表达·作文巧升格,共6页。
高中英语选择性必修二 课时分层作业9 表达作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修二 课时分层作业9 表达作文巧升格,共5页。
高中英语选择性必修一 课时分层作业9 表达·作文巧升格: 这是一份高中英语选择性必修一 课时分层作业9 表达·作文巧升格,共6页。

