![No.12 语篇配餐练01](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/12129755/0/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![No.12 语篇配餐练02](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/12129755/0/1.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![No.12 语篇配餐练03](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/12129755/0/2.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
高中英语Unit 3 Life in the future当堂达标检测题
展开Ⅰ.阅读理解
A
Plan yur dream vacatin t ne f these excellent destinatins.
St. Lucia
Abundant rainfrests and splendid muntains are all reasns t visit this Caribbean island. St. Lucia ffers the perfect mix f relaxatin and adventure. T take in the breathtaking scenery, plan t hike the Pitn Muntains r dive in the waters f Anse Chastanet.
Banff. Alberta
This Canadian destinatin will bring ut the explrer in anyne wh visits. Frm hiking and whitewater rafting t skiing and snwbarding, Banff ffers travelers an abundance f yearrund utdr activities. The Lake Luise Ski Resrt is ne f the largest in Nrth America and the striking pht pprtunities f the Canadian Rckies frm Mraine Lake can't be underestimated (低估).
Machu Picchu
Accrding t travelers, a visit t this Peruvian UNESCO Wrld Heritage (遗产) site is a nceinalifetime adventure. Lcated in the Andes Muntains, it is the mst familiar icn (象征物) f Inca civilizatin. Spend a few days accustming yurself t the altitude in the neighburing city f Cusc, where yu can experience a mix f Incan and Spanish cultures.
Great Barrier Reef
It's easy t see why the Great Barrier Reef is ne f the Seven Natural Wnders f the Wrld—it stretches nearly 1,500 miles alng the eastern castline f Australia and features abut 3,000 reefs, 900 islands and mre than 1,500 species f fish. Travelers can see these amazing natural structures frm the air r underwater. Hwever, large amunts f cral bleaching (褪色) caused by rising cean temperatures put this place's cntinued existence at risk, s plan yur visit sn t see this awesme sight up clse.
1.What can yu enjy bth in St. Lucia and Banff?
A.Diving.B.Skiing.
C.Hiking.D.Snwbarding.
解析 根据St. Lucia中最后一句“T take in the breathtaking scenery, plan t hike the Pitn Muntains r dive in the waters f Anse Chastanet.”和Banff. Alberta中第二句“Frm hiking and whitewater rafting t skiing and snwbarding, Banff ffers travelers an abundance f yearrund utdr activities.”可知,在St. Lucia和Banff游客们都可以进行徒步旅行。C项正确。
答案 C
2.Where may a histrian chse t g?
A.St. Lucia.
B.Machu Picchu.
C.Banff. Alberta.
D.Great Barrier Reef.
解析 根据Machu Picchu中第一句“Accrding t travelers, a visit t this Peruvian UNESCO Wrld Heritage (遗产) site is a nceinalifetime adventure.”可知,Machu Picchu是联合国教科文组织的世界遗产,这些地方通常是历史学家最喜欢参观游览的地方。B项正确。
答案 B
3.What d we knw abut the Great Barrier Reef?
A.It's n the western cast f Australia.
B.It's famus fr cral reefs rather than fish.
C.It may disappear if temperature keeps n rising.
D.Peple must take a plane t enjy its beauty.
解析 根据Great Barrier Reef中最后一句“Hwever, large amunts f cral bleaching (褪色) caused by rising cean temperatures put this place's cntinued existence at risk, s plan yur visit sn t see this awesme sight up clse.”可知,海洋温度升高造成大量珊瑚褪色,对大堡礁的存在构成威胁。由此可推知,如果温度继续升高,大堡礁可能会消失。C项正确。
答案 C
B
“Billy! It is February 25,2099, seven 'clck. Time t get up and g t schl,” said the clck rbt in a mental vice. Then the kitchen rbt gave him tast and eggs. Billy was amazed. While he was eating, the whle wall became a TV screen and Billy thught that it was great having rbts d everything fr him. Billy ate his meal watching a TV shw.
When he finished eating, the clthes rbt gave him his clthes very fast and dressed him. Then Billy went ff t schl. When Billy went utside,he saw a car with n driver waiting fr him. The car said, “Hell, I will be driving yu t schl every day. Nw wuld yu please shw yur schl ID card?” said the car. S Billy shwed the car his schl ID card and gt in. The car began t talk t Billy abut his schl and his schlwrk. After that the car said, “I will check yur hmewrk tday because yu will have a very, very imprtant lessn t learn in schl tday. Please put yur hmewrk n the blackbard.” Billy did s.
The car checked Billy's hmewrk and then said, “Well dne! Yu are a great student. All f yur hmewrk is crrect.” When they gt t the schl, Billy said t the car, “Gdbye. See yu later.” The car said t Billy, “Gd luck in yur schl.” Billy gt int the classrm and tk his seat in the frnt f the rm. Then his teacher came in and said,“Welcme, children! Tday we will have a hard but imprtant lessn—‘Hw d rbts help a human being?’”
4.What's the best title f the passage?
A.Billy's Daily Life
B.Hw Des Billy G t Schl?
C.Hw D Rbts Help Humans in the Future?
D.Rbts
解析 文章所叙述的是:在未来社会机器人帮助我们人类处理日常事务的故事。C项正确。
答案 C
5.Wh cked breakfast fr him?
A.His mther.B.His father.
C.A rbt.D.Himself.
解析 根据第一段的“Then the kitchen rbt gave him tast and eggs.”可知,C项正确。
答案 C
6.When des Billy have t shw his schl ID card?
A.Befre getting t schl.
B.Befre getting int the car.
C.Befre entering the classrm.
D.Befre classes are ver.
解析 根据第二段中的“The car said, ‘Hell, I will be driving yu t schl every day. Nw wuld yu please shw yur schl ID card?’ said the car. S Billy shwed the car his schl ID card and gt in.”可知,乘车前要出示学生证。B项正确。
答案 B
7.Which f the fllwing is NOT true?
A.Billy liked having rbts d everything fr him.
B.At first Billy was very surprised.
C.Billy was glad that the rbt teacher wuld give a very, very imprtant lessn.
D.The car itself drve Billy t schl.
解析 由最后一段可知,作者并没有说上课的老师也是机器人,所以C项错误。
答案 C
Ⅱ.完形填空
When I was nine years ld my greatest desire in life was t wn a pg stick(蹦蹦跷). My mther tld me they were t __1__ and that we simply culdn't __2__ ne. One day befre Christmas, my __3__ and I went t the department stre t pay ur credit bill. While my mther and I were at the cunter paying the __4__, my dad said he needed t see smething in the tl department. Sn he __5__ with a lng thin bx. I remembered __6__ at the very mment if it was a pg stick in that bx.
When we gt hme my dad put the bx in the barn (谷仓). While my parents were __7__ with their husewrk, I __8__ ut t the barn and fund the bx. I was s __9__ and I knew that as sn as I pened that __10__ bx, my bright shiny pg stick wuld __11__.
N such __12__!Inside the bx was a silly ld __13__. And s Christmas mrning was bth great and __14__. I gt sme nice gifts but I didn't get the present that I __15__ wanted.
After all the packing paper was cleaned up my dad said he needed t tend t smething in the barn. When he came back in, he was __16__ my beautiful pg stick. I culdn't believe it, hw they were able t __17__ the mney fr it and hw they __18__ me with the brm.
__19__ we didn't have much mney, my parents gave me the mst imprtant __20__ f all, an abundance f lve.
1.A.heavyB.expensive
C.uglyD.dangerus
解析 heavy“重的;沉的”;expensive“昂贵的”;ugly“丑陋的”;dangerus“危险的”。“我”妈妈告诉“我”它们太贵了,我们根本买不起。B项正确。
答案 B
2.A.affrdB.rder
C.handleD.make
解析 affrd“负担的起”;rder“命令”;handle“处理”;make“制造”。“我”妈妈告诉“我”它们太贵了,我们根本买不起。A项正确。
答案 A
3.A.mtherB.father
C.parentsD.friend
解析 根据下文在百货公司的情况可知,作者和父母一起去了百货公司。圣诞节的前一天,“我”和父母去百货公司用信用卡买东西。C项正确。
答案 C
4.A.fineB.price
C.billD.fee
解析 当“我”和妈妈在柜台付账的时候,爸爸说他需要去卖工具的地方看看。pay the bill意为“付账;买单”。C项正确。
答案 C
5.A.came backB.went away
C.passed byD.walked arund
解析 cme back“回来”;g away“离开”;pass by“经过”;walk arund“四处走动”。根据语境可知,此处是指爸爸拿了东西回来了。A项正确。
答案 A
6.A.askingB.checking
C.examiningD.wndering
解析 ask“询问”;check“核对”;examine“检查”;wnder“想知道”。根据下文作者在父母忙于家务而自己跑到谷仓去找那个大盒子可知,作者当时想知道盒子里装的是什么。D项正确。
答案 D
7.A.tiredB.familiar
C.busyD.satisfied
解析 tired“疲劳的”;familiar“熟悉的”;busy“忙碌的”;satisfied“满意的”。“be busy with”为固定搭配,意为“忙于做某事”。当“我”的父母忙着做家务时,“我”溜到谷仓找到了那个箱子。C项正确。
答案 C
8.A.helpedB.slipped
C.jumpedD.escaped
解析 help“帮助”;slip“悄悄疾行;溜”;jump“跳”;escape“逃脱”。当“我”的父母忙着做家务时,“我”悄悄溜到谷仓找到了那个箱子。B项正确。
答案 B
9.A.upsetB.wrried
C.anxiusD.excited
解析 upset“难过的;心烦的”;wrried“担心的”;anxius“焦虑的”;excited“激动的”。“我”很兴奋,“我”知道只要“我”打开那个盒子,亮闪闪的跳杆就会出现了。D项正确。
答案 D
10.A.magicalB.strange
C.brkenD.delicate
解析 magical“神奇的”;strange“奇怪的”;brken“破碎的”;delicate“脆弱的”。“我”知道只要“我”打开那个神奇的盒子,亮闪闪的弹簧跳杆就会出现了。A项正确。
答案 A
11.A.arriveB.leave
C.changeD.appear
解析 arrive“到达”;leave“离开”;change“变化”;appear“出现”。本空是指自己想要的跳杆就会出现。D项正确。
答案 D
12.A.luckB.fun
C.hpeD.jy
解析 luck“运气”;fun“乐趣”;hpe“希望”;jy“愉快”。作者没有看到自己想要的东西,觉得没有得到想要东西的运气。A项正确。
答案 A
13.A.stickB.bk
C.brmD.ty
解析 stick“枝条”;bk“书”;brm“扫帚”;ty“玩具”。这是一个令人讨厌的旧扫帚。根据第18空处“hw they __18__ me with brm”可知,此时盒子里是扫帚。C项正确。
答案 C
14.A.annyingB.disappinting
C.frighteningD.disturbing
解析 annying“烦人的”;disappinting“令人失望的”;frightening“令人害怕的”;disturbing“引起烦恼的”。作者没有得到心仪的礼物,所以有点失望。B项正确。
答案 B
15.A.usuallyB.shrtly
C.secretlyD.really
解析 usually“通常”;shrtly“不久”;secretly“秘密地”;really“真正”。“我”得到了一些很好的礼物,但“我”没有得到“我”真正想要的礼物。D项正确。
答案 D
16.A.cuttingB.decrating
C.carryingD.repairing
解析 cut“切割”;decrate“装饰”;carry“搬;拿”;repair“修理”。当他回来的时候,他拿着“我”漂亮的弹簧跳杆。C项正确。
答案 C
17.A.saveB.lse
C.dnateD.ffer
解析 save“节约;攒钱”;lse“失去”;dnate“捐赠”;ffer“提供”。“我”简直不敢相信,他们怎么能省下钱来买跳杆呢。A项正确。
答案 A
18.A.cheatedB.tricked
C.taughtD.hurt
解析 cheat“欺骗”;trick“欺骗;哄骗”;teach“教”;hurt“伤害”。“我”真不敢相信,他们怎么能省下钱来买了跳杆,又用扫帚来骗“我”上当。B项正确。
答案 B
19.A.IfB.Since
C.UnlessD.Althugh
解析 虽然我们没有很多钱,但“我”的父母给了“我”最重要的礼物。根据前后两句可知,是让步转折关系。D项正确。
答案 D
20.A.tlB.gift
C.adviceD.prmise
解析 tl“工具”;gift“礼物”;advice“建议”;prmise“承诺”。虽然我们没有很多钱,但“我”的父母却给了“我”最重要的礼物。B项正确。
答案 B
高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 1 Great Scientists课后作业题: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 1 Great Scientists课后作业题,共8页。
高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 5 First Aid一课一练: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修5&选修6Unit 5 First Aid一课一练,共9页。试卷主要包含了 And natin等内容,欢迎下载使用。
英语必修3&4Unit 5 Theme parks习题: 这是一份英语必修3&4Unit 5 Theme parks习题,共8页。试卷主要包含了A.study B,A.cnvince B,A.necessary B等内容,欢迎下载使用。