开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    2021_2022学年新教材高中英语课时作业13Unit5Whatanadventure!教学知识细解码含解析外研版必修第三册 练习

    2021_2022学年新教材高中英语课时作业13Unit5Whatanadventure教学知识细解码含解析外研版必修第三册第1页
    2021_2022学年新教材高中英语课时作业13Unit5Whatanadventure教学知识细解码含解析外研版必修第三册第2页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要5学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2020-2021学年Unit 5 What an adventure!练习

    展开

    这是一份2020-2021学年Unit 5 What an adventure!练习,共5页。
    1.As a famus saying ges,failure is the mther f success.
    2.Plants can absrb carbn dixide and release xygen.
    3.It gave me a real thrill(激动)t see her again after s many years.
    4.(2021·天津5月月考)As a shy persn,wrking frm hme,hiding behind my cmputer was brilliant.But the mre time I spent hidden away,the mre my cmfrt zne(区域) shrank(缩小).
    5.They built a high wall alng the brder(边界)f the cuntry t defend themselves.
    6.(2021·天津南开中学月考)Further t ur telephne cnversatin this mrning,I'd like t cnfirm(确认) the details f the rder.
    7.Thugh I haven't met him fr many years,I culd recgnise him immediately when I saw him in the crwd(人群).
    8.After repeated attempts(尝试) they finally succeeded in this experiment.
    9.At this pint yu shuld be back t yur initial(最初的) psitin and try again.
    10.They seldm watched TV.Thus(因此),they didn't knw the result until we called.
    Ⅱ.阅读理解
    A
    Hurricane Babette reached the nrtheastern United States tday and caused death and destructin everywhere.The killer strm carried winds f 135 miles per hur.The high winds and heavy rains,tgether with the frce f the Atlantic Ocean,created extremely dangerus waves.It is nt yet knwn hw many peple died r were hurt in this strm,but it is said that the numbers will be very high.The damage t hmes,business and crps will run int billins f dllars.Nw that the strm is ver,the lng,slw rebuilding will begin.
    With the arrival f the trnad seasn,the Natinal Weather Service is again telling peple hw t prtect themselves frm these deadly strms.The winds frm trnades are the mst vilent winds n earth.They can blw up t 400 miles per hur.A trnad lks like a funnel(漏斗).It is als very lud.It may sund like a train cming at yu.In fact,the winds frm a trnad can pick up a train and thrw it arund.If a trnad is seen in yur area,it is very imprtant that yu prtect yurself.A basement (地下室) is the safest place t g.Try t wait under a table in the basement.If yur building des nt have a basement,stay n the grund flr but lie flat under a bed r table.Stay away frm windws.If yu are utside r in yur car,try t find a narrw place t lie dwn in.
    As the area tries t deal with the wrst fld f the century,there are many heartwarming stries f peple helping ther peple.Frm all ver the wrld peple have sent fd and clthes t help the thusands wh have had t leave their hmes.Many vlunteers have cme t help t make sandbags and use them t build walls against the verflwing river.While the result f this disaster will be terrible fr many,it is beautiful t see peple cming tgether t help thers and save lives,and prperty (财产).
    【语篇解读】 本文讲述了自然灾害带给人们的灾难及在这些灾难中人们如何自救。
    1.What are the three shrt paragraphs abut?
    A.Newspaper articles abut the weather.
    B.Bad weather frecasts in newspapers.
    C.Intrductin t climate in different places.
    D.Ppular science n climate.
    A [主旨大意题。第一段讲述飓风造成的损失,第二段讲述龙卷风中人们如何自救,第三段讲述了在这些灾难中人们的表现。故应该是报纸上一篇关于天气的文章。]
    2.Accrding t the passage,a persn wh sees a trnad in his area,had better NOT .
    A.stay n the grund flr but lie dwn under a bed
    B.g t the basement and wait under a table
    C.find a deep narrw place t lie dwn in
    D.drive his car away as fast as pssible
    D [细节理解题。由第二段最后一句“r in yur car,try t find a narrw place t lie dwn in”可知应该停车而不是快速行驶。]
    3.We can learn frm the passage that .
    A.Hurricane Babette damaged the nrthwestern cast f US
    B.when there's flding,sandbags can be made and used t build wall
    C.the Natinal Weather Service ften takes measures t prtect the lcal peple
    D.peple are ften reminded f hw t prtect themselves frm snwstrm
    B [细节理解题。由第三段“make sandbags and use them t build walls against the verflwing river”可知沙袋可以筑成墙抗洪。]
    B
    (2021·河南、湖南两省联考)Five years ag, I tk a career risk by leaving my jb t wrk n a ship. My medical friends did their best t persuade me, saying that running away t sea wuld ruin my career. But after these years wrking as a dctr, I am glad I had taken the risk.
    Hungry fr adventures, I barded a ship in Singapre with 2,000 passengers and crew. T my relief, the hspital n bard was well equipped, with an X­ray machine. That first vyage was a learning experience with a tight schedule full f safety drills. There was s much new infrmatin t take in.Even remembering which unifrm t wear each day was a challenge.Mst cnfusing, I ften frgt t set my clck when the ship crssed time znes.
    As a dctr,I was respnsible fr 600 crew, and I was n call fr the entire ship. Far frm treating seasickness and sunburn, I had t deal with ther diseases, fr my patients were wide and varied. The ship's medical center was actually a flating emergency rm, and we didn't have a team f specialists n hand fr a secnd pinin.With lng and unpredictable hurs, it required mental tughness.
    As yu can guess, many f the passengers were elderly,heart attacks didn't care abut gegraphy and emergency evacuating(疏散) was difficult t arrange. I recall ne such patient, wh was taken ff the ship halfway thrugh the Panama Canal. After a terrifying ride in an ld ambulance, I was relieved that the patient survived lng enugh t arrive at the hspital in Panama City.
    Thankfully, there were several unexpected benefits f the jb. I regularly enjyed the passenger facilities and I even hsted dinners fr passengers in the evenings. On rare days ff,I vlunteered as a tur guide n trips ashre. I gt t fly ver Alaska in a seaplane and watched a ballet in St. Petersburg.
    Nw, I understand being a ship dctr is nt a jb—it's a way f life.One year at sea became tw.I lst my career ambitins, but I redefined happiness in my life.
    【语篇解读】 本文是一篇记叙文。作者冒险辞去工作,到一艘船上做一名医生,并由此对幸福有了全新的理解。
    4.Hw did the writer feel wrking n the ship?
    A.Regretful. B.Satisfied.
    C.Scared. D.Nervus.
    B [细节理解题。根据第一段最后一句可知,作者在这艘船上当了多年医生之后,很庆幸自己冒了这样的险,由此推断作者对这段工作经历感到满意。]
    5.What was the writer's mst difficult thing n the ship?
    A.Wearing the same unifrm each day.
    B.Absrbing plenty f new infrmatin.
    C.Having a tight timetable full f safety drills.
    D.Frgetting t adjust time accrding t time znes.
    D [细节理解题。根据第二段中的“Mst znes.”可知,最让作者困惑的是,作者总是忘记根据时区调整自己时钟的时间。故选D。]
    6.What happened t the patient taken ff the ship halfway thrugh the Panama Canal?
    A.The patient suffered frm an unknwn disease.
    B.The patient was taken t a safe place immediately.
    C.The patient gt treatment in the hspital.
    D.The patient died n the way t the nearest hspital.
    C [推理判断题。根据第四段中的“I was relieved hspital in Panama City”可知,这个病人最终到达了医院接受治疗。故选C。]
    7.What did the writer acquire frm his experience?
    A.He had a new understanding f happiness.
    B.He culd enjy the passenger facilities.
    C.He was cntent t be a tur guide.
    D.He gave up the dream f being a dctr.
    A [推理判断题。根据最后一段的内容可知,作者理解了在船上当医生不是职业而是一种生活方式,并重新定义了什么是自己人生中的幸福,故选A。作者的感悟就是他对幸福的含义有了全新的理解。]
    Ⅲ.阅读七选五
    (2021·江苏南通高一期末)Perseverance(坚持不懈) isn't easy. But befre yu blame yur lack f willpwer, cnsider this: Building mental (精神的) strength is similar t building physical strength. In just a few minutes each day, yu can train yur brain t think differently,manage yur emtins, and behave prductively. 1
    Make gratitude(感恩) a habit by thinking abut three things yu are grateful (感激的) fr in yur life. It culd be as simple as the clean water that yu drink. 2 Write in a gratitude jurnal,list the things yu feel grateful fr ver dinner, r make it a habit t find what yu're thankful fr befre yu g t bed. Over time,being grateful becmes a secnd nature.
    It's impssible t stay strng when yu're thinking abut smething that happened last week r hrrible things ging t happen tmrrw. 3 S it's imprtant t be able t fcus n the here and nw. With regular practice, yu'll increase ability t fcus.
    It can be tempting(引诱人的) t wait until yu feel different t make a change. But waiting until yu feel gd abut yurself befre yu take actin culd backfire. Instead, when yu change yur behavir, yur thughts and yur emtins will fllw. S when yu're sad, put yur shulders back and smile, and yu'll feel better. 4
    Every day is a chance t develp sme mental strength.Simple, shrt exercises perfrmed ver time will help yu build mental strength. 5 Feeling srry fr yurself and giving up after yur first failure are just a few f the bad habits that culd discurage yu frm building yur mental strength.
    A.Mental strength is clsely related t physical strength.
    B.With regular exercises, yu'll build yur mental strength.
    C.The nly time yu can change yur behavir is right nw.
    D.Dn't expect feelings f cnfidence t cme ut f nwhere.
    E.Yu can physically change yur brain by making gratitude a habit.
    F.Therefre, yu can stay away frm sme bad habits by regular training.
    G.Besides, pay attentin t the bad habits that keep yu ut f mental strength.
    【语篇解读】 本文为一篇说明文。文章介绍了如何锻炼自己的毅力。
    1.B [上文提示“每天只需几分钟,你就可以训练你的大脑以不同的方式思考,管理你的情绪,并富有成效地行动。”B项承接上文,切题。故选B。]
    2.E [下文提示“写一篇感恩日记,在晚餐时列出你感到感恩的事情,或者养成一个在睡觉前找到你要感恩的事情的习惯。”E项引出下文,切题。故选E。]
    3.C [上文提示“当你想到上周发生的事情或者明天将会发生的可怕的事情时,你不可能保持坚强。”下文提示“所以能够专注于此时此地是很重要的。”C项承上启下,切题。故选C。]
    4.D [上文提示“所以当你难过的时候,昂首挺胸,微笑一下,你会感觉更好。”D项承接上文,切题。故选D。]
    5.G [下文列举了几个阻碍锻炼毅力的坏习惯,G项引出下文,切题。故选G。]

    相关试卷

    外研版 (2019)必修 第三册Unit 3 The world of science练习:

    这是一份外研版 (2019)必修 第三册Unit 3 The world of science练习,共6页。

    高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 6 Disaster and hope课时作业:

    这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 6 Disaster and hope课时作业,共6页。

    高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 4 Amazing art练习题:

    这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第三册Unit 4 Amazing art练习题,共5页。

    英语朗读宝
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map