终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    外研版高中英语选择性必修第三册unit3 warand peace sectionⅰstarting out and understanding ideas课时作业含答案

    立即下载
    加入资料篮
    外研版高中英语选择性必修第三册unit3 warand peace sectionⅰstarting out and understanding ideas课时作业含答案第1页
    外研版高中英语选择性必修第三册unit3 warand peace sectionⅰstarting out and understanding ideas课时作业含答案第2页
    外研版高中英语选择性必修第三册unit3 warand peace sectionⅰstarting out and understanding ideas课时作业含答案第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语Unit 3 War and peace同步练习题

    展开

    这是一份高中英语Unit 3 War and peace同步练习题,共7页。
    A
    In April, 1967 my brther, Harvey Cley, met a sldier, David Lawsn during basic training. In their free time, they hung ut tgether. As the weeks went by, they grew very clse, almst like brthers. Hwever, after basic training, sldiers mved n t advanced training. They thught they wuld never see each ther again.
    One day in September, 1967, these men were bth in Califrnia waiting fr transprt t the frnt. Harvey and David had an unexpected surprise when they ran int each ther. They talked very briefly since they had gt t reprt in five minutes. They agreed t meet after they were discharged (退伍) frm the service. Harvey wrte a brief nte which he gave t David shwing the date and lcatin they were t meet.
    Harvey never made it back hme. He died while saving tw sldiers during enemy fire. David did nt learn f Harvey's death until the mid 1980s. He wrte a letter t Harvey after he returned hme and asked if they culd pstpne their meeting t a later date. His letter was unanswered. David felt then that Harvey must nt have made it back. He knew Harvey wuld surely have answered his letter if he had been able t.
    While David was searching the Internet fr Infrmatin abut Harvey, he fund a pem dedicated (献给) t Harvey by me. He sent me an email and tld me abut his friendship with Harvey and we swapped phne numbers.
    David called me and we talked abut his friendship with Harvey. While n the phne with David, I learned abut the nte Harvey had written fr him. David still had the nte and sent me a cpy f it.
    It is amazing, t say the least, that David was able t track me dwn. Even mre amazing is the fact that he still had Harvey's nte after all these years. David tld me it was a jy t finally hear abut Harvey thrugh me after ver frty years.
    1.What did Harvey and David decide t d after they met unexpectedly?
    A.Meet after they returned.
    B.Leave the army.
    C.Write a reprt.
    D.G t advanced training.
    2.What did David d when he didn't hear frm Harvey?
    A.He decided t meet Harvey at a later time.
    B.He went t the frnt t lk fr Harvey.
    C.He feared that Harvey had died.
    D.He asked tw sldiers abut Harvey.
    3.The underlined wrd “pstpne” in Paragraph 3 means ________.
    A.talk abut B.put ff
    C.attend D.call
    4.Which f the fllwing can be the best title fr the text?
    A.A Nte Kept fr Over Frty Years
    B.Friendship Develped in the War
    C.A Letter Never Answered
    D.Tw Brthers Never Separated
    B
    Is war unavidable? Can war be prevented?
    Histry tells that there were wars, great r small, in every century, in every decade. Thrughut the ages, frm the Stne age t the Atmic Age, men have been fighting, first with swrds and shields (盾), then with guns and cannns, and nw, hydrgen bmbs and missiles are used fr military purpses. But, in spite f all these, it is still my belief that war can be prevented and peace can be wn, but it requires the effrt f every ne f us.
    I am sure that we wuld nt like t experience anther wrld war. If it ever happens, tw­thirds f the wrld and much f the civilisatin which men have gained thrugh time, patience and effrt will be destryed. Will then the remaining ne­third f the wrld be able t survive n its wn?
    Our task nw is nt t blame the past, but t plan fr the future.
    If there is peace in the wrld, men can use their rckets t explre the mystery f space, their submarines t explre the depth f the sea, their missiles t deliver mails and their fine equipment t penetrate (穿透) the jungles f Africa, instead f using them military.
    Gvernments can use their mney t build mre schls, s that mre children can be educated t be useful citizens. Scientists can use atmic energy t prpel (推动) steamships and planes. They can als design new machines t increase the prductin f gds and thus imprve the way f living f the peple.
    Hw can a peaceful wrld be achieved? It requires, in my pinin, the understanding and friendship between all peple frm all natins. Let n ne suffer discriminatin by reasn f clur, race, religin, r natinal rigin. Let the rich supprt the pr and the strng help the weak.
    We knw that neither peace nr such a dream wrld can cme true in a day r a mnth. It may even take decades r centuries. But let us plan and begin nw.
    5.The best title fr this passage is ________.
    A.The Past and the Future
    B.T Die r T Survive
    C.War and Peace
    D.Understanding and Friendship
    6.In the writer's pinin, ________.
    A.it is t difficult t achieve peace
    B.peace can be wn thrugh the effrts f all human beings
    C.anther wrld war is inevitable
    D.wars will always exist in the wrld
    7.We can infer frm the passage that ________.
    A.wars were nt expensive in the past
    B.wars can prmte the develpment f weapns
    C.things fr military use can be transfrmed t peaceful use
    D.as lng as there are wars, peple's way f living cannt be imprved
    8.Which wrd can best describe the writer's picture f the future f the wrld?
    A.Optimistic. B.Pessimistic.
    C.Imaginative. D.Disappinting.
    Ⅱ.完形填空
    Rishi Sharma is living his life differently. When he was a kid, Sharma was attracted by the men wh __1__ Wrld War Ⅱ.
    One day, Sharma learned that Lyle Buck, a WWⅡ her, was living quite near his hme. __2__, Sharma lked up the number and dialed. Sn after, he __3__ visiting military veterans (退伍军人) in nursing hmes.
    Since graduatin frm high schl, Sharma has made it his __4__ t interview as many WWⅡ veterans as he can. Because many f them are in their 80s and 90s, Sharma __5__ that he has just arund 10 years befre they are gne. Therefre, he's __6__ everything else in his life—cllege, dating and hunting a jb — t __7__ himself t this cause.
    Fr each veteran __8__, Sharma creates a DVD f their stries. These men are knwn fr their __9__ t discuss what happened during the war. __10__, with frequent cntact with the veterans, they're finally __11__ t share their stries.
    Sharma tried t meet at least ne WWⅡ veteran every day until the last f them __12__. Later, Sharma funded Heres f the Secnd Wrld War, aiming t __13__ the stries f WWⅡ veterans. He als launched a GFundMe page which has __14__ in mre than $186,000 up t nw. Sharma uses that mney t pay fr his travel and __15__ equipment. He hpes t cllect as many stries as he can—fr their sakes, and fr urs.,
    1.A.lked int B.ran int
    C.cmmented n D.fught in
    2.A.Eventually B.Immediately
    C.Suddenly D.Naturally
    3.A.imagined B.cnsidered
    C.denied D.began
    4.A.lessn B.duty
    C.prfessin D.challenge
    5.A.argues B.declares
    C.hpes D.figures
    6.A.putting ff B.searching fr
    C.giving away D.preparing fr
    7.A.intrduce B.refer
    C.recmmend D.devte
    8.A.helped B.admired
    C.interviewed D.appinted
    9.A.intentin B.curisity
    C.refusal D.anxiety
    10.A.Hwever B.Therefre
    C.Otherwise D.Besides
    11.A.satisfied B.willing
    C.afraid D.cnfident
    up B.set ff
    C.gt away D.passed away
    13.A.sell B.design
    C.preserve D.assess
    B.brught
    C.brken D.taken
    B.ffice
    C.research D.cmputer
    课时作业(七)
    Ⅰ.阅读理解
    A
    【语篇解读】 本文是一篇记叙文。哈维和戴维在部队中成为好朋友,在奔赴战场之前,他们决定退伍后重聚。哈维给戴维写了一张关于以后见面的时间和地点的便条,后来哈维在战争中牺牲,戴维把那张便条保存了四十多年。
    1.答案与解析:A 细节理解题。根据第二段中的“They agreed t meet after they were discharged frm the service. Harvey wrte a brief nte which he gave t David shwing the date and lcatin they were t meet.”可知,哈维和戴维在短暂的见面后约定了下次见面的时间和地点。故选A项。
    2.答案与解析:C 细节理解题。根据第三段中的“His letter was unanswered. David felt then that Harvey must nt have made it back.”可知,当戴维没有收到哈维的回信时,戴维担心哈维已经牺牲了。故选C项。
    3.答案与解析:B 词义猜测题。根据后面的“t a later date”可知,戴维写信是想把见面的时间推迟。由此推知画线词的意思是“推迟”。故选B项。
    4.答案与解析:A 标题判断题。根据最后一段“It is amazing, t say the least... after ver frty years.”可知,A Nte Kept fr Over Frty Years“一张保存了40多年的纸条”是最佳标题。故选A项。
    B
    【语篇解读】 本文是一篇议论文。文章主要讨论了人类是否能够阻止战争的问题。
    5.答案与解析:C 标题归纳题。文章主要论述了战争的可能性以及为了和平我们该怎么办,所以选C项。
    6.答案与解析:B 细节理解题。结合第二段中的“but it requires the effrt f every ne f us.”及倒数第二段中的“It requires, in my pinin, the understanding and friendship between all peple frm all natins.”和最后一段中的“We knw that neither peace nr such a dream wrld can cme true in a day r a mnth. It may even take decades r centuries.”可知答案。
    7.答案与解析:C 推理判断题。结合第五段可知军事设备可用于和平用途。
    8.答案与解析:A 作者态度题。结合第二段的“it is still my belief that war can be prevented and peace can be wn”和作者的语气可知作者对将来的和平持乐观态度。
    Ⅱ.完形填空
    【语篇解读】 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了夏尔马采访亲历二战的老兵并把采访制作成视频的故事。
    1.答案与解析:D 根据下文中的“a WW Ⅱ her”及“military veterans”可知,这些人参加了二战。故D项正确。
    2.答案与解析:B 空前说一天,夏尔马偶然得知一个消息——二战英雄莱尔·布克住在离他家很近的地方,于是他立即查电话号码,想要联系他。故B项正确。
    3.答案与解析:D 根据空后的“visiting military veterans in nursing hmes”可知,不久之后,他开始去养老院看望退伍老兵。故D项正确。
    4.答案与解析:B 根据空后的“t interview as many WW Ⅱ veterans as he can”可知,夏尔马把采访二战老兵当作自己的职责。故B项正确。
    5.答案与解析:D 空前说他们中的许多人都已经八九十岁了,所以夏尔马估计他们的生命只有十年左右的时间了。故D项正确。
    6.答案与解析:A 根据空后的“everything else in his life—cllege, dating and hunting a jb”可知,夏尔马推迟了生活中的其他事情,比如上大学、约会和找工作。故A项正确。
    7.答案与解析:D 上文说夏尔马推迟了生活中的其他事情,他这样做就是为了投身于采访二战老兵这项事业之中。故D项正确。
    8.答案与解析:C 根据上文中的“Since graduatin frm high schl, Sharma has made it his __4__ t interview as many WW Ⅱ veterans as he can.”可知,从高中毕业开始,夏尔马就把尽可能多地采访二战老兵作为自己的职责,因此他为每一位接受采访的老兵制作了一张DVD来记录他们的故事。故C项正确。
    9.答案与解析:C 根据下文的“they're finally __11__ t share their stries”可知,这些老兵拒绝谈论自己过去的经历。故C项正确。
    10.答案与解析:A 空前说这些老兵拒绝谈论自己过去的经历,再根据空后的“with frequent cntact with the veterans, they're finally __11__ t share their stries.”可知此处表示转折关系。故A项正确。
    11.答案与解析:B 根据空前的“with frequent cntact with the veterans”可知,随着与这些老兵的接触越来越多,他们最终愿意分享他们的故事。故B项正确。
    12.答案与解析:D 根据上文第三段中的“Because many f them are in their 80s and 90s, Sharma __5__ that he has just arund 10 years befre they are gne.”可知,这些老兵中的许多人都已经八九十岁了,夏尔马估计他们的生命只有十年左右的时间了,所以他每天至少要见一位二战老兵,直到最后一位老兵去世。故D项正确。
    13.答案与解析:C 上文说夏尔马把采访二战老兵当作自己的职责,并为每一位接受采访的老兵制作了一张DVD来记录他们的故事,因此这个非营利组织致力于保存二战老兵的故事。故C项正确。
    14.答案与解析:B 根据空后的“mre than $186,000”可知,这个主页带来了许多捐款。故B项正确。
    15.答案与解析:A 根据上文中的“Sharma creates a DVD f their stries”可知,夏尔马为二战老兵制作DVD,这需要用录像设备。故A项正确。

    相关试卷

    英语选择性必修 第三册Unit 3 War and peace课后测评:

    这是一份英语选择性必修 第三册Unit 3 War and peace课后测评,共6页。

    高中英语外研版 (2019)选择性必修 第三册Unit 6 Nature in words课时练习:

    这是一份高中英语外研版 (2019)选择性必修 第三册Unit 6 Nature in words课时练习,共7页。

    外研版 (2019)选择性必修 第三册Unit 5 Learning from nature达标测试:

    这是一份外研版 (2019)选择性必修 第三册Unit 5 Learning from nature达标测试,共6页。试卷主要包含了A.stretch B,A.clumsy B,A.persuaded B等内容,欢迎下载使用。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map