所属成套资源:新北师大版英语必修第一册课件PPT整册
- 北师大版高中英语必修第一册unit1 life choices writingworkshop-readingclub2课件 课件 0 次下载
- 北师大版高中英语必修第一册unit2 sport and fitness writingworkshop-readingclub2课件 课件 0 次下载
- 北师大版高中英语必修第一册unit2 sport and fitness 单元限时作业课件 课件 0 次下载
- 北师大版高中英语必修第一册unit3 celebrations writingworkshop-readingclub2课件 课件 0 次下载
- 北师大版高中英语必修第一册unit3 celebrations 单元限时作业课件 课件 0 次下载
北师大版高中英语必修第一册unit1 life choices 单元限时作业课件
展开
这是一份北师大版高中英语必修第一册unit1 life choices 单元限时作业课件,共15页。
Unit 1 Life Choices必修第一册 Before you make friends, you have to decide who you want to be your friends. Most people like to have friends who like to do the same kind of things they do. The quickest way to make a friend is to smile. When you smile, people think you are friendly and easy to talk to. It may not be easy at first to smile, but remember most people will stay away from a scared or angry looking. One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about him. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person? Ask your new friends questions about themselves. Who’s their favourite singer, where do they live, what do they do after school are all good questions to start a conversation. Make sure you have something to add to the conversation, too. When someone asks you a question, do have an answer for it. There is nothing that will stop a conversation quicker than a shrug for an answer. Kids who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends. Remember, everyone wants to be around people who like to do similar things and people who are nice to them.单元限时作业刷阅读理解1.This passage gives us some advice on________. A.how to make friends B.who you can make friends with C.how to start a conversation D.the importance of smile单元限时作业刷阅读理解【语篇导读】本文就如何交朋友给出了一些建议。最快捷的方式是微笑,以赞美的方式开始对话,还要志趣相投,这样才能交到更多的朋友。答案及解析A 主旨大意题。根据第一段第一句Before you make friends, you have to decide who you want to be your friends.及最后一段第一句Kids who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends.可知,本文针对如何交友给出了建议,故选A项。 2.Most people like to make friends with those________. A.who are sad every day B.who share the same interest C.who are fond of talking D.who say bad things to them答案及解析B 细节理解题。根据第一段第二句… do the same kind of things they do.及最后一段最后一句中的do similar things可知,志趣相投的人容易成为朋友,故选B项。单元限时作业刷阅读理解答案及解析C 细节理解题。根据第三段第一、二句One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about him. Think about how great you feel when someone says something nice to you.可知,人们喜欢同赞扬自己的人交谈,故选C项。3.According to the third paragraph, most people enjoy talking to one________. A.who is always smiling B.who seems to be friendly C.who praises them D.who points out their shortcomings单元限时作业刷阅读理解4.What does the underlined part in this passage mean? A.Being very proud. B.Making no answer. C.Knowing nothing. D.Not hoping to answer.答案及解析B 词义猜测题。结合上文可知画线部分所在句的意思与When someone asks you a question, do have an answer for it.相反,故画线部分所在句的意思是,没有什么比耸肩表示不知道答案能更快地结束一次对话了,故选B项。长难句分析There is nothing that will stop a conversation quicker than a shrug for an answer.句式分析:本句为主从复合句。先行词nothing被关系代词that引导的定语从句修饰。否定词nothing与比较级quicker连用表最高级含义。句意:没有什么比耸肩表示不知道答案能更快地结束一次对话了。Enjoyable Family Picnics Going for a picnic is great at any age.It can either be a simple lunch in the park or a family barbecue at the beach.Whether with little kids or just as a romantic afternoon date, picnics can be fun and relaxing.Just remember to prepare. Check the weather forecast.__1__ Picnics are never much fun when it gets too hot or starts to rain.If it is likely to rain, but you still make up your mind to go, think about bringing umbrellas.单元限时作业刷7选51.F 根据上句Check the weather forecast.(查看天气预报)可知,F项“这似乎是公认的,但常常被遗忘”符合语境,F项中的It及but后的it指代该空的前一句话,故选F项。【语篇导读】本文是一篇说明文。对任何人来说去野餐都是一件愉快的事。它可以是公园里的简单午餐,也可以是海滩上的家庭烧烤。无论是带着小孩,还是作为一个浪漫的下午约会,野餐都是有趣、令人放松的,只需记得做好准备。本文介绍了准备野餐前的注意事项。答案及解析【答案】F.It may seem obvious but it's often forgotten. Pick a location suitable for your family's needs.Different locations are for different types of picnics.__2__ Choose one with a playground for them, and perhaps some bathrooms nearby.Do you want a quiet afternoon to read, or a park with a big field to play football on? __3__ Food is the most important part of a picnic, so don't forget it! Remember to bring any utensils (器皿) you might need, as well as napkins and a garbage bag to clean up afterwards.Bring some books, balls or anything else that could be fun.Finally, don't forget your camera.Part Ⅱ 拓展阅读训练刷7选52.B 根据后句Choose one with a playground for them, and perhaps some bathrooms nearby.中的them可推知,该空需要一个表示人的复数名词,再结合语境,B选项“你有小孩吗?”符合语境,故选B项。【方法总结】代词线索技巧在做7选5时,要善于利用代词的指代关系和代词的单复数差异来判断上下文。正如上面的第1小题和第2小题的解题思路。答案及解析【答案】B.Do you have little kids?【答案】A.What to bring.3.A 该段缺少主题句,根据下文内容及关键词bring可知,A项What to bring.(该带什么东西)符合题意,故选A项。 Other ideas.If it gets hot in the afternoon, why not try a morning picnic to enjoy the songs of birds in the fresh morning air? __4__ It can be fun to have a picnic in your backyard.If you're going on a hike, pack a lunch and turn it into a picnic.But remember to bring extra water! Remember to prepare, and you'll soon be enjoying picnics wherever you are.But keep in mind that not everything always goes as planned.__5__单元限时作业刷7选5答案及解析【答案】C.Another idea is to stay at home.4.C 根据后句 It can be fun to have a picnic in your backyard.(在你的后院野餐会很有趣)可推知,C项“另一个办法是待在家里”符合语境,故选C项。A.What to bring.B.Do you have little kids?C.Another idea is to stay at home.D.Not everybody likes eating outside.E.Just learn to laugh and enjoy it anyway.F.It may seem obvious but it's often forgotten.G.Do you need big trees to keep the heat off on a sunny day?5.E 根据上句But keep in mind that not everything always goes as planned.(但要记住,并非所有事情都按计划进行)可推知,下文要继续说明无法按计划行事时应怎么做,所以E项“总之,笑对一切,尽情享受吧”符合语境。故选E项。【答案】E.Just learn to laugh and enjoy it anyway. Are parents rational (理性的) about their children? No.Parents aren't rational because __1__ isn't rational.Young people can understand this about romantic love, but they find it __2__ to accept this part in parental love. My eldest daughter's __3__ the other day brought this up.“Let me ask you something, Dad,” she began in patiently controlled __4__ that every experienced parent knows. “I sailed around the Mediterranean in a yacht (游艇) when I was seventeen,” she said.“I hiked through the Pyrenees from Spain to Paris.I've done rock climbing and deepsea diving and slept in rainforests in the jungle of Indonesia.Right?” “Right,” I said, “So what?” “So this,” she went on.“When I go to the corner drugstore to pick up some shampoo, why do you always tell me to be __5__ when I cross the street?” There is no satisfactory__6__ a parent can give to this.单元限时作业刷完形填空1.A. worry B. fear C. love D. need2.A. easy B. friendly C. hard D. important3.A. problem B. explanation C. warning D. question4.A. anger B. pride C. worry D. surprise5.A.careful B. brave C. quick D. helpful6.A.question B. answer C. problem D. present All I could say in reply was that when I was 50, my mother would __7__ me not to drive too fast.If I were 80 and she were still alive, I would be getting the __8__ warning.No matter what the age, a child is a child. There is something else, too, that children find it hard to understand.When they are far away, there is nothing we can do about their __9__.They are in the hands of the gods.Parents try not to __10__ about it. But when the children are close, the old protective urge quickly __11__, and it doesn't __12__ how far they have been or what experiences they have got through. Most __13__ happen around the corner, not in the rainforest.The most instinctive (本能的) act of almost every creature is to __14__ its young, and with humans this reaction stays for a lifetime. In the parents' mind, a child ages but does not __15__.Rational? No.But if we were rational, would we want children at all? 单元限时作业刷完形填空7.A. select B. remind C. insist D. expect8.A. different B. extra C. same D. right9.A. success B. happiness C. luck D. safety10.A. argue B. think C. forget D. complain11.A. comes back B. pays back C. looks back D. goes back12.A. prove B. mean C. matter D. mind13.A. accidents B. failures C. changes D. mistakes14.A. tolerate B. protect C. devote D. treat15.A. stop B. compete C. grow D. leave答案及解析【语篇导读】本文是一篇议论文。家长对孩子的爱是理性的吗?当然不是。虽然孩子会慢慢长大,但在父母眼中,孩子永远是孩子,永远都长不大。1.C 家长并不理性,因为爱是非理性的。根据后面的romantic love和parental love可知,此处是指“爱”不是理性的。故选C项。2.C 句意为:年轻人能理解浪漫的爱情是非理性的,但是很难接受父母的爱中有这种非理性。该分句与上一个分句之间是转折关系,所以该空要表达的意思要与can understand意义相反,hard to accept符合题意。故选C项。3.D 根据下文可知,作者的女儿问了个问题,故选D项。4.A 根据下文可知,作者的女儿进行过多次探险,也去过外地旅游,但是作者还是让她过马路的时候要小心,她觉得没有必要,所以有些生气。故选A项。5.A 根据语境可知,作者让女儿过马路的时候小心一些。故选A项。6.B 前文是作者女儿问的问题,所以此处说,对于这样的问题,家长给不出令人满意的“答案”。故选B项。7.B 由下文的warning可知,此处指“当我50岁的时候,妈妈还是会提醒我车不要开得太快”。select意为“选择”;remind意为“提醒”;insist意为“坚持”;expect意为“期待;预料”。故选B项。单元限时作业刷完形填空答案及解析8.C 句意为:如果我80岁了而她还活着,她还会给我同样的警告。故选C项。9.D 孩子在离家很远的地方时,家长所担心的肯定是他们的安全。根据下一段中的the old protective urge也可以推断出答案,故选D项。10.B 根据They are in the hands of the gods.可知,既然家长对此无能为力,就尽力不去想这件事了,故选B项。11.A 但是当孩子离得近的时候,这种古老的保护的冲动很快又出现了。come back意为“重新出现”。故选A项。12.C 结合语境,此处指无论他们走了多远或经历过什么都没关系。matter此处作动词用,意为“有关系;重要”,故选C项。13.A 根据前文作者的女儿去过很多地方探险,但作者还是提醒她过马路时要小心可知,作者认为大多数事故就发生在身边,而不是在雨林里。accident意为“事故”。故选A项。14.B 根据上文中的the old protective urge可知,此处是指生物保护幼小的本能。故选B项。15.C 在家长的思想里,孩子的年龄会增长,但是孩子并没有长大。根据第七段最后一句No matter what the age, a child is a child.可知,无论孩子多大岁数,在父母眼里都是没长大的孩子。故选C项。单元限时作业刷完形填空More and more people live in large cities these days, which __1__ (mean) that it is becoming more and more difficult to find space and time for ourselves.But for many people, personal privacy (隐私) is very __2__ (importance).In many homes, a few minutes in the bathroom is all the privacy that is available.Teenagers especially need their own personal space at home __3__ they can feel relaxed and private.But, of course, not all teenagers are lucky enough to have a room __4__ their own.单元限时作业刷语法填空1.means 句意为:目前越来越多的人住在大城市里,这意味着为我们找到自己的空间和时间变得越来越困难。which指代逗号前的内容,作从句主语,所以谓语动词应用第三人称单数形式。故填means。2.important 在be动词后面且前有副词very修饰,应用形容词作表语,故填important。【语篇导读】本文是一篇说明文。越来越多的人生活在大城市里,个人的空间和时间都开始变得越来越少。本文指出个人隐私空间的重要性,尤其是青少年需要在家里拥有自己的私人空间。3.where 设空处引导定语从句,修饰先行词their own personal space at home,关系词在定语从句中作地点状语,所以应填关系副词where。4.of of one's own 为固定搭配,意为“某人自己的”。故填of。答案及解析Where space is short, they often have to share a bedroom with a brother __5__ a sister.In that case, it's a good idea for them to have a special area or corner of the room to call their own.It is __6__ (similar) important for young people to have somewhere to keep their personal things.This may or may not be a tidy place and it is not a good idea for parents to try and tell teenagers how __7__ (organise) their space as this is likely to lead to __8__ (argument).Parents can, however, __9__ (make) sure that there are enough storage (存储) spaces such as shelves, cupboard and boxes.This will allow the teenagers to keep __10__ (they) space tidy if they want to.单元限时作业刷语法填空7. to organise “疑问词+动词不定式短语”作tell 的宾语,故填to organise。6.similarly 修饰形容词应用副词。故填similarly。5.or 句意为:在空间狭小的地方,他们经常不得不和兄弟或姐妹合住一间卧室。根据句意,此处应用连词or表示选择。故填or。8.arguments 句意为:……父母试图告诉青少年如何安排他们的空间不是一个好主意,因为这可能会导致争吵。argument意为“争论,争吵”,是可数名词,此处应用其复数形式,故填arguments。 9.make make与主语Parents之间是主动关系,且在情态动词can后,应用原形,故填make。10.their 作定语修饰space应用形容词性物主代词。故填their。单元限时作业刷应用文写作假定你是某中学学生李华,在你班级留学的美国学生Bill无法适应这里的学习与生活,感到苦闷,因此写信向你求助。请你用英文给他写一封回信,内容如下:1.深表同情;2.提出建议(至少三条建议,如参加学校社团活动、与朋友交流、做些户外活动等)并给出理由;3.希望建议能有所帮助。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Bill, I am sorry to know you are________________________________________(在这里生活和学习有麻烦). However, the situation is easy to change. Now, I'd like to _____________________________(给你一些建议). Firstly, join some school clubs, ________________________________ (在那儿你可以交到一些朋友). Secondly, ________________________________________________________ (与和你有相同兴趣的人交流). Maybe it can help you get rid of your loneliness. Thirdly, __________________________ (做一些户外活动) and they can make you relaxed. ________________________ (通过做所有的这些事情), you can get used to your school life and live happily. Hope _____________________________________ (我的建议能帮到你). Yours, Li Huahaving trouble with your life and study heregive you some advice/suggestionswhere you can make some friendscommunicate with people who have the same interests with youdo some outdoor activitiesBy doing all these things(that) my advice/suggestions can help you

