Unit 2 单元测评 (1)-2021-2022学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册(含答案)
展开
这是一份Unit 2 单元测评 (1)-2021-2022学年高中英语北师大版(2019)选择性必修第一册(含答案),共13页。
第一单元测评
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
In ancient Greece,Socrates was a widely-recognised wise man.One day one fellow met the great philosopher and said,“Do you know what I just heard about your friend?”
“Hold on a minute,” Socrates replied.“Before telling me anything I’d like you to pass a little test.It’s called the triple filter test.”“Triple filter?”“That’s right,” Socrates continued.“Before you talk to me about my friend,it might be a good idea to take a moment and filter what you’re going to say.That’s why I call it the triple filter test.The first filter is truth.Have you made absolutely sure that what you are about to tell me is true?” “No,” the man said,“actually I just heard about it and...”“All right,” said Socrates.“So you don’t know if it’s true or not.Now let’s try the second filter,the filter of goodness.Is what you are about to tell me about my friend something good?”“No,on the contrary...”“So,” Socrates continued,“you want to tell me something bad about him,but you’re not certain it’s true.You may still pass the test though,because there’s one filter left:the filter of usefulness.Is what you want to tell me about my friend going to be useful to me?” “No,not really.”
“Well,” concluded Socrates,“if what you want to tell me is neither true nor good nor even useful,why tell it to me at all?”
Well,we can always participate in loose talks to curb our boredom.But when it comes to your friends it’s not worth it.Always avoid talking behind the back about your near and dear friends.
21.Why did Socrates stop the fellow when he wanted to tell him about his friend?
A.Because he didn’t know the fellow.
B.Because he wanted to tell the fellow something first.
C.Because he knew the fellow wouldn’t tell him something useful.
D.Because he wanted the fellow to think twice before speaking.
22.Which of the following statements is NOT true according to the passage?
A.Socrates was a great philosopher in Ancient Greece.
B.The fellow wanted to tell Socrates something bad about his friend.
C.Socrates was curious to hear what the fellow wanted to tell him.
D.It’s not a good idea to gossip about our friends behind the back.
23.What does the underlined word “curb” mean in the last paragraph?
A.Increase. B.Describe.
C.Reduce. D.Hide.
B
Girls can easily get sad.If your friend is feeling blue and calls you,what will you do?Here are some tips on how you can make her smile again.
Listen to her.When people feel sad,they often have the feeling of needing to be heard.So,listen carefully to what she is saying and do nothing else.Your friend will surely thank you for being the shoulder she can cry on.
Once you are done with listening,you can offer some advice or remain silent and let her feel everything and let it all out by crying.As a friend,you might think you should give her some advice.But if you have no idea about what to say,just remain silent and be there for her.
In order to be able to help your friend in need,don’t be sad for yourself.How can you help your friend when you are also feeling down?
A hug can make a difference in the world.It makes you feel warm and special.A hug makes you feel safe.So give your friend a hug when she needs it the most.
Spend more time with your friend who wants to be happy.Do things together like washing dishes,cleaning,or going out for fun.The more time you spend together,the stronger your friendship will become.
Sometimes,it is much better that you avoid a crying friend in your life.But by doing so,you are also keeping your friend at a distance and will make her wonder if you are her true friend.If you are there when she needs you,your friendship will be much stronger.
24.The writer wrote this passage mainly to tell us .
A.why girls can easily get sad
B.what to do when we are sad
C.how to make new friends with girls
D.how to make a sad female friend happy again
25.According to paragraph 2,when a female friend is sad,what should we do?
A.We should ask her why she feels sad.
B.We should say something nice to her.
C.We should spend time listening to her.
D.We should give her some good advice.
26.We can learn from the passage that .
A.hugging a sad friend can make you feel warm and special
B.your sad friend may feel much better if you are also sad
C.it’s not a good idea to be silent facing a sad friend
D.giving a hug to a sad friend is very helpful
27.In paragraph 6,the writer mainly suggests that we .
A.spend more time with our friends
B.help our friends with their housework
C.spend time with our friends every day
D.ask our friends to take part in activities
C
Mirroring body language is a way to bond and to build understanding.It is a powerful tool that we use without even knowing it.
The most obvious forms of mirroring are yawning and smiling.When you see someone yawn,you are likely to yawn immediately.Smiling is also pretty contagious—seeing a smiling person makes you want to smile too.
Mirroring body language is a nonverbal way to say “I am like you.I feel the same.”Research shows that people who experience the same feelings are likely to trust,understand and accept each other.
Women have the natural ability to pick up and understand body signals.Therefore,it is not surprising that a woman is more likely to mirror another woman than a man is to mirror another man.That’s why women are regarded as better talkers,even if they might not really have more close friends.
It is interesting that when a man tries to mirror a woman’s body language while she is talking,he may seem to regard her as caring,intelligent and attractive.
Mirroring body language is an excellent way to build trust and understanding quickly.If you want to set up a connection with a new person,mirror his or her gestures,sitting position,tone of voice and talking pace.This will make them feel that there is something about you that they like.
While mirroring body language gains you acceptance,you still need to take into consideration your relationship with the person you are mirroring.If you are in a lower social position and are mirroring the body language of your boss,he will view you as arrogant.However,if you want to defeat those who are trying to prove superior to you,mirroring their body language will help defeat them and change their position.
28.What does the underlined word “contagious” in paragraph 2 mean?
A.Affecting each other.
B.Powerful to show one’s feelings.
C.Attractive to the others.
D.Being gentle to people around.
29.When copying others’ body language,one usually can .
A.send wrong messages
B.hide true feelings
C.win others’ acceptance
D.avoid misunderstanding
30.What might happen if you try to mirror your boss’s body language?
A.You will appear very attractive.
B.It will help to soften his position.
C.You will seem unacceptably proud.
D.It will be a good way to build trust.
31.What is the main idea of the text?
A.It is important to copy the others’ gestures.
B.Why women are regarded as better talkers.
C.Men are not good at nonverbal communication.
D.Mirroring body language can be a useful tool.
D
Why are certain people so memorable,while some fade from our memories in time?
Several examples come to mind with my youngest son,Ken.He was always more comfortable around his dad’s friends than his own.He loved to spend time with them,fish with them,listen to their stories and just be with them.
He has experienced the loss of several really meaningful friendships over the past few years,and it has been very painful for him.One,Dr.George,was a neighbour and fishing buddy who would call to see if Ken could go fishing with him.Dr.George always said Ken was the son he never had and that it meant everything to him.He died very suddenly while fishing with all of his best buddies a few years ago.The huge hole that left in so many lives simply cannot be filled—for Ken it was immensely painful.
There was another fishing buddy of his dad’s,Frank,who was always fun to be around.Ken was very young then,but really enjoyed getting along with “the guys” when they were fishing.Frank and his family went to the Kens in the same week we did one year and the memory remains to this day.Cheerful and happy,he was able to laugh at himself and accept everyone’s abilities or lack of them,all qualities that impressed Ken so much.
When he became deadly ill,Ken drove from his home in North Carolina to Florida for an overnight visit with him.He died a short time later.The day after his funeral (葬礼),Frank came to Ken in a dream and asked if he would take care of his wife,Carol.To Ken this was very meaningful,and today they share a special bond that Frank somehow knew would be important for them both.
When you are raising children,you realise that some people become very important to them,draw them in,accept and respect them.It changes them.
32.According to the author,some people are unforgettable to us because of .
A.their great achievements
B.their consideration and kindness
C.good relationships between them
D.successful cooperation between them
33.It is implied in paragraph 3 that Dr.George wished Ken were his .
A.adoptive son
B.biological son
C.best friend
D.hateful enemy
34.The author will agree with all of the following EXCEPT that Ken .
A.spent a joyful week with Frank one year
B.felt the greatest pain to George’s death
C.seemed to get along better with adults
D.was glad to get tolerated by Frank
35.Carol is mentioned in the fifth paragraph to show us that .
A.Frank wanted her to marry Ken
B.Ken met Frank in a dream
C.Frank regarded Ken as his son
D.Ken was a cultured gentleman
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
The first World Friendship Day was proposed on July 30,1958 by the World Friendship Crusade,an international civil organisation to foster a culture of peace through friendship. 36 Just as in the US and several other countries,the festival has been greatly commercialised(商业化).
Days before the festival,card and gift companies launch a large campaign(活动) to attract people into buying cards and gifts for their friends.Streets and stores are filled with advertising programmes aimed at young people. 37 This marketing strategy(策略) has been severely criticized(批判) by many people.Many feel that such crazy commercialisation has damaged the meaning of Friendship Day.
38 especially the pink and yellow ones.The day is observed with great pleasure and merry.A highly popular thing connected with the day is the well-known friendship band—the modern day symbol of friendship that friends give to one another to form an everlasting bond.Friendship bands are the favourite items for youngsters and available in stores all over the country.Friendship poems and Friendship Day gifts are exchanged between best friends to renew the bond of friendship and express gratitude and love for each other. 39
Since its beginning in 1935,Friendship Day celebrations have come a long way. 40 Friendship Day remains the time when you acknowledge your friends’ contribution in your life,express love for them,cherish their presence in your life and pay them a salute.Today,Friendship Day is being celebrated around the globe,across diverse cultures and social periods.
A.The popular customs of Friendship Day include handing over roses,
B.The idea of honoring friendship was adopted by a few countries in Asia.
C.Restaurants offer special discounts to make the most of the time as well.
D.These days,however,it is celebrated with a lot of showing off and expenses.
E.These are new ways of celebration of this day that have grown in popularity.
F.The original idea for a day of friendship came from Hallmark cards in the 1930s.
G.But however much the ways of celebration have changed,the basic idea behind the occasion remains the same.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Haze Mabry has been working as a cleaner at Pike County Elementary School for 13 years.Students and teachers in this school decided to do something special last week to 41 Mabry,or “Mr Haze” as he’s known at the school,for his 80th 42 .
Reading teacher Lori Gilreath who has worked with Mabry for 10 years said they 43 the celebration for weeks and that keeping the plans 44 was a challenge since Mabry works from 6:30 am to 5:30 pm.They 45 a “birthday throne” for him on the school’s stage and lined the walls with photos of Mabry with the 46 and other decorations with the theme “80 years loved,80 years blessed”.The students also 47 80 reasons why they loved Mr Haze.On the day before the 48 , they turned Gilreath’s classroom into a secret art center to finish the preparations.Mabry said he 49 her moving some tables around in the lunchroom,but he didn’t give it much 50 .
Next morning,they led Mabry on a parade through the school and more than 750 students, 51 and staff members lined the halls,shouting 52 “Mr Haze! Mr Haze!”
“It really surprises me and I feel 53 .All little kids are giving me cards,running up and hugging me.It’s something else,you know,” Mabry said.“It’s a(n) 54 experience.”
Aged 80,Mabry said he likes to keep a busy schedule and loves the kids.“ 55 I’m able to work,” he said,“I think I’ll work.”
41.A.excite B.surprise
C.frighten D.shock
42.A.event B.festival
C.birthday D.workday
43.A.worked on B.called on
C.reflected on D.came on
44.A.special B.practical
C.secret D.necessary
45.A.grasped B.indicated
C.expected D.made
46.A.kids B.policemen
C.farmers D.soldiers
47.A.answered B.listed
C.developed D.confirmed
48.A.competition B.graduation
C.celebration D.tradition
49.A.observed B.noticed
C.ignored D.admitted
50.A.option B.idea
C.opinion D.thought
51.A.managers B.visitors
C.teachers D.parents
52.A.amazingly B.positively
C.cheerfully D.sadly
53.A.touched B.interested
C.relaxed D.convinced
54.A.recognizable B.unforgettable
C.respectable D.admirable
55.A.As long as B.As for
C.As far as D.As to
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Friendship is one of the most important things in everyone’s life.56. is very difficult to find a better definition(定义) of friendship.A true friend is the person 57. can share all our sadness and all our happiness.In time of trial(磨难),he or she is always at our side to give us his or her help and comfort.
Knowing how valuable friendship is,we should be very 58. (care) with our choice of a friend.We should 59. (choice) those people with a good character as our friends,but we must try to avoid 60.(make) friends with a bad man.Besides,we should forgive their mistakes and try to help them as much 61. possible.
A true friend can always be trusted,loved and respected.If you tell a friend your secrets,he or she 62. not tell others.Friends share their joys 63. unhappiness.They help each other when they are 64. trouble,and cheer each other up when they are sad.65. most important thing is that a friend always understands you.In conclusion,when you have made a good friend,don’t forget him or her.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
请你用英语写一篇短文介绍你的好朋友。内容包括以下要点:
1.朋友的基本情况,包括年龄、外貌、性格等;
2.朋友的优点及不足的地方;
3.你对朋友的评价。
注意:1.词数80左右;
2.可适当增加细节,以使行文连贯。
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I’m a special needs teacher.We don’t usually get storms in May.We were having a fairly unremarkable school day and I’d seen the last of my class of five-year-olds leave when my dad rang to warn me that there was a storm heading straight towards us.At first,I thought he couldn’t be right,but then the storm alarm went off.My own daughter,Kali,was at the school,in the kindergarten class across the hall,and that’s where I headed.Her teacher,Jennifer,was following the standard procedure:moving the 10 children into the hallway,getting them to kneel (跪下) with their elbows on the ground,hands over their heads.
We encouraged the children to sing,to keep up their spirits,but when the sky grew dark dim and the lights went out,it became harder to keep everyone calm.Hail (冰雹) and broken glass showered into the hallway.Instinctively,Jennifer and I took five children each and lay across them.It wasn’t something we had to think about.They were small children;we were adults and we would protect them with our lives.My daughter was among them.I just kept saying over and over,“We’re going to be OK.We’re going to be OK.” But soon I couldn’t hear my own voice above the sound of the school’s metal roof exploding under huge pressure.
Then came a big noise so loud that I’ll never forget it,like a plane but 10 times louder.It was the storm passing directly overhead.Suddenly I realised the roof had gone;the wind had torn it clean off.We were at the mercy of the elements.My mouth was filled with dirt and I wondered if we were going to be buried alive.Beneath me,the children were packed together tightly.I did my best to cover them,but there was water,too,pouring down.Then I felt a blunt thing against my back.By now,I was simply repeating to myself,“Please go away.Please go away.” I just wanted it to stop.
注意:续写词数应为150左右。
By the time it did,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Fortunately,no children died or hurt in the storm.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
第一单元测评
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了伟大哲学家苏格拉底的故事。这个故事告诉我们,如果不知道一件事情是否真实、是否出于好心、是否有用,那么就不要轻易说出来。不要在背后谈论你的亲密朋友。
21.D 推理判断题。根据倒数第二段中的“‘Well,’concluded Socrates,‘if what you want to tell me is neither true nor good nor even useful,why tell it to me at all?’”可推知,当有人想告诉他关于他朋友的事情时,苏格拉底要求他先通过一个测试,因为苏格拉底想让那个人在说之前先考虑清楚,即三思而后言。故选D项。
22.C 细节理解题。根据第二段中的“‘Hold on a minute,’Socrates replied.‘Before telling me anything I’d like you to pass a little test.It’s called the triple filter test.’”可知,当那个人想告诉苏格拉底一些事情的时候,苏格拉底并没有急切地想听他会说什么,而是先让他通过一个测试。由此可知,C项“苏格拉底很想知道这个人想告诉他什么”陈述错误。故选C项。
23.C 词义猜测题。根据画线词所在句“Well,we can always participate in loose talks to curb our boredom.”可知,画线词意为“抑制”。increase“增加”;describe“描述”;reduce“减少”;hide“躲藏”。结合选项可知,reduce与画线词意思接近。故选C项。
【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要告诉我们应该如何来帮助受到伤害的朋友,告诉了我们几种不同的方法。
24.D 推理判断题。根据第一段最后一句“Here are some tips on how you can make her smile again.”可知,作者写这篇文章主要是为了告诉我们应该如何来帮助受到伤害的女性朋友。故D项正确。
25.C 细节理解题。根据第二段第三句“So,listen carefully to what she is saying and do nothing else.”可知,要学会倾听。故C项正确。
26.D 推理判断题。根据第五段第一、二句“A hug can make a difference in the world.It makes you feel warm and special.”可知,拥抱意义重大,让人感觉温暖,所以给朋友一个拥抱非常有帮助。故D项正确。
27.A 推理判断题。根据本段主题句“Spend more time with your friend who wants to be happy.”可知,作者建议我们要多花时间和朋友在一起。故A项正确。
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要说明了模仿身体语言是一种联系和建立理解的方式。它是我们在不知不觉中使用的强大工具。模仿身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。并说明了不同性别、关系的人对他人模仿自己肢体语言的看法。
28.A 词义猜测题。根据后文“seeing a smiling person makes you want to smile too”可知,看到一个微笑的人也会让你想要微笑。由此可知,微笑具有感染性,可以让人们相互影响。画线单词意思为“相互影响”。故选A项。
29.C 推理判断题。根据第三段“Mirroring body language is a nonverbal way to say ‘I am like you.I feel the same.’Research shows that people who experience the same feelings are likely to trust,understand and accept each other.”可知,镜像身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。由此可推知,模仿别人的肢体语言往往能赢得别人的认可。故选C项。
30.C 细节理解题。根据最后一段中的“If you are in a lower social position and are mirroring the body language of your boss,he will view you as arrogant”可知,如果你的社会地位较低,却模仿老板的肢体语言,他会认为你很傲慢。由此可知,如果你试图模仿老板的肢体语言,你会显得傲慢。故选C项。
31.D 主旨大意题。根据第一段“Mirroring body language is a way to bond and to build understanding.It is a powerful tool that we use without even knowing it.”可知,模仿身体语言是一种联系和建立理解的方式。它是我们在不知不觉中使用的强大工具。文章还说明了模仿身体语言是一种通过非语言方式来表达“我和你一样,我有同样的感觉”的语言方式。研究表明,有同样感受的人更容易相互信任、理解和接受。并说明了不同性别、关系的人对他人模仿自己肢体语言的看法。由此可知,这篇文章的主旨是模仿身体语言是一个有用的工具。故选D项。
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章用两个人物故事证明了一个主题:对某些人来说,那些令其难忘的是那些吸引他们、接受并尊重他们并改变了他们的人。
32.C 推理判断题。根据最后一段可知,作者谈到的是养育孩子过程中的感受,对作者而言,某些人令其孩子难忘,是因为这些人能吸引孩子,接受并尊重孩子,改变了孩子。可见,是良好的关系使我们难以忘记某些人。
33.B 推理判断题。根据第三段中的“Dr.George always said Ken was the son he never had and that it meant everything to him.”可知,Dr.George认为Ken实际上就是他想要而得不到的那个儿子,Ken对他来说就是一切,可见Dr.George是把Ken当成亲生儿子看待的。
34.B 细节理解题。根据第三段可知George的死给Ken带来了巨大的悲伤,但是文章中并没有交代Ken是最感到悲伤的人;也没有谈到在所有死去的人中,Ken对George的死最感到悲伤。第二段的第二句证明C项正确;根据第四段的“Frank and his family went to the Kens in the same week we did one year...”和Cheerful and happy可知A项正确;由“accept everyone’s abilities or lack of them”可知D项正确。
35.C 推理判断题。根据最后一段Frank病重之际,Ken一夜之间,开车走了很远的路去探望他;Frank死后还托梦交代Ken要他负责照顾自己的妻子。这些都是应该发生在真正的父子之间的事情。故选C项。
【语篇解读】本文是一篇说明文。今天,世界各地不同文化和社会时期的人们都在庆祝友谊日。文章介绍了世界友谊日的由来及发展。
36.D 根据下文“Just as in the US and several other countries,the festival has been greatly commercialised(商业化).”可知,现在世界友谊日被极大地商业化了。由此可知,D项符合语境。
37.C 根据上文“Streets and stores are filled with advertising programmes aimed at young people.”可知,此处列举各种营销策略。由此可知,C项符合语境。as well“也”是解题的关键。故选C项。
38.A 根据下文“especially the pink and yellow ones”以及此处是半句,可知选项中只有A项不是完整句子,可以补全这个句子。故选A项。
39.E 根据上文“Friendship bands are the favourite items for youngsters and available in stores all over the country.Friendship poems and Friendship Day gifts are exchanged between best friends to renew the bond of friendship and express gratitude and love for each other.”可知,此处在介绍一些庆祝友谊日的新方式。故选E项。
40.G 根据上文“Since its beginning in 1935,Friendship Day celebrations have come a long way.”及下文“Friendship Day remains the time when you acknowledge your friends’ contribution in your life,express love for them,cherish their presence in your life and pay them a salute.”可知,G项符合语境。
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章向我们描述了Haze Mabry在派克县小学当清洁工多年,深受周围老师和学生的喜欢,全校师生为他庆祝80岁生日的故事。
41.B 句意:这所学校的学生和老师上周决定做一些特别的事情,让Mabry在他80岁生日时大吃一惊。这所学校的学生和老师上周决定做一些特别的事情来给Mabry一个惊喜。故选B项。
42.C 根据后文“‘birthday throne’ for him”可知是庆祝他的生日。故选C项。
43.A 根据后文“the celebration for weeks”可知他们准备这个庆祝活动用了数周。故选A项。
44.C 既然是生日惊喜,那么计划是要秘密进行的。故选C项。
45.D 结合后文“a ‘birthday throne’ for him on the school’s stage”可知,他们为Mabry制作了一个“生日宝座”。故选D项。
46.A Mabry与孩子们的合影。短语line with表示“沿着……排列”。故选A项。
47.B 根据后文“80 reasons why they loved Mr Haze.”可知,是在列出他们喜欢Haze先生的80个理由。故选B项。
48.C 根据第二段中“the celebration”可知此处指在庆祝的前一天。故选C项。
49.B 根据后文“her moving some tables around in the lunchroom”可知Mabry注意到了有人在搬桌子。故选B项。
50.D 此处为短语give it much thought,表示“仔细考虑,想太多”。故选D项。
51.C 根据第一段中“Students and teachers in this school decided to do something special last week”可知全校学生、老师和工作人员都为他庆祝生日。故选C项。
52.C 他们为Haze先生庆祝生日,肯定是高兴地喊他的名字。故选C项。
53.A 面对全校的这一举动,Mabry很感动。故选A项。
54.B 全校师生给他庆祝生日对Mabry来说是一次难忘的经历。其他选项不符合语境。故选B项。
55.A 此处为条件状语从句,表示“只要”应用as long as。故选A项。
【语篇解读】本文是一篇说明文。友谊是每个人生活中最重要的事情之一,短文介绍了什么样的朋友是真正的朋友。
56.It 考查代词。“It is +adj.+for sb to do sth”为固定用法。it作形式主语,动词不定式为真正的主语。故填It。
57.who/that 考查关系代词。分析句子可知,person为先行词,指人,在后面的定语从句中作主语,所以关系代词为who/that。故填 who/that。
58.careful 考查形容词。be careful with“小心”。be 后接形容词作表语。故填 careful。
59.choose 考查动词。should为情态动词后接动词原形,所以此处应该填choice的动词形式choose。
60.making 考查动词-ing形式。avoid doing sth“避免做某事”,本句中avoid后接making。故填making。
61.as 考查固定用法。as...as possible“尽可能……”为固定用法。故填 as。
62.will 考查一般将来时。if引导的条件状语从句,主句用一般将来时,从句为一般现在时。由if从句的时态可推出主句为一般将来时。故填 will。
63.and 考查连词。由句意可知,joys和unhappiness为并列关系,所以用and连接。故填and。
64.in 考查介词。be in trouble“处于麻烦之中”。故填in。
65.The 考查冠词。important的最高级前需用定冠词the,又因冠词位于句首,故填 The。
写作
第一节
White Jacques has been my close friend for two years.I first met him on a school exchange trip to Calais,France and we’ve been friends ever since.
Jacques is quite good-looking.He’s tall and slim,with olive skin and curly dark hair.Like many French people,he always looks well-dressed even in casual clothes.He is always friendly and loves to have fun.However,he can be a bit immature at times.For example,when he doesn’t get what he wants,he acts childishly.Jacques is so keen on water sports that he spends a lot of time on his boat.
It’s a pleasure to be with him and I really enjoy his company.
第二节
By the time it did,I felt we had been in the eye of the storm for hours,though I later learned we’d been covering the children for only seven minutes.I could hear voices of people calling out to those trapped in the ruins of the school.It was only when I finally dared to raise my head that I discovered we needed to rescue ourselves.A black car from which the blunt thing came lay across us,upside down.I was sure it’s what had hit me in the back.
Fortunately,no children died or hurt in the storm.The worst anyone had suffered was a big noise.Anxious parents were arriving all at once,desperate to know if their children were safe.There were tears and hugs;we’re all closer now.A doctor examined my back and I was driven to the local hospital.I’d learned my back would be fine.I knew I would want to be there to do the same again if we were hit by another storm.