开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    外研版高中英语必修第二册Unit 1 Food for thought学案

    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • Part 2.docx
    • Part 1.docx
    Part 2第1页
    Part 2第2页
    Part 2第3页
    Part 1第1页
    Part 1第2页
    Part 1第3页
    还剩56页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语外研版 (2019)必修 第二册Unit 1 Food for thought导学案及答案

    展开

    这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第二册Unit 1 Food for thought导学案及答案,文件包含Part2docx、Part1docx等2份学案配套教学资源,其中学案共87页, 欢迎下载使用。
    Part 2 Developing ideas,Presenting ideas,Reflection


    1.主题语境:人与社会。本文讲述的话题为健康饮食。
    2.语篇类型:专栏文章。
    3.课文内容分析:课文用图片的方式展示了五位人物的冰箱,并介绍了他们的职业特点、饮食习惯和生活习惯。阅读本文,有利于学生深入理解饮食习惯与健康生活方式之间的联系,养成健康饮食的良好习惯。

    Cold Truths
    Name
    Age
    Occupation
    Usual food
    Feelings
    Ellie
    24
    Junior doctor
    Toast,or just a yoghurt with honey
    Don’t have 1.         to change the way I eat. 
    Jenny
    31
    Teacher
    Meals from fresh,seasonal fruit and vegetables
    Cooking together gives us a chance to 2.   and 3.        on each other’s days. 
    Ted
    35
    4.        
    A big meat dinner
    5.    with a big meat dinner,though tired after work. 
    Mike
    49
    Chef
    6.        
    Too busy to find time to cook at home.
    Max
    19
    College student
    Food in the fridge
    Too busy to 7.        . 

    答案:1.the time or the energy 2.relax 3.catch up 4.Construction worker 5.Satisfied 6.Ready meals 7.have healthy meals


    1.Can you guess which fridge belongs to which person?(教材第9页)
    你能猜出哪个冰箱属于哪个人吗?
    ◆belong to 属于;归……所有;是……的成员
    The house belongs to my grandfather.
    这房子归我祖父所有。
    Do you belong to the tennis club?
    你是网球俱乐部的成员吗?



    belong to不用于进行时或被动语态。

    单句语法填空
    ①While you are travelling,take care of your     (belong). 
    ②Victory always     (belong) to the people. 
    ③Remember you belong      our team.You should obey the team rules. 
    答案:①belongings ②belongs ③to

    2.I often end up saving part of my meal for the next day.(教材第9页)
    我常常会把一部分饭菜留到第二天吃。
    ◆end up doing sth.(尤指经历一系列意外后)最终处于,到头来
    Or maybe you end up switching your attention away from novels,and discover the history of romantic poets in England.
    或者你最终把注意力从小说上移开,去探索英国浪漫主义诗人的历史。
    If you don’t know what you want,you might end up getting something you don’t want.
    如果你不知道自己想要什么,到头来你可能会得到自己不想要的东西。



    单句语法填空
    ①I ended up    (tell) him everything although I tried not to. 
    ②It is widely acknowledged that education should not end up    the graduation. 
    答案:①telling ②with
    3.Cooking together gives us a chance to relax and catch up on each other’s days.(教材第9页)
    一起做饭给了我们放松的机会,也让我们有机会聊聊彼此日常的情况。
    ◆catch up 打听(不在时所发生的事情),别后叙谈
    You and I must really catch up with each other (on each other’s lives) sometime soon.
    你我一定得找时间聚聚。



    单句语法填空
    ①He walks so fast that I can’t catch up     him. 
    ②Soon the song will catch      and be sung all over the country. 
    完成句子
    ③It’s so easy to             (陷入) everyday life that we forget we can bring cheer to ourselves and others simply. 
    答案:①with ②on ③be/get caught up in
    4.When I get back home,there’s nothing more satisfying than a big meat dinner.(教材第9页)
    回家后,什么都比不上一顿肉食大餐更让人心满意足了。
    ◆satisfying adj.令人高兴的,令人满意的
    It’s a most satisfying meal.
    这是一顿很令人满意的饭。
    It can be very satisfying to work in the garden.
    在花园里干活可以让人十分满足。



    单句语法填空
    ①Nothing     (satisfy) him—he’s always complaining. 
    ②The football match seemed    (satisfy) and attractive. 
    ③She seemed pretty     (satisfy) with her new car. 
    完成句子
    ④回顾自己的事业,她深感欣慰。
    She looked back on her career             . 
    答案:①satisfies ②satisfying ③satisfied
    ④with great satisfaction
    5.I know we should eat more fresh fruit and vegetables,but ready meals are so convenient. (教材第9页)
    我知道我们应该多吃些新鲜水果和蔬菜,但是即食食品真的很方便。
    ◆convenient adj.方便的,便利的
    A bike is often more convenient than a car in towns.
    在城镇里,骑自行车往往比开车更方便。
    Is it convenient for you to start work now?
    现在就开始工作的话,你方便吗?



    完成句子
    ①Please come here at 10 tomorrow                 (如果你方便的话). 
    ②I hope you can visit our city                 (在你方便时). 
    ③Don’t worry.                     (我来这里很方便的). 
    ④We have provided seats                     (为了……的方便) our customers. 
    答案:①if it is convenient for you ②at your convenience ③It is convenient for me to come here ④for the convenience of

    6.The combination of spicy,salty,sweet and sour flavours makes Gong Bao Chicken hard to resist.(教材第11页)
    辣、咸、甜和酸各种风味的组合使得人们难以抵抗宫保鸡丁的诱惑。
    ◆resist v.抵抗;抵制;克制;忍住
    I couldn’t resist laughing when I saw the funny gesture of the clown.
    当我看到小丑滑稽的动作时,我忍不住笑了。



    单句语法填空
    ①They    (resist) desperately and won the battle. 
    ②She could hardly resist     (laugh) on those occasions. 
    ③The club is resistant     any form of change. 
    答案:①resisted ②laughing ③to
    7.What’s more,it is easy to make and can be adapted to individual tastes.(教材第11页)
    最重要的是,它的烹饪方法简单,也可根据个人口味调配。
    ◆adapt v. (使)适合;改编;适应
    The film has been adapted from a play of the same title.
    电影改编自一部同名戏剧。
    We adapted ourselves quickly to our new surroundings.
    我们很快适应了新环境。



    完成句子
    ①The movie  (根据著名的小说改编的) is very interesting.
    ②It took me a long time         (适应) the weather in Kunming. 
    ③The new book              (是为孩子们改编的). 
    答案:①adapted from a famous novel ②to adapt to ③is adapted for children
    8.So,don’t forget to pick up some chicken on your way home and try this recipe out!(教材第11页)
    因此,别忘了回家路上买些鸡肉,尝试一下这个菜谱!
    ◆pick up 买,购买;(偶然地、无意地)得到,弄到;学会(语言);拿起;使搭乘
    Where did you pick up that book? I’ve been trying to get it for weeks!
    你在哪儿弄到的那本书? 几个星期以来,我一直想买这本书!
    Please wait at the school gate.John will pick you up there.
    请在校门口等候,约翰会去那儿接你。





    单句语法填空
    ①He picked      Russian while working with friends in Russia. 
    ②I think white cars are easy to be picked      on the road. 
    答案:①up ②out

    My mum says I need to have three healthy meals a day,but I’m too busy studying and meeting friends!(教材第9页)
    妈妈常说,每日三餐要吃得健康,但我的学习和社交生活太忙了!
    ◆be busy (in) doing sth. 忙于做某事
    He is busy (in) preparing for the examination.
    他忙着准备考试。
    The teacher was busy correcting our exercise books when we called at his house.
    我们去老师家拜访时,他正忙着批改我们的作业。



    单句语法填空
    ①Mr Smith is so busy     his office work that he spends little time looking after his children. 
    ②He is very busy     (write) his paper. 
    答案:①with ②writing

     As a doctor,I know I had better change the way I eat,but I just don’t have the time or the energy right now.(教材第9页)
    作为医生,我知道我最好改变这种饮食方式,但我现在完全没有时间和精力。
    该句子为并列主从复合句。并列连词but连接两个并列分句,前面分句中the way之后的I eat为定语从句。

    1.There’s not enough room to swing a cat in my small apartment,so I don’t cook very often.(教材第9页)
    我的小公寓连转身的空间都没有,所以我不常做饭。
    ◆swing vt.& vi. 摆动;转动;挥动 n.秋千;摆动
    At that moment,the door swung open,and Roy walked in.
    正在那时,门开了,罗伊走了进来。

    Could you swing a cat in it?常用于询问房间的大小
    There is no/not enough room to swing a cat.用来形容一个地方太小,连转身的余地都没有。
    This bus is too crowded! I have no room to swing a cat!
    这个公共汽车太挤了,都没有立锥之地了!
    He is very lucky to have a spacious study like this; there’s not room to swing a cat in mine.
    他很幸运有这么一个宽敞的书房,我的书房却是非常狭小。

    单句语法填空
    ①The soldiers     (swing) their arms as they marched. 
    ②The library at my college was really small—there wasn’t enough room
         (swing) a cat! 
    答案:①swung  ②to swing
    2.This means we don’t eat meat,and any milk or cheese had better be dairy-free.(教材第9页)
    这意味着我们不吃肉、奶或奶酪也最好不是动物乳制成的。
    ◆free为形容词后缀,意为“不含……的”“无……的”。
    It turns out that people who eat low-fat or fat-free dairy lose more weight than people who don’t.
    事实证明吃低脂或无脂乳品的人群减重比其他的多。



    完成句子
    To be sure,candy makers have been offering     (无糖的) alternatives for years. 
    答案:sugar-free
    3.Each day at the construction site is more or less the same—tiring! (教材第9页)
    建筑工地上每天都差不多——累!
    ◆more or less或多或少;几乎;差不多
    Her health has more or less improved.
    她的身体多少有点好转了。



    完成句子
    ①希望我的建议对你多少有些帮助。
    I hope my advice will be             to you. 
    ②全世界越来越多的人参与极限运动。
    Around the world             are taking part in extreme sports. 
    答案:①more or less helpful  ②more and more people
    4.We don’t really buy fresh food,and I suppose the fridge could be kind of cleaner...(教材第9页)
    我们不怎么买新鲜食物,而且我觉得冰箱应该再干净点儿……
    ◆kind of有点儿;有几分
    I’m not sure why,but I feel kind of sorry for him.
    不知为什么,我有点儿为他惋惜。
    I was kind of upset that you weren’t there.
    你没出现我有点不安。



    单句语法填空
    ①Books      this kind are very popular with young people. 
    ②Her design is very special,one of      kind. 
    答案:①of ②a


    Writing a recipe

    1.文体类型:写食谱,属于应用文范畴,常用于描述如何烹饪食物。
    2.要点内容:(1)食物名称及介绍;(2)食材原料(Ingredients),原料应包含配料的名字以及大体用量;(3)制作过程说明(Instructions),说明操作的详细过程。



    1.Slice the...into small pieces.
    2.Heat the oil over a high heat.
    3.When the oil is hot,add...and stir them for about...seconds.
    4.Season with salt and serve.
    5.Remove...from heat.

    假设你是李华,你给外国朋友Kate寄去了一袋鸡肉饭并附上了烹饪方法。请根据以下七幅图画的内容,详细概述烹饪步骤及食用方法。

      注意:
      1.写作词数为80左右;
    2.介绍必须包括图画中的所有主要内容。
      参考词汇:一袋鸡肉饭a bag of chicken rice;鸡肉粥chicken porridge;香葱chive;搅动stir;壶kettle;菜板cutting-board。
    Dear Kate,







    Yours,
    Li Hua


    Ⅰ.对接单元词汇
    1.         n.种,类 
    2.         v.烧开;煮沸 
    3.         v.搅动;搅拌 
    4.         adj.方便的,便利的 
    5.         把……加入…… 
    6.         把……倒入…… 
    答案:1.sort 2.boil 3.stir 4.convenient
    5.add...to... 6.pour...into...
    Ⅱ.巧用单元句式、语法
    完成句子
    1.现在让我来告诉你怎么做这种鸡肉粥。
                                  make this sort of chicken porridge now. 
    2.烧一壶水备用。
                             for use. 
    3.把一袋鸡肉饭倒进锅里,再把开水倒进去。
                                       a pot and pour the boiled water into it. 
    4.把锅放在火上,煮到冒泡后继续搅拌。
    Put the pot on fire,boil until bubbling and                it. 
    5.盖上盖子,加热10分钟。
    Put the lid on and                         . 
    6.把葱放在菜板上,并将其切碎。
         the chives      on the cutting-board and cut them into small pieces. 
    7.把粥从火上取下来,加上葱花。
         the porridge      the fire and              
         it. 
    8.这样鸡肉粥会更好吃。
    It will make the chicken porridge          . 
    9.这种即时鸡肉粥对你来说既简单又方便。
    This instant chicken porridge is                     you. 
    答案:1.Let me tell you how to 2.Boil a pot of water
    3.Pour a bag of chicken rice into 4.keep on stirring 5.heat it for 10 minutes 6.Get;ready 7.Take;off;add the chive to 8.more delicious 9.simple and convenient for

    将第7、第8句连成一句话。
    Take the porridge off the fire and add the chive to it,which will make the chicken porridge more delicious.

    Dear Kate,
    Let me tell you how to make this sort of chicken porridge now.
    Ingredients:
    Chicken rice1 bag
    Chives2
    Instructions:
    1 Boil a pot of water for use.
    2 Pour a bag of chicken rice into a pot and pour the boiled water into it.
    3 Put the pot on fire,boil until bubbling and keep on stirring it.
    4 Put the lid on and heat it for 10 minutes.At the same time,get the chives ready on the cutting-board and cut them into small pieces.
    5 Take the porridge off the fire and add the chives to it,which will make the chicken porridge more delicious.
    This instant chicken porridge is simple and convenient for you.I hope you will like it.
    Yours,
    Li Hua

    假设西红柿炒鸡蛋是你的最爱,请你和同学们分享一下这道菜的烹饪方法。写作词数为80左右。需包含以下内容:
    1.食材和配料;
    2.具体的烹饪步骤和方法。
    参考词汇:西红柿炒鸡蛋 stir-fried eggs with tomatoes;炒锅 wok;汤匙tablespoon;番茄酱ketchup;玉米淀粉corn starch。









    One possible version:
    Recipe for stir-fried eggs with tomatoes
    Ingredients:
    cooking oil1 tablespoon
    eggs2
    salt1/4 tablespoon
    pepper1 pinch
    cooking oil1 tablespoon
    tomatoes2 or 3,cut in chunks
    salt1/8 tablespoon
    ketchup1/4 tablespoon
    corn starch1 tablespoon
    spring onionslittle,chopped
    Instructions:
    1 Beat the eggs lightly.Add 1/4 tablespoon of salt and a pinch of pepper.
    2 Heat 1 tablespoon of oil in the wok.Stir-fry the egg in the oil until set and remove from wok.
    3 Clean the wok.
    4 Heat another tablespoon of oil in the wok,stir-fry the tomato chunks,add 1/8 tablespoon of salt,1/4 tablespoon of ketchup and 1 tablespoon of corn starch.When almost done,add the egg chunks and stir-fry quickly over high heat.Remove from heat.
    5 Sprinkle with chopped spring onions.
    课时作业(二) Unit 1 Part 2
    Ⅰ.语境填词
    1.At the meeting,many     (construct) suggestions were put forward. 
    2.She seemed pretty     (satisfy) with her new car. 
    3.The Internet makes it      (convenience) for us to get in touch with each other. 
    4.The word “music”     (originate) comes from Greek. 
    5.Each product has a number for easy      (identify). 
    6.The soup made by myself is so      (salt) that I can’t drink it. 
    7.We haven’t yet been told      (official) about the closure. 
    8.These styles can be      (adapt) to suit individual tastes. 
    9.She packed her few      (belong) in a bag and left. 
    10.Our      (chef) use only the freshest produce available. 
    答案:1.constructive 2.satisfied 3.convenient4.originally 5.identification 6.salty 7.officially 8.adapted 9.belongings 10.chefs
    Ⅱ.单句情境写作
    1.莉莉不得不乘出租车,因为箱子太重了,不能一路搬回家。
    Lily had to take a taxi because the box was                 all the way home. 
    2.你今晚方便和我一起出去吃饭吗?
                    to eat out with me this evening? 
    3.我有许多工作要补做。
    I have a lot of work to           . 
    4.结果所有的活儿都是我一个人干了。
    I             all the work myself. 
    5.他是由姨妈带大的。
    He              by his aunt. 
    答案:1.too heavy to carry 2.Will it be convenient for you  3.catch up on
    4.ended up doing 5.was brought up

    阅读理解
    A
    “Farm to table” is the name of a movement that encourages people to eat locally grown food.The farm-to-table idea has become more popular in recent years.But there is also a movement that brings “Table to farm”.Its purpose is to connect people to the land and to honour local farmers by creating a sort of restaurant without walls.
    Its founder,Jim Denevan,got the idea for this kind of “culinary adventure (美食探险)”,as he called it,ten years ago.He recently prepared tables for more than a hundred people at Briars Farm in Virginia.He and his eight-member team arrived the night before.Chefs from a local restaurant prepared the dinner.
    Jim Denevan’s brother is a farmer and he himself is a chef.He thought that the idea of a meal served right on the farm made sense,though not everyone agreed.
    “But I wanted to make the idea work,so I decided to cross the country,”said Denevan.“I went all the way across the United States and set the table on farms,ranches (大牧场) and beaches,and all the places where food came from.”
    “This kind of event connects us with a lot of enthusiastic people,people that we can form relationships with,” said Matt Szechenyi,who operates Briars Farm.
    The tour of the farm ends at the dinner table.The meats in the meal come from Matt Szechenyi’s farm.The vegetables come from nearby farms.Guests and local farmers sit together.
    Annoica Ingram came with a friend.“The food is wonderful.I appreciate their hard work.I see everything they have to do to take care of the animals and make sure they are well-cared-for.Without them,I think,we’ll have big problems,”she said.
    1.What is the main purpose of the movement “Table to farm”?
    A.To provide people with healthy food.
    B.To help farmers earn more money.
    C.To honour farmers for their hard work.
    D.To encourage people to work less and practice more.
    2.Annoica’s attitude towards farmers’ work is    . 
    A.worried B.grateful
    C.doubtful D.supportive
    3.What kind of writing is the passage likely to be?
    A.A travel guide.
    B.A news report.
    C.A diary.
    D.Popular science.
    语篇导读:本文是一篇说明文。文章介绍了“从餐桌到农场”的活动。该活动将餐桌搬到农场里,建立了人与人之间的交流、食材和食材之间的流通渠道,同时也使参与者看到农民和厨师的努力和精心准备。阅读本文有利于培养学生热爱生活、珍惜食材的意识。
    答案及剖析:
    1.C 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。根据第一段中的“But there is also a movement...to honour local farmers by creating a sort of restaurant without walls.”可知,这项活动的目的是致敬农民的辛苦工作。故选C。
    2.B 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据最后一段中的“I appreciate their hard work...Without them,I think,we’ll have big problems.”可知,Annoica对农民持有一种感激的态度。故选B。
    3.B 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。分析文章结构和内容可知,文章开头介绍了该项活动的由来及目的;第二、第三段介绍了该活动创始人的相关信息;最后一段引用了活动参与者的看法,符合新闻写作的结构及格式。B项符合文意,故选B。
    B
    Organic food (有机食品) is very popular.It is also expensive.Some organic food costs twice as much as non-organic food.Some parents and pet owners pay up to 200 percent more for organic food while some people think organic food is a waste of money.
    There is one main difference between organic and non-organic food.Organic farms do not use agricultural chemicals,such as pesticides(杀虫剂).This makes sure that the products are natural.
    Some people think “organic”means“locally grown”.At the beginning,this was true.Over time organic farming became more difficult.The demand for organic food grew larger than the supply.Small companies had to sell out to large companies.There weren’t enough organic materials.This made it difficult for many organic companies to stay in business.Today,many large companies have an organic line of products.
    Is organic food more nutritious (有营养的)?This is part of the debate.Many farmers and consumers believe it is.They think agricultural chemicals cause health problems,such as cancer.Many health experts disagree.Few studies prove that organic food prevents health problems.Health experts worry more about bacteria (细菌).These can come into contact with organic and non-organic food.Doctors recommend washing produce very carefully.
    Most people agree that naturally grown food tastes better.Is tastier food worth the extra money?This is a matter of opinion.Whether it is healthier or not may require more research.However,organic consumers argue it is better to be safe than sorry.
    4.What is the doctors’ suggestion?
    A.Grow your own food.
    B.Reduce the use of pesticides.
    C.Make sure the food is clean.
    D.Buy large companies’ products.
    5.Which of the following do most people agree on organic food?
    A.It tastes better.
    B.It is easier to grow.
    C.It contains more fat.
    D.It is more nutritious.
    6.What is probably the major concern (关心) of organic consumers?
    A.Price. B.Safety.
    C.Freshness. D.Variety.
    7.Where does this text probably come from?
    A.A health magazine.
    B.A medical report.
    C.A chemistry paper.
    D.A menu of a restaurant.
    语篇导读:本文是一篇说明文,主要介绍了有机食物的相关信息,并提到了人们对于其营养、价格等方面的不同意见。阅读本文有利于提升学生对有机食物的理解和认识。
    答案及剖析:
    4.C 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据文章第四段中的“Doctors recommend washing produce very carefully.”可知,医生建议要非常细心地清洗农产品。故选C。
    5.A 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据文章最后一段中的“Most people agree that naturally grown food tastes better.”可知,大多数人同意自然生长的食物(即有机食品)味道更好这一观点。故选A。
    6.B 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。根据文章最后一段中的“However,organic consumers argue it is better to be safe than sorry.”可知,有机食品消费者们认为安全总比后悔好,所以愿意为了安全花更多的钱。故选B。
    7.A 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。文章主要介绍了有机食物的有关信息,并提到了人们对于其营养、价格等方面的不同意见,属于饮食、健康方面的文章。故选A。
    核心素养提升(Unit 1)
    (时间:120分钟 满分:150分)
                   
    高考主播音频
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1.How much time is left before handing in the paper?( B )
    A.15 minutes.
    B.45 minutes.
    C.55 minutes.
    2.How might the woman feel in the end?( A )
    A.Relieved. B.Tired. C.Anxious.
    3.When did the man’s daughter set a new world record?( C )
    A.In 1999. B.In 2005. C.In 2009.
    4.Where are the two speakers?( B )
    A.In a company.
    B.In a lift.
    C.On a bus.
    5.Who helped the man move the desk?( C )
    A.His parents.
    B.His neighbours.
    C.His classmates.
    第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
      听第6段材料,回答第6、7题。
    6.What does the man think of his work today?( B )
    A.Boring.
    B.Satisfying.
    C.Disappointing.
    7.What did the man do this afternoon?( A )
    A.He dealt with a complaint.
    B.He met up with some key customers.
    C.He signed an agreement with a company.
      听第7段材料,回答第8、9题。
    8.Where are the speakers?( B )
    A.At a club.
    B.At the man’s house.
    C.At the woman’s house.
    9.What are the speakers mainly talking about?( B )
    A.Music. B.Dance. C.Wine.
      听第8段材料,回答第10至12题。
    10.How did the woman’s brother feel at first when he heard the noise?( A )
    A.Unworried. B.Excited. C.Terrified.
    11.Who on earth made the noise?( C )
    A.A bear.
    B.The woman’s mother.
    C.The woman’s father.
    12.What can we learn from the conversation?( A )
    A.The woman heard a noise when in her tent.
    B.The woman once saw a bear.
    C.There wasn’t any food in her tent.
      听第9段材料,回答第13至16题。
    13.When could the man take a break?( B )
    A.On Saturday.
    B.On Sunday.
    C.On Thursday.
    14.What are the speakers probably planning to do?( C )
    A.Go to climb mountains.
    B.Go to have a picnic.
    C.Go to the beach.
    15.What does the woman think of surfing?( A )
    A.It is fun.
    B.It is hard.
    C.She never tried.
    16.What do we know about gas money?( C )
    A.The man will pay for the gas.
    B.The driver will pay for the gas.
    C.They will share the money equally.
      听第10段材料,回答第17至20题。
    17.Who are the listeners?( A )
    A.Students.
    B.Visitors.
    C.New employees.
    18.What can Natwest account provide?( C )
    A.A free driving lesson.
    B.Free mobile phone insurance.
    C.Discounts on train fares in Britain.
    19.What do the three banks have in common?( C )
    A.They provide free life insurance.
    B.They have many branches in Britain.
    C.They don’t charge interests if customers are overdrawn.
    20.Which bank has the lowest interest rate?( A )
    A.HSBC. B.Barclays. C.Natwest.
    听力原文
    第一节
    (Text 1)
    W:Hurry up!We don’t have much time left.
    M:Take it easy.It’s half past nine and we’ll hand in our paper at a quarter past ten.
    (Text 2)
    W:I am so stressed out!I haven’t studied for the huge test we will have tomorrow.Now I have to stay up and study all night.
    M:Didn’t you hear?Mr Green canceled it.He said we have enough homework due as it is.
    (Text 3)
    M:You know,my daughter was once a world champion.I’m so proud of her.
    W:Oh,I heard that.
    M:She began to swim in 1999,and then she joined a swimming club in 2005.
    W:Yes,I remember.She set a new world record in 2009.
    (Text 4)
    M:What floor would you like me to press?
    W:Thirty-six,please.
    M:We’re on the same floor.I’m in the Williams Company.
    W:Me too.I’m new here.
    (Text 5)
    W:How on earth did you move that heavy desk to the room upstairs?
    M:My classmates happened to visit me and helped me carry it.
    W:Oh,I know then.
    第二节
    (Text 6)
    M:Darling,I’m back.
    W:How did you get along with your work today,honey?
    M:I’m not the least tired and I’m really happy with my work for I successfully dealt with some difficult matters.I enjoy the sense of achievement in it so much.
    W:Tell me about it.
    M:In the morning,I managed to settle a deal with a foreign company.And in the afternoon,I successfully handled a complaint from one of my key customers.
    (Text 7)
    M:I guess you must like to dance.Would you like to dance with me?
    W:Sure.
    M:I like the old styles of dance,such as the waltz.
    W:You’re waltzing quite wonderfully.
    M:Thank you for saying so.Do you like modern dance?I don’t care for it.
    W:Neither do I.Oh,it’s getting late.I’m afraid I’ve got to go.Thank you for inviting me.I enjoyed the dinner very much.
    (Text 8)
    W:I almost saw a bear once.Sort of.
    M:What do you mean?
    W:I was camping with my family.And one night,my brother and I were in our tent,just going to sleep,and suddenly we heard a noise outside.There was something walking around the campsite,knocking things over.
    M:Oh,no!
    W:So my brother went,“It’s a bear.It’s looking for food,”and then he said,“I’m glad we don’t have any food in here.”But then I had to tell my brother that actually I had some candy bars with me.So then we were both terrified.And we decided to look outside the tent and run if we saw a bear!
    M:So?What was it?
    W:Something looking for food,all right,but it was my dad!
    (Text 9)
    W:How are you doing,Daniel?
    M:To be honest,I’m really fed up with work at the moment.I need a break!
    W:Are you doing anything this weekend?
    M:I have to work on Saturday all day!
    W:Are you available on Sunday?
    M:Yes,that’s my only day off until next Thursday.
    W:OK,well,my friends and I are planning to go to the beach.We tend to leave around noon,so you could still sleep in.Do you want to come with us?
    M:That’d be fantastic!
    W:By the way,do you like surfing?
    M:I’ve actually never tried.
    W:I can teach you how to surf on Sunday.It’ll be fun!
    M:I can’t wait!It sounds like we’re going to have a great time.How much money should I bring?
    W:You’ll just need roughly 10 dollars for food and gas money.My friend is driving,so we usually all give a few dollars for gas money.
    (Text 10)
    M:Right,the next part of my talk is about the banks in Britain and their student services.I hope you can listen to me carefully.Then you can choose a suitable bank for yourself.
    First of all,the Natwest account.This account charges you nothing if you’re overdrawn.As well as this,you get a credit card and the interest rate for that is about 18.9% per year.Also,the bank offers discounts on train fares in Britain.
    The second account is with Barclays.Like the Natwest account,this account charges you nothing if you’re overdrawn either.In addition,this bank offers a credit card with an interest rate of 19.9%.With this account,students also get free mobile phone insurance.I imagine that’s popular with many of you.But I’m afraid there
    aren’t many branches in Britain.
    Right,now the HSBC account.This account charges you nothing if you’re overdrawn either.In addition,there’s a credit card and the interest rate is 18.8%.As well as this,students get a free driving lesson.
    So,that’s an overview of the three main banks and their student accounts.Are there any questions?
    第二部分 阅读(共两节,满分50分)
    第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
    A
    It is quite natural for all of us to want to preserve and protect the foods we purchase.With that in mind,we often think that the best way to do that is by putting them in our refrigerators.However,that is not always the case.
    Bread
    Nothing dries out bread faster than your refrigerator.In the event that you have made sandwiches with the bread,then you can place them in the fridge.The cold temperature will make the bread tough and chewy.
    Tomato
    We all love tomatoes for their taste.But putting them in the refrigerator will cause them to lose all of their flavour (口味).Plus,the cold air in the cooler stops the ripening process as well.And as we all know,ripening is what gives every tomato more taste and flavour.For best results,keep tomatoes out,and inside a basket or a bowl on your counter.
    Salad
    Oil or vinegar-based salad can be stored for a long period of time without refrigeration.Moreover,refrigeration of salad dressings brings bad smell.Keep in mind that some salads that are mayo (蛋黄酱) or yogurt based should be refrigerated in order to keep them fine.So if you have some salads that have been already dressed,you can keep them away from your fridge without any hesitation.
      Egg
    It is a long debate whether you should keep eggs inside your refrigerator or not.One study suggests that keeping eggs whether in a refrigerator or not does not change their normal qualities,so it can be said that if you keep eggs at room temperature,there should not be any problem.There is another study that shows that keeping eggs inside the refrigerators has a bad effect on the natural taste and flavour of eggs,so it is wise to keep eggs outside of your fridge.
    21.Which of the following lose(s) water quickest in the cooler?
    A.Bread. B.Tomatoes.
    C.Salad. D.Eggs.
    22.What should we do with tomatoes to get the best taste?
    A.Put them in the cooler.
    B.Cook them at once.
    C.Make them ripen faster.
    D.Leave them in the shade.
    23.What will go bad easily without refrigeration?
    A.Dressed salad.
    B.Mayo and yogurt.
    C.Oil and vinegar.
    D.Salad dressings.
    语篇导读:本文是一篇说明文。冰箱常用于保存食物,但并不是所有食物都适合在冰箱里保存。文章介绍了几种不适合在冰箱里保存的食物及原因。阅读本文有利于促进学生对食物的了解,丰富生活技巧。
    答案及剖析:
    21.A 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据Bread部分的“The cold temperature will make the bread tough and chewy.”可知,低温会使面包很快失去水分,变得又硬又难嚼。故选A。
    22.D 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。根据Tomato部分的“For best results,keep tomatoes out,and inside a basket or a bowl on your counter.”可知,西红柿应该放在外面阴凉处,来保持良好的味道。故选D。
    23.B 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据Salad部分的“that some salads that are mayo or yogurt based should be refrigerated in order to keep them fine”可知,蛋黄酱和酸奶应该放在冰箱里保存,故选B。
    B
    There it was.A test of will power.I was on a special diet with foods carefully selected for balanced nutrition and caloric value.A piece of cheese cake is not an option.So here was my dilemma:should I not eat the cheese cake,feel dissatisfied and take out my frustration on the annoyingly skinny physical instructor at the gym?Or should I eat the cheese cake and work off the calories?
    The latter seemed like a win-win solution.Not only would I get to enjoy the cheese cake,but I’d get an exercise session.And then it hit me:a delicate plan to use my cheese cake as an exercise incentive.I plated a thin slice of cheese cake and carefully walked it up the stairs and set it on my bedside table with a small fork.I put on my exercise outfit and went downstairs.
    The appeal of the cheese cake got stronger so I launched my plan:I would run up and down the stairs and then back up again.My reward:one small bite of cheese cake.If I wanted another,I’d have to run down and up and down and up again.Off I went.Ah,creamy vanilla goodness without guilt.I wanted another bite so I quickly sprinted through another stair climbing run.
    Admittedly,it was harder to enjoy the creaminess of the cheese cake when my tongue was dry from over-breathing.I placed a bottle of water next to the cake.
    Down and up and down and up again.When I struggled over to the cheese cake,my hand bypassed the plate and went for the water instead.I didn’t want the cake any more.I wanted all this sweat and effort to do more than cancel the calories from cheese cake.I was exhausted and sure the cheese cake tasted fine but just not good enough to make me run up and down the stairs one more time.
    My plan worked.Now,any time I felt tempted to indulge in a former favourite,I remembered my stairs trick.
    24.What can we infer about the author from Paragraph 1?
    A.She has weak will power.
    B.She is bad-tempered and very critical.
    C.She needs assistance with making the choice.
    D.She hesitated over eating something against her diet.
    25.What does the underlined word “incentive” in Paragraph 2 mean?
    A.Motivation. B.Excuse.
    C.Substitute. D.Companion.
    26.What do we learn about the author’s plan?
    A.It rid the cake of the pleasant taste.
    B.It involved much energy consumption.
    C.It was exhausting and caused suffering.
    D.It changed the author’s preference for food.
    27.What may be the best title for the passage?
    A.A costly dilemma
    B.An evil cheese cake
    C.A trick that worked
    D.A sweating experience
    语篇导读:本文是一篇记叙文。作者非常在意食物的营养和热量值均衡,当面对并不是作者首选的美味的奶酪蛋糕时,作者陷入了两难的境地。阅读本文有利于培养学生的批判思维。
    答案及剖析:
    24.D 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。根据第一段中的“A piece of cheese cake is not an option.So here was my dilemma...eat the cheese cake and work off the calories?”可知,当面对并不是作者应该选择的美味的奶酪蛋糕时,作者陷入了两难的境地。由此推知,她对吃违背她的健康饮食的食物犹豫不决。故选D。
    25.A 词义猜测题。考查学生在具体语境中推测词汇意义的能力。根据第三段中的“My reward:one small bite of cheese cake.”以及画线词所在句意思可知,作者想到“用奶酪蛋糕作为锻炼的奖励”。故选A。
    26.B 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据倒数第二段中的“I wanted all this sweat and effort to do more than...make me run up and down the stairs one more time.”可知,作者的这个计划消耗了她很多热量,把她累坏了。故选B。
    27.C 标题归纳题。考查学生理解和概括归纳文章标题的能力。根据第二段中的“And then it hit me:a delicate plan to use my cheese cake as an exercise incentive.”及最后一段中的“My plan worked.”可知,文章主要介绍了作者面对饮食诱惑时想到的一个妙计,且这个计划最终奏效了。由此可知,C项符合文意,故选C。
    C
    Feeling hungry?Then what’s the easiest way to satisfy your hunger?Many of us will reach for a takeaway menu and order some delicious—but possibly unhealthy—food.And our increasingly busy and stressful lives add to our need to buy ready-made food on the go or delivered to home.
    Eating options are endless,and new technology means we can feed our desires at the push of a button.Takeaway delivery apps make ordering food quick and convenient,and it provided a lifeline to those stuck at home with nothing to cook or who lacked the skills to prepare a meal for themselves.It’s estimated that in the UK alone,people eat three million takeaway meals a day,and the three biggest delivery apps together offer a choice of 100 dishes from 60,000 restaurants.
    It’s no wonder we are tempted to skip the grocery shopping,bypass the kitchen,and enjoy something that someone else has prepared.But ordering a pizza,a spicy curry or a box of noodles,can come at a price both financially and to our health.Eating too much processed and unhealthy fast food has some effect on obesity and the risk of developing certain diseases.A few years ago,the experts found that most people ate fast food on average two days per week.But,in the 16- to 20-year-old category,one in six ate fast food at least twice a day.
    Of course,reducing salt,sugar and fat is one way to make takeaway food healthier,as well as offering smaller portion sizes.But the best advice is to find a cooking book and try making your own healthy meal.And if you haven’t got time,try ordering a healthier alternative from the menu.
    28.What has made ordering and delivering takeaway food easy?
    A.The fast-pace lifestyle.
    B.Takeaway delivery apps.
    C.The food outside is delicious and healthy.
    D.Lack of cooking skills.
    29.What can be inferred from Paragraph 3?
    A.Processed food is usually sold at a low price.
    B.It’s unbelievable for people to enjoy fast food.
    C.Fast food does less harm to the health of adults.
    D.The youth consume fast food more frequently.
    30.According to the article,how can you eat most healthily?
    A.Preparing meals yourself.
    B.Eating in large restaurants.
    C.Eating takeaway occasionally.
    D.Adding vegetables and fruit.
    31.What’s the text mainly about?
    A.The popularity of takeaway.
    B.The necessity of cooking at home.
    C.The harm caused by takeaway.
    D.The dilemma takeaway faces.
    语篇导读:本文是一篇说明文。外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,加上生活忙碌紧张导致外卖食品在人们生活中越来越普遍。但从健康方面考虑,外卖食品存在着弊端。最健康的选择是自己做饭,如果没有时间,就尽量点健康的食物。阅读本文有利于培养学生健康饮食的意识。
    答案及剖析:
    28.B 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据第二段中的“Takeaway delivery Apps make ordering food quick and convenient”和“the three biggest delivery Apps together offer a choice of 100 dishes from 60,000 restaurants”可知,外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,故选B。
    29.D 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。根据第三段中“A few years ago,the experts found that...one in six ate fast food at least twice a day.”可知,现在年轻人吃快餐更频繁。故选D。
    30.A 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据最后一段中的“But the best advice is to find a cooking book and try making your own healthy meal.”可知,找一本烹饪书,试着自己做健康的饭菜才是最健康的选择。故选A。
    31.D 主旨大意题。考查学生理解文本主旨要义的能力。根据第二段中的“Takeaway delivery Apps make ordering food quick and convenient,and it provided...prepare a meal for themselves.”说明了外卖递送应用程序使订购和送外卖变得简单,以及第三段介绍了常吃外卖食品不健康,说明了外卖食品的两面性。故选D。
    D
    Turning the lights out or wearing a blindfold while eating could be a quick way to lose weight,according to scientists.The simple trick works because it stops diners eating for pleasure rather than for calories.It also triggers (引发) a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.
    An experiment by the University of Konstanz,in Germany,found that people who were blindfolded consumed nine percent fewer calories before they felt full,compared to those who could see.They also vastly overestimated how much they had eaten because they could not see how much was left on the plate.Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 percent more than they actually had.
    Scientists believe that not seeing food on the table also allows the body to know when it is full in real time rather than remembering past experiences where it might have taken a full plate to feel full.
    In the experiment,50 people were blindfolded and 40 were allowed to see their food.All were told not to eat within two hours of the experiment.They were then given three 95g bowls of chocolate ice-cream and invited to eat for 15 minutes.Their bowls were taken away and the remaining ice-cream weighed,while the participants were quizzed on how much they thought they had eaten.
    On average the group who could see ate 116g while the blindfolded group ate 105g.However,the blindfolded group believed they had eaten 197g while compared with 159g for the non-blind volunteers.They were also asked how pleasant the ice-cream tasted and the blindfolded group rated lower than those who could see.
    “The experienced pleasure of eating was significantly lower in the blindfolded group.Not seeing the food might have decreased the appetite.Sight plays an important role in the eating experience and in the overall dining experience.”
    Previous studies have shown that the visual influence of food plays a large part in the taste.While restaurants that allow diners to eat in the dark state that it triggers other senses,in fact eating in darkness is likely to taste far milder than usual.
    32.With the lights out,diners eat less partly because    . 
    A.they want to quickly finish their meals
    B.they trust their feelings more than ever
    C.they focus more on fun than the calories
    D.they worry about the quality of the food
    33.We can learn from the passage that the blindfolded group    . 
    A.spent a much longer time eating the same food
    B.believed they ate more than they really did
    C.depended on past experiences to feel full
    D.thought the food tasted better than usual
    34.The last two paragraphs tell us that    . 
    A.diners are likely to lose their appetite eating in darkness
    B.senses rather than sight play an important role in the taste
    C.findings of this experiment differ from the previous studies
    D.restaurants benefit a lot from allowing diners to eat in the dark
    35.The main purpose of the passage is to    . 
    A.provide statistics related to eating in the dark
    B.offer reasons for people to eat in the dark areas
    C.inform the readers of the result of an experiment
    D.persuade the readers to lose weight in a new way
    语篇导读:本文是一篇说明文。科学家通过研究发现人们在熄灯或者戴着眼罩时用餐可以减肥。阅读本文有利于培养学生的科学思维品质。
    答案及剖析:
    32.D 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据第一段中的“It also triggers a part of the brain that is worried that unseen food may go bad.”可知,看不到食物会担心食物质量好坏。故选D。
    33.B 细节理解题。考查学生识别和理解文本中具体信息的能力。根据第二段中的“Blindfolded volunteers estimated they had eaten 88 percent more than they actually had.”以及实验过程可知,戴眼罩的志愿者们相信他们比实际上吃得更多。故选B。
    34.A 主旨大意题。考查学生对理解段落主旨要义的能力。根据最后两段中的“Not seeing the food might have decreased the appetite.”和“While restaurants that allow diners to eat...is likely to taste far milder than usual.”可知,最后两段主要介绍用餐者在黑暗中用餐会减少他们的食欲。故选A。
    35.C 推理判断题。考查学生根据文本信息进行推断归纳的能力。根据全文内容可知,科学家通过研究发现人们在熄灯或者戴着眼罩时用餐可以减肥。本篇文章的主要目的是作者根据实验的过程告知读者实验结果。A、B选项是文章的内容,D选项并没有在文章中体现。故
    选C。
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    Here are five cooking habits that could be costing your important nutrients,
    causing you to overeat—or even making you sick.
    Boiling vegetables
    A 2015 review showed that boiling vegetables resulted in a high loss of Vitamin C.36.   “If you’re not drinking a soup,you’re missing out on nutrients,”says Nishta Saxena,a dietitian based in Toronto. 
    Washing chicken
    While your favourite old cookbooks likely tell you to wash a chicken before cooking,this outdated advice is a safety risk.Cleaning meat in water may remove some of the bacteria,but it’s also likely to pass it around your kitchen.37.   And clean your hands after you’ve finished the cooking. 
    Removing skins from fruits and vegetables
    “Large amounts of nutrients are found in the skins,”says Liz Powell,a dietitian from Vancouver.“Concern about chemical remains isn’t a good enough reason to do the removing.38.   ” 
    Mixing everything
    A smoothie (a mixed drink) is a smart way to eat some greens.39.    
    They’re often short of protein and healthy fat.These things work together to keep us feeling full and satisfied.Without them,it’s not really a balanced meal.Powell suggests adding some foods which contain protein or having a piece of wholewheat (全麦的) bread on the side. 
    Overdressing salads
    We think we can add anything to salads,and they’ll still be a nutritious choice.But it’s just not true.If you’re topping your bowl with dried strawberries and sweet cheese,you’ve easily added 30 grams of sugar to your so-called healthy lunch.40.   
    A.You should choose healthy produce for your family.
    B.But these kinds of drinks are likely to be unbalanced.
    C.To stay safe,don’t wash the meat when preparing it.
    D.Cabbage,for example,loses about 33% of its Vitamin C.
    E.Nuts are better choices to improve the taste of your greens.
    F.The skins of potatoes contain more nutrients than its inside part.
    G.Washing your produce will remove some chemicals from the surface.
    语篇导读:本文是一篇说明文。文章介绍了常见的五种错误的做饭习惯。阅读本文有利于丰富学生的生活技巧和知识。
    答案及剖析:
    36.D 考查学生理解平行和递进语义连贯的具体信息的能力。由上文中的“boiling vegetables resulted in a high loss of Vitamin C”可知,该段主要介绍了煮蔬菜会导致维生素C的损失。D项中的“loses about 33% of its Vitamin C”是提示,该句为该段的观点提供了具体的例证。故选D。
    37.C 考查学生理解因果关联意义的具体信息的能力。由上文中的“Cleaning meat in water may...pass it around your kitchen.”可知,该段介绍了清理肉类食物有可能将细菌留在厨房。再由下文中的“And clean your hands after you’ve finished the cooking.”可知,设空处给出了一种解决办法。故选C。
    38.G 考查学生对平行信息之间的衔接关系的理解能力。由上文中的“Concern about chemical remains isn’t a good enough reason to do the removing.”以及设空处所在的位置可知,这里还需要给出建议。G项中的“remove some chemicals from the surface”是提示。故选G。
    39.B 考查学生理解平行和递进语义连贯的具体信息的能力。由下文中的“They’re often short of protein and healthy fat.”可知,混合饮料缺乏蛋白质和健康的脂肪,B项中“these kinds of drinks”与上文的“smoothie”对应,且“unbalanced”为提示词。故选B。
    40.E 考查学生理解上下文语义和建立段落内语义连贯的能力。该段缺一个结尾句。由小标题Overdressing salads可知,该段主要说明对沙拉过度添加一些辅料,导致原本健康的饮食变得不那么健康。作为结尾句要给大家提出一些建议,E项中的“better choices”以及“taste of your greens”是提示词。故选E。
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
      Everyone needs water and a diet of healthy foods.These foods should 41  some fat,some fiber,a little salt and so on. 
    People need energy to live.They eat all kinds of foods 42  change into energy.Our bodies use different  43  of energy.The energy is measured in calories (卡路里).The more  44  we take,the more calories we burn.Even when you are
     45 ,you are using energy — about 65 calories an hour.While you are at school,or walking home,your body is  46  up about 100 calories an hour.When playing football or basketball,you might be using 400 calories an hour.On Sports Day,during the relay race,you will use most of all,perhaps as  47  as 650 calories an hour. 
    The Chinese diet is considered to be one of the healthiest in the world.It contains a lot of fruit and green vegetables.It is 48  in fiber and low in sugar and fat.The Chinese eat less sugar than many other countries in the world.That is
     49  lots of people in China have white teeth. 
    Some people in the Western countries do not eat such healthy foods.They eat too much fat and sugar and don’t take  50  exercise.Because of this,they  51  very easily.In order to 52  with the quick pace (步伐) of their life and work,they eat a lot of fast food.They eat a lot of sweets,soft drinks,potato crisps,chocolate,butter and ice cream and so on,which are called 53  food by some epicureans (美食家).The result is that many of them become fat.In order to avoid
     54  fat and  55 ,it is advisable (明智的) to eat a balanced diet and not eat too many foods that have a high calorie rating. 
    41.A.include B.hold
    C.contain D.make up
    42.A.which B.what
    C.where D.it
    43.A.numbers B.amounts
    C.plenty D.deal
    44.A.exercise B.exercises
    C.sport D.game
    45.A.sleepy B.running
    C.working D.asleep
    46.A.running B.adding
    C.burning D.wasting
    47.A.much B.many
    C.few D.little
    48.A.poor B.low
    C.rich D.plenty
    49.A.why B.because
    C.because of D.since
    50.A.a number of B.too much
    C.masses of D.enough
    51.A.lose weight B.put on weight
    C.die D.stay healthy
    52.A.keep up B.carry on
    C.keep on D.go on
    53.A.bad B.diseased
    C.healthy D.junk
    54.A.to get B.becoming
    C.to become D.get
    55.A.keep thin B.keep fit
    C.stay calm D.fall ill
    语篇导读:本文是一篇说明文。文章表明中国的饮食被认为是最健康的饮食,而高糖高脂的西方饮食是不健康的。阅读本文有利于学生养成健康饮食的习惯。

    答案及剖析:
    41.C 根据语境及句意可知,这些食物包含(contain)脂肪、纤维、盐等等。故选C。
    42.A 分析句子结构可知,change into energy为限制性定语从句修饰先行词foods,且从句中缺乏主语,故用关系代词which。故选A。
    43.B 根据句意及选项可知,different修饰可数名词复数,energy为不可数名词,因此只能用amounts。故选B。
    44.A 本句为“the +比较级,the+比较级”结构,意为“越……越……”,短语take exercise意为“锻炼”,此处exercise为不可数名词。故选A。
    45.D 根据句意可知,当你睡觉(asleep)时,一小时消耗大约65卡路里的热量。故选D。
    46.C burn up为固定短语,意为“燃烧,消耗”。故选C。
    47.A 本句省略的energy为不可数名词,应用much修饰。故选A。
    48.C 根据句意可知,中国饮食低脂低糖,富含纤维。be rich in...意为“富含……”。故选C。
    49.A 根据前后文可知,中国饮食低糖,故中国人牙齿白,前面是原因,后面是结果,故用句型that is why...“那就是……的原因”。故选A。
    50.D 根据句意及本句的but可知,他们摄入大量的糖和脂肪,但是没有足够的(enough)运动。故选D。
    51.B 根据上文可知,一些西方人摄入过多的脂肪和糖,但是没有足够的运动,因而很容易体重增加(put on weight)。故选B。
    52.A 根据句意可知,为了跟上(keep up)快节奏的生活和工作,他们吃了很多快餐。故选A。
    53.D 根据常识可知,这些食品因为高糖高脂,被称为垃圾(junk)食品。故选D。
    54.B 本句考查avoid doing sth.,后应接becoming。故选B。
    55.B 根据语境及句意可知,为了不长胖和保持健康(keep fit),保持饮食均衡和不吃高热量食品是明智的。故选B。
    第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    Once,three men got 56.    (lose) in the forest.They decided they would stay in the forest until they found 57.    (they) way.The next morning,one man went to find some food.Soon,the other two men were 58.    (surprise) to find him back with a deer and asked how he got the deer.The man replied,“I found tracks,I followed the tracks,and I got a deer.”They both were 59.    (slight) confused because he had no weapons.A few days 60.     (late),the second guy went in search
    61.     food and soon came back with a deer too.The other two asked how he managed 62.    (get) the deer.His reply was 63.     same as the first man’s.Then it was the turn of the third guy to search for food.Many hours passed,and the third man 64.    (hold) nothing in his hands came back,with blood on his face.The other two asked him 65.     had happened.He looked at them and replied,“I found tracks,I followed the tracks,and I got hit by a train.” 
    语篇导读:本文是一篇记叙文,讲述了三个男人在森林里迷路,在找到路之前各自出去寻找食物的经历。
    答案及剖析:
    56.lost 考查固定搭配。get lost意为“迷路”。
    57.their 考查代词。修饰名词way用they的形容词性物主代词their。
    58.surprised 考查形容词。用形容词来修饰名词two men。
    59.slightly 考查副词。修饰形容词confused用slight的副词形式。
    60.later 考查副词。a few days later意为“几天之后”。
    61.of 考查介词。in search of意为“寻找”。
    62.to get 考查非谓语动词。根据前面的动词managed可知,后面要用动词不定式。manage to do意为“设法完成某事”。
    63.the 考查固定搭配。根据后面的same as可知,前面要填定冠词the,the same as 意为“和……一样”。
    64.holding 考查非谓语动词。根据后面的came back可知,此处应用非谓语动词,且hold与前面的主语the third man是主动关系,所以用动词-ing形式。
    65.what 考查宾语从句。此处引导宾语从句,且引导词在从句中作主语,指物,故填what。
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
    假设你是李华,你的外国朋友Jonah对中国美食很感兴趣,来信询问你家乡的特色饮食。请根据以下要点,用英语给他回一封邮件。内容包括:
    1.推荐一种美食;
    2.简要介绍其特色;
    3.邀请他来中国品尝。
    注意:
    写作词数为80左右。
    Dear Jonah,





    Yours,
    Li Hua


    One possible version:
    Dear Jonah,
    Hearing you are interested in Chinese food,I’d like to recommend a well-known
    dish—Gong Bao Chicken to you.
    As one of the most popular dishes in my home town,Gong Bao Chicken is made of chicken breast,roasted peanuts,small pieces of tofu,dried chilies and onions.Cooked with sugar,salt and vinegar,it has a combination of sweet and sour taste,which is loved by both the young and the old.
    I would like to extend my sincere welcome to you to pay a visit to China,during which I will show you around.We’ll try this delicious dish and other famous local cuisines.Looking forward to hearing from you.
    Yours,
    Li Hua
    第二节(满分25分)
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    Peter woke up early in the morning.He went downstairs in a hurry and started to have his breakfast as quickly as possible.
    “Why are you in such a hurry,early bird?”Mum asked him.“We will have an English spelling test today,Mum,”Peter said.“Mr White promised to offer prizes to those who get 100 scores.I’ve been studying the word list since last week.Although the words are difficult,I am well prepared for them.”
    Peter reviewed the spelling of each word once more carefully when Dad drove him to school.At last,it was time for the students to have a test.“Responsibility,”Mr White started.Peter wrote it on his test paper quickly and confidently.
    “The second word:contribution,”Mr White said.
    “So easy,”Peter thought.He quickly wrote the word down.
    Thirty words later,the test papers were collected by Mr White.“I am to mark your papers now,”he told the class.After marking the test papers,Mr White said,“Three of you won a prize today for excellent test scores.Peter,David and Mary got 100 percent on the spelling test!”
    Mr White praised them.Meanwhile,he gave the three students each a dictionary.Peter’s was an English-Chinese dictionary—the one he liked best.Peter was so excited that he held it high when his classmates cheered.“This is my happiest moment,”Peter thought.
    After Mr White gave the test paper back,Peter had a look at the words,feeling proud of his spelling.All of a sudden,the word “contribution”confused him.It
    didn’t seem right.Peter began to compare them after taking out the word list.“C-o-n-t-r-i-b-u-s-i-o-n,”he whispered.He had spelled it wrong.
    “What am I to do?”Peter said to himself.“I expect my classmates to think
    I’m a master in spelling.If I tell Mr White one of my spelling words is wrong,
    I’ll have to give my prize back,or I will become an example for telling a lie.”
    Staring at the red sign“100%”which was written at his test paper,Peter was lost in thought.After a while,he remembered a lesson Mum used to teach him,“We ought to be an honest person.”
    注意:续写词数为150左右。
    Paragraph 1:
    Slowly,Peter raised his hand. 



    Paragraph 2:
    Peter looked around.He found many of his classmates were smiling at him. 




    1.阅读文章,掌握主旨方向。

    2.明确写作思路,确定续写内容。

    3.汇集故事线索,列出写作要点。

    4.优化语言,完善续写逻辑。
    One possible version:
    Slowly,Peter raised his hand.“Mr White,I didn’t get 100 percent on the test.I missed a word.”He stood up and handed his teacher the dictionary he liked best and his test paper.“I spelled contribution with ‘s-i’ instead of ‘t-i’.”Peter could feel his classmates looking at him with surprise as he walked back to his desk.Mr White held up Peter’s test paper.“Class,”he said,“Peter did something even more important than spelling every word correctly on a test.”Mr White smiled at Peter.“He taught us all a lesson on being honest.”
    Peter looked around.He found many of his classmates were smiling at him.“Peter,I want you to have this dictionary because you set a good example for all of us,”Mr White said.Peter took the dictionary from his teacher and expressed his thanks to Mr White.Meanwhile,he couldn’t wait to show it to Mum and tell her one of his best days ever.



    相关学案

    2021学年Unit 1 Food for thought导学案:

    这是一份2021学年Unit 1 Food for thought导学案,共6页。

    必修 第二册Unit 1 Food for thought学案及答案:

    这是一份必修 第二册Unit 1 Food for thought学案及答案,共4页。

    高中英语外研版 (2019)必修 第二册Unit 1 Food for thought学案及答案:

    这是一份高中英语外研版 (2019)必修 第二册Unit 1 Food for thought学案及答案,共8页。学案主要包含了课前预习,课文理解等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map