开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    人教版高考英语一轮总复习课时质量评价28 选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案 试卷

    人教版高考英语一轮总复习课时质量评价28 选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案第1页
    人教版高考英语一轮总复习课时质量评价28 选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案第2页
    人教版高考英语一轮总复习课时质量评价28 选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案第3页
    还剩7页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    人教版高考英语一轮总复习课时质量评价28 选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案

    展开

    这是一份人教版高考英语一轮总复习课时质量评价28 选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案,共10页。试卷主要包含了 ________ ., T slve 考查动词不定式, washing 考查固定搭配, helpful 考查形容词, prperly 考查副词, but 考查连词等内容,欢迎下载使用。
    A组·基础巩固
    Ⅰ. 语法填空
    A
    One f the easiest ways t stp the spread f disease is t simply wash yur hands. Twenty secnds f handwashing with sap and water can reduce many kinds f 1. ________ (illness).
    Hwever, many children d nt have gd handwashing habits. One prblem is 2. ________ they d nt wash their hands ften enugh r lng enugh. 3. ________ (slve) this prblem, tw entrepreneurs (企业家) frm India created a prduct called the SaPen, which 4. ________(design) t teach kids gd handwashing habits.
    5. ________ the name suggests, the SaPen is a pen made f sap. Children can draw n their hands with the sap pen and then wash it ff. If they d nt spend enugh time 6. ________ (wash) it ff, the clurs will remain n their hands. This is very 7. ________ (help) in a classrm, because a teacher des nt ften have the time t make sure that each child has washed their hands 8. ________ (prper).
    The prduct culd really have a great effect 9. ________ public health. It is reprted that 1.5 millin children die each year as a result f diarrhea(痢疾), 10. ________ gd handwashing can reduce that number by 40 percent.
    【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了印度两名企业家研制了一种叫作SaPen的新型香皂,让孩子们能够在玩耍中愉快地洗手。
    1. illnesses 考查名词。illness为可数名词,many kinds f之后用名词的复数形式。
    2. that 考查表语从句。that引导表语从句,在从句中不作成分,没有实际意义,但不可以省略。
    3. T slve 考查动词不定式。T slve this prblem 在句中作目的状语。
    4. is designed 考查时态和语态。be designed t d sth.为固定结构,意为“旨在做某事”。此处表示目的、意图,不强调动作,故用一般现在时。
    5. As 考查定语从句。as引导定语从句,意为“正如”。
    6. washing 考查固定搭配。spend time (in) ding sth.为固定用法,意为“花时间做某事”。
    7. helpful 考查形容词。is为系动词,后接形容词,help的形容词形式为helpful。
    8. prperly 考查副词。修饰动词wash应用副词,故此处用prper的副词形式prperly。
    9. n 考查固定搭配。have a great effect n为固定短语,意为“对……有很大影响”。
    10. but 考查连词。结合语境可知,句子前后为转折关系,故此处用but。
    B
    In his bk, Intentinal Living: Chsing a Life That Matters, authr Jhn C. Maxwell shares that back in 1976, he received a gift frm ne f his 1. ________ (assist). As he unwrapped the gift, he saw that it was a bk 2. ________ (name) The Greatest Stry Ever Tld. He culdn't wait 3. ________ (read) it.
    But when he pened the bk, he was 4. ________ (astnish) t see that the pages were blank. Inside the bk was 5. ________ nte that said, “Jhn, yur life is befre yu. Fill these pages with kind acts and gd thughts f yur heart. Write a great stry abut yur life.” The intentin f writing the stry f his life excited him. Then, he 6. ________ (begin) t write his bk.
    Every day we live ut ur stry thrugh ur wrds, actins and decisins. But we must remember t live with intentin t fcus n what 7. ________ (matter) mst in life and t regain that fcus when we get changed. Withut intentin, we can becme unfcused in things 8. ________ needn't add t a life f significance and difference in ur wrld.
    Life isn't perfect and it's always hard, 9. ________ we need reminders in ur life frm friends, authrs, blggers, pastrs r ur inner spirits t refcus n the things that matter and make us live 10. ________ (psitive).
    【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章以作家约翰·C.麦斯威尔写作的故事为引子,告诉人们要关注生活中那些重要的事情,而且要有生活的目标,这样才能积极地生活。
    1. assistants 考查名词的单复数。 根据形容词性物主代词his可知,此处应填名词,又根据“ne f+可数名词的复数形式”结构可知,此处应填复数形式,故填assistants。
    2. named 考查非谓语动词。 分析句子成分可知,设空处在句中作名词bk的后置定语,且name与bk之间为逻辑上的被动关系,应用过去分词形式,故填named。
    3. t read 考查固定搭配。can't wait t d sth.为固定搭配,意为“迫不及待地做某事”,故填t read。
    4. astnished 考查形容词。 设空处在系动词was后作表语,应用形容词。本句的主语是人,设空处形容主语的状态,应用astnished,表示“(感到)惊讶的”,故填astnished。
    5. a 考查冠词。 nte作“短笺,便条”讲时,为可数名词,此处泛指一个便条,应用不定冠词,nte以辅音音素开头,故填a。
    6. began 考查时态。 文章讲的是过去发生的事情,时态应用一般过去时,故填began。
    7. matters 考查时态和主谓一致。 分析句子成分可知,此处what引导宾语从句,并在从句中作主语,表示单数概念,所以谓语动词应用单数形式;此处陈述客观事实,时态应用一般现在时,故填matters。
    8. that/which 考查定语从句。 分析句子结构可知,设空处在句中引导定语从句,先行词为things,指物,故应用that或which引导该从句。
    9. s 考查连词。根据句意可知,设空处前后为因果关系,故填s。
    10. psitively 考查副词。设空处修饰动词live,应用副词,故填psitively。
    Ⅱ. 根据提示补全句子
    1. 这位年轻的作家下定决心在这个月底完成他的作品。(make up ne's mind)
    The yung writer made_up_his_mind_t_finish_his_wrk by the end f this mnth.
    2. 刚被引入市场时,这些产品就取得了巨大的成功。(状语从句的省略结构)
    When_first_intrduced t the market, these prducts enjyed great success.
    3. 骑自行车上班的优点是我们可以过一种低碳生活。(that引导表语从句)
    The advantage f cycling t wrk is that_we_can_live_a_lw­carbn_life.
    4. 给我一次机会,我决不会辜负您的期望。(祈使句+and/r+陈述句)
    Give_me_a_chance,_and I'll live up t yur expectatins.
    5.专心于画画,约翰没有注意到夜晚已经降临。(absrb)
    Absrbed_in_painting,Jhn didn't ntice evening appraching.
    B组·能力提升
    Ⅰ. 阅读理解
    A
    If yu shwer every day, yu're prbably verding it. In fact, shwering t ften can actually hurt yur bdy in the lng run.
    As Time's public health clumn explains, daily shwers are cmmn due t scial nrms mre than any prper health need. We cnnect being freshly shwered with being attractive and pleasing, s we tend t shwering ften t feel better.
    But what's the ideal shwer frequency? In terms f yur health — nt hw yu lk r smell — prbably nce r twice a week, assistant prfessr f dermatlgy at Gerge Washingtn University, Dr C. Brandn Mitchell says. “Yur bdy is naturally a well­iled machine,” he says. “A daily shwer isn't necessary.”
    Of curse, yur situatin may vary. If yu have a jb like car maintenance r cnstructin, yu'll bviusly have a visible layer f dirt yu'll need t wash ff every single day. Similarly, if yu wrk ut every day, yu may nt have any health risks by washing every day, but yu'll still be smelly. If yu feel like yu need t take daily shwers fr aesthetic(审美的) reasns, at least make mst f them light shwers. “I tell patients wh shwer daily nt t sap their whle bdies,” Mitchell says. “Hit yur pits, butt and grin, which are the areas that prduce strng smells. The rest f yur bdy desn't need much saping.”
    T much time spent under the ht water can dry ut yur skin, cause cracks (裂纹) that can lead t infectins r germs getting int yur skin, and take away the natural ils n yur skin that help keep it healthy. S, even if yu're aiming t be yur mst presentable, be sure t keep it mderate t avid hurting yur skin in the lng run.
    1. Accrding t the passage, why d mst peple shwer daily?
    A. T meet health need.
    B. T wash ff dirt.
    C. T add t attractin.
    D. T get relaxatin.
    2. Which f the fllwing peple might be advised t shwer nce r twice a week?
    A. Office staff.
    B. Car maintainers.
    C. Building wrkers.
    D. Gym­gers.
    3. The underlined phrase “light shwers” in Paragraph 4 refers t the shwers in which ________.
    A. bright lights are equipped
    B. a little saping is invlved
    C. gentle skin tuches are allwed
    D. less ht water is used
    4. What is the best title fr the text?
    A. Shwering Daily Becmes a Custm
    B. Daily Shwer Des N Gd t Yu
    C. Prtect Yur Skin When Shwering
    D. Yu Prbably Needn't Shwer Daily
    【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲了从长远来看, 每天淋浴对身体有害。如果不是从事每天身上都会沾污垢或每天都出很多汗的工作, 普通人一周洗一两次淋浴就足够了。
    1. C 细节理解题。根据第二段中的“We cnnect being freshly shwered with being attractive and pleasing, s we tend t shwering ften t feel better.”可知, 大多数人每天淋浴是为了增加吸引力。
    2. A 推理判断题。根据第四段中的“If yu have a jb like car maintenance r ... but yu'll still be smelly.”可知,那些从事每天身上都会沾污垢或每天都出很多汗的工作的人, 才需要每天淋浴, B、C和D的工作都属于这些类型, A项“办公室职员”不是, 故选A。
    3. B 词义猜测题。根据第四段中的“I tell patients wh shwer daily nt t sap ... need much saping”可知, “light shwers”指的是只在一些部位涂肥皂, 而不需要全身涂抹太多肥皂。
    4. D 标题归纳题。本文主要讲了从长远来看, 每天淋浴对身体有害。如果不是从事每天身上都会沾污垢或每天都出很多汗的工作, 普通人一周洗一两次淋浴就足够了。所以这篇文章最佳的标题是D项(你可能不需要每天淋浴)。
    B
    (2021·全国重点中学模拟)Michael Surrell was the last persn wh shuld have run int a burning building — his lungs didn't functin well and were wrse recently. But that didn't stp him.
    He had just parked arund the crner frm his huse when he smelled smething smky, and was wrrying that his car didn't wrk well. At the mment, an urgent call frm Alice, his eldest girl, gt that acrss. Shcked and anxius, he then went t the huse next dr immediately. “Eight­year­ld Tiara Rberts is still n the secnd flr!” ne f the wmen cried. Thugh the firemen had been called and were n the way, Surrell, then 60, wh nce experienced such a situatin and knew its urgency, ran inside withut hesitatin. The thick smke made him almst impssible t breathe. The cnditins wuld have been dangerus fr anyne, but fr Surrell, they were mre serius and life­threatening.
    After a few minutes in the smke­filled huse, he came ut t catch his breath. Taking a deep breath, he went in a secnd time. Because the huse had a similar design t his, he fund the stairs and made it t the secnd flr. His thrat and lungs burned as if he had breathed in fire. The smke hurt his eyes s that his visin was prer. Then a sft but clear painful sund culd be heard. Still unable t see, Surrell threw himself nt the ht wd flr. He crawled(爬) tward the sund, feeling arund fr any sign f the girl. Finally, he tuched a she, and then an ankle. She wasn't breathing. He held her int his arms and std. He felt the heat f the flames n his cheeks, fught thrugh the burning wd and made their way utside. Surrell put Tiara dwn n the prch and ne neighbur carried ut first aid. She cughed and pened her eyes at last.
    Tiara survived the fire safely. Hwever, Surrell tk extra medicatin that helped pen his airways. “It's a small price t pay,” he said. “I'd d it again in a heartbeat.”
    5. Hw did Michael Surrell knw the fire?
    A. He smelled the smke in the distance.
    B. His daughter telephned t tell him.
    C. He heard the call frm a wman.
    D. He saw the firemen n the way.
    6. Why were the cnditins mre dangerus fr Surrell?
    A. Because he was ld.
    B. Because he had lung disease.
    C. Because his visin was pr.
    D. Because he lacked experience.
    7. Which wrd can describe Surrell's first attempt?
    A. Useless.B. Successful.
    C. Hpeless.D. Surprising.
    8. What can be learnt abut Surrell while he was saving Tiara?
    A. His cheeks were hurt by flames.
    B. He lst the way t the secnd flr.
    C. He tk pains t cnfirm the girl's psitin.
    D. His first aid knwledge helped save the girl.
    【语篇解读】本文是一篇记叙文。邻居家发生了火灾,患有肺病的60岁的Michael Surrell冒着生命危险奋不顾身地冲进火海救出了8岁女孩Tiara,Surrell的英勇行为值得歌颂。
    5. B 细节理解题。根据第二段中的“When he smelled smething smky, and was wrrying that his car didn't wrk well. At the mment, an urgent call frm Alice, his eldest girl, gt that acrss.”以及后面对Surrell去火灾现场的描述可知,Surrell闻到了烟味,但不知道是从哪里传来的,接到大女儿的电话后他明白了原因:邻居家着火了。故选B。
    6. B 细节理解题。根据第一段中的“Michael Surrell was the last persn wh shuld have run int a burning building — his lungs didn't functin well and were wrse recently.”以及第二段中的“The thick smke made him almst impssible t breathe. The cnditins ... mre serius and life­threatening.”可知,Surrell患有肺病,浓烟会让他呼吸更困难,他是最不该冲进火海的人,故B项符合题意。
    7. A 推理判断题。根据第三段中的“After a few minutes in the smke­filled huse, he came ut t catch his breath.”可知,进入失火的房子几分钟后,Surrell跑出来喘气。因此,第一次救人的尝试是徒劳的。useless“无用的,无效的,无价值的”符合题意。
    8. C 推理判断题。根据第三段中的“Then a sft but clear painful sund culd be heard. Still unable t see, Surrell threw himself nt the ht wd flr. He crawled (爬) tward the sund, feeling arund fr any sign f the girl.”可知,Surrell扑倒在很烫的木板上匍匐前行,搜寻着女孩,故C项正确。
    Ⅱ. 七选五
    Fishing is a great family sprt,and a fun summertime activity. 1 . If yu have never fished befre, it can seem very cmplicated. Expert fishers knw when and where t find certain fish and the best technique t catch each fish. Expert knwledge cmes frm years f experience. 2 .
    As a beginner yu will want t use a technique called “Bait (鱼饵) Fishing”. This type f fishing is prbably the easiest technique fr catching fish. Yu will need sme basic fishing equipment,which yu can get at almst any utdr gear stre. Yu will have t have a rd and fishing line, hks, sme bait and if yu are planning n keeping the fish, yu will need smething t stre the fish.
    The best way t learn hw t fish is t learn frm smene wh already knws, s when planning yur fishing trip, be sure t bring alng smene wh has fished befre. 3 , yu will need t decide where t g fishing. Prbably fr the first time yu will want t g t a lcal lake, where the water is calm and there are plenty f fish. Yu shuld als try t research the different types f fish that live in the place yu decide t fish, s yu knw what types f bait they like t eat and what yu want t d with the fish nce yu have caught it.
    4 , yu prbably want t clean the fish,then stre it befre cntinuing fishing. If yu want t release the fish,be extra careful when remving the hk,s it desn't get hurt t badly, then gently hld the fish in the water and allw it t swim away ut f yur hands.
    5 . Take sme time t learn frm an expert and yu will be able t catch all types f fish using a wide variety f methds.
    A. If yu want t keep the fish
    B. After yu have decided t g fishing
    C. Once yur hk and bait is in the water
    D. Nw yu have a very basic understanding f fishing
    E. There are many different species f fish and types f fishing
    F. Here are a few simple and basic fishing tips t get yu started
    G. At this pint yu will need t determine if yu want t keep the fish
    【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了一些简单而基本的钓鱼技巧。
    1. E 根据前句“钓鱼是一项很棒的家庭运动,也是一项有趣的夏季活动”和后句“如果你从来没有钓过鱼,这看起来会很复杂”可知,选项E切题。故选E。
    2. F 根据前句“专业知识来自多年的经验”以及后文分段陈述钓鱼的技巧可知,F项“下面是一些简单而基本的让你开始钓鱼的技巧,”承接上句同时也统领下文。所以F项切题。故选F。
    3. B 根据后半句“你需要决定去哪里钓鱼”可知,B项“在你决定去钓鱼之后”和后半句构成时间上的先后关系。所以B项切题 。故选B。
    4. A 根据后句“你可能需要清洗这条鱼,然后在继续钓鱼之前储存起来”可知A选项“如果你想保留这些鱼”是下半句的“条件”。同时也和第二句话“如果你想把鱼放出来,在卸鱼钩的时候要格外小心,这样鱼就不会受到太大的伤害,然后轻轻地把鱼放在水里,让它从你的手中游走”构成平行并列关系。所以A项切题。故选A。
    5. D 根据后句“花些时间向专家学习,你将能够用各种各样的方法捕捉各种类型的鱼”和对上文的综合分析可知,D选项既是对上文的总结也和下句构成并列补充关系,所以D项切题。故选D。
    Ⅲ. 应用文写作
    (2020·山东名校联考)假定你是李华,得知外国笔友David将于暑假期间来中国学习功夫。请根据以下提示,用英语给他写一封邮件。内容包括:
    1. 表示欢迎;
    2. 提几点建议;
    3. 祝学习顺利。
    注意:1. 词数80左右;
    2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
    【参考范文】
    Dear David,
    Welcme t China. I'm delighted t hear yu're cming t learn Chinese kung fu. I'd like t ffer yu sme advice.
    Chinese kung fu has been ppular all ver the wrld, but learners have t practise it again and again t master it. I suggest yu watch sme vides n the Internet t make gd preparatins befre cming t China. Als, yu shuld buy special shes and clthes made in Chinese style. They are cmfrtable t wear when yu are learning kung fu.
    Hpefully, yur kung fu study will g well.
    Yurs,
    Li Hua

    相关试卷

    人教版高考英语一轮复习课时分层作业28选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案:

    这是一份人教版高考英语一轮复习课时分层作业28选择性必修第三册 UNIT 2 HEALTHY LIFESTYLE含答案,文件包含人教版高考英语一轮复习课时分层作业28选择性必修第三册UNIT2HEALTHYLIFESTYLE含答案docx、人教版高考英语一轮复习课时分层作业28参考答案docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共10页, 欢迎下载使用。

    2024版高考英语一轮总复习课时质量评价28Unit2HealthyLifestyle新人教版选择性必修第三册:

    这是一份2024版高考英语一轮总复习课时质量评价28Unit2HealthyLifestyle新人教版选择性必修第三册,共5页。

    高考英语总复习课时质量评价28选择性必修第三册 UNIT2 HEALTHY LIFESTYLE含答案:

    这是一份高考英语总复习课时质量评价28选择性必修第三册 UNIT2 HEALTHY LIFESTYLE含答案,共4页。试卷主要包含了 健康的重要性;, 给出健康的方法,如等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    • 精品推荐
    • 所属专辑
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map