终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件+学案+作业含答案

    立即下载
    加入资料篮
    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 课件
      北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件.ppt
    • 练习
      北师大版高中英语选择性必修第四册课时分层作业9Reading&Writing含答案.doc
    • 学案
      北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing学案.doc
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第1页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第2页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第3页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第4页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第5页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第6页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第7页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件第8页
    北师大版高中英语选择性必修第四册课时分层作业9Reading&Writing含答案第1页
    北师大版高中英语选择性必修第四册课时分层作业9Reading&Writing含答案第2页
    北师大版高中英语选择性必修第四册课时分层作业9Reading&Writing含答案第3页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing学案第1页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing学案第2页
    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing学案第3页
    还剩29页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件+学案+作业含答案

    展开

    这是一份北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReading&Writing课件+学案+作业含答案,文件包含北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReadingWriting课件ppt、北师大版高中英语选择性必修第四册课时分层作业9ReadingWriting含答案doc、北师大版高中英语选择性必修第四册UNIT12SectionⅢReadingWriting学案doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共37页, 欢迎下载使用。
    课时分层作业().阅读理解AEarthquake rescue robots have experienced their final tests in Beijing.Their designers say with these robotsrescuers will be able to save lives during an earthquake.This robot looking like a helicopteris called the detector­bot.It's about 4 meters longand it took about 4 years to develop the model.Its main functions (作用) are to collect information from the airand send goods of up to 30 kilos to people trapped by an earthquake.This robot has a high definition 360 degree panoramic (全景的) camera.It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area.Dr.Qi JuntongChinese Academy of SciencesaidThe most important feature of this robot is that it doesn't need a distant control.We just set the destination (目的地) information on itand then it takes offand lands by itself.It flies as high as 3000 metersand as fast as 100 kilometers per hour.This robot has a different function — it can change as the environment changes.Its main job is to search for any signs of life in places where human rescuers are unable to go.As well as a detector (探测器) that finds victims and detects poisonous gasa camera is placed in the 40­centimeter­long robotwhich can work in the dark.Another use for the rescuers is the supply partwith its 10­meter­long pipe.People who are trapped in the ruinswill be able to get supplies including oxygen and liquids.Experts have said that the robots will enter productionand serve as part of the national earthquake rescue team as soon as next year.【语篇解读】 文章介绍了一种新型的机器人这种机器人可以参与地震救援可以日夜工作不需要远程控制。1According to the passagethis robot         Ais carried by the helicopterBweighs about 30 kilosCis a machine with a length of 10 metersDhasn't been put into production so farD [细节理解题。根据最后一段的Experts have said that the robots will enter productionand serve as part of the national earthquake rescue team as soon as next year.可知这些机器人迄今为止没有投入生产。故选D]2The underlined word “which” in Paragraph 6 refers to         Aa camera   Ba robotCa rescuer   Da detectorA [词义猜测题。根据第六段As well as a detector  that finds victims and detects poisonous gasa camera is placed in the 40­centimeter­long robotwhich can work in the dark.可知which引导定语从句修饰camera。故选A]3Which of the following is TRUE of the robot?AIt is designed to prevent the earthquake.BIt is unable to send goods.CIt can take and send pictures even in the dark.DIt can be used to take in poisonous gas.C [细节理解题。根据第三段的This robot has a high definition 360 degree panoramic  camera.It can work day and night and will also be able to send the latest pictures from the quake area.可知这个机器人可以日夜工作发送照片因此即使在黑暗中也可以拍摄和发送照片。故选C]4The text is mainly about          Awhat the robot looks likeBan introduction to the robotChow the robot is madeDinformation about earthquakesB [主旨大意题。根据第一段的Earthquake rescue robots have experienced their final tests in Beijing.;第三段的This robot has a high definition 360 degree panoramic camera.第五段的This robot has a different function — it can change as the environment changes.等可知文章主要介绍了一种机器人。故选B]BAn Atlanta mother is making her kids work hard for their money.Instead of giving them an allowanceShaketha Marion McGregor is giving them actual job titles and duties.Her innovative idea that she posted on Facebook has been shared over 114000 times.In a selfiethe mother of three showed that she was now hiring for three positionslaundry supervisorlead housekeeper and kitchen manager for her company called This Mom Means BusinessThe photo also showed that she would be holding interviews for these jobs.The applicantsHer three kids Jahkeem13Takeia10and Serinity6.McGregor said the interviews went smoothly.To her surprisethe youngest was the most professional.Jahkeem almost laughed the entire timewhich caused me to laugh a lottoo.It was tons of fun.His only questions wereHow much do I get paidHow often do I get paidAnd do I have to pay tax’”The kids are handling the responsibilities of their new job duties pretty well so farthough it has only been about a week.McGregor says they're anxiously awaiting their first paycheck.The mother said she came up with the idea after she had to replace a lot of items she lost during a tragedy.We lost a lot of things last year in a house fire and I've been really working hard to recover the things that we need McGregor said.And my kids continued to ask for things that they want so I figured it would be best to have them earn it.【语篇解读】 文章讲述了一位母亲使用了独特的方法来培养孩子的理财观让他们通过付出劳动来赚取所需之物。5Why does the Atlanta mother conduct interviews?ATo hire some people for her company.BTo reduce her own pressure from work.CTo let her kids earn money through labor.DTo help her kids know how to save money.C [细节理解题。根据第一段中An Atlanta mother is making her kids work hard for their money.可知这位母亲举行面试是为了让她的孩子通过劳动赚钱。故选C]6What do we know from the photo mentioned in Paragraph 2?AThe positions that may be applied for.BThe way the kids do their duties.CHow the kids get along with each other.DHow the kids compete for the jobs.A [细节理解题。根据第二段中In a selfiethe mother of three showed that she was now hiring for three positionslaundry supervisorlead housekeeper and kitchen manager for her company called This Mom Means Business’.”可知照片展示了孩子们要应聘的三个职位。故选A]7Who performed best in the interview according to the passage?ATakeia.   BJahkeem.CSerinity.   DShaketha.C [细节理解题。根据第二段中Her three kids Jahkeem13Takeia10and Serinity6.以及第三段中To her surprisethe youngest was the most professional.可知在面试过程中最小的孩子是最专业的Serinity表现最佳。故选C]8What happened to the family?AThe father died in a tragedy.BThey suffered a fire.CThey have moved to a new city.DThe family is very poor.B [细节理解题。根据最后一段中We lost a lot of things last year in a house fire可知这家人遭受了火灾。故选B].读后续写阅读下面材料根据其内容和所给段落开头语进行续写使之构成一篇完整的短文。Mike was an 11­year­old boy.He was the only son to his parents.His father was a carpenter and his mother was a housewife.Although they weren't richthey led a happy life.Mike's school was located a mile away from his home.Mike's birthday was coming in a week.He requested his father to buy him a bicycle so that he could go to school by bicycle.His father also promised to buy him a bicycle so that he needn't walk to school anymore.Mike felt so happy.The birthday boy woke up happily with his parents wishing him with all smiles.He was glad and expected that his father would gift him a bicycle.His father gave him a nicely­wrapped gift.Mike opened it and saw a set of books.Although he was a little unhappy as he did not receive a bicyclehe thanked his father.Mike's father was depressed as he did not have enough money to buy Mike a bicycle.He promised to his son that he would buy him a bicycle soon.After a weekwhen Mike was walking on his way to his home back from schoolhe saw a boy riding a bicycle.Mike felt that the bicycle was too small for the big boy.Suddenlythe boy crashed into a post around the corner and skidded (滑行) in the street.Mike rushed to him and recognized that the boy was his schoolmateSam.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Sam was injured badly and there was no one nearby to help him except Mike.                                                                                                                                                Sam and his parents thanked Mike for the timely help.                                                                                                                                                 【参考范文】Sam was injured badly and there was no one nearby to help him except Mike.Mike helped him stand upexamined his body and picked up his bicycle.Sam's left leg and hands were severely injured.Mike asked Sam to sit in a corner and then he took the bicycle to get help.Ten minutes lateran ambulance came and took Sam to hospital.Mike rushed to Sam's home and told his parents about the accident.Sam and his parents thanked Mike for the timely help.Mike told Sam's parents that the bicycle was too small for Sam to ride and that was why he was injured.Sam and Mike became close friends soon.Mike visited Sam every day in hospital until he left hospital.Sam got a new bicycle and he came to know that Mike didn't have his own bicycle.He gave his old bicycle to Mike and with Mike's parents' permissionMike accepted the gift from Sam.【导读】 《织工马南》主要描述了一个名叫塞拉斯·马南的纺织工一生的坎坷经历的故事。阅读下面有关新年舞会的节选对比中外文化中庆祝新年方式的异同。Silas Marner (excerpt)The New Year's Eve DanceOn December 31st it was snowing and very cold.All day there were ladies and gentlemen arriving at the Red House.Godfrey Cass was waiting at the door for the only guest he cared aboutNancy Lammeter.Finally she arrivedsitting behind her father on his horselooking more beautiful than ever.Her lovely face blushed as she saw Godfrey come forward to lift her down from the horse.Why is he waiting for me she thought.I thought I made it clear to him that I'll never marry him.People say he leads a bad lifeand I can't marry a man like that.But the Squire appeared just thento welcome his guestsand in the excitement nobody noticed Nancy's pink face as Godfrey's strong arms lifted her down.She hurried into the house with the other ladies to change her clothes.The house was full of servants running here and there.Mrs.Kimblewho always helped the Squire arrange these partieswas giving orders in a loud voice.Cooks were preparing food in the kitchensand there was already a wonderful smell of baking in the air.Upstairsthe ladies were excitedly putting on their best dresseswhile talking to each other all the time.Nancy met her auntMrs.Osgoodwho introduced her to some visitors of hers.The Misses Gunn were two young ladies who were not beautifulbut dressed very fashionably.Just then Nancy's older sister Priscilla arrived.She was a largecheerful girlwith a round face and a nose pink with cold.As they were changing their clothesPriscilla said to Mrs.OsgoodLook at our dressesaunt! Of course Nancy looks beautiful in hersbut this colour makes me look yellow! Nancy says we must wear the same dressesbecause we're sistersalthough I'm five years older! I'm uglyI know I am.But I don't mind she turned to Mrs.Osgood's two visitors.In my opinion the pretty girls are useful—I'm sure you agree—to catch the men.I don't think men are worth worrying about.Any woman with a good father and a good home had better stay single.That's what I'm going to doanyway.We ugly girls don't need husbandsMrs.Osgood stood up and said quicklyMy visitors and I should go downstairs now.Priscilla and Nancywe'll see you later. And the three ladies hurried out. Oh reallyPriscilla cried Nancywhen they were alone.You never think before you speak! I'm sure the Misses Gunn thought you were very impolite! You almost told them they were uglyDid I asked Priscilla in surprise.Wellthat's the way I am.I always tell the truth.But I'm the ugly onejust look at mePriscillayou know I asked you to choose the dresses replied Nancy worriedly.I don't mind what colour I wear.”You look lovely in this colourdear child! You know you always have whatever you want in the endalthough you never give orders or shout about it.I'm looking forward to seeing you married.It'll be fun watching you make your husband do exactly what you want.Don't say that answered Nancyblushing.You know I'm never going to get married.Priscilla laughed.I'm the one who'll stay single.And if you don't like Godfrey Casswellthere are plenty of other young men.Comelet's go downstairs now.Although Priscilla was right in saying she was not good­lookingshe was very popular among her neighbours because she was so cheerful and sensible.And Nancy was not only considered to be the most beautiful girl in and around Raveloebut also one of the most intelligent.Seats at the dining­table had been kept for the Lammeter sisters.Priscilla was taken to sit between her father and the Squire.Nancy felt herself blushing again as Godfrey Cass came to lead her to a seat between himself and the vicarMr.Crack.She knew that if she married Godfreyshe would one day be the most important woman in Raveloethe Squire's wife.But she repeated firmly to herself that she could not marry a man of bad character.As she sat downthe vicarwho was always polite to ladiessaid with a smileAhMiss Nancyyou're looking lovely this evening.Isn't sheGodfreyGodfrey made no replyand avoided looking at Nancy.There was too much he wanted to say to her.But the Squirewho always enjoyed his parties and was feeling extremely cheerfulwas rather impatient with his son.He thought he had better speakif Godfrey was too shy to do it himself.That's right the Squire said loudly.When I look at Miss Nancy hereI think she's more beautiful than any girl I've ever seen.While they were eating and drinkingpeople around the table were listening with interest to the Squire's words.Perhaps Godfrey will marry Nancy after all the vicar's wife whispered to Mrs.Osgood.Mr.Lammeter's back was very straight as he looked across the table at his daughter.He was a seriouscareful gentlemanwho considered the Lammeters a better family than the Casses.He had already decided that Godfrey must change his way of life before Nancy could possibly marry him.Just then Dr.Kimble called across the tableMiss Nancywill you save a dance for meComecomeKimble said the Squirelet the young ones enjoy themselves.My son Godfrey will be angry if you take Miss Nancy away.I expect he's asked her for the first dance already.Haven't youGodfreyGodfrey was feeling very uncomfortable by now.Turning to Nancyhe said as lightly as possibleI haven't asked her yetbut I hope she'll agreeif nobody's asked her...NoI haven't accepted anyone else replied Nancy quietly with a blush.So will you please have the first dance with me asked Godfreybeginning to feel better.She had not refused him!I will answered Nancy coldly.She was still sure she would not marry himbut she wanted to remain polite.Ah wellyou're a lucky manGodfrey said Dr.Kimble with a laugh.I think I can hear the music starting nowThe guests got up from the table in pairs and small groupsto move into the large hallwhere the dancing was about to start.The small village band was already playingas the Squire led the vicar's wife to the end of the hall to start the dance.They were followed by Godfrey and Nancyand the other ladies and gentlemen.As the dance went onGodfrey felt happier and happier.Holding Nancy in his armshe forgot all his problems.Suddenly the Squire's heavy foot stood on part of Nancy's dressand some of the material was pulled away at the waist.Nancy asked Godfrey to take her to a quieter placewhere she could repair the damage.He took her to a small room near the hallhoping they would have a few private moments together.But Nancy sat down on the chair furthest away from himand said coldlyThank yousir.You needn't stay.I'm very sorry about taking you away from the dance.It's not very kind of you said Godfreymoving close to herto be sorry you've danced with me.I didn't mean that. replied Nancyblushing prettily.Gentlemen have so many things to enjoy.I'm sure one dance can't matter very much.《织工马南》(节选)新年舞会虽然1231日的天气很冷而且下着雪可一整天都有人从四面八方到红屋来。戈弗雷·凯斯在门口等待着他唯一关心的客人——南茜·拉默特。终于她来了坐在马背上在她爸爸背后比平时更美丽动人。当戈弗雷过来扶她下马的时候南茜漂亮的脸一下子红了。他等我干什么?她想我想我已经清楚地告诉过他我不会嫁给他。人们说他生活糜烂我可不会嫁给这样的人。这时乡绅出来迎接他的客人人们都很高兴也就没人注意到戈弗雷用强壮的手臂扶她下来时她的红脸。南茜和其他女子一块儿跑进屋里去换衣服。屋里佣人们在跑这儿跑那儿地服务金布尔太太在大声下达着命令她经常帮乡绅安排这些聚会。厨子们在厨房忙着准备饭菜空气里飘着烤面包的香味。楼上女士们一边不停地聊天一边换上最漂亮的衣服。南茜遇到了姨妈奥斯古德太太姨妈把自己的客人介绍给她其中有两位年轻女士甘氏姐妹她们不太漂亮但穿得很时髦。这时南茜的姐姐普丽西拉来了她是个快活的圆脸大个子女孩鼻子冻得红红的。换衣服时普丽西拉对奥斯古德太太说:看我们的衣服姨妈南茜穿起来当然漂亮可我穿起来太老了!南茜说我们是姐妹要穿一样的衣服尽管我比她大5岁!我知道我丑可是我不在乎。她又转向姨妈的两个朋友我想你们也同意女孩子漂亮就容易抓住男人的心我可不在乎男人。有个好爸爸、好家庭的女人最好单身。我就打算这样。我们丑姑娘不需要丈夫。奥斯古德太太赶紧站起来说:我们要下楼了。普丽西拉南茜过会儿见。三个女人急匆匆出去了。真是的普丽西拉!只剩她们姐妹俩时南茜生气地说你从来不在讲话前先想想!我敢肯定甘氏姐妹认为你很无礼!你差不多是在告诉她们是丑姑娘!是吗?普丽西拉很惊讶我这人就这样我总是讲实话。可是看看我我也丑呀!普丽西拉你知道我是让你来挑的衣服南茜为难地说我不在乎穿什么颜色。傻孩子你穿这种颜色好看!虽然你从不会大嚷大叫或者发号施令可你最后总能得到你想要的。我盼着看到你结婚看着你让你的丈夫按你的意思去做多有趣呀!别说这些南茜的脸红了你知道我永远不会结婚。普丽西拉笑了我才是那个要单身的女人如果你不喜欢戈弗雷·凯斯还有很多别的小伙子。走吧咱们下楼去!虽然普丽西拉确实像她说的那样不太好看可她在邻居中人缘很好因为她开朗而且懂事。而南茜不仅是瑞福洛一带最漂亮的女孩而且也是最聪明的女孩。餐桌边拉默特姐妹的座位已经留好了普丽西拉的座位在爸爸和乡绅之间。南茜觉得自己又脸红了她被戈弗雷领到了他自己与教区牧师克拉肯先生之间的座位上。她知道如果嫁给戈弗雷自己将来就会成为瑞福洛最显贵的女人乡绅的妻子。可她反复对自己强调不能嫁给一个品行不端的人。她坐下时一贯对女士彬彬有礼的牧师微笑着说:南茜小姐您今晚真漂亮是不是戈弗雷?戈弗雷没有回答也尽量不去看南茜。他有太多的话想对她说。可这时对晚会心满意足的乡绅对自己的儿子有些不耐烦了。他认为既然儿子太害羞张不开嘴那么自己最好亲自说了。是的乡绅大声说我觉得南茜比我见过的任何姑娘都要漂亮。桌上所有的人都在一边用餐一边饶有兴趣地听着乡绅的话。大概戈弗雷还是会娶南茜!牧师的太太小声对奥斯古德太太说。拉默特先生在桌子对面笔直地坐着看着女儿。这是一位严肃谨慎的绅士他认为拉默特家比凯斯家还要好。他早就决定在戈弗雷痛改前非之前不会把南茜嫁给戈弗雷。这时金布尔先生隔着桌子对南茜发出了邀请:南茜小姐可不可以和我跳支舞?行了金布尔乡绅插了进来让年轻人玩他们的吧!你把南茜小姐带走我儿子戈弗雷会生气的。我想他已经邀请南茜小姐和他跳第一支舞了是不是戈弗雷?戈弗雷感到很不自在他转向南茜尽量小声地说:我还没有问她可我希望她同意如果还没人请她的话……”我还没接受任何人的邀请。南茜轻声回答脸又一红。那你能否和我跳第一支舞?戈弗雷的感觉好了一点儿。她没有拒绝自己!可以。南茜冷淡地回答。虽然仍然肯定自己不会嫁给他可南茜想尽量保持礼貌。好呀你是个幸运的小伙子戈弗雷。金布尔先生笑着说我想已经开始奏乐了!客人们一对对或三五成群地起身走到大厅里舞会要开始了。在乡村小乐队的伴奏下乡绅把牧师的太太领到大厅的尽头带头跳起来接下来是戈弗雷和南茜然后是其他客人们。跳着舞戈弗雷感到越来越幸福。搂着南茜他忘掉了一切烦恼。忽然乡绅的脚重重地踩住了南茜的长裙把衣服腰间的部分扯坏了。南茜让戈弗雷带她到一个清静的地方去整理衣服。戈弗雷把她带进了大厅旁边的一间小屋希望他们能够有一段单独相处的时间。可南茜坐在了离他最远的椅子上冷冷地说:谢谢您先生您不必待在这儿很抱歉让您从舞会上出来。你说很抱歉和我跳舞戈弗雷走近她一点儿这样可不太好我不是这个意思!南茜的脸红得很可爱绅士们有那么多事可做我肯定跳支舞没什么重要。[知识积累]1blush v.      脸红2come forward   走上前来3fashionably adv.   时髦地4sensible adj.   明智的5pull away   扯掉[文化链接]《织工马南》之作品解读《织工马南》中充满了交织融合的人类情感强调了生命中爱的重要性同时揭露了为拜金主义和功利主义所倾倒的腐化、堕落的上层社会。正是生命中的爱而不是金钱才给予人们足够的勇气和能力去面对过去展望未来。 

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map