年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    新教材2023年高中英语Unit3FoodandCultureSectionⅠReadingandThinking课后训练新人教版选择性必修第二册

    新教材2023年高中英语Unit3FoodandCultureSectionⅠReadingandThinking课后训练新人教版选择性必修第二册第1页
    新教材2023年高中英语Unit3FoodandCultureSectionⅠReadingandThinking课后训练新人教版选择性必修第二册第2页
    新教材2023年高中英语Unit3FoodandCultureSectionⅠReadingandThinking课后训练新人教版选择性必修第二册第3页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中人教版 (2019)Unit 3 Food and Culture随堂练习题

    展开

    这是一份高中人教版 (2019)Unit 3 Food and Culture随堂练习题,共6页。试卷主要包含了选词填空,完成句子,阅读理解,完形填空等内容,欢迎下载使用。
    UNIT 3 FOOD AND CULTURE
    SectionⅠ ReadingandThinking
    课后·训练提升
    一、选词填空
    prior to;tend to;consist in;go hand in hand;refer to;cut off
    1.The beauty of the town        its ancient buildings. 
    答案:consists in
    2.You should have done this        beginning your script. 
    答案:prior to
    3.Recently,Shanghai began pushing construction to          with gardening. 
    答案:go hand in hand
    4.He had his finger        in an accident at work. 
    答案:cut off
    5.Study the example and         the explanation below. 
    答案:refer to
    6.We all        like those who are similar to us. 
    答案:tend to
    二、完成句子
    1.重要的不是我们做了多少,而是我们在做的时候投入了多少爱。
    It is not how much we do but how much love we put into                   that counts. 
    答案:what we do
    2.她犯了错误。因此,我们已经遭受了严重损失。
    She made mistakes.               ,we’ve already suffered serious damage. 
    答案:As a result
    3.又湿又冷,他非常想温暖一下自己。
                  ,he wanted to warm himself very much. 
    答案:Wet and cold
    4.你来这里之前做什么事?
    What did you do                       ? 
    答案:prior to coming here
    5.这个游戏至少需要三个玩家才可以玩。
    This game requires                      . 
    答案:a minimum of three players
    三、阅读理解
    Born a proud Irish girl,for university I decided to expand my horizons and move to England.It was only then that I realised how many things from home I took for granted.From how much I love my cat,my family and my friends—with my cat on top of the list—to how much I love an Ulster fry armed with soda and potato bread.
    Being now in my third year at university,I was adjusting to boring old English breakfasts.Meanwhile,I got used to living away,surrounded by new friends and nice food.Then I moved to Germany for my year abroad,saying goodbye to practically everything I knew about food.
    I’ve visited the two largest supermarkets in Germany—Edeka and Aldi.Although they offer a wide variety of groceries,I have no idea what to do with them,which is not unique to Germany.As I wandered through the lanes,I found what I’d been looking for when I came across some eggs,one of my favourite foods as they are the only things I can cook.However,my happiness was cut short when I was faced with the task of choosing what TYPE of eggs.Not only were there all sorts of different colours—blue,red,green,you name it—there were also multi-coloured eggs.I have never been so confused,especially about eggs.I immediately felt defeated,chose some white eggs and took myself home to cook the one dish I know—eggs on toast.
    To be fair,I have only been living here for two weeks,so I don’t have much experience in the German kitchen yet (but to be honest I don’t have much experience in any kitchen).Apart from the food,I’m loving Germany.It is surprisingly easy to adapt to the new culture and I find it fascinating.If only the food were as easy for me to fall in love with!
    1.What does the author miss the most from home?
    A.Her cat.        B.Her family.
    C.Her friends. D.An Ulster fry.
    答案:A
    解析:细节理解题。根据第一段中的“FromhowmuchIlovemycat,myfamilyandmyfriends—withmycatontopofthelist—tohowmuchIloveanUlsterfryarmedwithsodaandpotatobread.”可知,作者最想念自家的猫。故选A项。
    2.What does the author mean by “...saying goodbye to practically everything I knew about food”?
    A.She said goodbye to everything she learnt.
    B.She didn’t want to move to the German university.
    C.She said goodbye to the food in England.
    D.She found German food different and unfamiliar.
    答案:D
    解析:推理判断题。题干中的信息引自第二段中最后一句,第二段开头提到作者已经习惯了英国乏味的旧式早餐;再结合第三段内容和第四段第二句可知,作者喜欢德国,但并不喜欢那里的食物;由此可推知,作者觉得德国的食物是不同的和不熟悉的。故选D项。
    3.What can we learn about the author?
    A.She was an experienced cook back in England.
    B.She loves everything about Germany but its food.
    C.Her happiness deepened as she found colourful eggs.
    D.Her experience in the German kitchen was memorable.
    答案:B
    解析:细节理解题。根据最后一段中的“Apartfromthefood,I’mlovingGermany.”可知,作者喜欢德国,但不喜欢那里的食物。故选B项。
    4.What can be a suitable title for the text?
    A.What I Love About Germany
    B.Different Cultures,Similar Conditions
    C.Colourful Cultures,Different Food
    D.How I Learned to Cook with Eggs
    答案:C
    解析:标题归纳题。该题要求为文章选一个合适的标题。A项意为“关于德国,我喜欢的事情”;B项意为“不同的文化,相似的状况”;C项意为“多彩的文化,不同的食物”;D项意为“我是如何学会用鸡蛋烹饪的”。通读全文可知,本文主要讲述了作者在英国和德国生活时,接触到了不同的食物,也体验到了不同的文化。故选C项。
    四、完形填空
    Food has always been one of the greatest wants of humankind.The search for food is the  1  human behaviour.Thus, 2  food were easier to get and prepare,it would be really helpful for humankind.It would reduce a great burden(负担).The development of processed foods has made food easier to get and prepare. 3  every coin has two sides.Apart from its advantages,the  4  of cooking also has its disadvantages. 
    Though processed foods seem like a great way to save  5 ,they offer much less nutritional value than traditional foods.People today are so busy that they are not able to spend enough time preparing their food.As a result,many people  6  to eat processed foods,ready-to-cook meals and various fast foods.But what will  7  if one eats such food all year round?It will damage your health.The nutritional value of the food is not so high.Worse still,research shows that preservatives(防腐剂) used in these foods are  8  to children.That’s why health experts warn people not to eat too much of such  9  food. 
    Besides,since people spend little time preparing food,the culture of cooking is slowly  10 .Cooking is not done just to satisfy hunger.It is also a(n)  11  form of art.Across the world,there are thousands of  12  cooking styles.If young people are used to processed foods,few of them will develop great cooking  13 .And when they become parents,it will be hard for their children to enjoy a(n)  14  home-cooked meal.What’s more,cooking is a great time for families to connect.There is a lot of  15  when family members are preparing food together. 
    In a word,I believe though processed foods have made the preparation of food much easier,it has not been a good step for humankind.
    1.A.special B.basic
    C.right D.valuable
    答案:B
    解析:根据上一句中的“Foodhasalwaysbeenoneofthegreatestwantsofhumankind.”可知,食物是人类的基本需求。故选B项。
    2.A.though B.before
    C.if D.unless
    答案:C
    解析:句意:因此,如果食物很容易得到,那它的确对人类有帮助。故选C项。
    3.A.So B.And
    C.But D.Or
    答案:C
    解析:上文中的“Itwouldreduceagreatburden.”与下文中的“...cookingalsohasitsdisadvantages.”是转折关系。故选C项。
    4.A.easiness B.safety
    C.method D.difficulty
    答案:A
    解析:根据上文中的foodwereeasiertoget可知,烹饪便捷也有缺点。easiness“便捷”;safety“安全”;method“方法”;difficulty“困难”。故选A项。
    5.A.energy B.food
    C.money D.time
    答案:D
    解析:由常识可知,食用加工食品省时间。故选D项。
    6.A.choose B.dislike
    C.refuse D.stop
    答案:A
    解析:根据上文中的“Peopletodayaresobusythattheyarenotabletospendenoughtimepreparingtheirfood.”可知,现在的人忙得没时间做饭,所以他们选择加工食品。故选A项。
    7.A.change B.happen
    C.get D.offer
    答案:B
    解析:根据下文中的“...ifoneeatssuchfoodallyearround?”可知,此处想表达常年吃加工食品会发生什么呢?故选B项。
    8.A.harmful B.useless
    C.meaningful D.necessary
    答案:A
    解析:此处想表达食品中的防腐剂对儿童是有害的。harmful“有害的”;useless“无用的”;meaningful“有意义的”;necessary“必需的”。故选A项。
    9.A.cold B.sweet
    C.unhealthy D.hot
    答案:C
    解析:根据文中的“That’swhyhealthexpertswarnpeoplenottoeat...”可知,防腐剂对儿童是有害的,所以专家警告人们不要过多摄入这些不健康的食品。故选C项。
    10.A.varying B.dying
    C.appearing D.developing
    答案:B
    解析:根据文中的cultureofcooking可知,人们花很少的时间准备食物,所以饮食文化会慢慢消失。故选B项。
    11.A.important B.famous
    C.simple D.new
    答案:A
    解析:根据上文中的“Cookingisnotdonejusttosatisfyhunger...”可知,饮食是一种重要的艺术形式。故选A项。
    12.A.regular B.ordinary
    C.different D.similar
    答案:C
    解析:根据文中的“Acrosstheworld,therearethousandsof...”可知,全世界有很多不同的烹饪方式。故选C项。
    13.A.knowledge B.lessons
    C.interests D.skills
    答案:D
    解析:根据文中的“Ifyoungpeopleareusedtoprocessedfoods...”可知,如果年轻人都习惯吃加工食品,就很少有人会提高他们的烹饪技巧。故选D项。
    14.A.delicious B.clean
    C.expensive D.cheap
    答案:A
    解析:句意:当他们为人父母的时候就很难给孩子做一顿可口的饭菜。故选A项。
    15.A.success B.work
    C.progress D.fun
    答案:D
    解析:根据下文中的“...whenfamilymembersarepreparingfoodtogether.”可知,烹饪是一个很好的家庭交流的机会,而且很有趣。故选D项。

    相关试卷

    人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 3 Food and Culture课后复习题:

    这是一份人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 3 Food and Culture课后复习题,共6页。

    人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 3 Food and Culture同步训练题:

    这是一份人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 3 Food and Culture同步训练题,共7页。试卷主要包含了A.ever B,A.gaining B,A.wrst B,A.destry B,A.cntains B,A.fr example B,A.Sme B,A.less B等内容,欢迎下载使用。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 3 Food and Culture同步达标检测题:

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 3 Food and Culture同步达标检测题,共7页。试卷主要包含了单词拼写,选词填空,完成句子,阅读理解,完形填空,微写作等内容,欢迎下载使用。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map