开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期期中检测英语试题(含答案)

    山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期期中检测英语试题(含答案)第1页
    山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期期中检测英语试题(含答案)第2页
    山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期期中检测英语试题(含答案)第3页
    还剩15页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期期中检测英语试题(含答案)

    展开

    这是一份山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期期中检测英语试题(含答案),共18页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,短文填空,单词拼写,翻译题,书面表达等内容,欢迎下载使用。

    一、阅读理解
    Hpe Bk Club
    A bk club is a small grup f persns that are reading the same bk in rder t share different feelings and pinins abut the bk.
    The bk club meets nce a mnth fr an hur f lively discussin. All students (3+), teachers and parents are welcme! Here yu can discver a new wrld, learn new ideas and make new friends!
    What yu shuld d:
    Yu will read the bk n yur wn and then discuss yur reading in the bk club.
    ★Yu must keep up with yur reading s that yu can jin as a part f yur grup. The bk club will decide what pages r chapters(章节)yu will read.
    ★Yu shuld take dwn ntes and thughts as yu read.
    ★Everyne in the bk club is expected t jin in the discussin. Mre tips:
    Keep ur place clean. N pets and n smking.
    ★Take gd care f bks and return them n time.
    ★Yu must ask fr leave if yu cannt jin in the discussin. Fees:
    Kids frm 3-7: Free;
    Kids frm 8-18:10 dllars a mnth;
    Adults:15 dllars a mnth.
    If yu are interested, call 487-256-656 r 487-266-545, send an email t hpebk@ yah.cm r visit ur website at
    1、Hw much shuld a cuple with a 6-year-ld sn pay fr being in the club fr tw mnths?
    A.30 dllars.B.60 dllars.C.75 dllars.D.90 dllars
    2、Hw many ways are mentined here t get mre infrmatin abut the club?
    A. One.B. Tw.C. Three.D. Fur.
    3、Which f the fllwing is true accrding t the text?
    A.Bks aren't allwed t be taken ut f the club.
    B.Jining in the discussin is encuraged in the club.
    C.Yu can chse yur favurite bks t read in the club.
    D.The members in the club dn't have t finish what they need t read.
    I’m a seventeen-year-ld by preparing fr my A level exams at the end f the year. In the sciety where my peers (同龄人) and I live, we tend t accept the rat race values (内卷式价值观). As students, we want t get gd grades s that we can get gd jbs. I enjy studying and have cnstantly (不断地) received A’s in my classes. There was a year when I finished first in my class in the final exams. It was a great accmplishment.
    Anther ne I am pleased with is that I managed t imprve the relatinship between Mum and Dad. Dad was a successful businessman wh was rarely at hme. Mum was a husewife wh always felt bred and cnstantly nagged (唠叨) him t let her g t wrk. Their cnstant arguing bthered me, s I advised Dad that Mum wuld be better ff with a part-time jb. He agreed, and their relatinship has imprved since then.
    My mst prud achievement, hwever, is my successful wrk in the lcal ld flks’ hme. My grandparents had raised me since I was a child. I wept (哭泣) bitterly when they died. Unlike many f my classmates, I d nt take part in my schl’s cmmunity service t earn pints. I enjy my vluntary wrk and believe I’m cntributing t a wrthwhile cause. This is where I can help. I talk t the elderly, assist them with their daily life, and listen t their prblems, glry days and the hardships they experienced.
    Last year, I hsted a successful New Year party fr the elderly and they enjyed a great time. Many expressed a desire t attend anther party the fllwing year. When I reflect n my accmplishments, I’m especially prud f my service at the ld flks’ hme, s I hpe t study scial wrk at university and wrk as a scial wrker in the future. I wish t be mre skilled in attending t the less frtunate as well as find great satisfactin in it, after all.
    4、What can be inferred abut the authr frm the first paragraph?
    A.His gd grades gt him a gd jb.
    B.He refuses t cmpete with his peers fiercely (激烈地).
    C.His views n scial values are well knwn.
    D.He is cntent with his perfrmance at schl.
    5、Which rle des the authr play in his parents’ relatinship?
    A.A helper.B.A judge.C.A mnitr.D.A supprter.
    6、What is the greatest accmplishment fr the authr?
    A.The cntributin t vlunteering.B.The success in exams.
    C.The recvery f cnfidence in life.D.The wrk in cmmunity service.
    7、Why des the authr want t majr in scial wrk at university?
    A.T gain a well-paid jb.
    B.T give his life a purpse.
    C.T meet his grandparents’ expectatins.
    D.T better help the disadvantaged.
    Livestreaming (直播) thrugh channels such as Amazn Live and QVC is an increasingly ppular way t sell gds nline. It usually lasts between 5 and 10 minutes, and smene prmtes a prduct. Viewers can then readily buy it by clicking n a link.
    We analyzed (分析) 99,451 sales cases n a livestream selling platfrm and matched them with actual sales cases. In terms f time, that is equal t ver 2 millin 30-secnd televisin advertisements.
    T determine the emtinal (情绪的) expressin f the salespersn, we used tw deep learning mdels: a face mdel and an emtin mdel. The face mdel discvers the presence r absence f a face in a frame f a vide stream. The emtin mdel then determines the prbability that a face is exhibiting any f the six basic human emtins: happiness, sadness, surprise, anger, fear r disgust. Fr example, smiling signals a high prbability f happiness, while an ff-putting expressin usually pints tward anger.
    We wanted t see the effect f emtins expressed at different times in the sales cases s we cunted prbabilities fr each emtin fr all 62 millin frames in ur database. We then cmbined these prbabilities with ther pssible aspects that might drive sales — such as price and prduct characteristics — t judge the effect f emtin.
    We fund that, perhaps unsurprisingly, when salespeple shw mre negative emtins — such as anger and disgust — the vlume f sales went dwn. But we als fund that a similar thing happened when the salespeple shw high levels f psitive emtins, such as happiness r surprise.
    A likely explanatin, based n ur research, is that smiling can be disgusting because it lacks true feelings and can reduce trust in the seller. A seller’s happiness may be taken as a sign that the seller is gaining interests at the custmer’s expense.
    8、What can we knw abut the livestreaming t sell gds nline?
    A.It challenges the physical ecnmy.
    B.It helps big cmpany sell all gds.
    C.It is very cnvenient fr the buyers.
    D.It helps the sellers develp fixed expressins.
    9、What des the underlined wrd “ff-putting” mean in paragraph 3?
    A.Unhappy.B.Embarrassed.
    C.Surprised.D.Shy.
    10、Hw d custmers feel abut the seller’s smiling?
    A.They feel thankful.B.They feel happy.
    C.They feel cheated.D.They feel s tired.
    11、Which f the fllwing culd be the best title fr the text?
    A.Livestreamers Sell Prducts Successfully
    B.Smiling Can Increase the Sales in Reality
    C.Emtins and Faces: What’s the Difference
    D.Expressins Affect Selling Prducts Online
    A study, which was published in the magazine Cgnitive Research: Principles and Implicatins, fund that wmen may cnsider men wearing face masks as mre attractive. The researchers find that nt nly d cverings change peple’s attractiveness but the type f cvering plays a rle as well.
    Dr. Michael Lewis, a prfessr at Cardiff University’s Schl f Psychlgy, said, “Research carried ut befre the pandemic (疫情) fund that medical face masks reduce attractiveness —— s we wanted t test whether this had changed since face cverings became cmmn during the spread f COVID-19 and understand whether the type f mask had any effect.”
    “Our study suggests that faces are cnsidered mst attractive when cvered with medical face masks. This may be because we’re used t healthcare wrkers wearing blue masks and nw we assciate these with peple in caring r medical prfessins,” Lewis explained. “At a time when we feel insecure, we may find the wearing f medical masks reassuring (使人安心的) and s feel mre psitive twards the wearer.”
    The study als suggested that peple’s faces were thught f as dramatically mre attractive when cvered with masks cmpared with being uncvered. “Sme f this effect may be a result f being able t hide undesirable features in the lwer part f the face —— but this effect was present fr bth less attractive and mre attractive peple,” Lewis said. The team cnducted the study by asking 43 wmen t rank the attractiveness f images f men’s faces withut a mask, wearing a clth mask, wearing a blue medical mask, and hlding a black bk cvering the area a face mask wuld hide. The participants said thse wearing a clth mask were mre attractive than the nes with n masks r whse faces were partly cvered by the bk. But the surgical (外科的,手术的) mask —— which was just a nrmal kind —— made the wearer lk even better.
    “The results are ppsite f the pre-pandemic research where it was thught masks made peple think abut disease and the persns shuld be avid," said Lewis. “The pandemic has changed ur mind in hw we treat the wearers f masks. When we see smene wearing a mask we n lnger think ‘that persn has a disease, I need t stay away’.”
    12、Accrding t Paragraph 2, which f the fllwing is right?
    A.N ne likes medical face masks in the wrld.
    B.Sme peple think medical face masks attractive.
    C.Peple’s interest in face masks has nt changed.
    D.Once peple thught medical face masks less attractive.
    13、Why d blue masks make men mst attractive accrding t Lewis?
    A.Blue masks make men lk pwerful.
    B.Blue masks are related t medical prfessins.
    C.Blue masks help wmen fcus n men’s faces directly.
    D.Blue masks can hide undesirable features n men’s faces.
    14、Which f the fllwing image is prbably ranked the least attractive accrding t the new study?
    A.The ne with a clth mask.B.The ne with a blue mask.
    C.The ne with n masks.D.The ne with a cmmn surgical mask.
    15、Which can be the best title fr the text?
    A.Face masks make peple mre attractive
    B.Less attractive men are mre affected by masks
    C.Face masks may reduce wmen’s attractiveness
    D.Masks change the features f ur faces effectively
    二、七选五
    16、Why learn English thrugh the news?
    Learning English thrugh the news is a great way t imprve yur vcabulary, listening and discussin skills. Yu can chse-frm written, audi(音频的), vide and live TV news with ptins bth nline and ffline. ①__________
    Clear English
    ②__________Their jb is t give facts and summarize events fr the public. English news can be easier fr ESL (English as a secnd language) learners t understand because it has a clear cntext and presentatin.
    Latest infrmatin
    Mdern news media is a cnstant stream f real-life English cnversatins and fresh infrmatin! ③__________When yu learn English thrugh the news, yu have the chance t find ut what is happening in the wrld right Hw and t interact with stries thrugh cmments. scial media and discussin.
    Read, watch, and listen
    English news cmes in many different frms and this gives yu greater chice when learning the language. If yu prefer reading, there are nline newspapers and simpler news websites fr. ESL students. If yu want t imprve yur listening and vcabulary skills, there are als TV news channels,YuTube vides, radi statins and pdcasts(播客). ④__________
    Relevant(相关的) t yu
    Fresh news is prduced daily n every imaginable tpic! ⑤__________All yu have t d is lk nline!If yu are nt interested in plitics and“serius”news, why nt fcus n sprts news r the latest frm the music scene?
    A.Ppular stries ften appear in all f these frums.
    B.English news is wrth including in yur study plan fr the fllwing reasns.
    C.Even the wrd“news”cmes frm the Latin term“nva”, meaning“new things”.
    D.An effective way t learn English is by frequently watching English mvies.
    E.Mst jurnalists and newsreaders use Standard English and express themselves well.
    F.Mst learners f English have difficulties understanding riginal newspapers and TV news.
    G.Whatever yu like, yu will always be able t find news articles and stries that are relevant t yu.
    三、完形填空(15空)
    When I was little, I spent much time at my grandfather’s huse, watching him paint all day lng. What I remember mst was hw he 1 painting ld ships.
    As I grew up, we hardly 2 .I nticed he didn’t really 3 much anymre. Abut a year ag, he had a heart attack. In and ut f the 4 fr a while, he recvered but was still 5 , mving arund his huse in a wheelchair.
    Then, I started 6 his huse and we began t talk mre. We discussed life and ur interests. Every time I 7 , he wanted t talk a lt. I figured he was lnely and enjyed the 8 . Wndering why he didn’t start painting again, I made it a pint t casually (不经意地) 9 it when I came ver, telling him ften that he shuld paint again. It 10 ! He started sending me t buy paint and pster bards. He asked me abut clrs and 11 me his paintings. I lved the way he painted the 12 ships. He lked happier. Painting seemed t have brught back sme 13 part f him.
    Cleaning fr my grandpa has brught us clser. Despite his seventy-five years f age, I 14 t discurage him frm painting. Days like these are 15 , and I enjy the little mments.
    17、A.missedB.startedC.lvedD.avided
    18、A.fughtB.explredC.spkeD.traveled
    19、A.paintB.laughC.exerciseD.care
    20、A.fficeB.hspitalC.shipD.city
    21、A.psitiveB.busyC.calmD.weak
    22、A.searchingB.repairingC.sharingD.cleaning
    23、A.set ffB.came verC.lked arundD.called back
    24、A.cmpanyB.freedmC.challengeD.rest
    25、A.drpB.answerC.requestD.mentin
    26、A.happenedB.cntinuedC.appearedD.wrked
    27、A.shwedB.lentC.prmisedD.delivered
    28、A.brkenB.ancientC.emptyD.freign
    29、A.yuthfulB.smartC.funD.secret
    30、A.attemptB.decideC.refuseD.fail
    31、A.specificB.rdinaryC.valuableD.lng
    四、短文填空
    32、Xuan paper first appeared in On Famus Paintings thrugh the Ages, a bk①___________ (write ) by Tang Dynasty (618-907) schlar Zhang Yanyuan, in which he described Xuan paper②___________an ideal carrier fr calligraphy and painting. Handmade Xuan paper frm Jingxian cunty, East China’s Anhui prvince, ③___________ (be) listed as a tribute t the imperial curt fr its supreme quality during the perid.
    The④___________ (traditin ) craft f making Xuan paper is extremely demanding. Sandalwd bark, a plant native t suthern China, ges thrugh 108 prcedures tgether with rice straw ver the curse f three years befre it can transfrm int a batch f fine Xuan paper. The entire prcedure is s cmplex⑤___________even the mst skilled craftsman can nly master limited number f steps.
    The flw f ink, bth guided⑥___________resisted by water, determines the utput f Chinese art, and Xuan paper utshines thers with its excellent⑦___________ (able) t give full play t ink. Different prprtins f bark t straw during the papermaking prcess can create different canvases best suited fr artistic expressin in freehand ink paintings r calligraphy.
    Xuan paper⑧___________ (play) an imprtant rle in Chinese histry in the past several thusand years. And it is lved by Chinese peple because it is nt easy t be damaged with time⑨___________ (g) by. We can⑩___________ (safe) say it is its durability that has made the preservatins f many valuable wrks frm ancient China pssible.
    五、单词拼写
    33、My parents are c (满意的) with the life in the cuntryside, where the air is fresh.(根据中英文提示填空)
    34、The man’s (行为) was annying at the party. (根据汉语提示单词拼写)
    35、I a (感激) being given the pprtunity t wrk in yur cmpany. (根据中英文提示填空)
    36、Our schl is t make (安排,筹备) fr the cming theme meeting. (根据汉语提示单词拼写)
    37、Peple are cncerned abut the quality f the air they (呼吸).(根据汉语意思单词拼写)
    38、He glanced briefly twards her but there was n sign f (认出).
    39、When the teacher came in, he (假装) t be reading a bk. (根据汉语提示单词拼写)
    40、We can vercme the difficulties we are facing with curage and (决心). (根据汉语提示单词拼写)
    41、Last week, a terrible fld s (侵袭) the area, making many peple hmeless. (根据中英文提示填空)
    42、Yu shuld s (奋斗) fr yur dream and yu will get the ffer frm yur ideal university. (根据中英文提示填空)
    六、翻译题
    43、老师们鼓励学生报名参加各种各样的课外活动。 (sign up fr )(汉译英)
    44、我们应该把我们所学的东西应用在日常生活中。() (汉译英)
    45、与其他同学的作业相比,你的作业要好些。(cmpared with/ t)(汉译英)
    46、我们会为您提供最好的服务。() (汉译英)
    47、作为一个著名的旅游景点,孔庙 (Cnfucius Temple) 可以追溯到公元前478年。(date back t) (汉译英)
    七、书面表达
    48、你的美国朋友Peter写信要来中国旅游,他希望去一个能体现中国文化特色的地方,并期待你能给他一些建议。现在请你给他回信,内容包括:
    1. 推荐一个你认为合适的地点;
    2.推荐的理由;
    3.你的祝愿。
    注意:
    1.词数100左右;
    2.开头和结尾已经给出,不计入总词数。
    Dear Peter,
    ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yurs,
    Li Hua
    参考答案
    1、答案:B
    解析:数字计算题。根据Fees部分中Kids frm 3—7: Free; Adults: 15 dllars a mnth.(3到7岁儿童:免费;成年人:一月15美元)可知,一对有6岁儿子的夫妇在俱乐部呆两个月要付(15+15)×2=60美元。故选B。
    2、答案:C
    解析:细节理解题。根据最后一段If yu are interested, call 487-256-656 r 487-266-545,send an email t hpebk@yah.cm r visit ur website at (如果您感兴趣,请拨打487-256-656或487-266-545,发送电子邮件到hpebk@yah.cm或访问我们的网站)可知,提到了三种方法来获得更多关于俱乐部的信息。故选C。
    3、答案:B
    解析:细节理解题。根据What yu shuld d部分中Everyne in the bk club is expected t jin in the discussin.(读书俱乐部的每个人都应该参加讨论)可知,B选项"俱乐部鼓励参加讨论"正确。故选B。
    4、答案:D
    解析:推理判断题。根据第一段中的“I enjy studying and have cnstantly (不断地) received A’s in my classes. There was a year when I finished first in my class in the final exams. It was a great accmplishment.(我喜欢学习,在我的课上一直拿A。有一年,我在期末考试中获得了全班第一名。这是一项伟大的成就)”可推知,作者对自己的学习成绩很满意。故选D。
    5、答案:A
    解析:推理判断题。根据第二段中的“Anther ne I am pleased with is that I managed t imprve the relatinship between Mum and Dad.(另一件让我高兴的事是我设法改善了爸爸妈妈之间的关系)”可推知,作者在父母的关系中扮演了一个帮手的角色。故选A。
    6、答案:A
    解析:细节理解题。根据第三段中的“My mst prud achievement, hwever, is my successful wrk in the lcal ld flks’ hme.(然而,我最自豪的成就,是我在当地的老人之家的成功工作)”可知,对志愿工作的贡献是作者最大的成就。故选A。
    7、答案:D
    解析:细节理解题。根据最后一段中的“When I reflect n my accmplishments, I’m especially prud f my service at the ld flks’ hme, s I hpe t study scial wrk at university and wrk as a scial wrker in the future. I wish t be mre skilled in attending t the less frtunate as well as find great satisfactin in it, after all.(当我回顾我的成就时,我特别为我在敬老院的服务感到骄傲,所以我希望在大学学习社会工作,将来做一名社会工作者。毕竟,我希望能更熟练地照顾那些不那么幸运的人,并从中获得巨大的满足感)”可知,为了更好地帮助弱势群体,作者想在大学学习社会工作专业。故选D。
    8、答案:C
    解析:细节理解题。根据第一段“Viewers can then readily buy it by clicking n a link(观众可以通过点击链接来购买)”可知,观众可以通过点击链接来购买东西,即网络购物对于消费者而言很方便。故选C项。
    9、答案:A
    解析:词句猜测题。根据第三段“Fr example, smiling signals a high prbability f happiness, while an expressin usually pints tward anger.(例如,微笑表示幸福的可能性很高,而 表情通常表示愤怒)”可知,本句中while引导让步状语从句,表“然而”,由后文anger可知,应是一个“不高兴”的表情。故选A项。
    10、答案:C
    解析:推理判断题。根据第五段“We fund that, perhaps unsurprisingly, when salespeple shw mre negative emtins — such as anger and disgust — the vlume f sales went dwn. But we als fund that a similar thing happened when the salespeple shw high levels f psitive emtins, such as happiness r surprise.(我们发现,当销售人员传达更多的负面情绪时——比如愤怒和厌恶——销售额就会下降,这也许并不令人意外。但我们也发现,当销售人员表现出高水平的积极情绪时,比如高兴或惊讶,也会发生类似的事情)”和第六段“A likely explanatin, based n ur research, is that smiling can be disgusting because it lacks true feelings and can reduce trust in the seller. A seller’s happiness may be taken as a sign that the seller is gaining interests at the custmer’s expense.(根据我们的研究,一个可能的解释是,微笑可能很恶心,因为它缺乏真实的感觉,会降低对卖家的信任。销售者的快乐可能被认为是一种迹象,表明销售者正在以顾客的损失为代价获取利益。)”可推断,消费者不喜欢卖家在直播中微笑是因为他们觉得被骗了。故选C项。
    11、答案:D
    解析:主旨大意题。根据第五段“We fund that, perhaps unsurprisingly, when salespeple shw mre negative emtins — such as anger and disgust — the vlume f sales went dwn. But we als fund that a similar thing happened when the salespeple shw high levels f psitive emtins, such as happiness r surprise.(我们发现,当销售人员传达更多的负面情绪时——比如愤怒和厌恶——销售额就会下降,这也许并不令人意外。但我们也发现,当销售人员表现出高水平的积极情绪时,比如高兴或惊讶,也会发生类似的事情)”及全文可知,文章主要介绍了网络售货时,主播面部表情对网络销售效果的影响!所以“Expressins Affect Selling Prducts Online(表情影响网上销售)”作为文章标题最为合适。故选D项。
    12、答案:D
    解析:细节理解题。根据第二段“Research carried ut befre the pandemic fund that medical face masks reduce attractiveness (在大流行病之前进行的研究发现,医用口罩会降低吸引力)”可知,在大流行病之前,人们认为医用口罩会降低吸引力,即曾经人们认为医用口罩不那么吸引人。故选D项。
    13、答案:B
    解析:细节理解题。根据第三段“At a time when we feel insecure, we may find the wearing f medical masks reassuring (使人安心的) and s feel mre psitive twards the wearer. (当我们感到不安全的时候,我们可能会发现戴医用口罩让人放心,因此对佩戴者的态度更加积极)”可知,蓝色口罩让男人有吸引力的原因是蓝色口罩与医疗行业有关,会让人感觉放心。故选B项。
    14、答案:C
    解析:推理判断题。根据第四段“The participants said thse wearing a clth mask were mre attractive than the nes with n masks r whse faces were partly cvered by the bk. (参与者表示,戴布口罩的人比不戴口罩或脸被书遮住的人更有吸引力)”可知,不戴口罩的人有可能被认为最没有吸引力。故选C项。
    15、答案:A
    解析:主旨大意题。根据第一段“A study, which was published in the magazine Cgnitive Research: Principles and Implicatins, fund that wmen may cnsider men wearing face masks as mre attractive. (一项发表在《认知研究:原理与含义》杂志上的研究发现,女性可能认为男性戴口罩更有吸引力)”、第三段“Our study suggests that faces are cnsidered mst attractive when cvered with medical face masks. (我们的研究表明,戴上医用口罩的脸被认为最具吸引力)”以及第四段“The participants said thse wearing a clth mask were mre attractive than the nes with n masks r whse faces were partly cvered by the bk. (参与者表示,戴布口罩的人比不戴口罩或脸被书遮住的人更有吸引力)”可知,本文主要介绍了口罩让人更有吸引力,所以“口罩让人更有吸引力”可以作为文章标题。故选A项。
    16、答案:①-⑤BECAG
    解析:①根据下文的小标题“Clear English;Latest infrmatin;Read, watch, and listen;Relevant(相关的) t yu”可知,选项总起下文,说明要通过英语新闻来学习英语的原因。故B选项“英语新闻值得包括在你的学习计划中,原因如下。”切题。故选B项。
    ②根据下文“English news can be easier fr ESL (English as a secnd language) learners t understand because it has a clear cntext and presentatin.”(英语新闻对于ESL(英语作为第二语言)的学习者来说更容易理解,因为它有清晰的背景和表达。)可知,大多数记者和新闻播音员使用标准且清晰的英语。故E选项“大多数记者和新闻播音员使用标准英语,表达得很好。”切题。故选E项。
    ③根据上文“Mdern news media is a cnstant stream f real-life English cnversatins and fresh infrmatin!”(现代新闻媒体是源源不断的真实英语对话和新鲜信息!)可知,选项承接上文说明“news”这个词的来源和意义。故C选项“甚至“新闻”这个词也来自拉丁语“nva”,意思是“新事物”切题。故选C项。
    ④根据上文“If yu want t imprve yur listening and vcabulary skills, there are als TV news channels, YuTube vides, radi statins and pdcasts(播客)”(如果你想提高你的听力和词汇能力,也有电视新闻频道,YuTube视频,广播电台和播客。)可知,选项与上文为并列关系说明获取新鲜事物的途径。故A选项“故事经常出现在所有这些论坛上”切题。故选A项。
    ⑤根据上文“Finally, fresh news arrives daily n every imaginable tpic!(最后,每天都会有关于每个可以想象到的话题的新鲜消息!)”以及后文“All yu have t d is lking nline! If yu are nt interested in plitics and “serius” news, why nt fcus n sprts news r the latest frm the music scene?(你所要做的就是上网看看!如果你对政治和“严肃”新闻不感兴趣,为什么不关注体育新闻或音乐现场的最新动态呢?)”可知,空前提到每一个可以想象到的话题每天都有新鲜事出现。空后提到如果对政治和“严肃的”新闻不感兴趣,不如去关注体育新闻或者音乐圈的最新消息,故可知,空处内容应该会涉及你的新闻偏好。故G选项“不管你喜欢什么,你总能找到与之相关的新闻文章和故事”切题。故选G项。
    17、答案:C
    解析:考查动词词义辨析。句意:我记得最清楚的是他非常喜欢画旧船。A. missed想念;B. started开始;C. lved爱;D. avided避免。根据“I lved the way he painted the ______ ships.(我喜欢他画古代船只的方式)”可知,爷爷喜欢画旧船。故选C。
    18、答案:C
    解析:考查动词词义辨析。句意:随着我的成长,我们几乎不说话。A. fught战斗;B. explred探索;C. spke发言,说话;D. traveled旅行。根据“Then, I started ______ his huse and we began t talk mre.(然后,我开始打扫他的房子,我们开始更多地交谈。)”可知,随着我的成长,我们几乎不说话。故选C。
    19、答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:我注意到他不再画很多画了。 A. paint绘画;B. laugh大笑;C. exercise锻炼;D. care关心。根据“What I remember mst was hw he ______ painting ld ships.(我记得最清楚的是他非常喜欢画旧船。)”可知,作者注意到爷爷不再画很多画了。故选A。
    20、答案:B
    解析:考查名词词义辨析。句意:在医院进进出出了一段时间,他康复了,但仍然很虚弱,坐着轮椅在家里走来走去。A. ffice办公室;B. hspital医院;C. ship船;D. city城市。根据“Abut a year ag, he had a heart attack.(大约一年前,他心脏病发作。)”可知,爷爷心脏病住院。故选B。
    21、答案:D
    解析:考查形容词词义辨析。句意:在医院进进出出了一段时间,他康复了,但仍然很虚弱,坐着轮椅在家里走来走去。A. psitive积极的;B. busy繁忙的;C. calm镇静的;D. weak虚弱的。根据“he recvered(他康复了)”和转折词but可知,爷爷虽然康复了,但身体很虚弱。故选D。
    22、答案:D
    解析:考查动词词义辨析。句意:然后,我开始打扫他的房子,我们开始更多地交谈。A. searching寻找;B. repairing修理;C. sharing分享;D. cleaning清洁。根据“Cleaning fr my grandpa has brught us clser.(为爷爷打扫卫生让我们更亲密了。)”可知,作者帮助爷爷打扫房子。故选D。
    23、答案:B
    解析:考查动词短语辨析。句意:每次我一出现,他就想说很多话。A. set ff出发;B. came ver前来;C. lked arund环视;D. called back回电话。根据“he wanted t talk a lt(他想说很多话)”可知,作者到来,爷爷就想和作者交谈。故选B。
    24、答案:A
    解析:考查名词词义辨析。句意:我想他很孤独,喜欢有人陪伴。A. cmpany陪伴;B. freedm自由;C. challenge挑战;D. rest休息。根据“I figured he was lnely(我想他很孤独)”可知,爷爷孤单,喜欢有人陪伴。故选A。
    25、答案:D
    解析:考查动词词义辨析。句意:想知道他为什么不重新开始画画,我特意在去他家的时候随口提起这件事,经常告诉他应该重新开始画画。A. drp落下;B. answer回答;C. request请求;D. mentin提及。根据本句“Wndering why he didn't start painting again(想知道他为什么不重新开始画画)”可知,作者向爷爷提及他画画这件事。故选D。
    26、答案:D
    解析:考查动词词义辨析。句意:它起作用了! A. happened发生;B. cntinued继续;C. appeared出现;D. wrked起作用。根据“He started sending me t buy paint and pster bards.(他开始让我去买油漆和海报板)”可知,作者的话起作用了。故选D。
    27、答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:他问我关于颜色的问题,并给我看了他的画。A. shwed展示;B. lent借出;C. prmised许诺;D. delivered递送。根据“He asked me abut clrs(他问我关于颜色的问题)”可知,爷爷向作者展示他画的画。故选A。
    28、答案:B
    解析:考查形容词词义辨析。句意:我喜欢他画古代船只的方式。A. brken破碎的;B. ancient古老的;C. empty空的;D. freign外国的。根据“What I remember mst was hw he ___1___ painting ld ships.( 我记得最清楚的是他非常喜欢画旧船)”可知,爷爷喜欢画古代的船。故选B。
    29、答案:A
    解析:考查形容词词义辨析。句意:绘画似乎使他恢复了几分青春活力。A. yuthful年轻的;B. smart聪明的;C fun有趣的;D. secret秘密的。根据“He lked happier.( 他看起来更开心了)”可知,爷爷更加快乐,绘画让爷爷恢复了年轻的活力。故选A。
    30、答案:C
    解析:考查动词词义辨析。句意:尽管他七十五岁了,我还是拒绝阻止他画画。A. attempt尝试;B. decide决定;C. refuse拒绝;D. fail失败。根据“Despite his seventy-five years f age(尽管他已经七十五岁了)”可知,爷爷虽然年事已高,但作者拒绝阻止爷爷画画。故选C。
    31、答案:C
    解析:考查形容词词义辨析。句意:这样的日子很有价值,我喜欢这样的小时光。A. specific明确的;B. rdinary普通的;C. valuable有价值的;D. lng长的。根据“and I enjy the little mments.(我喜欢这样的小时光)”可知,作者认为这样的日子很有价值。故选C。
    32、答案:①written②as③was④traditinal⑤that⑥and⑦ability⑧has played⑨ging⑩safely
    33、答案:cntent/ntent
    34、答案:behavir/behaviur
    35、答案:appreciate/ppreciate
    36、答案:arrangements
    37、答案:breathe
    38、答案:recgnitin
    39、答案:pretended
    40、答案:determinatin
    41、答案:struck/truck
    42、答案:struggle/truggle
    43、答案:Teachers encurage students t sign up fr a variety f extracurricular activities.
    44、答案:We shuld apply what we have learned t everyday life.
    45、答案:Cmpared with/t ther classmates’ hmewrk, yur hmewrk is better.
    46、答案:We will supply yu with the best service.
    47、答案:As a famus turist attractin, the Cnfucius Temple can date back t 478 BC.
    48、答案:
    Dear Peter,
    I am glad t learn that yu are planning t pay a visit t China in the cming summer hliday. I’m writing t recmmend Beijing, the capital f China, as yur destinatin.
    Lcated in the nrth f China, Beijing is China’s plitical and cultural center. When yu visit Beijing, yu can nt nly appreciate the ancient architectural styles such as the ld Beijing Hutng, the Frbidden City and quadrangles, but als view the fashinable buildings, such as Bird’s Nest and the Water Cube full f the flavr f mdern metrplis. The Great Wall f Beijing is a gd place nt t be missed. As the saying ges, “He wh has never been t the Great Wall is nt a true man”.
    I hpe yu will enjy yur jurney!

    相关试卷

    2023-2024学年山东省泰安市肥城市高一上学期11月期中考试英语试题含答案:

    这是一份2023-2024学年山东省泰安市肥城市高一上学期11月期中考试英语试题含答案,共15页。

    2023-2024学年山东省泰安市重点中学高一上学期期中考试英语试题含答案:

    这是一份2023-2024学年山东省泰安市重点中学高一上学期期中考试英语试题含答案,文件包含山东省泰安市英雄山中学2023-2024学年高一上学期期中考试英语试题pdf、高一期中英语答案pdf等2份试卷配套教学资源,其中试卷共18页, 欢迎下载使用。

    2023-2024学年山东省泰安第一中学高一上学期10月学情监测英语试题含答案:

    这是一份2023-2024学年山东省泰安第一中学高一上学期10月学情监测英语试题含答案,文件包含精品解析山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期10月学情监测英语试题原卷版docx、精品解析山东省泰安第一中学2023-2024学年高一上学期10月学情监测英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共46页, 欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map