年终活动
搜索
    上传资料 赚现金

    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题10 必修2 Unit 4 Wildlife protection(含解析)

    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题10 必修2 Unit 4 Wildlife protection(含解析)第1页
    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题10 必修2 Unit 4 Wildlife protection(含解析)第2页
    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题10 必修2 Unit 4 Wildlife protection(含解析)第3页
    还剩6页未读, 继续阅读
    下载需要5学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2019版高考英语一轮优化探究(话题部分)练习:话题10 必修2 Unit 4 Wildlife protection(含解析)

    展开

    .阅读理解ARecentlyI had lunch with a young Chinese student who studies at a college in New York.He is very bright and aspiring and I enjoyed our conversation.Still I felt frustrated and useless afterwards because I was not able to provide him with any good news.Graduating at the end of this yearhe asked me how he could find a job in this country and fulfill his career dreams.In recent yearsstudents who found a job here after graduation have had to go through a cruel lottery system to obtain their HIB working visa.And the success rates have been declining year after year because of the ever growing number of applicants.Last yearthere were 233,000 applicants, and only 30 percent of them were luckyless than half of the rate in 2013.And it can only become worse.US President Donald Trump's immigration policies in this country are tightening up and this trend will continue for at least the next few years.In this caseforeign students studying social sciencesa field in which starting salaries are rarely above the required amountcan kiss their visa hopes goodbye.Compared to the older generation of Chinese studentstoday's young people no longer consider the US as the only option.Many start to think China offers better opportunities in the longer term.This is not to say that Chinese students in the US are not interested in job opportunities here any more.A few years of work experience in the US can give them leverage when they finally land back in their home country.But if the job opportunities are largely reduced by the tightening of immigration policyI expect there will be a decline.And if that happensit is the American economy that will suffer from the loss of those educatedhard­working and talented immigrants.[语篇解读] 本文为一篇记叙文。作者通过讲述自己和一名在纽约求学的中国大学生的交流过程意识到总统特朗普收紧移民政策使得中国学生在美国择业遇到困难,同时也会使美国经济遭受很大损失。1The author felt frustrated because        .Ahe was not interested in the talkBhe didn't fulfill his career dreamsChe couldn't provide helpful adviceDhe thought the student was useless解析:细节理解题。根据第一段第三句可知,作者之所以感到沮丧是因为他不能给那个中国大学生提供有益的建议,故答案为C项。答案:C2Which of the following statement is NOT true according to the passage?AThe lottery system for HIB working visa is too tough.BChinese students have no choice but to return to China.CPresident Trump is tightening up the immigration policies.DMore and more students are applying for the working visa.解析:细节理解题。第二段与A项相对应,故排除A项;第三段第一、二句与C项相对应,故排除C项;第二段中的the ever growing number of applicantsD项相对应,故排除D项;只有B(中国学生别无选择只得回中国)在文中未被提及,故为答案。答案:B3What does the word “leverage” in Paragraph 5 probably mean?AAdvantage.     BLanguage.CAbility. DEducation.解析:词义猜测题。根据第五段第一句(这并不是说在美国的中国学生对这里的工作机会不再感兴趣)可知leverage的意思是优势,故答案为A项。答案:A4What is the author's attitude to the tightening of immigration policy?ADoubtful.  BSupportive.CIndifferent. DWorried.解析:观点态度题。根据最后一段最后一句可推知作者对收紧的移民政策感到担心,故答案为D项。doubtful怀疑的supportive支持的indifferent漠不关心的答案:DBCan I hug youcommunity nurse Joyce Jebambula asks with a smile as she welcomes me back to her village.Of course I say as I put my arms around her.It's an unbelievable moment.Just at the height of the outbreak more than a year agothere was an “avoid body contact” rule here.It's now been removed.One of the most challenging parts of reporting this outbreak over the past 18 months is that I haven't been able to touch anyone in the worst­affected countries.When Ebola (埃博拉病毒) survivors described in tears losing their familiesI had to almost sit on my hands to avoid reaching out to comfort them.The outbreak was declared over in Sierra Leone on November 7.I returned for the celebrations.But despite reaching this long­awaited milestoneall is not well.Ibrahim Koroma,21clings to his survivor's certificate outside the home.All 17 of his family are now dead.The certificate is one of his most prized possessions. “He does not pose any risk to the community.” it  reads.Ibrahim tells me how his landlord has allowed him to stay in one of the rooms of his former family home until the end of the year.He says he doesn't know what he'll do after that.He does some part­time workrelying heavily on help from neighbours.His two little sisters and little brother died in the very room where he now sleeps.He says he often lies awake thinking of themfeeling very bad.The Ebola outbreak in West Africa was the worst on record.In past outbreaks there had only been a few hundred deaths and a few hundred survivors.It was thought that Ebola could live for only three months.But research has now shown it can linger for at least nine months.Scientists are still trying to find how long it could be infectious.[语篇解读] 本文为一篇记叙文。作者通过自己的亲身经历介绍了人们在埃博拉病毒爆发期间身心受到的摧残。5What does the author think of hugging Joyce?AIllegal.  BNegative.CUnbelievable. DOrdinary.解析:推理判断题。根据第一段中的It's an unbelievable moment.及最后一句可推断出作者在拥抱Joyce时感到难以置信,故答案为C项。答案:C6When interviewing Ebola survivorsthe author        .Acouldn't touch them with handsBkept comforting them with handsCheld their hands to show sympathyDcouldn't help comforting them with hands解析:细节理解题。根据第一段中的anavoid body contactrule及第二段最后一句...I had to almost sit on my hands to avoid reaching out to comfort them.可知当作者采访幸存者时,他不能用手去触摸他们,故答案为A项。答案:A7Ibrahim Koroma values his certificate because it         .Ais a sign of his contributionsBshows he is a healthy personChas been the only one for him so farDis a great honor to have it in his village解析:推理判断题。根据第四段He does not pose any risk to the community.可知Ibrahim Koroma之所以重视那份证书是因为那份证书可以证明他已经是一名健康的人了,不会给别人带来危险了,故答案为B项。答案:B8We can learn from the passage that         .AEbola can only survive a few daysBIbrahim's neighbours treat him badlyCEbola still influences Ibrahim's lifeDthere were once 17 people in Ibrahim's family解析:推理判断题。根据最后一段it can linger for at least nine months可排除A项;根据第五段relying heavily on help from neighbours可排除B项;根据第五段可知埃博拉仍然影响着Ibrahim的生活,故答案为C项;根据第四段All 17 of his family are now dead.可知原来他家共有18口人,故排除D项。答案:C.完形填空It impressed me a lot.I never thought that little help will   1   out to be the most satisfying thing I have ever done.He was tiredand  2  to climb further.With a broad   3  he asked if I could help him with some money.He was paralyzed(瘫痪) in both legs and was   4  funds for some operation.He said that if operated successfullyhe could   5   training guaranteeing him a job.I was full of   6  and even asked him to show his legs.I gave him the   7  money.After a few dayshe again came at my doorstep asking for more money for accommodation.This time I was more or less   8  he is not cheating me.I gave him some and said this is all I have.A year went by and I had moved to a(n)   9  place.One fine day I got a call from an unknown number.The caller called out his name but I didn't   10  him.Then he said he is the very paralyzed person I helped a year ago.I asked him how he was doing.He said“What sir? you recognize me not by my name but by my   11  state.”“With your kind help I am now able to   12  on my legs without support.I was operated   13  .I am married to a beautiful lady and have a stable   14  .”I don't   15  remember if I gave him my phone number.  16  what he said next was touching.He said he wanted to return my money so that I didn't feel cheated and continued to help people   17  in the future.I don't know whether he read my facial expression the day I helped him but tears were   18   down my face.That day I promised him I will continue to help people as I see a(n)  19  —small or big.  20  that changed my life.[语篇解读] 本文为一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己帮助一位残疾人的故事告诉读者:很小的帮助可能会改变一个人的命运,同时也可能会改变自己的人生。1A.send      BbreakCbring Dturn解析:根据下文可知:作者很小的善举结果成了(turn out)他所做过的最令他满意的事情。故答案为D项。send out发送,派遣;break out爆发;bring out取出,拿出。答案:D2A.struggling  BsubstitutingCplaying Dwalking解析:根据He was tired可推知:他艰难地(struggling)继续往前爬。substitute代替;play玩耍;walk行走。答案:A3A.look  BsmileCview Dwhisper解析:他咧嘴而笑(smile),问我是否可以资助他一些钱。a broad smile为固定用法,意为:咧嘴笑。look外貌,表情;view视野,风景;whisper耳语。答案:B4A.finding  BraisingCseeking Dearning解析:根据he asked if I could help him with some money可知,他双腿瘫痪正在为自己的手术集(raising)资。find发现;seek寻求;earn挣。答案:B5 A.pretend  BintendCattend Dtend解析:他说如果手术成功,他可以参加(attend)能确保他能有一份工作的培训。pretend假装;intend企图;tend趋向。答案:C6A.interests  BmindsCworries Ddoubts解析:根据asked him to show his legs可知:我满腹狐疑(doubts)interest好处,利益;mind心思;worry担心。答案:D7A.remaining  BleftChiding Dforgotten解析我将自己剩下的(remaining)钱给了他。left剩余的作名词定语时需置于被修饰词的后面the remaining moneythe money left故排除Bhide隐藏forget忘记。答案:A8A.informed  BpreparedCconvinced Doutspoken解析:根据下句I gave him some and said this is all I have.可知,我相信(convinced)他没有行骗。答案:C9A.new  BoldCsystematic Dbad解析:根据moved to可知,我搬到了一个新(new)地方。old老的;systematic有系统的,体系的;bad坏的。答案:A10A.remind  BrecognizeCreplace Drepeat解析:打电话的人说出了他的名字但是我没有听出(recognize)他是谁。remind提醒;replace代替;repeat重复。答案:B11A.excited  BmessedCdisabled Dstressed解析:根据上段可知作者并不是根据那个人的名字而是根据他的残疾(disabled)状况辨认出了他。excited激动的;messed弄乱的;stressed焦虑不安的。答案:C12A.live  BbaseCfocus Dstand解析:在你的热心帮助下,我现在不需任何外力支撑自己就可以双腿站立(stand)了。live活着;base……为基础;focus聚焦。答案:D13A.successfully  BsurprisinglyChopefully Dnaturally解析:根据上句可知:给他做的手术很成功(successfully)surprisingly令人吃惊地;hopefully有希望地;naturally自然地。答案:A14A.reason  BpromiseCcharacter Djob解析:根据第一段中a training guaranteeing him a job可知,受助者已结婚并有了一份稳定的工作(job)reason原因;promise诺言;character特性。答案:D15A.also  BevenCalready Donly解析:我甚至(even)不记得我曾给过他我的电话号码。also也;already已经;only仅仅。答案:B16A.Therefore  BOtherwiseCHowever DMeanwhile解析:根据下文的内容可知前后为转折关系,故答案为C项。therefore因此;otherwise否则;meanwhile同时。答案:C17A.in need  Bin placeCin favor Din advance解析:他说他想把钱还给我以便使我感到没有被骗并继续帮助那些有需要的(in need)人。答案:A18A.bringing  BputtingCrunning Dpulling解析:作者被自己帮助过的那个人的行为所感动以至于眼泪从脸上淌了(running)下来。bring带来;put放置;pull拉,拽。答案:C19A.behavior  BcaseCaccident Dopportunity解析:那天我答应他只要有机会(opportunity)——无论机会大小,我都会继续帮助人。behavior行为;case事例;accident事故。答案:D20A.Strangely  BTrulyCGenerally DOriginally解析:本句说的是作者的感悟:真的(Truly),那改变了我的生活。strangely奇怪的是;generally通常;originally起初,原来。答案:B.短文改错Mistakes are unavoidable in life.But attitudes towards it may make a difference.I still remember how my spoken English was improved.In a beginningI always kept silent in our oral class to avoid make mistakes.Before long my teacher got to know about my situation.He encouraged me to speak out that I thought.Whenever I made mistakes and felt discouragingmy teacher and my classmates would help me figure out how I must have avoided them.I also joined in an English club to get more chances to speak.Practice made perfect.Now I can talk fluent in English.Just as the saying goes“Every bean has its black.” Don't afraid of making mistakes.Learn from mistakesand success is just waiting for us.答案:Mistakes are unavoidable in life.But attitudes towards  may make a difference.I still remember how my spoken English was improved.In  beginningI always kept silent in our oral class to avoid  mistakes.Before long my teacher got to know about my situation.He encouraged me to speak out  I thought.Whenever I made mistakes and felt my teacher and my classmates would help me figure out how I  have avoided them.I also joined an English club to get more chances to speak.Practice  perfect.Now I can talk  in English.Just as the saying goes“Every bean has its black.”Don't    afraid of making mistakes.Learn from mistakesand success is just waiting for us.  

    文档详情页底部广告位
    • 精品推荐
    • 所属专辑
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map