所属成套资源:2021年高考英语二轮专题复习《七选五》11-15(含答案)
2021年高考英语二轮专题复习《七选五》11(含答案)
展开
这是一份2021年高考英语二轮专题复习《七选五》11(含答案),共4页。
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Is Dieting OK fr Kids?
Yu may knw sme adults and kids wh wrry abut their weight and say they're ging n a diet. Yu might wnder if yu shuld be n a diet, t. __(1)__ Why? Let's find ut.
Dieting t Lse Weight
__(2)__ When smene diets t lse weight, the persn is trying t eat fewer calries than the bdy cnsumes. By ding this, the persn may lse bdy fat and decrease his r her weight.Likewise,if a persn eats mre calries than the bdy cnsumes, the persn may gain weight.
Kids usually d nt need t diet in this way. __(3)__ During this time,kids need a variety f healthy fds t keep their bdies grwing prperly. Sme kids are verweight,but even verweight kids ften can imprve their health simply by eating nutritius fds and being mre active.
__(4)__ But kids may hurt their health even mre by ding smething drastic (极端的), like skipping meals r deciding t eat nly fruits.
Wh Needs t Diet?
Thugh sme peple may feel they weigh t much r t little, there is n perfect bdy shape. Sme peple have larger frames and will always lk bigger and heavier than peple with smaller frames.
__(5)__ Yur dctr can examine yu and check yur bdy mass index(身体质量指数). That's a way f estimating hw much bdy fat yu have. If the dctr is cncerned abut yur weight, he r she can recmmend a cuple f gals:
Fr yu t gain weight at a slwer pace
fr yu t maintain yur current weight
Fr sme kids, the dctr may recmmend lsing sme weight, but this shuld be dne with the dctr's help. Kids wh need t lse weight may visit (闲谈) with a dietitian wh can explain hw t reduce calries safely while still getting all the necessary nutrients.
A.It is imprtant t frm a gd eating habit.
B.All fds and many drinks cntain calries.
C.Being verweight can cause health prblems.
D.Nt eating prperly can be very harmful t kids.
E. Unlike adults, kids are still grwing and develping.
F. Talk t yur dctr if yu have questins abut yur weight.
G. But mst kids d nt need t—and shuld nt—diet this way.
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
In a few mnths yu’ll g t cllege. Are yu ready fr sme f the newness that is abut t cme yur way? Take a lk at this “mental preparatin” checklist and make sure yu have given these tpics sme thught.
Remind yurself that it’s new fr everyne.
Ging t cllege is a big change, and it’s imprtant nt t get verwhelmed (压垮). (1) That’s OK. Accept that yu’re in a new stage f life and it wn’t feel familiar fr a bit.
Cmmit t time management.
Organizing yur time prperly will make yur life in cllege much easier. (2) Create a detailed daily schedule that blcks ut time fr classes, hmewrk, studying, and anything else. Stay rganized and spend a few minutes each evening planning ahead fr the next day.
Be pen t new things.
Cllege will pen yur eyes in mre ways than ne. It’s a time t find yurself, discver new passins, challenge ld ways f thinking, and meet new peple frm all backgrunds and places. (3) Embrace (欣然接受) the idea f explratin!
Dn’t be afraid t ask fr help.
With anything new, it’s best t g in with a psitive attitude. But life has its ups and dwns. (4) Take a mment t find ut the cllege services that can help yu: disability services, tutring services, and any ther services that will give yu supprt when yu need it.
Cngratulatins n this exciting time f yur life. (5) Yu’ll be glad yu have dne.
A. S, try smething different.
B. Knwing where t turn fr help is imprtant.
C. Things might feel a bit uncmfrtable fr a while.
D.Plan t pay them a visit early in yur first semester
E.Get yurself a time planning app r a gd ld day planner.
F.Remember that yu’re in cllege t build a fundatin fr yur future jb.
G As yu get prepared fr the first day f classes, get mentally
ready fr this new life stage t.
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
What makes ne persn mre intelligent than anther? What makes ne persn a genius, like the brilliant Albert Einstein, and anther persn a fl? Are peple brn intelligent r stupid, r is intelligence the result f where and hw yu live? ①__________
We knw, hwever, that just being brn with a gd mind is nt enugh. In sme ways, the mind is like a leg r an arm muscle. ②__________ Mental exercise is particularly imprtant fr yung children. Many child psychlgists think that parents shuld play with their children mre ften and give them prblems t think abut. ③__________If, n the ther hand, children are left alne a great deal with nthing t d, they are mre likely t becme dull and unintelligent.
④__________ Accrding t sme psychlgists, if parents are always telling a child that he r she is a fl r an idit, then the child is mre likely t keep ding silly and flish things. S it is prbably better fr parents t say very psitive things t their children, such as “That was a very clever thing yu did.” r “ ⑤__________”
A.A healthy bdy cntributes t ne's intelligence.
B.Parents shuld als be careful abut what they say t yung children.
C.What peple want t express is like this.
D.The children are then mre likely t grw up bright and intelligent.
E.It needs exercise.
F.Yu are such a smart child.
G.These are very ld questins and the answers t them are still nt clear.
根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Mving int a new hme in a new neighbrhd is an exciting experience. Of curse, yu want t make sure that yu becme an acceptable and valuable part f yur neighbrhd . the easiest way t accmplish this is t make sure yu cnduct yurself as a gd neighbr shuld. (1)
Perhaps ne f the mst imprtant things yu can d as a gd neighbr is t keep yur prperty(房产) neat,clean, and in gd repair. (2) By chsing t keep the utside f the hme in great shape, yu will help t imprve the lk and feel f the area.
Secnd, take the verall appearance f the neighbrhd seriusly, When ging fr a walk. Take a small garbage bag. ___(3)___This small act will let yur neighbrs knw that yu care abut the area.
_(4)___If a neighbr is ging t be ut f twn, ffer t cllect mail and newspapers. If a neighbr suffers an illness, ffer t d the grcery shpping . Let them knw yu are there t help in any way this acceptable, while still respecting the privacy f yur neighbr.
(5) By fllwing the basic rules f respecting thers, taking care f what belngs t yu, and taking pride in the appearance f the neighbrhd in general, yu will quickly becme a gd neighbr that everyne appreciate.
A. In general, keep an eye n their prperty while they are gne.
B.A gd neighbr is als ne wh likes t help ut in small ways.
C. Being a gd neighbr is mre r less abut cnsiderate behavir.
D. Smetimes neighbrs may g t the supermarket tgether t d shpping.
E. Shuld yu cme acrss waste paper thrwn ut f a passing car, pick it up.
F. Peple tend t lake pride in keeping everything in their street fresh and inviting.
G. Here are a few tips t help yu win ver everyne in the neighbrhd quickly.
\s 0 参考答案
答案为:G B E C F
答案为:CEABG
答案为:G; E; D; B; F
解析:①根据前面的几个问题可知G符合要求。
②根据前面的the mind is like a leg r an arm muscle.肌肉需要锻炼.可知E正确。
③根据前面的give them prblems t think abu可知要提出问题让孩子回答,孩子才更有可能聪明。
④根据本段内容可知父母要注意孩子所说内容
⑤根据前面的That was a very clever thing yu did.可知下面这一句应该是和它相似的一句表示鼓励的话。
答案为:GFEBC
相关试卷
这是一份2021年高考英语二轮专题复习《七选五》12(含答案),共4页。
这是一份2021年高考英语二轮专题复习《七选五》08(含答案),共4页。
这是一份2021年高考英语二轮专题复习《七选五》06(含答案),共5页。