![高中英语Unit4NaturalDisasters单元素养培优学案含解析新人教版必修第一册01](http://www.enxinlong.com/img-preview/3/4/12254281/0/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![高中英语Unit4NaturalDisasters单元素养培优学案含解析新人教版必修第一册02](http://www.enxinlong.com/img-preview/3/4/12254281/0/1.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![高中英语Unit4NaturalDisasters单元素养培优学案含解析新人教版必修第一册03](http://www.enxinlong.com/img-preview/3/4/12254281/0/2.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
高中英语人教版 (2019)必修 第一册Unit 4 Natural disasters学案
展开单元素养培优(五) Unit 4
Ⅰ. 单词拼写
1. This is one of the worst natural disasters(灾难) in the area.
2. With the help of her teacher and through her own efforts(努力), Helen graduated from university.
3. You told me that you were worried about those bad study habits which affected(影响) your learning.
4. Firemen were called out to rescue(营救) a man trapped in the building.
5. The people in the earthquake area are in need of food, medicine and shelters (避难处).
6. Forty percent (百分比)of the students point out that Senior One students have a lot more homework to do every day.
7. So I would need oxygen tanks placed on my back so I could breathe(呼吸) all the time.
8. Try to keep calm (镇静的) and just tell me what happened.
9. Her beauty struck (打动) him deeply and he decided to date her.
10. I am having some flowers delivered(递送) for her birthday.
Ⅱ. 单句语法填空
1. Many houses were destroyed(destroy) and worse still, many people were injured or some even killed.
2. When she smiles, it looks as if the sun were(be) shining.
3. The lifeboat was sent out to rescue the sailors from the sinking ship.
4. The late flood did much damage to the village.
5. He was trapped (trap) in the traffic jam and felt helpless.
6. Buried(bury) in the newspaper, he didn’t notice what was happening.
7. Do not have a drink or take drugs to calm yourself (you) down.
8. Jack wasn’t saying anything, but the teacher smiled at him as if he had done (do) something very clever.
9. Then I saw it—a thin arm waving(wave) weakly a few yards away.
10. When I stopped playing and looked up, I was shocked(shock) to see a small crowed around us.
Ⅲ. 完成句子
1. Obviously, they didn’t realize that their behavior had done/caused great damage to the beauty of the park.
很明显, 他们没有意识到他们的行为给这个美丽的公园造成了巨大的损坏。
2. I find that she is really difficult to get along with.
我发现她真的难以相处。
3. All the houses were left in ruins because of the heavy rainstorm.
由于暴风雨, 所有的房子都沦为废墟。
4. The bad road conditions made it difficult for them to get there in time.
糟糕的路况使他们及时到达那里变得很困难。
5. Luckily, the war between the two countries came to an end at last.
幸运的是, 两国之间的战争最终结束了。
6. I was wandering on the street alone when a heavy rain poured down.
我正在街上独自闲逛, 这时大雨倾盆而下。
7. They were too frightened to know what to do next.
他们太害怕了, 不知道接下来该做什么。
8. I don’t know why he is looking at me as if he knew me. In fact I’ve never seen him before.
我不知道他为什么一直看着我, 好像认识我似的。事实上我之前从未见过他。
Ⅳ. 用适当的关系词填空
1. We chose to buy the house whose window faces south.
2. You’ll find taxis waiting at the station that/which you can hire to reach your host family.
3. I’d like to express my appreciation for the people to whom I have turned.
4. The research found that people who keep fit are more likely to have better memories and clearer thinking.
5. Working in the company is the very chance that you can grasp during the summer holiday.
6. A study shows the students who join in after-school activities are happier than those who are not.
7. They rushed over to help the man whose car had broken down.
8. The house in which Lu Xun once lived is a museum now.
Ⅴ. 阅读理解
A
(2021·湛江高一检测)
Earthquakes are something that people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however, have them regularly (有规律地). Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous.
The most-talked-about earthquake in the United States was in San Francisco in 1906. Over 700 people died in it. The strongest one in North America was in 1964. It happened in Alaska.
Strong earthquakes are not always the ones that kill the most people. In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 2, 000 people died.
In 1923, a very strong earthquake hit Tokyo, the Yokohama area of Japan. A hundred and forty thousand people died. Most of them died in fires which followed the earthquake.
One of the worst earthquakes ever was in China in 1976. It killed a large number of people. The worst earthquake ever recorded was also in China, in which about 80, 000 people were killed or injured. This earthquake happened in 2008.
Earthquakes worry people a lot. The reason is that we often do not know when they are coming. People can’t prepare for them.
【文章大意】本文主要讲述了地震以及历史上几次严重的地震情况。
1. Earthquakes happen .
A. in all the places in the world
B. only in the countries that have a lot of mountains
C. regularly in most places in the world
D. only in a few places along the mountains
【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段“Most places in the world, however, have them regularly. ”可知, 在世界上的很多地方有地震, 然而, 都是有规律地发生地震。故选C。
2. When and where was the worst earthquake ever recorded?
A. 1964; Alaska. B. 2008; China.
C. 1923; Japan. D. 1976; China.
【解析】选B。细节理解题。根据文章倒数第二段“The worst earthquake ever recorded was also in China, in which about 80, 000 people were killed or injured. This earthquake happened in 2008. ”可知, 曾经记录最严重的一次地震发生在2008年的中国, 大约有8万人死亡或者受伤。故选B。
3. What may be talked about in the paragraph followed?
A. How do earthquakes worry people?
B. What will people do to prepare for earthquakes?
C. How can we save people when earthquakes happen?
D. How do earthquakes happen?
【解析】选B。推理判断题。根据文章最后一段“Earthquakes worry people a lot. The reason is that we often do not know when they are coming. People can’t prepare for them. ”可知人们对地震一般都是没有办法做很多的准备, 接下来谈论的可能是人们能做的事情。故选B。
B
(2021·枣庄高一检测)
Australia’s bush fires are threatening the country’s unique wildlife —from koalas to native birds to bees —and researchers fear that some species are being pushed to the brink of extinction. The fires have killed at least 26 people, burned thousands of homes and could shave as much as 0. 4% of economic growth, according to some experts.
More than 13, 000 head of livestock have been killed by the fires in New South Wales state, where more than 20, 000 square miles of land has been burned. The fires threaten to rage on into February—summer-time in Australia —or longer.
Scientists say at least six species are in danger. “There’s great concern that these fires may have pushed species closer to extinction or potentially over, ” said Deakin University wildlife ecologist Euan Ritchie. “We won’ t know until we get into the areas, ” he said.
Some scientists are concerned about a metallic-green bee that lives exclusively(唯一地) in areas that have been badly damaged by fire, along Australia’s east coast and on Kangaroo Island in the south. Researchers suspect the green carpenter bee has been wiped out on Kangaroo Island.
“The species is likely to be in terrible conditions, as all of its habitat has now either burnt or is threatened by fire, ” said Katja Hogendoorn, a bee expert at the University of Adelaide, who has been working for half a decade to preserve the population of green carpenter bees on Kangaroo Island.
【文章大意】本文主要讲的是澳大利亚的森林大火正在威胁该国独特的野生动物, 从考拉到本土鸟类再到蜜蜂, 研究人员担心一些物种正被推向灭绝的边缘, 同时森林大火也造成了一定的人员伤亡和经济损失。
4. What can we learn from paragraph one?
A. The wildlife is well protected in Australia.
B. The fires also damage Australian economy.
C. The bush fires have lasted for a long time.
D. The bush fires are frequent in Australia.
【解析】选B。推理判断题。根据第一段最后一句可知大火已经造成至少26人死亡, 烧毁了成千上万的房屋, 根据一些专家的说法, 使经济增长减少0. 4% ”。由此判断出火灾损害了澳大利亚的经济。故选B。
5. How might Euan Ritchie feel about ecological losses?
A. Curious. B. Concerned.
C. Unexpected. D. Surprised.
【解析】选B。细节理解题。根据第三段可知迪肯大学的野生动物生态学家Euan Ritchie表示: “人们非常担心, 这些火灾可能已经将物种推向灭绝的边缘, 甚至可能导致灭绝。”他说: “在进入这些地区之前, 我们不会知道。”可知Euan Ritchie的态度是非常担心, 故选B。
6. Why are scientists worried about the metallic-green bee?
A. It will all be burnt to death.
B. It is gradually dying out.
C. It might lose its natural home.
D. It will move to other places.
【解析】选C。细节理解题。根据第五段前半段可知“这个物种的生存条件可能很糟糕, 因为它的所有栖息地现在要么被烧毁, 要么受到火灾的威胁。Katja Hogendoorn说。”可知科学家担心金属绿蜂的栖息地会被严重破坏, 导致它们失去家园, 故选C。
7. Where might you find this text?
A. In a story book. B. In a textbook.
C. In a newspaper. D. In a traveling guide.
【解析】选C。推理判断题。短文主要介绍了澳大利亚的森林大火正在威胁该国独特的野生动物, 从考拉到本土鸟类再到蜜蜂, 研究人员担心, 一些物种正被推向灭绝的边缘, 同时森林大火也造成了一定的人员和经济损失。由此判断出短文来自于报纸。故选C。
C
(2021·乐山高一检测)
When your alarm clock rings and you drag yourself out of bed, you probably wonder: Why on earth does school have to start so early?
Fortunately, there is a new law to support—or better still, science.
A law in California, passed on Oct. 13, requires that public middle schools begin classes no earlier than 8: 00 am and that high schools start no earlier than
8: 30 am. The law will go into effect by July 1, 2022.
Starting school at 8: 00 or 8: 30 in the morning may not sound like too big of a change, but it could mean one more hour of sleep for students who used to start school at 7: 30 or even earlier.
“The effect of that one hour is something they will be feeling as 40-year-old adults, ” Sumit Bhargava, a sleep expert at Stanford University, told The New York Times. He said that not having enough sleep can affect students’ mental health and increase the risk of being overweight and diabetes(糖尿病).
In the short run, students’ school performances should improve almost immediately. Kyla Wahlstrom, a researcher at the University of Minnesota’s College of Education, found that students who have enough sleep are alert in class and get much more satisfying grades.
Some might say that asking students to go to bed earlier could have been a much easier solution than changing the school timetable across an entire state. But according to the American Academy of Sleep Medicine, teenagers go through biological changes when they enter puberty(青春期), which makes it difficult for them to fall asleep before 11: 00 pm. So when school starts at 8: 00 or earlier, they can hardly get the ideal 8. 5—9. 5 hours of sleep that experts suggest they need to do their best in the daytime.
This is why when the new law came out, its author, Anthony Portantino, said, “Generations of children will come to appreciate this historic day and our governor for taking action. ”
【文章大意】本文主要讲述要出台一部新法律能让青少年有足够的睡眠时间以保证白天的学业成绩。
8. Which of the following is TRUE about the law?
A. The law has not been put into practice.
B. The law requires schools to start later than 8: 30 am.
C. The law will be passed by July 1, 2022.
D. The law is made by a university in California.
【解析】选A。细节理解题。根据文章The law will go into effect by July 1, 2022. 这部法律将于2022年7月1日生效。可知, 这部法律还没有付诸实践, 故选A。
9. What does the underlined word alert in Paragraph 6 probably mean?
A. Friendly. B. Sharp.
C. Calm. D. Honest.
【解析】选B。词义猜测题。根据文章画线词所在句可知, 明尼苏达大学的一名研究人员发现有充足睡眠的人成绩更令人满意, 由此可推断学生们在课堂上表现的也更好, 思维更敏捷, 故推断alert为敏捷的, 与sharp敏捷的, 灵敏的意思相同。故选B。
10. For a better academic performance in the daytime, how long do teenagers probably need to sleep?
A. About 8 hours. B. About 9 hours.
C. At least 10 hours. D. At most 8. 5 hours.
【解析】选B。细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句可知因此, 当学校8点或更早开始上课时, 他们很难获得专家建议的理想的8. 5到9. 5小时的睡眠时间, 以便使他们自己能在白天做到最好。可知, 要想在白天有一个更好的学习状态, 青少年需要大约9小时的睡眠时间, 故选B。
11. What’s the main idea of the text?
A. Lack of sleep could lead to health problems.
B. The amount of sleep people need changes with age.
C. A new law lets students sleep longer.
D. Sleeping problems are leading problems for teenagers.
【解析】选C。主旨大意题。主要讲述要出台一部新法律能让青少年有足够的睡眠时间以保证白天的学习状态。C选项A new law lets students sleep longer. 一部新的法律让学生睡得更久, 能够概括文章大意, 故选C。
Ⅵ. 阅读填句
(2021·太原高一检测)
Earthquakes strike without warning and are among the most destructive natural disasters. Keeping calm and proper reaction can sometimes save your life. To ride out an earthquake, remember the phrase “drop, cover, and hold on. ” 1
*Move away from buildings, street lights, power lines, and bridges.
2 As soon as the ground begins shaking, try to get as far away as possible from any nearby structures. Do not seek shelter under a bridge or overpass.
*Crouch down low in a wide open area until the shaking stops.
Once you’ve made your way away from nearby structures, get on your hands and knees and cover your head. See if there are any objects nearby to use as a shield (遮蔽物), such as a trash can lid. 3
* 4
As you go out after the earthquake, be careful of broken glass, rubble, downed power lines, fallen trees, and any other potential danger. Check yourself and anyone nearby for injuries. If necessary, perform first aid and call emergency services.
*Get to higher ground if you’re on the shore or near a dam.
Earthquakes can cause tsunamis, so put distance between yourself and the coast. If a shaking lasts more than 20 seconds, 5 Get to ground that’s at least 100 ft (30 m)above sea level or 2 miles (3. 2 km)from the shore.
A. Don’t wait for an alarm or warning to escape.
B. Drop to your hands and knees under a table or desk.
C. Watch out for danger as you observe your surroundings.
D. Here are four tips helping you survive an earthquake if you are outdoors.
E. If none are available, cover your head and neck with your hands and arms.
F. The most dangerous locations during an earthquake are areas immediately around buildings.
G. If possible, grab a pillow, sofa cushion, or another object to cover your face and head.
【文章大意】文章介绍了几种在户外时, 遇到地震的逃生方法。
1. 【解析】选D。前文提到“为了安全度过地震, 记住这句话: 蹲下, 找遮蔽物, 坚持住。”承接前文, D选项“如果你在户外, 这里有四个帮助你度过地震的小贴士”切题。且与下文给的四个建议呼应, 故选D。
2. 【解析】选F。前文提到“远离建筑物、路灯、电线和桥梁。”承接前文, F选项“地震中最危险的位置是建筑物附近的区域”切题。故选F。
3. 【解析】选E。前文提到“看看附近有没有什么东西可以作为盾牌, 比如垃圾桶盖。”承接前文, E选项“如果没有, 用你的手和胳膊盖住你的头和脖子。”切题。故选E。
4. 【解析】选C。下文提到“地震后外出时, 小心碎玻璃、碎石、倒下的电线、倒下的树和其他潜在的危险。”承接下文, C选项“当你观察周围环境时, 要小心危险。”切题。故选C。
5. 【解析】选A。前文提到“如果摇晃持续超过20秒, ”承接前文, A选项“不要等待警报或警告。”切题。且呼应下文“到达海拔至少100英尺(30米)或2英里(3. 2千米)的地面。”故选A。
Ⅶ. 完形填空
(2021·大连高一检测)
Four brothers left home for college, and they became successful doctors and lawyers. Some years later, they 1 after having dinner together. They discussed the 2 they gave their elderly mother who lived far away in another city. The first said, “I had a 3 house built for Mama. ” The second said, “I had my Mercedes-Benz dealer send a car to her. ” The third said, “I built a beautiful 4 for Mama. ” The fourth said, “You know how Mama loved reading poems and you know she can’t read anymore because she can’t see very well. I met a businessman who had a parrot that can recite many 5 . It took him 12 years to 6 it to speak and he earns his living by renting it out. I had to pay him $100, 000 a year for twenty years, On hearing that, the other brothers were 7 by his good thought.
After the holidays their mother 8 her thank-you notes, which read:
“Milton, the house you built is so huge. I only live in one room, but I have to clean the whole house. It’s a 9 job. Thanks anyway. ” “Marvin, I am too old to 10 . I stay home and have my foods delivered, so I’ll 11 use the car. The 12 was good, although not realistic. Thanks. ”
“Michael, you gave me an expensive building for many people to 13 plays or watch movies in it, but all my friends are dead. I’ve almost 14 my hearing and I’m nearly blind. I won’t use it. Thank you all the same. ”
“Dearest Melvin, The chicken tasted so 15 . I liked it very much. Thank you. ”
【文章大意】文章讲述了四个儿子给母亲送生日礼物, 有房子、车子和剧场, 母亲觉得那些都不实用, 唯独喜欢小儿子送的鹦鹉, 原因是她把鹦鹉当鸡肉吃了, 觉得味道不错。
1. A. fought B. studied C. talked D. slept
【解析】选C。句意: 几年后, 他们一起吃过晚饭后交谈。fought打架; studied学习; talked交谈; slept睡觉。根据下文discussed, 可知兄弟四人是在交谈, 故选C。
2. A. chances B. gifts
C. options D. challenges
【解析】选B。句意: 他们讨论给远在另一座城市的年迈的母亲送什么礼物。chances机会; gifts礼物; options选项; challenges挑战。根据下文说送房子, 车子等给母亲, 可知这里是指礼物, 故选B。
3. A. big B. warm C. safe D. lonely
【解析】选A。句意: 第一个说: “我为妈妈建造了一所大房子。” big大的; warm暖和的; safe安全的; lonely孤独的。根据下文the house you built is so huge, 可知这里应该是大房子, 故选A。
4. A. station B. museum C. library D. theater
【解析】选D。句意: 第三个说: “我给妈妈建了一个漂亮的剧院。”station车站; museum博物馆; library图书馆; theater剧院。根据下文you gave me an expensive building for many people to plays or watch movies in it, 可推断是剧院, 故选D。
5. A. stories B. poems C. words D. lyrics
【解析】选B。句意: 我遇到一个商人, 他有一只会背很多诗的鹦鹉。 stories故事; poems诗; words话语; lyrics歌词。根据上文妈妈喜欢读诗, 可知这里意思是一只会背诗的鹦鹉, 故选B。
6. A. protect B. approach C. raise D. train
【解析】选D。句意: 他花了12年的时间训练它说话, 他靠出租它来谋生。protect保护; approach接近; raise饲养; train训练。根据上文说鹦鹉可以背诗, 可知这里是训练它说话, 故选D。
7. A. shocked B. embarrassed
C. frightened D. impressed
【解析】选D。句意: 听到这一点, 其他兄弟对他的好想法印象深刻。shocked使震惊; embarrassed使尴尬; frightened使惊吓; impressed使印象深刻。第四个儿子为喜欢读诗的母亲找到了一只会背许多诗的鹦鹉, 这个想法令其他的兄弟印象深刻, 故选D。
8. A. took out B. put up
C. sent out D. picked up
【解析】选C。句意: 节日过后, 他们的母亲给他们寄去了感谢信。 took out取出; put up张贴; sent out寄出; picked up拾起。根据下文“her thank-you notes”, 可知是寄出了感谢信, 故选C。
9. A. enjoyable B. tiring
C. delightful D. amusing
【解析】选B。句意: 这是一份累人的工作。enjoyable令人愉快的; tiring累人的; delightful高兴的; amusing有趣的。根据上文说的打扫整个房子, 可知是累人的, 故选B。
10. A. learn B. work C. exercise D. travel
【解析】选D。句意: “Marvin, 我太老了而不能去旅行了。”learn学习; work工作; exercise锻炼; travel旅行。根据下文“I stay home and have my foods delivered”, 可推断这里是指她太老了而不能去旅行了, 故选D。
11. A. never B. often
C. regularly D. sometimes
【解析】选A。句意: 我待在家里让别人送食物, 所以我永远不会用到车。 never永远不; often经常; regularly规律地; sometimes有时。根据上文“我待在家里让别人送食物”, 可知是“永远不会用到车”, 故选A。
12. A. talent B. idea C. hobby D. program
【解析】选B。句意: 这个想法很好, 尽管不现实。 talent天才; idea想法; hobby爱好; program节目。根据上文“我待在家里让别人送食物, 所以我永远不会用到车”, 可知这个想法很好, 但不现实, 故选B。
13. A. enjoy B. create C. focus D. record
【解析】选A。句意: “Michael, 你给了我一栋很贵的房子, 很多人都可以在里面看电影或看戏剧, 但是我所有的朋友都死了。”enjoy欣赏; create创造; focus关注; record记录。根据“plays or watch movies in it, ”可知这里应是欣赏电影或者戏剧, 故选A。
14. A. admired B. lost
C. remained D. ignored
【解析】选B。句意: 我几乎失去了听力并且几乎失明。admired钦佩; lost失去; remained保留; ignored忽视。根据下文的“and I’m nearly blind”, 可知这里应该是失去听力, 故选B。
15. A. strange B. unpleasant
C. terrible D. delicious
【解析】选D。句意: 最亲爱的Melvin, 这只鸡味道好极了。strange奇怪的; unpleasant 不愉快的; terrible恐怖的; delicious美味的。根据上文“The chicken tasted ”可推断这里是美味的, 故选D。
Ⅷ. 语法填空
There 1. (be) no lights in sight but the night sky glowed (发出) a dusky yellow, because the Amazon was burning. The yellow flames engulfed (吞食) trees 2. lit up the sky. During the day, the sunshine was blocked
3. thick smoke. So far, the fire 4. (put) out.
The government has recorded 72, 843 fires. The fire is just one of
5. (they) in the Amazon, the world’s 6. (large) rainforest and a fighter against climate change. According to Brazil’s space research agency INPE, the wildfire has decreased by 17 percent so far this year compared to the same period in 2018.
Environmental 7. (group)said the policies of the government encouraged deforestation (采伐森林) of the Amazon, 8. led to more fires. But the government posted a report and wanted 9. (argue) against that. The government claimed that non-governmental organizations
10. (angry) set fire to the forest after it cut their funding.
【文章大意】本文讲述了关于亚马逊热带雨林着火原因的不同说法。
1. 【解析】were。考查主谓一致。句意: 眼前没有灯光, 但夜空闪着暗黄色的光, 因为亚马逊热带雨林正在燃烧。本句为there be结构, 其主语为no lights, 故用复数形式, 根据上下文可知用一般过去时态, 故填were。
2. 【解析】and。考查并列连词。分析句子结构可知, 此处连接谓语动词engulfed和lit , 表并列, 应用并列连词, 故填and。
3. 【解析】by。考查介词。句意: 白天, 阳光被浓烟挡住了。根据句意可知, be blocked by“被……阻止”, 这里表被动, 后接名词, 应用介词, 故填by。
4. 【解析】has been put。考查时态和语态。句意: 到目前为止, 火已经熄灭了。根据时间状语so far可知本句用现在完成时, 又因put out与主语the fire之间为被动关系, 故填has been put。
5. 【解析】them。考查代词。句意: 亚马逊雨林是世界上最大的热带雨林, 也是对抗气候变化的斗士, 火灾只是其中之一。根据其前介词of可知应用代词宾格作宾语, 故填them。
6. 【解析】largest。考查形容词最高级。根据常识判断, 亚马逊雨林是世界上 “最大的”雨林, 故填largest。
7. 【解析】groups。考查名词复数。句意: 环保组织表示, 政府的政策鼓励了亚马逊森林的砍伐, 这导致了更多的火灾。此处environmental groups指环保组织, 应用复数形式, 故填groups。
8. 【解析】which。考查定语从句。句意: 环保组织表示, 政府的政策鼓励了亚马逊森林的砍伐, 这导致了更多的火灾。分析句子结构可知, 代指前面整句话的内容, 在非限制性定语从句中作主语, 故填which。
9. 【解析】to argue。考查非谓语动词。句意: 但政府发布了一份报告, 想对此进行反驳。want后接动词作宾语, 应用不定式形式, 故填to argue。
10. 【解析】angrily。考查副词。句意: 政府声称, 非政府组织在资金被削减后, 愤怒地放火焚烧森林。分析句子成分可知, 此处作状语修饰动词短语set fire, 应用副词形式, 故填angrily。
完形填空
As my daughter was riding to school with her two friends, a truck pulled out in front of them. The accident 1 on March 11th, 2007—four days before her 16th birthday. She was 2 in the back seat and 3 the most injuries. She broke her face, neck, four places on her back and right arm and had bad brain injury. The 4 did not think she was going to survive. She was known 5 the only recovered child throughout this hospital 6 we stayed for over three months.
It has been one year 7 the accident. My daughter finally 8 from this life-changing accident. 9 my knowledge, our community church had a BBQ and 10 all raised money to my daughter for her 11 expenses. When I knew that the 12 was doing for her, you can imagine my shock. Since it has been one year, few people remember my daughter and many people have 13 calling her and visiting her. By having the BBQ, our small community has shown my daughter that there are people who 14 think of her and care about her.
Show kindness by visiting or calling those who had a life-changing event. My daughter’s accident 15 less than a minute but changed her life, plus our entire family’s life forever.
【文章大意】本文为记叙文, 讲述了作者的女儿遭遇车祸一年以后, 所在的社区教堂把筹来的钱全部捐给女儿用于支付医药费的故事。
1. A. appeared B. reached
C. happened D. arrived
【解析】选C。词语辨析题。appear 出现; reach 到达; happen 发生; arrive到达。作者女儿上学途中发生了车祸事故。故选C。
2. A. riding B. walking C. hurrying D. moving
【解析】选A。词汇复现题。根据文章第一句中的“riding”一词可知她正坐在后座上。故选A。
3. A. accepted B. suffered
C. refused D. knocked
【解析】选B。词语辨析题。accept接受; suffer 遭受; refuse 拒绝; knock敲击。发生事故时, 她正坐在后座上, 因此受伤最严重。故选B。
4. A. patients B. classmates
C. doctors D. teachers
【解析】选C。逻辑推理题。根据下句中的hospital可推知因为她受伤很严重, 医生都认为她活不了。故选C。
5. A. for B. to C. as D. on
【解析】选C。固定搭配题。be known as. . . 意为“众所周知……”。句意: 我们在这家医院住了三个多月, 大家都知道她是唯一一个康复的孩子。故选C。
6. A. that B. where C. which D. when
【解析】选B。词语辨析题。此处考查定语从句引导词。先行词为this hospital, 在定语从句中充当地点状语, 应用关系副词where引导。故选B。
7. A. since B. before C. during D. over
【解析】选A。词语辨析题。since自从; before 在……之前; during在……期间; over超过。句意: 自从车祸发生以来有一年了。
8. A. came B. became
C. recovered D. returned
【解析】选C。固定搭配题。recover from 从……中恢复。女儿最终从事故中恢复了。
9. A. Under B. With
C. In D. Without
【解析】选D。固定搭配题。without one’s knowledge 意为“背着某人, 在某人不知情的情况下”。句意: 在我不知情的情况下, 我们的社区教堂举行了一次烧烤会, 把筹来的钱全部捐给了我的女儿, 用于支付医药费。故选D。
10. A. lent B. showed
C. gave D. borrowed
【解析】选C。逻辑推理题。根据下文可知: 把筹集的钱给我的女儿。故选C。
11. A. physics B. medical
C. chemical D. schooling
【解析】选B。逻辑推理题。我的女儿出车祸住院, 所以此处指医药费。故选B。
12. A. community B. neighbor
C. relation D. street
【解析】选A。词汇复现题。根据上句中our community church可知, 这里指社区为我的女儿筹钱的事情让我震惊。故选A。
13. A. forgotten B. regretted
C. stopped D. enjoyed
【解析】选C。词语辨析题。forget 忘记; regret 后悔; stop 停止; enjoy喜欢。句意: 一年过去了, 很少有人记得我的女儿, 很多人也不打电话或者来看她了。故选C。
14. A. already B. never
C. seldom D. still
【解析】选D。逻辑推理题。根据上下文语境可知, 通过举办烧烤活动, 我们的小社区向我的女儿表明, 仍然有人惦记着她, 关心着她。故选D。
15. A. continued B. lasted
C. spared D. paused
【解析】选B。词语辨析题。continue 继续; last 持续; spare 留出; pause暂停。句意: 我的女儿的事故持续了不到一分钟, 却改变了她的生活, 也永远改变了我们全家人的生活。
英语必修 第一册Welcome unit学案设计: 这是一份英语必修 第一册Welcome unit学案设计,共15页。学案主要包含了文章大意等内容,欢迎下载使用。
人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world学案: 这是一份人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world学案,共16页。学案主要包含了文章大意,参考范文等内容,欢迎下载使用。
高中英语Unit 3 Sports and fitness学案及答案: 这是一份高中英语Unit 3 Sports and fitness学案及答案,共13页。学案主要包含了文章大意,参考范文等内容,欢迎下载使用。