终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    人教版新高考英语一轮复习 Wildlife Protection 野生动物保护 试卷

    立即下载
    加入资料篮
    人教版新高考英语一轮复习 Wildlife Protection 野生动物保护第1页
    人教版新高考英语一轮复习 Wildlife Protection 野生动物保护第2页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    人教版新高考英语一轮复习 Wildlife Protection 野生动物保护

    展开

    这是一份人教版新高考英语一轮复习 Wildlife Protection 野生动物保护,共5页。


    [1]考点规范练31 Wildlife Protection 野生动物保护

    .单句语法填空

    1.There was no doubt that the little boy was       (unawareness) of the danger and walked on. 

    2.I hope you will carry out the plan from        (begin) to end. 

    3.Many people can work more efficiently       a little pressure. 

    4.We observed many Tibetan antelopes       (eat) grass quietly on the plain. 

    5.Father went back to work soon after his       (recover) from the operation. 

    6.Much             (do) to protect the local river from being further polluted. 

    7.Human activities are        (threaten) animals and plants, which has aroused the attention of experts. 

    .选词填空

    on average as far as I am concerned in danger of remind... of... watch over so that

    1.                  , he will surely keep his promise, for he is a very dependable person. 

    2.I often have my mobile phones powered off at weekends        I can sleep in.

    3.Southeast Tigers are also             dying out, so they are being well preserved now. 

    4.His duty as a volunteer is to        antelopes on the grassland day and night.

    5.Thank you for             my birthday; otherwise, I would have forgotten it. 

    6.         , there are 80 students in this school going abroad for their further postgraduate study. 

    .金句默写

    1.只有你承认人人平等的时候, 你才会对所有的人友善。

             that all are equal,                  kindly.

    2.为欢迎客人准备的这场演出遭到了冷遇。

    The performance                    received a cold welcome.

    3.在世界上的有些海域, 鲸鱼仍在遭受非法猎捕。

    In some areas of the ocean in the world, whales            . 

    4.谈到孩子的教育, 很多父母非常关注孩子的爱好的发展。

                       of children, many parents                         the development of childrens hobbies. 

    5.砍伐森林, 让动物无家可归是极其残忍的。

              extremely cruel                   trees and make animals homeless. 

    .单项填空

    1.Why didnt you tell me about your trouble last week? If you    me, I could have helped.  

    A.told B.had told

    C.were to tell D.would tell

    2.I was wearing a seat belt. If I hadnt been wearing one, I    .  

    A.were injured

    B.would be injured

    C.had been injured

    D.would have been injured

    3.—Dont be discouraged. One more effort,    your efforts will pay off.  

    Thank you. Ill try my best.

    A.and B.or

    C.so D.but

    4.Mothers holding jobs outside the home should have    schedules to make it easier to care for their children.  

    A.heavy B.smooth

    C.flexible D.complex

    5.Only my cousin has chosen to apply for a job in Africa    the majority of this years graduates working in Britain.  

    A.in common with  B.as well as

    C.in contrast to D.by reason of

    6.John cupped his hands together to cover his mouth    other people would see him cry.

    A.so that B.now that

    C.for fear that D.on condition that

    .阅读理解

    In the future your automobile will run on water instead of gas! You will be able to buy a supercomputer that fits in your pocket! You might even drive a flying car!

    Not all past predictions have been proven wrong. A few of them have been surprisingly accurate. Some great thinkers predicted the arrival of the credit card, the fax machine and even the Internetyears before they happened. But for each prediction that has come true, some others have missed by a mile. Many of these predictions didnt consider how people would want to use the technology or whether people really needed these high-tech things in their lives or not. Lets look at some predictions from the not-too-distant past.

    Robot helpers

    Wheres the robot in my kitchen? Nowhere, of course. And hes probably not coming anytime soon. Robots do exist today, but mostly in factories and other working environments.

    Back in the 1950s, however, people said that by now personal robots would be in most peoples homes.

    So why hasnt it happened? Maybe because robots are still too expensive and clumsy(笨拙的). And probably the idea of robots cooking our dinners and washing our clothes is just too strange. At home we seem to be doing fine without them.

    Telephones of tomorrow

    In 1964 an American company introduced the video telephone. They said by the year 2000 most people would have a video phone in their homes. But of course the idea hasnt caught on yet.  

    Why? The technology worked fine, but it overlooked something obvious: people desire for privacy. Would you want to have a video phone conversation with someone after you just stepped out of the shower? Probably notit could be uncomfortable! Just because technology doesnt always mean people will want to use it.

    And finally, how about that crazy prediction of the flying car? Its not so crazy any more! But a flying car remains one of the most wonderful technology ideas to catch our imagination. Keep watching the news or perhaps the sky outside your window to see what the future will bring.

    1.Robot helpers havent been used in most peoples homes because    . 

    A.using this kind of robots at home is simply a waste of time and money

    B.this kind of robots hasnt been developed yet

    C.people find it difficult to control this kind of robots

    D.this kind of robots wont bring people practical use

    2.The underlined phrase caught on in paragraph 6 probably means ”.

    A.become popular     B.become enjoyable

    C.come into sight  D.come to life

    3.The passage mainly deals with    . 

    A.predictions that catch our imagination

    B.predictions that havent come true

    C.new technology that can benefit our life

    D.new technology that is in wide use

    .阅读表达

    Each spring brings a new blossom of wildflowers in the ditches (路沟) along the highway I travel daily to work.

    There is one particular blue flower that has always caught my eye. Ive noticed that it blooms only in the morning hours, for the afternoon sun is too warm for it. Every day for approximately two weeks, I see that beautiful flower.

    This spring, I started a wildflower garden in our yard. I can look out of the kitchen window while doing the dishes and see the flowers. Ive often thought that lovely blue flower from the ditches would look great in that bed alongside other wildflowers. Every day I drove past the flower thinking,Ill stop on my way home and dig it.” Gee, I dont want to get my good clothes dirty...”

    Whatever the reason, I never stopped to dig it. My husband even gave me a folding shovel(铲子) one year to be used for that expressed purpose. One day on my way home from work, I was saddened to see that the highway department had moved the ditches and the pretty blue flower was gone. I thought to myself,You waited too long. You should have done it when you first saw it blooming this spring.”

    A week ago we were shocked to know that my oldest sister-in-law has a terminal brain tumor(脑瘤晚期). She is 20 years older than my husband and unfortunately, because of age and distance, we havent been as close as we all would have liked.

    I couldnt help but see the connection between the pretty blue flower and the relationship between my husbands sister and us. I do believe that we have some time left to plant some wonderful memories that will bloom every year for us.  

    And yes, if I see the blue flower again, you can bet Ill stop and transplant it to my wildflower garden.

    1.What did the author see every morning this spring? (no more than 10 words)

                                                                                                                                                     

    2.Why didnt the author carry the flower home at last? (no more than 10 words)

                                                                                                                                                     

    3.How did the author feel when the flower was gone? (no more than 5 words)

                                                                                                                                                     

    4.What does the underlined sentence mean in paragraph 6? (no more than 20 words)

                                                                                                                                                     

    5.What do you learn from the text? (no more than 15 words)

                                                                                                                                                     

     

    答案:

    .1.unaware 2.beginning 3.under 4.eating 5.recovery 6.has been done 7.threatening

    .1.As far as I am concerned 2.so that 3.in danger of 4.watch over 5.reminding me of 6.On average

    .1.Only when you admit; will you treat everyone 2.intended to greet the guests 3.are still being hunted illegally 4.When it comes to the education; pay much attention to 5.It is; to cut down

    .1.B 句意: 为什么上星期你不把你的困难告诉我? 如果你告诉我, 说不定我会帮得上你。由句中的last weekcould have helped推知, 从句是对过去事实的虚拟, 用过去完成时。故选B项。

    2.D 句意: 我系着安全带。如果我没系着安全带, 我可能就受伤了。由第一句可知本题是谈论过去的事情。对过去的事情进行虚拟时, if条件句用过去完成时(had+过去分词), 主句用 would have+过去分词。故选D项。

    3.A 使用 祈使句+and/or+简单句 的句型, 表示 顺理成章的结果and, 表示 否则or。故选A项。

    4.C 句意: 在外面有工作的母亲应当有灵活的日程表, 以方便她们照料孩子。此处用flexible表示 灵活的

    5.C 句意: 只有我的堂兄愿意申请到非洲工作, 这与今年大多数大学毕业生选择在英国工作形成对比。in common with 与……相同; as well as 不仅……而且……; in contrast to 与……对比; by reason of 由于

    6.C 句意: 约翰把手窝起来捂住嘴, 唯恐其他人看到他在哭。so that 以便; 所以; now that 既然; for fear that 唯恐……; on condition that 条件是……

    .【语篇导读】本文是一篇说明文。文章阐述了一些有关未来的预言。

    1.D 细节理解题。根据第五段的内容可知, 机器人保姆的预言没有实现是因为这种机器人不实用。故选D项。

    2.A 词义猜测题。上文介绍, 过去一家美国公司预言在公元2000 年大部分家庭将会使用可视电话; 下一段解释了这个预言没能实现或者可视电话没有普及的原因。由此可推断, catch on意为变得流行, 普及。故选A项。

    3.B 主旨大意题。本文介绍了到现在为止还没有实现的预言。故选B项。

    .1.She saw one particular blue flower.

    2.The flower was gone because of the construction work.

    3.She felt regretful/sorry/bad.

    4.The author realised that she would meet her relatives as often as possible and treat them kindly.

    5.We should grasp the chance to do what we want to.


    [1] 

    相关试卷

    人教版高考英语一轮复习考点规范练 31Wildlife Protection 野生动物保护含答案:

    这是一份人教版高考英语一轮复习考点规范练 31Wildlife Protection 野生动物保护含答案,共8页。

    北师大版高中英语一轮复习考点规范练31Wildlife Protection 野生动物保护含答案:

    这是一份北师大版高中英语一轮复习考点规范练31Wildlife Protection 野生动物保护含答案,共8页。

    (新高考)高考英语一轮复习课时作业必修二 Unit 2 Wildlife Protection (含解析):

    这是一份(新高考)高考英语一轮复习课时作业必修二 Unit 2 Wildlife Protection (含解析),共9页。试卷主要包含了 heard 考查时态, a 考查冠词, himself 考查反身代词等内容,欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单
        欢迎来到教习网
        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        人教版新高考英语一轮复习 Wildlife Protection 野生动物保护 试卷
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map