所属成套资源:新人教版高考英语必修1一轮复习成套课件+学案+训练
新人教版高考英语必修1一轮复习Unit3Traveljournal课件+学案+训练
展开
这是一份新人教版高考英语必修1一轮复习Unit3Traveljournal课件+学案+训练,文件包含新人教版高考英语一轮复习Unit3Traveljournal课件新人教版必修1ppt、新人教版高考英语一轮复习Unit3Traveljournal学案新人教版必修1doc、新人教版高考英语一轮复习Unit3单元主题语篇训练含解析新人教版必修1doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共60页, 欢迎下载使用。
Unit 3 单元主题语篇训练Ⅰ.阅读理解AI started to work as an editor for a travel magazine. I didn't really mind the work, but I wanted something more challenging. My sister sent me some details for a position in a startup. The job was a seemingly perfect mix of my skills and interests, so I jumped at it.However, soon after I joined the company, its model changed to focus on K12 education, and everything about my position changed. I was asked to take on the completely different roles of selling contents to teachers and training people. I had no experience in sales, training or education. On top of that, I'm an introvert (内向的人). I felt more a little outside my comfort zone.I knew I wanted to grow as an individual and make a serious impact on the company. I told myself that everything feels overwhelming at first and I should at least try. In a way, I felt like I didn't have a choice. I knew jumping out of the nest was the right thing for me, even though it felt pretty awful.I was fortunate to be surrounded by very helpful people, both at work and at home. My boss never asked if I thought I could do it; she asked if I was interested in trying.I spent hours researching my company's products. I asked lots of questions and spoke to so many teachers that there were soon more good experiences than difficult ones. I looked for opportunities to put in extra effort. The more I did, the better I felt.Over time, I discovered that the job was something I could do and liked doing. It was incredibly rewarding to see the company grow. I also learned it's important to take risks and accept new opportunities, even when you're not sure if you'll do well. I don't think there's anything worse than failing to try. I'm so glad I tried, and it surely paid off.语篇解读:本文是一篇记叙文。“我”曾经是某旅游杂志的编辑,但“我”需要更具有挑战性的工作,所以“我”听从了姐姐的建议跳槽到了一家新公司。可是不久,这家公司的模式改变,内向的“我”被安排到营销岗位。在老板的鼓励下,“我”不断尝试,终于取得了良好的业绩。1.Why did the author want to change her job?A.She intended to challenge something new.B.She was paid too little at her old job.C.She followed her sister's advice.D.She got bored of her old boss.解析:选A 细节理解题。根据第一段第一、二句可知,“我”曾是某旅游杂志的编辑,虽然“我”并不介意这项工作,但“我”想要更有挑战性的工作;据此可知,作者想要挑战新事物,故A项正确。2.How did the author feel after she entered the new company?A.Excited. B.Curious.C.Stressed. D.Comfortable.解析:选C 推理判断题。根据第二段最后三句可知,“我”没有销售、培训或教育方面的经验,“我”还是一个内向的人;据此可推知,作者一开始感到有压力,故C项正确。3.The author could finally handle her job mainly because .A.people around her helped her solve the challengeB.she was hardworking and made a lot of effortsC.she knew she would do wellD.her boss trusted her to try解析:选B 推理判断题。根据第五段的内容可知,“我”花时间研究公司的产品,向有经验的老师请教,并寻找机会努力工作;据此可推知,作者能驾驭工作的主要原因是她工作勤奋,付出了很多努力,故B项正确。4.What's the author's purpose in writing the text?A.To tell readers that failure is the mother of success.B.To warn about the risks and changes when changing jobs.C.To expose risks and challenges in a small and newly founded company.D.To encourage readers to take on challenges and turn risks into opportunities.解析:选D 写作意图题。通读全文可知,“我”明白了勇于尝试、承担风险、接受挑战的道理。据此可推知,本文旨在鼓励读者接受挑战,将风险转变为机会,故D项正确。BTIANJIN, Dec.12, 2018 (Xinhua)—Striking Chinese gongs for 50 years, Liu Zibin, a 70yearold folk artist in Tianjin Municipality, is eager to introduce the traditional musical instrument used in Chinese opera to more people.Liu became addicted to Chinese opera in his childhood when his grandfather frequently took him to watch performances. At the age of 13, he joined Hebei bangzi training team. Hebei bangzi is one of the oldest types of Chinese opera in northern China, which became popular in the Qing Dynasty. It is a traditional Chinese opera combining music, vocals, dance and acrobatics.“It took me hours to practice the basic skills of gongs,” he said. “This round piece of metal can help performers on the stage to express joy and sorrow when hit by a stick with different rhythms, so I must bear in mind all kinds of rhythms for various situations. For example, striking gongs with a quick tempo can create a tense atmosphere for action scenes.”In the 1960s and 1970s, the reorganization of opera troupes in Tianjin forced many members to switch their jobs to those in factories. Thanks to Liu's brilliant skills, he was fortunate enough to go to one of the three biggest Beijing Opera troupes in Tianjin to continue his gong life.Ten years ago, Liu retired, but he still goes to an opera teahouse almost every afternoon to strike the gong for opera performances. In 2006, Hebei bangzi was listed into China's national intangible cultural heritage. However, he worries about maintaining the art as fewer and fewer youngsters are learning percussion, especially gongs. “People who strike the gong stay behind the scenes. It is hard for them to gain fame and fortune,”he said.Although many amateurs have learned from Liu over the years, some gave up easily.“It's a bit dull and boring to continuously strike a gong for 40 minutes at the practice stage. It requires patience. Few can bear the hardship,” he said.Various kinds of Chinese gongs are neatly placed at Liu's home. He is waiting for more people to take over his career and spread the traditional Chinese art.语篇解读:本文主要介绍了天津民间艺术家刘子彬努力传承中国优秀戏曲文化的事迹。5.What can we know about Liu Zibin from the 2nd paragraph?A.His grandfather founded Hebei Opera Troupe.B.He showed interest in Chinese opera as a child.C.He was the only one who could strike gongs in the troupe.D.His grandfather taught him to sing Hebei bangzi.解析:选B 细节理解题。根据第二段中的“Liu became addicted to Chinese opera in his childhood when his grandfather frequently took him to watch performances. At the age of 13, he joined Hebei bangzi training team.”可知,刘子彬从很小的时候就对中国戏曲感兴趣。故正确答案为B。6.Why did some members of the opera troupe turn to factories in the 1960s and 1970s?A.Because of the reform of the opera troupes.B.Because no one showed interest in opera then. C.Because they could earn more money in factories.D.Because the opera troupe was badly lacking in funds.解析:选A 细节理解题。根据第四段中的“In the 1960s and 1970s, the reorganization of opera troupes in Tianjin forced many members to switch their jobs to those in factories.”可知,当时很多的成员因为剧团重组而被迫转向了工厂。故正确答案为A。7.How old was Liu Zibin when he retired?A.55 years old. B.60 years old.C.65 years old. D.70 years old.解析:选B 细节理解题。由第一段可知文章发布时Liu Zibin 70岁,倒数第二段提到10年前他退休了。因此,他退休时是60岁。故正确答案为B。8.What can we conclude from the text?A.People striking the going will never become famous.B.Grasping the skill of striking the gong is anything but challenging.C.Liu expects the traditional Chinese art will draw more people's attention.D.Hebei bangzi is now the world's intangible cultural heritage.解析:选C 推理判断题。根据最后一段可知,刘子彬希望有更多的人去传承中国的传统戏曲艺术。故正确答案为C。Ⅱ.短文改错Sitting on cliffs above a river, Hongyadong, house complex in mocktraditional(仿古的) style in the city of Chongqing, has been a popular draw after it was built in 2006. Last year the number of visitors went up. The main reason was Hongyadong's sudden popular on a social media app, Douyin, that is used for sharing photographs and 15second videos. By the end of the year the waiting time to get in was three hours. For a while Hongyadong became the big attraction in China after the Forbidden City according to Mafengwo's last year's data. Social media have transformed tourism worldwide. Instead of having fun, some people now flock to remote places to take photos to impress our friends on the social media apps. Douyin, having launched in 2016, has 230m monthly active user. Uploading a picture or video from a photogenic (上镜的) spot to sites such as Douyin and Kuaishou are known in China as daka, means “punching the card”. The word is also used to refer to the practice of registering your presence at a location that has already become hot, e.g. Hongyadong.答案:第一句:house前加a; after→since第三句: popular→popularity; that→which第五句:big→biggest第七句:our→their第八句:去掉having; user→users第九句:are→is; means→meaning或means前加whichⅢ.书面表达假定你是李华,你想邀请留学生朋友Peter观看京剧表演,但Peter不在家。请给他写一封信,内容包括:1.来访目的;2.介绍京剧;3.另约时间。注意:1.词数100左右,信的格式已给出,不计入总词数;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:精华,精粹quintessence 华丽的ornateDear Peter, Yours,Li Hua参考范文:Dear Peter,I came to see you but you were out. I'd like to invite you to see Beijing Opera with me next week, since you have always wanted to know more about Chinese culture.With a history of nearly 200 years, Beijing Opera is a form of traditional Chinese theatre, which is considered as the quintessence of Chinese culture. The performers in ornate costume perform various stories happened in history to audience by singing, dancing and motions. I can tell you more about it when we meet.Please let me know when you will be free and I will buy the tickets in advance.Yours,Li Hua
相关课件
这是一份新人教版必修5高考英语一轮复习Unit1Greatscientists课件+学案+训练,文件包含新人教版必修5高考英语一轮复习Unit1Greatscientists课件ppt、新人教版必修5高考英语一轮复习Unit1Greatscientists学案doc、新人教版必修5高考英语一轮复习Unit1单元主题语篇训练含解析doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共60页, 欢迎下载使用。
这是一份新人教版必修3高考英语一轮复习Unit1Festivalsaroundtheworld课件+学案+训练,文件包含新人教版必修3高考英语一轮复习Unit1Festivalsaroundtheworld课件ppt、新人教版必修3高考英语一轮复习Unit1Festivalsaroundtheworld学案doc、新人教版必修3高考英语一轮复习Unit1单元主题语篇训练含解析doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共60页, 欢迎下载使用。
这是一份新人教版必修2高考英语一轮复习Unit1Culturalrelics课件+学案+训练,文件包含新人教版必修2高考英语一轮复习Unit1Culturalrelics课件ppt、新人教版必修2高考英语一轮复习Unit1Culturalrelics学案doc、新人教版必修2高考英语一轮复习Unit1单元主题语篇训练含解析doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共60页, 欢迎下载使用。