终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    新人教版高中英语选择性必修第一册UNIT4BODYLANGUAGESectionⅠReadingandThinking检测含解析

    立即下载
    加入资料篮
    新人教版高中英语选择性必修第一册UNIT4BODYLANGUAGESectionⅠReadingandThinking检测含解析第1页
    新人教版高中英语选择性必修第一册UNIT4BODYLANGUAGESectionⅠReadingandThinking检测含解析第2页
    新人教版高中英语选择性必修第一册UNIT4BODYLANGUAGESectionⅠReadingandThinking检测含解析第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    人教版 (2019)选择性必修 第一册Unit 4 Body Language课时练习

    展开

    这是一份人教版 (2019)选择性必修 第一册Unit 4 Body Language课时练习,共7页。
    A
    When yu mve, gestures say as much abut yu as what cmes ut f yur muth.
    Jenny Smith, 34, an assistant vice­president at a bank in New Yrk, was interviewing candidates(申请人) fr a psitin which required a persn with gd cmmunicatin skills.
    One candidate in particular std ut, but nt in a gd way.While she culd have been very intelligent, her bdy language sent ut very different messages.Her handshake was mre f a finger shake, and her eye cntact was weak.
    T Jenny, what the candidate said didn't matter because her bdy language said everything:she wasn't suitable fr the psitin.The candidate may have been quite apprpriate (合适的), but she didn't manage t get that acrss.S ur bdy language may nt d us justice.But there are sme signals which are very cmmn and are wrth a thusand wrds.
    Fr example, a handshake can say much mre than “hell, nice t meet yu”.The mst imprtant part f a handshake is palm­t­palm cntact.It's even mre imprtant than hw strng yur handshake is.The palm­t­palm cntact makes peple seem hnest:it seems t say “I am sincere (真诚的)”.A weak handshake — when the palms dn't tuch — makes yu seem unfriendly and insincere.
    But peple smetimes use bdy language t give each ther the wrng impressin.Smebdy wh has a firm handshake may pretend t be sincere, and smebdy with a weak handshake may just be a bit shy and nthing mre.
    Bdy language can als be verdne.While eye cntact gives an impressin f friendliness, t much eye cntact r eye cntact which is t intense (十分强烈的) can make peple feel uncmfrtable.
    语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要通过一个面试者的故事说明肢体语言在日常生活中的重要性并对肢体语言做了相应的介绍。
    1.The candidate fr the jb failed because .
    A.she wasn't clever enugh
    B.she used imprper bdy language
    C.she said the wrng things
    D.she expressed a bad attitude
    解析:选B 细节理解题。根据第四段前两句可知,应聘者因没有用合适的肢体语言而导致面试失败。
    2.When yu shake smene's hand, yu shuld .
    A.hld his hand with great strength
    B.make frequent eye cntact
    C.say smething sincere
    D.make gd cntact with his/her hand
    解析:选D 细节理解题。根据第五段中的“The mst imprtant part f a handshake is palm­t­palm cntact.It's even mre imprtant than hw strng yur handshake is.”可知,当你和别人握手时,应采用合适的力度控制手部之间的接触。
    3.Accrding t the sixth paragraph, ur bdy language .
    A.may give ther peple the false idea
    B.is much mre imprtant than what yu say
    C.tells ther peple what yu really like
    D.is ignred by mst peple
    解析:选A 细节理解题。根据第六段首句“But peple smetimes use bdy language t give each ther the wrng impressin.”可知,我们的肢体语言有时会给对方错误的印象。
    4.What is the main purpse f the text?
    A.T help readers get a better jb.
    B.T shw why handshakes are imprtant.
    C.T intrduce bdy language t readers.
    D.T explain what the right cmmunicatin skills are.
    解析:选C 写作意图题。作者通过一个面试者的故事向读者介绍了如何正确使用肢体语言。
    B
    Meeting peple frm anther culture can be difficult.Frm the beginning,peple may send the wrng signal.Or they may pay n attentin t signals frm anther persn wh is trying t develp a relatinship.
    Different cultures stress the imprtance f relatinship building t a greater r lesser degree.Fr example, business in sme cuntries is nt pssible until there is a relatinship f trust.Even with peple at wrk, it is necessary t spend a lt f time in “small talk”, usually ver a glass f tea, befre they d any jb.In many Eurpean cuntries, like the UK r France,peple find it easier t build up a lasting wrking relatinship at restaurants r cafes rather than at the ffice.
    Talk and silence may als be different in sme cultures.I nce made a speech in Thailand.I had expected my speech t be a success and start a lively discussin, instead there was an uncmfrtable silence.The peple present just stared at me and smiled.After getting t knw their ways better, I realized that they thught I was talking t much.In my wn culture, we express meaning mainly thrugh wrds, but peple there smetimes feel t many wrds are unnecessary.
    Even within Nrthern Eurpe, cultural differences can cause serius prblems.Certainly, English and German cultures share similar values.Hwever, Germans prefer t get dwn t business mre quickly.We think that they are rude.In fact, this is just because ne culture starts discussins and makes decisins mre quickly.
    Peple frm different parts f the wrld have different values, and smetimes these values are quite against each ther.Hwever, if we can understand them better, a multicultural envirnment will ffer a wnderful chance fr us t learn frm each ther.
    语篇解读:本文是一篇议论文。文章主要讨论了世界上的文化差异问题,通过举例做了具体阐述,并提出了解决方法。
    5.What's the prbable meaning f the underlined wrd “stress” in Paragraph 2?
    A.Draw special attentin t.
    B.Ignre.
    C.Laugh at.
    D.Get clse t.
    解析:选A 词义猜测题。根据第二段第二句可知,在一些国家里,直到形成了相互信任的关系,人们才会开始做生意。说明在不同的文化中,人们或多或少都强调建立联系的重要性。该词意为“强调,重视”,故A项正确。
    6.The authr mentins his experience in Thailand t shw that .
    A.the English prefer t make lng speeches
    B.peple frm Thailand are quiet and shy by nature
    C.even talk and silence can be culturally different
    D.t many wrds are f n use
    解析:选C 推理判断题。第三段第一句“Talk and silence may als be different in sme cultures.”是本段的中心句,告诉我们在不同的文化中,交谈和沉默的含义不尽相同。接着作者列举了在泰国的经历,正是为了证明这一观点。故C项正确。
    7.Accrding t the text, hw can peple frm different cultures understand each ther better?
    A.By accepting different habits.
    B.By recgnizing different values.
    C.By sharing different ways f life.
    D.By speaking each ther's languages.
    解析:选B 细节理解题。根据文章最后一句“Hwever, if we can understand them better, a multicultural envirnment will ffer a wnderful chance fr us t learn frm each ther.”可知,如果我们能够更好地理解不同国家的价值观,我们就会更好地相互学习。故B项正确。
    8.What wuld be the best title fr the text?
    A.Crss­Cultural Differences
    B.Multicultural Envirnment
    C.Hw t Understand Each Other
    D.Hw t Build Up a Relatinship
    解析:选A 标题归纳题。本文是一篇议论文,主要讨论了世界上的文化差异问题。文章第一句“Meeting peple frm anther culture can be difficult.”引出问题,第2~4段做具体解释,最后一段提出解决的方法。文章并没有提到B项内容,C、D项只是文章中的部分内容。A项是本文的中心思想。故选择A项。
    C
    One f the simplest and the mst effective frms f cmmunicatin invlves nthing mre than the mvement f facial muscles.What am I talking abut?Smiling!Everyne understands what a smile means, and everyne als understands what a frwn means.In fact, these tw basic facial expressins can be recgnized acrss cuntries, acrss the wrld and acrss the glbe, regardless f the language spken r the culture lived in.
    Mrever, hugs are s beautiful!When yu give smene a hug r smene cmes up and gives yu a hug, this simple act f a hug can “speak” vlumes (清楚表明) abut hw much yu care fr the ther persn, hw much lve yu want t share with the ther persn, hw much yu have missed the ther persn.This hug has s much t say, and yet there never has t be any wrds spken.
    And, wh needs t say the wrds “yes” r “n” when a mvement f the head says the same thing?These basic examples shw just hw pwerful bdy language can be.Just knwing hw t read and use bdy language effectively makes it really easy t see why it is nt always a bad thing t be lst fr wrds.
    Bdy language in the wrld f lve is a very cmmn thing and smetimes the nly thing.And, mst f the time, bdy language is the very first wrds “spken” befre any wrds.The ld saying is “lve at first sight”, nt “lve at first wrd”.Acrss a crwded rm, their eyes meet and linger, he winks at her, and she raises an eyebrw.The cnnectin is made withut any wrds needed.These displays f bdy language say it all.In fact, smetimes they can say mre than wrds can.
    语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了微笑、皱眉、拥抱等肢体语言在人们交流中扮演的重要角色。
    9.Hw many kinds f bdy language are mentined in the first tw paragraphs?
    A.Tw. B.Three.
    C.Fur. D.Five.
    解析:选B 细节理解题。根据题干中的关键词the first tw paragraphs定位到前两段。文中前两段分别提到微笑、皱眉以及拥抱三种肢体语言。
    10.The authr thinks it isn't a bad thing t be lst fr wrds because .
    A.silence is usually better than wrds
    B.bdy language can save much time
    C.bdy language can be mre effective
    D.t many wrds may bring sme truble
    解析:选C 细节理解题。根据题干中的关键词be lst fr wrds定位到第三段的最后一句。根据文中第三段的最后一句可知,肢体语言能代替口头语言更有效地传达信息。故选C项。
    11.The last paragraph talks abut bdy language used .
    A.between tw peple in lve
    B.between tw gd friends
    C.between family members
    D.between clse relatives
    解析:选A 细节理解题。根据最后一段第一句“Bdy language in the wrld f lve is a very cmmn thing and smetimes the nly thing.”和下文的介绍可知,最后一段讲的是两个相爱的人之间的肢体语言。
    Ⅱ.阅读七选五
    Every day, in hundreds f rdinary situatins, actins speak far luder than wrds.We talk with ur muths, but we cmmunicate with ur facial expressins, ur tne f vice and ur whle bdy.
    1 When we can read what thers are saying uncnsciusly, we can deal with things at wrk and at hme befre they becme prblems.
    By understanding hw t use bdy language, yu can cmmunicate mre effectively.Here is hw:
    ▲ 2 Thrughut the day, ntice details abut the way yu speak, gesture and mve.When standing, keep yur shulders straight, yur bdy pen and yur weight balanced n bth feet.
    ▲Wrk n yur handshake. 3 The handshake mst likely t shw cnfidence is firm and dry, with strength but nt t much pressure.
    ▲Use eye cntact.Eye cntact is very imprtant in frming an impressin f smene.Yu shuld have the ability t keep direct eye cntact if yu want t be taken seriusly.But sme peple feel uncmfrtable when it is t strng. 4
    ▲Be yurself.Nn­verbal (非语言的) messages cme frm deep inside yu, frm yur wn sense f self­respect.If yu are cmfrtable with yurself, it shws. 5 They always give thers a deep impressin.
    A.Use hand gestures carefully.
    B.Pay attentin t yur bdy talk.
    C.A mirrr can be useful t examine facial expressins.
    D.Peple wh knw wh they are have a relaxed way f talking and mving.
    E.In the business wrld, the handshake shws imprtant messages abut pwer.
    F.Understanding bdy language is ne f the mst useful skills yu can develp.
    G.T avid this prblem, change yur fcus s that yu lk at smewhere between the eyes and the chin.
    语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了我们的面部表情、语调和眼神交流等肢体语言在日常交流中的作用。
    1.选F 下一句所讲的“当我们能读懂别人下意识中表达的内容,我们就可以提前解决许多工作和家庭中的问题”,是理解别人肢体语言的好处。F项(理解肢体语言是人们能掌握的最有用的技能之一)是本段主题句。
    2.选B B项中的bdy talk能包含下面两句中所提到的说话方式、手势、动作和站姿。故B项为本段主题句。
    3.选E 根据关键词handshake可定位E项。本段的主题句提出要练习握手,E项解释了这样做的原因,起到承上启下的作用。
    4.选G 空前提到当目光十分强烈时有的人会感到不舒服。此处应该提出解决这个问题的办法。由G项中的关键信息T avid this prblem, fcus, lk at和between the eyes and the chin可知G项为正确答案。
    5.选D 根据本段第一句可知,本段主题为“做自己”。第二句中的yur wn sense f self­respect和第三句中的cmfrtable with yurself与D项中的knw wh they are相呼应。故D项符合语境。

    相关试卷

    选择性必修 第一册Unit 4 Body Language同步训练题:

    这是一份选择性必修 第一册Unit 4 Body Language同步训练题,共12页。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第一册Unit 4 Body Language课后练习题:

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第一册Unit 4 Body Language课后练习题,共4页。试卷主要包含了单词拼写,单句语法填空,完成句子,阅读理解等内容,欢迎下载使用。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第一册Unit 5 Working the Land同步测试题:

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第一册Unit 5 Working the Land同步测试题,共7页。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map