|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    高中英语选择性必修三 新新同步课时强化训练 Unit 3 Environmental Protection核心素养提能练
    立即下载
    加入资料篮
    高中英语选择性必修三  新新同步课时强化训练 Unit 3 Environmental Protection核心素养提能练01
    高中英语选择性必修三  新新同步课时强化训练 Unit 3 Environmental Protection核心素养提能练02
    高中英语选择性必修三  新新同步课时强化训练 Unit 3 Environmental Protection核心素养提能练03
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2021学年Unit 3 Environmental Protection一课一练

    展开
    这是一份2021学年Unit 3 Environmental Protection一课一练,共8页。

    Ⅰ.阅读理解
    The discussin n renewable energy has been ging n fr at least a decade and peple have relied n fssil fuels almst entirely fr mre than a century.Hwever,the situatin when fssil fuels were the mst efficient and the cheapest surce f energy has been left far in the past.Many cuntries such as Germany and Sweden have already made significant effrts t fix this situatin,emplying numerus pwer plants wrking n the renewable resurces f energy.The mst effective amng these resurces is gethermal(地热的) energy.
    Gethermal energy des nt depend n the wrld’s ecnmic and plitical situatin as strngly as fssil fuels d.Besides,extracting(提炼) fssil fuels adds t the price f energy prduced frm them.Therefre,gethermal energy is much cheaper than traditinal energy,saving up t 80% f the csts ver fssil fuels.
    Being a renewable resurce,gethermal energy prduces less waste and pllutin than traditinal energy surces.In gethermal systems,carbn dixide makes up abut 10% f air prduced.Overall,in rder t prduce the electricity that can be used fr ne hur,the gethermal systems prduce 0.1 pund f carbn dixide and ther harmful gases.Fr a cmparisn,a pwer plant prducing frm gas prduces up t 2 punds f carbn dixide int the atmsphere,and thse pwer plants that wrk n cal(煤) prduce an astnishing 3.6 punds f greenhuse gases.
    Lw csts are anther reasn why using gethermal pwer plants shuld be the first chice fr many cuntries.Gethermal heat systems require 25% t 50% less energy fr wrk cmpared with the traditinal systems fr heating r cling.Besides,gethermal equipment is less big:due t the very nature f gethermal energy,gethermal pwer plants have nly a few mving parts,all f which can be easily sheltered inside a relatively small building.What’s mre,the life span f gethermal equipment is rather lng.All these make gethermal pwer statins easy t build and keep.
    eq \x(语篇解读 当前地热资源是最有效、最受欢迎的资源,它具有经济、环保、成本低等特点。)
    1.Fssil fuels are mre expensive than gethermal energy partly because .
    A.it is free t use gethermal energy
    B.the prductin f fssil fuels csts a lt
    C.fssil fuels are nearly used up
    D.gethermal energy desn’t depend n plitical situatin
    答案 B
    解析 细节理解题。根据第二段中的“extracting(提炼) fssil fuels adds t the price f energy prduced frm them”可知,提炼化石燃料成本较高,造成了化石燃料价格较高。故选B。
    2.Accrding t Paragraph 3,what can be cncluded frm the cmparisn?
    A.Gethermal energy is envirnmentally friendly.
    B.Gas and cal are ften used t prduce electricity.
    C.Cal is much mre efficient than gas.
    D.The gethermal systems dn’t prduce harmful gases.
    答案 A
    解析 推理判断题。根据第三段中的“gethermal energy prduces less waste and pllutin than traditinal energy surces”和下文地热系统和发电厂产生二氧化碳的数量比较可知,地热是比较环保的资源。故选A。
    3.Gethermal equipment is usually nt as big as that f traditinal energy because f .
    A.the life span f gethermal equipment
    B.gethermal pwer plants
    C.the nature f gethermal energy
    D.the small buildings
    答案 C
    解析 细节理解题。根据最后一段第三句中的“due t the very nature f gethermal energy,gethermal pwer plants have nly a few mving parts”可知,由于地热资源的性质,地热设备没有传统能源设备大,易移动。故选C。
    4.What is the main idea f this passage?
    A.Many cuntries have benefited frm gethermal energy.
    B.Gethermal energy is well accepted.
    C.Fssil fuels are being run ut f.
    D.Gethermal energy has many advantages.
    答案 D
    解析 主旨大意题。当前地热资源是最有效、最受欢迎的资源,它具有经济、环保、成本低等特点。本文主要介绍的就是地热能源的优点。故选D。
    Ⅱ.完形填空
    During a mid­autumn hliday with my family at a fishing spt,I witnessed a fish being 1 , hpping(跳跃) ut f the water’s surface,making every effrt t 2 .
    I culd see that the fisherman was an expert 3 he decided t 4 it struggling(挣扎) in the water s as t wrk ff its 5 .
    Finally,the fish,the fighter,ran ut f pwer 6 it was caught in the expert’s fishing net.When it was thrwn ut f the net,it 7 started t struggle with all f its strength.Still,the expert fisherman was there t wait fr it t becme 8 .The fighter stpped hpping in nly a cuple f minutes.My feelings were 9 .I appreciated its strength and braveness but at the same time felt srry abut its sad ending.
    Suddenly,I heard a sund f smething drpping int the 10 : the fighter itself had turned the tables!
    Yes,the fish 11 .After pretending that it had run ut f all f its strength,it had rlled back int the river.
    I 12 the fighter frm the bttm f my heart when it made it.Of curse nt every fish is as lucky as this ne.Hwever,they all 13 hard just t survive.I’m struck by hw such a little fish tried s hard t 14 its wn life.Why can’t we human beings cherish (珍惜) ur life just as these little creatures d? Wuldn’t peple wh dn’t realize the 15 f life feel ashamed after seeing such creatures struggle t survive?
    1.A.eaten B.killed
    C.freed D.caught
    答案 D
    解析 根据下文中的“struggling(挣扎) in the water”可知,作者目睹了一条鱼被“捉住(caught)”的场面。
    2.A.mve B.survive
    C.hunt D.recver
    答案 B
    解析 根据下文描述鱼儿挣扎着死里逃生可知,它竭尽全力想要“活下来(survive)”。
    3.A.fr B.if
    C.thugh D.befre
    答案 A
    解析 该空后的内容解释了为什么钓鱼的人是行家,故填fr。
    4.A.bring B.imagine
    C.leave D.stp
    答案 C
    解析 根据下文中的“the fish,the fighter,ran ut f pwer”可知,钓鱼的人将已经上钩的鱼“留在(leave)”水里做最后的挣扎,想让鱼儿耗尽“体力(energy)”。
    5.A.time B.anger
    C.weight D.energy
    答案 D
    解析 参考上题解析。
    6.A.and B.but
    C.while D.until
    答案 A
    解析 “鱼儿耗尽体力”和“最终被渔网捞出”之间为并列关系,故填and。
    7.A.just B.als
    C.nce D.again
    答案 D
    解析 根据上文中的“it struggling(挣扎) in the water”和该空后的“started t struggle with all f its strength”可知,鱼儿被网子捞出时“又(again)”开始挣扎着想要活命。
    8.A.dead B.exhausted
    C.afraid D.hungry
    答案 B
    解析 根据该句中的“Still”和“wait fr it”可知,钓鱼的人还是想等鱼儿“筋疲力尽(exhausted)”。
    9.A.mixed B.terrible
    C.unclear D.familiar
    答案 A
    解析 根据下一句中的“I appreciated its strength and braveness”和“felt srry”两种不同的情感可知,作者对鱼儿产生了“复杂的(mixed)”感情。
    10.A.net B.water
    C.sea D.cave
    答案 B
    解析 根据文章开头的“a fishing spt”以及下文中的“it had rlled back int the river”可知,作者听到有东西掉入“水(water)”中的声音。
    11.A.remembered B.failed
    C.regretted D.succeeded
    答案 D
    解析 根据下一句中的“it had rlled back int the river”可知,鱼儿“成功(succeeded)”逃脱。
    12.A.thanked B.lved
    C.clapped D.trusted
    答案 C
    解析 根据上文作者对鱼儿的情感描写以及该段接下来的议论可知,作者打心底里为鱼儿的逃脱“拍手喝彩(clapped)”。
    13.A.learn B.fight
    C.pull D.hp
    答案 B
    解析 根据上文描述鱼儿竭尽全力保全性命可知,鱼儿“力争(fight)”活命。
    14.A.save B.finish
    C.enjy D.imprve
    答案 A
    解析 根据上一句中的“just t survive”可知,小鱼竭尽所能“挽救(save)”自己的性命给作者留下了非常深刻的印象。
    15.A.truth B.purpse
    C.imprtance D.hardship
    答案 C
    解析 文章通篇描写了小鱼想方设法活命的故事,因此作者在此联想到生命的“重要性(imprtance)”。
    主观题规范练
    Ⅲ.语法填空
    Litter is everywhere,ding great harm 1. the envirnment and life n ur planet.Jeff Kirschner,wh wants t build a litter­free wrld,started a glbal cmmunity named Litterati 2. (settle) this prblem.
    The stry began with his 6­year­ld daughter.One day they were ging n a hike when the girl nticed a 3. (break) plastic tub in a river.She said,“Daddy,that desn’t g there.” That tk Kirschner by surprise.He,like many adults,had becme s used t the rubbish arund them that he hadn’t given it a secnd lk.4. his daughter said reminded him f the serius prblem ur planet faces.
    Jeff started t take 5. (act).He created Litterati,an app that makes it fun t pick up litter.The idea is 6. (fair) simple:Spt a piece f trash,take a pht,pst the pht nline and then put the litter int dustbins.
    7. (see) that Jeff was keeping a recrd f the psitive impact he was having n the planet,peple wrldwide started participating.Up t nw,ver 2,500,000 phts psted by 3,500 peple frm ver 40 cuntries 8. (find) their way t Litterati’s digital landfill.
    Litterati is mre than an app.It is a highly 9. (effect) slutin t a pressing issue.Wherever yu live,whatever yu d and 10. yu are,jin Litterati t make the wrld a cleaner and healthier place t live in.
    1.答案 t
    解析 考查固定搭配。动词短语d harm t意为“对……有害”,故填介词t。
    2.答案 t settle
    解析 考查非谓语动词。句中不定式短语t settle this prblem在句中充当目的状语。故填t settle。
    3.答案 brken
    解析 考查形容词。形容词brken意为“坏了的”,在句中充当定语,修饰plastic tub。故填brken。
    4.答案 What
    解析 考查主语从句。句中what引导主语从句并在从句中充当动词said的宾语。所以填What。
    5.答案 actin
    解析 考查词性转换。动词短语take actin意为“采取行动”,所以填act的名词形式actin。
    6.答案 fairly
    解析 考查副词。句中应该使用副词充当状语修饰形容词simple。所以要填fairly。
    7.答案 Seeing
    解析 考查非谓语动词。主句主语peple wrldwide与动词see构成主动关系,要用现在分词作状语。故填Seeing。
    8.答案 have fund
    解析 考查动词的时态和主谓一致。时间状语up t nw通常与现在完成时连用;主语ver 2,500,000 phts为复数形式,所以要填have fund。
    9.答案 effective
    解析 考查词性转换。形容词effective意为“有效的”,在句中充当定语修饰名词slutin。故填形容词effective。
    10.答案 whever
    解析 考查让步状语从句。由空前的“Wherever yu live,whatever yu d”和“and”可知,此处应用whever引导让步状语从句与其构成并列关系,所以要填whever。
    Ⅳ.读后续写
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
    It was summer,and my dad wanted t treat me t a vacatin like never befre.He decided t take me n a trip t the Wild West.We tk a plane t Albuquerque,a big city in the state f New Mexic.We reached Albuquerque in the late afternn.Uncle Paul,my dad’s friend,picked us up frm the airprt and drve us up t his farm in Pecs.
    His wife Tina cked us a delicius dinner and we gt t knw his sns Ryan and Kyle.My dad and I spent the night in the guestrm f the farm huse listening t the frgs and water rlling dwn the river nearby.Very early in the mrning,Uncle Paul wke us up t have breakfast.“The day starts at dawn n my farm,” he said.After breakfast,I went t help Aunt Tina feed the chickens,while my dad went with Uncle Paul t take the sheep ut t graze(吃草).I was impressed t see my dad and Uncle Paul riding hrses.They lked really cl.
    In the afternn,I asked Uncle Paul if I culd take a hrse ride,and he said yes,as lng as my dad went with me.I wasn’t ging t take a hrse ride by myself anyway.S,my dad and I put n ur new cwby hats,gt n ur hrses,and headed slwly twards the muntains.“Dn’t be late fr supper,” Uncle Paul cried,“and keep t the track s that yu dn’t get lst!” “OK!” my dad cried back.After a while Uncle Paul and his farm huse were ut f sight.It was s peaceful and quiet and the clrs f the brwn rcks,the deep green pine trees,and the late afternn sun mixed t create a magic scene.It lked like a beautiful wven blanket spread ut upn the grund just fr us.
    Paragraph 1:
    Suddenly a little rabbit jumped ut in frnt f my hrse.


    Paragraph 2:
    We had n idea where we were and it gt dark.


    一、故事梗概
    二、情节推断
    根据已经给出的续写部分每段的开头语并展开合理想象可推断:
    1.第一段应该说的是:作者和父亲追赶兔子迷路的事情。
    2.第二段应该说的是:作者和父亲迷路了,肯定是想办法找到回去的路,再根据常识,在野外迷路,可以根据天上星星的位置,比如北极星的位置来确定自己的位置,所以作者和父亲可能是利用北极星的位置找到了回去的路……
    可根据自己的想象构建故事情节。续写两段的四个要素如下:
    三、要素串联
    将已确定的四要素串联,并增加细节描写,完成读后续写。
    参考范文
    Suddenly a little rabbit jumped ut in frnt f my hrse.It lked s lvely!“Why nt catch it and bring it back t Uncle Paul? He must be very happy.” With this thught,I rde hard t hunt fr it.My dad saw it and had t fllw me.The rabbit sn entered a muntain frest and disappeared.We had t get dwn the hrses,cntinuing the chase and ttally frgetting the track back.
    We had n idea where we were and it gt dark.Frightened,I stared at my dad,trying t seek a slutin fr the truble frm him.“Maybe what yu have learned in gegraphy class wrks,” he said,pinting t the stars in the sky.I knew he meant the Nrth Star.Sn we fund the right directin.We hurried back finding the hrses.The family was wrried and abut t call the plice.At the sight f us,they were relieved and hugged us tightly.There was nthing mre memrable than this rabbit hunting in my life!语篇解读 本文是记叙文。作者在文中描述了自己目睹鱼儿被捕后死里逃生的整个过程,并对此发出感慨:生命很宝贵,大家应该珍惜。
    语篇解读 本文是一篇记叙文,主要讲述了在女儿的影响下Jeff Kirschner创办了一个名叫Litterati的应用程序,鼓励人们清理垃圾保护环境。
    Paragraph 1
    Paragraph 2
    时间:After seeing the lvely rabbit...
    地点:in the frest
    人物:the authr and his father
    事件:The authr and his father began t chase the rabbit,but the rabbit was sn ut f sight.Then the authr and his father gt lst...
    时间:After the authr and his father gt lst...
    地点:in the wild
    人物:the authr and his father
    事件:The authr and his father tried t find a slutin.Then they saw the stars in the sky.They fund the way back using the stars...
    相关试卷

    英语选择性必修 第三册Unit 2 Healthy Lifestyle同步练习题: 这是一份英语选择性必修 第三册Unit 2 Healthy Lifestyle同步练习题,共8页。试卷主要包含了A.tk B,A.insisted B,A.injuring B,A.Since B,A.refused B,A.persnal B等内容,欢迎下载使用。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 1 Art课时训练: 这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 1 Art课时训练,共8页。试卷主要包含了A.greeted B,A.turned B,A.intending B,A.arbitrary B,A.hear B,A.stable B等内容,欢迎下载使用。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 5 Poems当堂检测题: 这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第三册Unit 5 Poems当堂检测题,共8页。试卷主要包含了A.shwed up B,A.friends B,A.pay B,A.and B,A.knwing B,A.reminded B等内容,欢迎下载使用。

    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map