终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 1 Art (含详解) 试卷

    立即下载
    加入资料篮
    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 1  Art (含详解)第1页
    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 1  Art (含详解)第2页
    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 1  Art (含详解)第3页
    还剩6页未读, 继续阅读
    下载需要15学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 1 Art (含详解)

    展开

    这是一份(新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 1 Art (含详解),共9页。
    选择性必修第三册 Unit 1  Art阅读·提速练.阅读理解A(2021·河南许昌质检)Like everything elseLondons world-class museums closed in Marchbut one by onemost of them have announced their reopening.Visiting will be very different to the museum experience youre used tothoughyoull have to pre-book a timed entry slot(时段), you may have to follow a one-way route and face masks will be encouraged.British MuseumWhat is it? Since it opened in 1759—the first ever national museum for the public—the British Museum has been displaying artwork of world heritageincluding the Rosetta Stone and the Parthenon sculptures.Why go? The museum has over 8 million objects in its collection,50,000 of which are on display.Thats a lot of bang for your buckconsidering entrance to the main areas is free.National GalleryWhat is it? A first-class and entirely free-to-enter artistic institution in the heart of Trafalgar Square.Founded in 1824the National Gallery is home to more than 2,000 paintings from artists such as da VinciVan GoghTurnerPicassoMatisse and Cezanne.Why go? To learn more about the worlds highly praised artworks and even try your hand at drawing in the galleries.Design MuseumWhat is it? A fascinating museum that explores contemporary design and architecture.The Design Museum is bursting with free temporary exhibitionspop-ups and bookable displays.Why go? The museums new home in Kensington is an absolute design featand when youve finished your walkabouttake a tour to the nearby Holland Park Kyoto Garden for some well-deserved rest.Imperial(帝国的) War MuseumWhat is it? A powerful museum shining a light on peoples experiences of conflict from the First World War to today.A few minutes walk from WaterlooIWM is made up of permanent galleriessuch as the ace Curiosities of War exhibitand temporary displaysexploring recent conflicts and terrorist attacks.Why go? For impressive and extensive collectionsincluding the movingand eye-opening permanent Holocaust exhibition(not recommended for children under 14)语篇解读 本文是一篇应用文。文章主要介绍了伦敦的四个博物馆,包括博物馆的历史和特色等信息。 1What is a must for visitors to the museums?ABooking in advance.BPreparing a face mask.CBringing enough money.DArriving earlier than usual.答案 A解析 细节理解题。根据第一段最后一句可知,参观博物馆的人必须提前预订。故选A2In which museum can you most probably see world famous paintings?ABritish Museum.BDesign Museum.CNational Gallery.DImperial War Museum.答案 C解析 细节理解题。根据National Gallery部分中的Founded in 1824the National Gallery is home to more than 2,000 paintings from artists such as da VinciVan GoghTurnerPicassoMatisse and Cezanne.可知,你最有可能在 National Gallery看到世界著名的绘画。故选C3How is Imperial War Museum different from the other three?AIt has the largest collection.BKids under 14 are not advised to visit it.CYou can have a good rest in it.DYou may meet some artists in it.答案 B解析 细节理解题。根据最后一段可知,Imperial War Museum与其他三家博物馆的不同之处在于,它不建议14岁以下的儿童参观。故选BBIn this special schoolLisa Elder doesnt have a lesson plan or an attendance book.She does have her walkie-talkie(对讲机)When the hallways are secure and the teachers readythe call comes over the radioStudents are on their way up.Three teenstwo boys and one girlentered Elders classroom.Why dont you guys have a seat and Ill tell you what were doing she tells them.Todaytheyre going to cut out leaves from construction paper and write life skills on themPatience. Hygiene(卫生)ThenLisa notices a boy named Brandon.Hes hunched(躬身的) over his desk and hes got his fist against his chest—its shaking.Lisa tries talking to him but gets no response.It doesnt look like anything to mejust a boy whos not participating in class.But Elder has seen this behavior in his fileand she knows its a warning sign.She radios for backupCould I have a youth worker up in life skillsBy the time the youth worker comes inBrandon has turned his desk to face the back walland hes getting more and more agitated.Hes still not responding.OK she tells him.Here are the choicesIf you want to stay in my classroom and participateI would love you to.I will do anything I can to help you.But if all youre going to do is turn your back and avoid everything people are asking of youthen Im going to have you brought down to the office.She pauses for a moment.I would like you to make the better choice and stay with me.Thats not the choice Brandon makes.Its becoming clearHe could lose control at any moment.Elder leaves the room,20 minutes before class is over.As we walk down to the residential unitshe tells meSo when I tell you that I dont know what the day is going to bringthats a perfect example.语篇解读 本文是一篇记叙文。文章主要通过讲述Elder一天的工作经历,告诉我们在特殊学校里作为老师的Elder的生活是什么样的。 4What subject does Elder teach?APaper cutting.BLife skills.CBuilding construction.DBasic science.答案 B解析 细节理解题。根据第六段内容She radios for backupCould I have a youth worker up in life skills’”可知,Elder教授的科目是life skills(生活技能)。故选B项。5What does the underlined word agitated show?ABrandon is now getting quite upset.BBrandon is making fun of his teacher.CBrandon is drawing Elders attention.DBrandon is just joking with his friends.答案 A解析 词义猜测题。根据第四段中的ThenLisa notices a boy named Brandon.Hes hunched(躬身的) over his desk and hes got his fist against his chest—its shaking.和第五段中的its a warning sign可知,Brandon不想听课,感觉很不高兴。再根据他把桌子转向后墙的行为,可推断出Brandon现在很不高兴。故选A项。6What can we learn from the last paragraph?AElder leaves the room for safety.BThe three teens are normal students.CBrandon will be punished after class.DMe in the text is the youth worker.答案 A解析 推理判断题。根据最后一段第一句可知,Elder在下课前20分钟离开了教室。再根据倒数第二段中的He could lose control at any moment.可知,这个叫Brandon的男孩随时可能会失去控制,做出过激行为。由此可推断出,Elder为了安全离开了教室。故选A项。7In the textthe author wants to       .Ashow how hard the school life isBprove life skills are really necessaryCtell what Elders life is like as a teacherDcall for the publics attention on education答案 C解析 写作意图题。根据最后一段最后一句So when I tell you that I dont know what the day is going to bringthats a perfect example.再结合文章内容可知,作者主要想通过这篇文章告诉我们,在特殊学校里作为老师的Elder,她的生活是什么样的,都会经历些什么。故选C项。C(2021·江苏扬州质检)This seasonthe bushfires in Australia have burned more than 12.35 million acres of land.At least 25 people have been killed and 2,000 homes destroyed.According to the BBCthis has been the most casualties(伤亡) from wildfires in the country since 2009.The University of Sydney estimates that 480 million animals have died in South Wales alone.Zeke Hausfatheran energy systems analyst and climate researcher at Berkeley Earthsaid warmer temperatures and extreme weather have made Australia more susceptible to fires and increased the length of the fire season.The drier conditions combined with record high temperatures in 2019 created main conditions for the disastrous fires.Australias fires were worsened by the combination of those two.2019 was the perfect storm for being the warmest year on record for Australia and the driest year on record for Australia Hausfather added on Friday.Kevin Trenbertha senior scientist at the US National Center for Atmospheric Researchsaid warmer ocean temperatures also contributed to more variable weather around the world.Trenberth believes that global warming contributed to energy imbalances and hot spots in the oceanswhich can create a wave in the atmosphere that locks weather patterns in placescausing longer rain events in Indonesiafor exampleand at the same time contributing to drought in Australia.He said that once an area experiences drought conditions for two months or moreit increases the risk of fires catching and spreading.Those changing weather patterns due to global warming make drought events longer.Climate experts stress that climate change is not the only factor in the severity of wildfires.How land is managed can also impact the amount of fuel available for fires.Practices like controlled burns and other factors can impact the risk to people and propertysuch as warning systems and the type of development in a given area.Changing those policies has great potential to limit future damage from wildfires along with changes to how fire management resources are dispatched(派遣)语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍了澳大利亚森林大火产生的条件和蔓延的原因。 8What are the numbers about in Paragraph 1?AThe causes of Australian fires.BThe consequences of Australian fires.CThe damaged areas of Australian fires.DThe property destruction of Australian fires.答案 B解析 细节理解题。由第一段可知,这个季节,澳大利亚的丛林大火已经烧毁了超过1 235万英亩的土地。至少25人死亡,2 000所房屋被毁。由此可知,本段的数字表明森林大火产生的严重后果。故选B项。9Which of the following best explains the underlined words more susceptible to in the second paragraph?AVery quickly to adapt to.BVery seriously to focus on.CVery likely to be influenced by.DVery easily to be protected against.答案 C解析 词义猜测题。由画线词所在句可推测,气温升高和极端天气让澳大利亚更容易发生火灾,more susceptible tovery likely to be influenced by很容易受……的影响意思相近。故选C项。10What can we infer from Trenberths research?AGlobal warming is the root cause of the bushfires.BLonger dry weather contributes to global warming.CWarmer ocean temperatures promote fires spreading.DThe imbalanced energy leads to the temperature rising.答案 A解析 推理判断题。由第三段的最后两句可知,他说,一旦一个地区经历了两个月或更长时间的干旱,它就会增加火灾发生和蔓延的风险。那些由于全球变暖而改变的天气使得干旱持续的时间更长。由此可推断,全球气候变暖是森林火灾的根本原因。故选A项。11What does the author intend to do in the last paragraph?ATo stress the effects of Australia fires.BTo show the methods for controlling burns.CTo predict the seriousness of Australia fires.DTo provide some advice about reducing damage.答案 D解析 推理判断题。由最后一段中的Practices like controlled burns and other factors can impact the risk to people and propertysuch as warning systems and the type of development in a given area.可知,作者在最后一段想要介绍控制火灾造成的伤害的方法。故选D项。DLets face it.Youre likely reading this article in an effort to avoid some other tasks youre procrastinating(拖延) to learn how to stop procrastinationbut the clock is ticking.So why cant you seem to get rid of that?Though the psychological causes are still debatedtheres a human tendency to over- or underestimate the value of a reward based on its temporal proximity(时间接近)This is often referred to as temporal discounting.For exampleif I offered you$100 today or 110 in a monthmost would take the hundred and run.But what if instead I offered you 100 dollars in a year or 110 in a year and one monthyou might say to yourself if I can wait a year I can wait the extra month.But the time and value difference are the exact same in each example.It turns out that human motivation is highly influenced by how near the reward ismeaning the further away the reward isthe more you discount its value.So being online is more appealing than preparing for your test.The problem is that surfing the Internet provides many small quick and continuous rewards unlike your test scores which are a future one.So how do you overcome the urge to put off so many tasks?Unfortunately there is no definite answerbut try rewarding yourself with a timely snack or other enjoyable activities.The Pomodoro Technique makes use of a timer to work for 25 minutes straight and when youve done thisgive yourself the reward with a 5-minute break.Then start the working clock again.Gradually increasing the amount of work time you put in will improve your time management skills.Its been shown that creating a costly deadline is also an effective way to manage your working habits.And try to enjoy the process of achieving something instead of thinking only our minutes of suffering.语篇解读 本文是一篇议论文。文章讲述了一些摆脱拖延症的方法。 12What does the underlined word that in Paragraph 1 refer to?AThis article.   BProcrastination.CAn effort.   DThe clock.答案 B解析 代词指代题。根据第一段中的Youre likely reading this article in an effort to avoid some other tasks youre procrastinating(拖延) to learn how to stop procrastinationbut the clock is ticking.可知,代词that指的是拖延。故选B项。13An example is given in Paragraph 2 to make the theory         .Ainteresting   BaccurateCunderstandable   Dinfluential答案 C解析 推理判断题。根据第二段前两句可知,虽然心理原因仍有争议,但人类有一种倾向,基于其时间上的接近程度,会高估或低估奖励的价值。这通常被称为时间折现。下文给出了一个例子,以使该理论易于理解。故选C项。14Why is surfing online more attractive to students than studying?AIt helps them kill time faster.BIt offers them more information.CIt supplies instant rewards to them.DIt strengthens the bond between friends.答案 C解析 细节理解题。根据第三段中的So being online is more appealing than preparing for your test.The problem is that surfing the Internet provides many small quick and continuous rewards unlike your test scores which are a future one.可知,上网比学习对学生更有吸引力是因为它给他们提供了即时的回报。故选C项。15Whats a suggested solution to procrastination?ARewarding yourself with a future gift.BIncreasing the amount of work time.CIgnoring the process of doing the task.DPaying dearly for your procrastination.答案 D解析 推理判断题。根据最后一段第一句Its been shown that creating a costly deadline is also an effective way to manage your working habits.可知,为你的拖延付出高昂代价是针对拖延症的一个建议。故选D项。.七选五For much of my careerI have been a bit of a pioneer as a woman working in traditionally male operational roles.  1   And by 2001 I was working at headquarters(总部) as the Director of Customer Service Planning.  2   Howeverthat changed halfway on my way to workwhen I learned an airplane had struck the World Trade Center.As soon as I arrivedI went to our Emergency Crisis Centerwhere great effort was made to get in touch with and land all of our flights.I was not a big leader in the companybut I felt I had to make good use of my knowledge and experience.  3   Then I helped to send teams of co-workers to help the family members of Flights 93 and 175the two American flights involved in the attacks.For most of the next week I remained at the Crisis Center, taking a nap(打个盹) when I could.  4   I remained calm and went to work with colleagues to solve problems.With the nation and our airline under attackwe came together as a team.Nothing mattered but our passengers and their families, our colleagues coping with their own grief(悲伤)I was communicating with airport leadersand working with government departments.The United States has gone through a lot of difficulties since then.And when things get toughI turn up.When Hurricane Sandy was about to hit the East CoastI was head of the Network Operations Center.My husbandseeing me off at the door on yet another Sundayjust smiled.  5   Before leavingI turned to him and saidI live for this.AI offered help and support to the police.BThings didnt go as we had expected all the time.CHe knows working for my team is important to me.DThat week I realized I was good at dealing with crisis.ELots of family members stayed togetherlooking anxious.FI was the first female Country Manager for United Airlines.GAs I left for work one TuesdayI was expecting a usual meeting and work.语篇解读 本文是一篇记叙文。作为一名航空公司的工作人员,作者在处理911恐怖袭击的过程中意识到了自己擅长处理紧急事务。因此,此后一旦灾难出现,作者就会出现在现场。 1答案 F解析 本段主要讲述作者具体的职业,故F我是联合航空公司的第一位女性区域经理符合本段主旨。选择项中的female与前句中的a pioneer as a woman相一致。故选F2答案 G解析 根据该空下一句Howeverthat changed halfway on my way to workwhen I learned an airplane had struck the World Trade Center.可知,作者本来是要正常去上班的,后来意外发生了,故G项符合上下文逻辑。选择项中的usual与后句中的Howeverchanged halfway相对应。故选G3答案 A解析 根据空后的内容可知,该空应说明作者在恐怖袭击发生后所做的事情,故A我向警方提供帮助和支持符合情境。选择项中的offered help和后句中的helped相一致。故选A4答案 D解析 选项D中的That week暗示了作者经历过恐怖袭击之后的感悟,下文具体解释了D项的内容。后文中的remained calmwe came together as a teamI was communicating with airport leadersand working with government departments.都说明了作者很擅长处理危机。故选D5答案 C解析 根据该空上文My husbandseeing me off at the door on yet another Sundayjust smiled.和下文Before leavingI turned to him and saidI live for this.’”可知,该空应表示丈夫对自己工作的支持,故C项符合上下文。选择项中的He指代前句中的My husband。故选C

    相关试卷

    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 5 Poems (含详解):

    这是一份(新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 5 Poems (含详解),共10页。

    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 4 Adversity and Courage (含详解):

    这是一份(新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 4 Adversity and Courage (含详解),共9页。

    (新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 3 Environmental Protection (含详解):

    这是一份(新高考)高考英语一轮复习课时精炼 选择性必修第三册 Unit 3 Environmental Protection (含详解),共9页。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map