年终活动
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    河北省承德市重点高中2023-2024学年高二上学期12月联考英语试卷(含答案)

    河北省承德市重点高中2023-2024学年高二上学期12月联考英语试卷(含答案)第1页
    河北省承德市重点高中2023-2024学年高二上学期12月联考英语试卷(含答案)第2页
    河北省承德市重点高中2023-2024学年高二上学期12月联考英语试卷(含答案)第3页
    还剩19页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    河北省承德市重点高中2023-2024学年高二上学期12月联考英语试卷(含答案)

    展开

    这是一份河北省承德市重点高中2023-2024学年高二上学期12月联考英语试卷(含答案),共22页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,短文填空,书面表达,读后续写等内容,欢迎下载使用。

    一、阅读理解
    Lndn and Paris are tw f Eurpe’s biggest turist destinatins, just a few hurs away frm each ther by rad r rail and an hur’s distance by air. What abut the train-ferry cmbinatin that many recall fndly frm their childhds? Well, thugh it’s budget-saving, this ptin is t time-cnsuming tday, s better leave it t yur memries. Since the UK is nt part the Schengen Area, passengers need t g thrugh passprt cntrl prir t barding.
    Air trips
    Thugh flying between Lndn and Paris is by n means recmmended, there are still a few peple traveling between the tw dynamic cities by air. A very lw ne-way fare is pssible thrugh advanced bking, but f curse it’s rare, and that desn’t include the taxi and rail fares traveling t and frm the airprts.
    * One-way fares frm Paris can be as lw as 49;
    * Frm Lndn, Air France flies with fares as lw as £39(46), and British Airways as lw as £48 (56).
    Rail trips
    The nly direct train between Lndn and Paris is the Eurstar, which travels 15 -17 times per weekday. Eurstar’s 2015 editin trains can make the jurney in tw hurs at speeds f up t 320 km/h. Besides, they ffer gd seating space.
    * Fares begin at a reasnable £58(68), rund trip;
    * The earlier yu bk, the mre yu save.
    Bus trips
    The bus is by far the least expensive and lngest way t travel between Paris and Lndn. Eurlines and OUIBUS are tw majr bus lines traveling between the tw capitals. The jurney takes between seven and nine hurs. Bth lines advertise free Wi-Fi.
    * One-way Eurlines fares begin at 15;
    * One-way OUIBUS fares begin at 15 t, but early bird sales can even lwer the fare.
    1、Which way is prbably the cheapest fr a rund trip?
    A. By train-ferry.B. By air.C. By rail.D. By bus.
    2、What special service des the bus trip prvide?
    A. Free bking.B. Taxi pickup.
    C. Gd seating space.D. Free Wi-Fi.
    3、What d the trips have in cmmn with each ther?
    A. There are different cmpeting cmpanies.
    B. They are cheaper if bked ahead f time.
    C. They are mre expensive frm the Paris end.
    D. There are still additinal fees t be included.
    By my mid-20s, I’d finished my master in psychlgy, and I was wrking in Dublin as a health researcher. It was mstly data and statistics wrk staring at a screen. I was earning mre than mst f my friends, living the city life, ging ut at weekends. I had a gd pensin (养老金) and annual leave but it caused a lt f anxiety and wrry. I was really unhappy.
    I wanted t get back t feeling passinate abut smething s I started thinking abut the things I used t lve. As a child, I’d always been invlved in the utdrs, and I used t lve hiking but all that had stpped after secndary schl. I decided t vlunteer with a lcal yuth grup and within a mnth, I’d gne camping with them. I abslutely lved it. It was likes witching n a lightbulb. This was what I’d been missing.
    I started taking curses in muntain skills and wilderness first aid, and by August I was wrking my usual jb in the week, and I was a climbing club leader at weekends. I lved cnnecting with nature, cnnecting with ther peple.
    Thrugh all this, I learnt abut the whle field f nature-based therapies (疗法). It was the perfect fit t cmbine my psychlgy backgrund with my passin fr the utdrs. I began taking curses in wild therapy, frest bathing and ecpsychlgy. I left my gvernment jb and in July 2020 I launched my business Nature Therapy Ireland, which is bming nw.
    I’d thught I’d always live in a city but last year, I mved t Tipperary t live at the ft f a muntain, surrunded by nature. If I’m feeling stressed, I can step utside in my bare feet and stand n the grass t grund myself. In Dublin, the frnt dr felt like a barrier—I had t have my keys, my phne, my jacket befre I culd even g ut and find a green space. My life nw is leading nature cnnectin hikes and frest bathing walks. My salary has halved fr the mment but I’ve adjusted. I’ve never lked back.
    4、What did the writer think f her jb in Dublin?
    A. Stressful.B. Valueless.C. Insecure.D. Demanding.
    5、What des the underlined sentence mean in paragraph 2?
    A. She enjyed her vluntary wrk.
    B. She realized what she really lved.
    C. Recalling the past made her happy.
    D. A bright future was in stre fr her.
    6、What drve the writer t launch her business Nature Therapy Ireland?
    A. Her adventurus experience.
    B. Her leadership and backgrund.
    C. Her cnnectin with ther peple.
    D. Her majr and passin fr nature.
    7、Why did the writer cmpare her life in Dublin with that in Tipperary?
    A. T highlight hw bring city life was.
    B. T call n peple t get back t nature.
    C. T shw her satisfactin with her change.
    D. T indicate hw successful her business was.
    A lt f businesses are started by peple wh have hbbies r special talents and want t turn these interests int a business. But switching frm a hbby t a real business requires business knw-hw and investments, which stps many peple. Hwever, an increasing number f ambitius business wners have fund a way t take a first step. They are taking their dreams and talents n the rad — in vans (小货车) and lrries, and even hrse trucks.
    Beginning n a small scale has its advantages, the mst imprtant f which is the relatively mdest size f start-up csts. These csts, which cnsist primarily f the vehicle and any required equipment, usually cme t abut nly £5, 000 - £10, 000. With such tightly cntrlled csts, mbile businesses ften break even in a year r tw; in cntrast, success cmes t brick-and-mrtar businesses much mre slwly, and they ften fail within the first tw years. In shrt, mbile businesses are relatively lw-risk.
    The first enterprisers t d this have been in the fd business. The mbile fd vendr (小贩) trend in the US and Eurpe has spread t ther parts f the glbe. The success f these street fd vans has inspired ther enterprisers t cnsider starting ut n wheels.
    UK enterprisers culd take inspiratin frm the US where, tday, there are vehicles that sell flwers, shes, clthes and all kinds f specialty fd items. There are als mbile businesses that prvide services, such as hair styling, pet grming and repair f high-tech devices. Mbile retail (零售) is nt withut prblems, hwever. Weather, the increasing price f fuel, and just finding a place t set up are all challenges that mbile enterprisers have t deal with. These business wners, hwever, feel the advantages utweigh the disadvantages. In the US, the mbile fd business alne generates an average annual incme f $857 millin.
    Once cnvinced that their business has achieved enugh success, sme successful mbile enterprisers mve n t a brick-and-mrtar business. Others are satisfied t stay mbile. As stand-alne businesses r as extensins f shps, mbile retail has huge future ptential in these ecnmic times.
    8、What’s the majr cause fr the rise f mbile business?
    A. High prfit.B. Strng interest.
    C. Lw investment.D. Cnvenient transprt.
    9、Hw des the authr prve the advantages f mbile business in paragraph 2?
    A. By quting a famus saying.B. By giving an example.
    C. By prviding an explanatin.D. By making a cmparisn.
    10、What can we knw abut mbile business?
    A. Fd business is the biggest mbile business.
    B. Mbile business in UK invlves all walks f life.
    C. Weather brings the mst challenge t mbile enterprisers.
    D. Mbile enterprisers ften mve t brick-and-mrtar businesses.
    11、What’s the authr’s attitude twards the future f mbile business?
    A. Negative.B. Psitive.C. Uncncerned.D. Neutral.
    We are all aware f the damaging pllutin that’s created by driving petrl and diesel (柴油) vehicles. Many f the wrld’s cities are blcked with traffic, creating fumes cntaining gases such as nitrgen xides. The slutin fr a cleaner, greener future culd be electric vehicles. But hw ptimistic shuld we be? There was much excitement last year when the UK gvernment annunced it will ban the sale f new petrl and diesel cars frm 2030. But is that easier said than dne?
    The rad t glbal traffic being ttally electric is still a lng way ff. Currently, battery life is an issue — a fully charged battery wn’t take yu as far as a full tank f petrl. There are als limited numbers f charging pints t plug an EV int. Of curse, technlgy is always imprving. Sme f the biggest tech cmpanies, like Ggle and Tesla, are spending huge amunts f mney develping electric cars. And mst f the big car manufacturers are nw making them t. Clin Herrn, a cnsultant n lw-carbn vehicle technlgy, tld the BBC: “The big leap frward will cme with slid state batteries, which will appear first in mbile phnes and laptps befre they prgress t cars.”
    These will charge mre quickly and give cars a bigger range. Cst is anther issue that may discurage peple switching t electric pwer. But sme cuntries ffer incentive, such as cutting prices by reducing imprt taxes, and nt charging fr rad tax and parking. Sme als prvide exclusive lanes fr electric cars t be driven n, vertaking traditinal cars which might be stuck in jams.
    These kinds f measures have made Nrway the cuntry with the mst electric cars per capita (人均) at mre than thirty electric cars per 1000 inhabitants. But Clin Herrn warns that “electric mtring” desn’t mean a zer-carbn future. “It’s emissin-free mtring, but the car has t be built, the battery has t be built, and the electricity des cme frm smewhere.” Maybe it’s time t think abut making fewer jurneys r using public transprt.
    12、What can we infer frm the questin at the end f paragraph 1?
    A. We shuld nt be t ptimistic abut the future.
    B. Electric vehicles may nt slve the traffic prblems.
    C. It’s nt a gd idea t replace petrl vehicles with electric nes.
    D. It is nt easy t btain a greener future by means f electric vehicles.
    13、What des the underlined wrd “incentive” mean in paragraph 3?
    A. cmpensatinB. allwanceC. encuragementD. privilege
    14、Which statement is true accrding t the passage?
    A. Electric mtring will create a zer-carbn future.
    B. Electric cars might nt get stuck in traffic jams in the future.
    C. There are fur bstacles n the rad t glbal traffic being ttally electric.
    D. Putting slid-state batteries in electric cars first will be a “great leap frward”.
    15、What is the mst suitable title fr the text?
    A. Ttal Electric Traffic: a Lng Way t G
    B. Electric Vehicles: a Rad t a Greener Future
    C. Electric Pwer r Petrl: a Tugh Decisin t Make
    D. Petrl and Diesel Vehicles: a Main surce f Gases
    二、七选五
    16、Hw t cmmunicate cmplex infrmatin?
    Did yu ever have t read a presentatin where yu felt like yu’re lst in cnfusing terms, data and cncepts? Are yu giving thers this same experience? ①_________But there are ways yu can simplify yur presentatin and reengage yur audience. Here’s hw yu can get cmplex infrmatin acrss.
    Use interactive cntent. It gets the readers mre invlved in yur presentatin by letting them play an active part. ②_________ Beynd that, questinnaires and chatbts prvide persnalized and specific answers t readers as part f yur presentatin. Making yur presentatin interactive used t be hard, but nw yu can just use Strydc. G make yur first interactive presentatin. It’s easy as pie.
    ③_________ N ne will read a presentatin with a thusand wrds. D everyne a favr and use images. Images can be super effective at cmmunicating cmplex infrmatin and save yu a lt f needless text. In fact, visual representatin f data and cncepts can ften cnvey what wrds cannt. Use diagrams and images t illustrate yur pints and simplify the cmplex. Narrate yur cntent.
    ④_________Whether it’s thrugh text t speech AI r vide bubbles, centering yur presentatin arund a stry can help guide yur audience thrugh the cmplexity, making it mre digestible, engaging, and memrable.
    Use examples and fables. They can help explain clearly the cmplexity f ideas fr they are what we’ve already knwn and understd. ⑤_________ Mre imprtantly, the real secret lies in selecting examples that are nt just familiar but als deeply relevant—thse are the nes that will truly ring with yur listeners.
    A. Shw, dn’t tell.
    B. Make every wrd cunt.
    C. This makes the cmplex cncepts less new and mre familiar.
    D. If yu dn’t sund excited, the listeners wn’t feel excited either.
    E. Strytelling is anther pwerful tl f cmmunicating cmplex cncepts.
    F. Cmmunicating cmplex infrmatin is a cmmn challenge in presentatins.
    G. Fr example, allw them t chse the cntent rute they wish t take and cntrl the pace.
    三、完形填空(15空)
    Our cmmunity has a way f helping thse wh have ____1____ difficulties withut making the receiver feel shame r guilt. Mney is drpped int a green bx with ____2____ nly the name f the receiver n the envelpe.
    There came a time when my husband and I were amng thse wh needed ____3____. Just as we reached the pint f hpelessness, ur cmmunity ____4____ us a large envelpe that had been left in the green bx. We were ____5____ t receive a very big amunt f mney, enugh t bring us thrugh that hard time.
    A year later, ur seventeen-year-ld sn wh ____6____ frm high schl was applying fr a student lan fr cllege. It was then that we discvered his savings accunt was almst ____7____. T bth f us, it was s ____8____. We had trusted him t put part f his wages frm his part-time jb int the bank twards his ____9____. Frm nine years ld, he had wrked very hard fr his small earning. I asked him ____10____ t tell me what had happened n earth. I was nearly mad, desperate t knw where all the mney had ____11____.
    Finally, in tears, and with great reluctance (勉强), my sn ___12____ that the year befre he had put his ____13____ in the green bx fr his father and me during that tughest time. I std there ____14____, tears filling my eyes. It had taken my sn years t save that mney. He had given it t us willingly ____15____ telling us what he had dne.
    17、A. mentalB. physicalC. financialD. academic
    18、A. hardlyB. neverC. seldmD. always
    19、A. assistanceB. faithC. equipmentD. respect
    20、A. returnedB. exprtedC. fferedD. directed
    21、A. readyB. pleasedC. determinedD. curius
    22、A. graduatedB. failedC. retiredD. settled
    23、A. enughB. emptyC. availableD. full
    24、A. typicalB. absluteC. luckyD. unbelievable
    25、A. schlingB. jbC. danceD. interest
    26、A. surprisinglyB. prudlyC. unwillinglyD. repeatedly
    27、A. appearedB. gneC. trnD. belnged
    28、A. admittedB. expectedC. prvedD. discvered
    29、A. giftsB. lettersC. savingsD. cllectins
    30、A. angryB. speechlessC. nervusD. desperate
    31、A. frB. twardC. withutD. f
    四、短文填空
    32、Maxime Biu, a winner f the 2020 Yishu 8 Yung French Artist Award, is hlding ①________ exhibitin in Beijing. Biu, brn in France in 1993, is based in Paris. He graduated frm the Ecle Natinale Superieure des Beaux-Arts in Paris in 2019 and the fllwing year he ②________ (win) the Yishu 8 Yung French Artist Award. Over the past few years, he③________ (participate) in artistic residencies in cities such as Madrid, Avignn, and Nantes, shwing his creatins in exhibitins ④________ (hld) in well-knwn lcatins like Paris, Venice, and Arles. In Octber, Biu began his residency in Beijing. Within a mnth, he tured wrld- famus landmarks ⑤________ the Frbidden City, Temple f Heaven, Beihai Park, and the Great Wall. He als explred exhibitins shwcasing the wrks f yung Chinese artists in the 798 Art Zne. Yet, ⑥________ truly attracted him was the hutng where he chse t live. Biu ⑦________ (skillful) pictures the essence f the hutng life n il paintings in this exhibitin. Displayed are fur il paintings ⑧________ Biu emplys his distinctive brushwrk t paint the differences f time, light, scenery, and ⑨________ (bject) within the small alleys. Christine Cayl, the ⑩________ (fund) f Yishu 8, said that Biu enjyed the nights f Beijing, where he illustrated his viewpints and reflectins n life. The exhibitin runs until Dec. 10.
    五、书面表达
    33、假定你是学生会主席李华,学生会在下周末组织志愿者参加到附近公园捡垃圾的活动。请你给全校同学写一封倡议书,内容包括:
    1. 捡垃圾的原因及意义;
    2. 报名方式及截止日期。
    注意:
    1. 写作词数应为80左右;
    2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    Dear fellw students,
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Students Unin
    六、读后续写
    34、阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    When I was six, I played my first sccer game. It was a real game, cmplete with caches, unifrms, and parents cheering frm the sidelines.
    Our tw teams, Team One and Team Tw, seemed pretty evenly matched, at least in the beginning. The first perid ended withut a single gal scred by either side. We were all still learning hw t play the game prperly, and ur inexperience ran thrugh this part. We stumbled ver the ball, tripped ver ur wn feet, and ften cmpletely missed ur kicks. But what mattered mst was that we were having fun, pure and simple.
    The secnd quarter brught a significant change in the game. Our cach decided t pull ut mst f ur starting players and put in the substitutes (替补), except fr me—I was left guarding the gal. On the ther side, Team Tw’s cach decided t keep their best players n the field, which made things even mre challenging fr us. It seemed that winning suddenly becme essential, even fr us six-year-lds.
    Team Tw started t rule the game and I fund myself surrunded by their players whenever they came near ur gal. I was determined t d my best, but it was tugh. I culdn’t match the skills f three r fur ther really gd players. Team Tw began t scre, ne gal after anther. I threw myself in frnt f the ball with all the energy I culd gather, trying desperately t stp them but in vain.
    The pressure was munting, and I culd feel my frustratin building with every gal that slipped past me. I shuted, I ran, and I dve, but they kept scring. I gave it everything I had, but it seemed useless.
    My parents were there n the sidelines, and I culd see them in the crwd. As the game prgressed, I culd see the change in my father’s expressin. He had been urging me t try harder, yelling advice and encuragement frm the sidelines, but nw he seemed different. I culd see the pain in his eyes, the pain he felt seeing me struggle. It made me want t cry.
    注意:1. 续写词数应为150左右;
    2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    Team Tw scred their furth gal, and it was half-time break.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    In that mment, what my father said meant the wrld t me.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    参考答案
    1、答案:D
    解析:细节理解题。根据第一段中“What abut the train-ferry cmbinatin that many recall fndly frm their childhds? Well, thugh it’s budget-saving, this ptin is t time-cnsuming tday, s better leave it t yur memries. (火车和轮渡的组合会让许多人回忆起童年时的美好回忆吗?好吧,虽然这是节省预算,但这个选择在今天太耗时了,所以最好留给你的记忆) ”可知,作者不建议搭乘火车轮渡组合,且没有给出具体价格,所以无法比较。根据Air trips中“* One-way fares frm Paris can be as lw as €49; * Frm Lndn, Air France flies with fares as lw as £39(€46), and British Airways as lw as £48(€56) (从巴黎来的单程票价可以低到€49;从伦敦起飞,法航的机票价格低到£39(€46),英国航空公司的最低水平£48(€56)) ”可知,乘坐飞机往返的最低票价是49+46=95欧元;根据Rail trips中“* Fares begin at a reasnable £58(€68), rund trip; (票价以合理的价格开始£58(€68),往返)”可知,乘火车的话往返最低是68欧元;根据Bus trip中“* One-way Eurlines fares begin at €15;* One-way OUIBUS fares begin at €15 t, but early bird sales can even lwer the fare. (Eurlines线路的单程票价从€15起;OUIBUS线路的单程票从€15起,但早起购买可以得到更低票价)”可知,乘汽车,往返票价最低是30欧元,甚至更低。由此可知,往返旅行最便宜的是乘汽车。故选D。
    2、答案:D
    解析:细节理解题。根据Bus trip中“Bth lines advertise free Wi-fi. (这两条线路都宣传免费Wi-fi)”可知,汽车旅行的特殊服务就是免费的Wi-fi。故选D。
    3、答案:B
    解析:细节理解题。根据Air trips中“A very lw ne-way fare is pssible thrugh advanced bking, but f curse it’s rare, and that desn’t include the taxi and rail fares traveling t and frm the airprts. (通过提前预订可以获得非常低的单程票价,但这当然很少见,这还不包括往返机场的出租车和火车票价) ”、Rail trips中“The earlier yu bk, the mre yu save. (你预订得越早,省的钱就越多)”和Bus trip中“One-way OUIBUS fares begin at €15 t, but early bird sales can even lwer the fare. (OUIBUS线路的单程票从€15起,但早购买可以得到更低票价)”可知,这三种旅行方式的共同点是:如果提前预定的话,会便宜点。故选B。
    4、答案:A
    解析:推理判断题。根据第一段中“I had a gd pensin (养老金) and annual leave but it caused a lt f anxiety and wrry. I was really unhappy.(我有很好的养老金和年假,但它引起了很多焦虑和担忧。我真的很不开心)”可知,作者虽然工作待遇不错,但是感到焦虑和担心,觉得不开心。由此推知,作者觉得Dublin的工作压力很大。故选A项。
    5、答案:B
    解析:猜测词句题。根据文章第二段I wanted t get back t feeling passinate abut smething s I started thinking abut the things I used t lve. I abslutely lved it. It was like switching n a light bulb. This was what I'd been missing.(我想回到对某事充满激情的感觉,所以我开始思考我曾经热爱的事情。我非常喜欢它。这就像打开一个灯泡。这正是我所缺少的。)可知划线句的意思是"她意识到自己真正热爱的是什么"。A.She enjyed her vluntary wrk.她喜欢她的志愿工作;B.She realized what she really lved.她意识到自己真正热爱的是什么;C.Retelling the past made her happy.复述过去让她很开心;D.A bright future was in stre fr her.她有一个光明的未来。故选B。
    6、答案:D
    解析:细节理解题。根据文章第四段Thrugh all this,I learnt abut the whle field f nature-based therapies(疗法). It was the perfect fit t cmbine my psychlgy backgrund with my passin fr the utdrs.(通过这一切,我了解了整个自然疗法领域。这是将我的心理学背景和我对户外运动的热情结合起来的完美契合。)可知她的专业和对自然的热情驱使这位作家发起了她的生意"爱尔兰自然疗法"。故选D。
    7、答案:C
    解析:推理判断题。根据文章最后一段My salary has halved fr the mment but I've adjusted. I've never lked back.(我的工资目前减半了,但我已经适应了。我从未回头。)可知作者将她在都柏林的生活与在蒂珀雷里的生活进行了比较,以表明她对自己的变化感到满意。A.T highlight hw bring city life was.来强调城市生活有多无聊;B.T call n peple t get back t nature.呼吁人们回归自然;C.T shw her satisfactin with her change.来表示她对自己改变的满意;D.T indicate hw successful her business was.来表明她的生意有多成功。故选C。
    8、答案:C
    解析:细节理解题。根据第二段中“Beginning n a small scale has its advantages, the mst imprtant f which is the relatively mdest size f start-up csts. (小规模创业有其优势,其中最重要的是创业成本规模相对较小。)”可知,移动生意兴起的主要原因是投资少,故选C。
    9、答案:D
    解析:推理判断题。根据第二段中“With such tightly cntrlled csts, mbile businesses ften break even in a year r tw; in cntrast, success cmes t brick-and-mrtar businesses much mre slwly, and they ften fail within the first tw years. In shrt, mbile businesses are relatively lw-risk.( 由于成本受到严格控制,移动业务往往在一两年内就能实现收支平衡;相比之下,实体业务的成功要慢得多,而且往往在头两年内就失败了。简而言之,移动业务的风险相对较低。)”可推知,作者在第二段通过比较证明了移动生意的优势,故选D。
    10、答案:D
    解析:细节理解题。根据最后一段中“Once cnvinced that their business has achieved enugh success, sme successful mbile enterprisers mve n t a brick-and-mrtar business.(一旦确信他们的业务已经取得了足够的成功,一些成功的移动企业家转向实体企业。)”可知,移动企业家通常会转向实体企业。故选D。
    11、答案:B
    解析:推理判断题。根据最后一段中“As stand-alne businesses r as extensins f shps, mbile retail has huge future ptential in these ecnmic times.(作为独立业务或商店的延伸,移动零售在这个经济时代有着巨大的未来潜力。)”可推知,作者对移动生意的未来持积极态度,故选B。
    12、答案:D
    解析:推理判断题。根据第一段中“But is that easier said than dne?(但说起来容易做起来难吗?)”和第二段中“The rad t glbal traffic being ttally electric is still a lng way ff. Currently, battery life is an issue — a fully charged battery wn’t take yu as far as a full tank f petrl. There are als limited numbers f charging pints t plug an electric vehicle (EV) int. (实现全球交通完全电动化的道路还有很长的路要走。目前,电池寿命是一个问题—一个充满电的电池不会把你带到一箱汽油那么远。此外,电动汽车的充电点数目亦有限。)”可推知,从第1段末尾的问题中我们可以推断出,通过电动汽车获得一个更加绿色的未来并不容易。故选D。
    13、答案:C
    解析:词句猜测题。根据画线词后文such as cutting prices by reducing imprt taxes,and nt charging fr rad tax and parking.Sme als prvide exclusive lanes fr electric cars t be driven n,vertaking traditinal cars which might be stuck in jams.(比如通过降低进口税来降低价格,不收道路税和停车费。一些还为电动汽车提供专用车道,超越可能陷入拥堵的传统汽车。)可知划线词意思是"鼓励"。A.cmpensatin补偿;B.allwance津贴;C.encuragement鼓励;D.privilege特权。故选C。
    14、答案:B
    解析:细节理解题。根据第二段Sme als prvide exclusive lanes fr electric cars t be driven n,vertaking traditinal cars which might be stuck in jams.(有些还为电动汽车提供专用车道,以超越可能陷入拥堵的传统汽车)可知,B选项"电动汽车将来可能不会陷入交通堵塞"正确。故选B。
    15、答案:A
    解析:主旨大意题。根据第二段The rad t glbal traffic being ttally electric is still a lng way ff.(实现全球交通完全电动化还有很长的路要走)结合文章介绍了电动汽车的好处以及仍然面临的一些挑战。可知,A选项"全电动交通:任重道远"最符合文章标题。A.Ttal Electric Traffic:a Lng Way t G全电动交通:任重道远;B.Electric Vehicles:a Rad t a Greener Future电动汽车:通向绿色未来之路;C.Electric Pwer r Petrl:a Tugh Decisin t Make电力还是汽油:难以抉择;D.Petrl and Diesel Vehicles:a Main surce f Gases汽油和柴油车辆:气体的主要来源。故选A。
    16、答案:①-⑤FGAEC
    解析:①根据空前“Did yu ever have t read a presentatin where yu felt like yu’re lst in cnfusing terms, data and cncepts? Are yu giving thers this same experience? (你是否曾经读过一篇演讲,感觉自己迷失在混乱的术语、数据和概念中?你会给别人同样的经历吗?)”可知空前就交流中可能出现的术语、数据和概念的混乱提出了两个问题,根据空后“But there are ways yu can simplify yur presentatin and reengage yur audience. Here’s hw yu can get cmplex infrmatin acrss. (但是有一些方法可以简化你的演讲并重新吸引你的听众。下面是如何传递复杂信息的方法。)”可知此处指出有一些可以传递复杂信息的方法,空处承上启下,所以空处应该提出传递复杂信息这个话题,F项Cmmunicating cmplex infrmatin is a cmmn challenge in presentatins. (在演讲中,传达复杂的信息是一个常见的挑战。)提出传递复杂信息这个话题,承接上文,引出下文,符合上下文语境。故选F项。
    ②根据空前“Use interactive cntent. It gets the readers mre invlved in yur presentatin by letting them play an active part. (使用交互式内容。这会让读者更积极地参与到你的演讲中来。)”可知本段的建议是使用交互式内容,根据空后“Beynd that, questinnaires and chatbts prvide persnalized and specific answers t readers as part f yur presentatin. (除此之外,问卷调查和聊天机器人为读者提供个性化和具体的答案,作为你演讲的一部分。)”可知此处仍然讲的是交互式内容的好处,空处呈上启下,所以空处应该就空前所提到的交互式内容举出例子,G项Fr example, allw them t chse the cntent rute they wish t take and cntrl the pace. (例如,允许他们选择他们想要的内容路线并控制节奏。)举例说明如何使用交互式内容,承接上文,引出下文,符合上下文语境。故选G项。
    ③空处位于句首,应是本段的主旨句。根据空后“N ne will read a presentatin with a thusand wrds. D everyne a favr and use images. (没有人会读一篇一千字的报告。帮大家一个忙,使用图片。)”可知此处讲的是要善于运用图片而不是篇幅较长的文字来展示自己所讲的内容,所以空处的建议应该是运用展示而不是讲的方式来传递复杂信息,A项Shw, dn’t tell(展示,不要告诉)指出要用展示的方式,概括了本段的主旨大意,符合上下文语境。故选A项。
    ④根据本段小标题“Narrate yur cntent. (叙述你的内容。)”可知本段的建议是运用讲故事的方式来传递复杂信息,根据空后“Whether it’s thrugh text t speech Al r vide bubbles, centering yur presentatin arund a stry can help guide yur audience thrugh the cmplexity, making it mre digestible, engaging, and memrable. (无论是通过文本到语音还是视频气泡,以故事为中心的演讲都可以帮助引导观众理解复杂的内容,使其更容易理解、更吸引人、更难忘。)”可知此处讲的仍然是通过讲故事的形式来传递信息的好处,所以空后应该对这一建议所能采用的方法进行进一步的解释,E项Strytelling is anther pwerful tl fr cmmunicating cmplex cncepts. (讲故事是传达复杂概念的另一个强大工具。)指出了讲故事是叙述的传达复杂概念的一种强大工具,符合上下文语境。故选E项。
    ⑤根据空前“Use examples and fables. They can help explain clearly the cmplexity f ideas fr they are what we’ve already knwn and understd. (使用例子和表格。它们可以帮助我们清楚地解释思想的复杂性,因为它们是我们已经知道和理解的。)”可知本段的建议是使用例子和表格来传递复杂信息,根据空后“Mre imprtantly, the real secret lies in selecting examples that are nt just familiar but als deeply relevant-thse are the nes that will truly ring with yur listeners. (更重要的是,真正的秘诀在于选择那些不仅熟悉而且非常相关的例子—那些能真正引起听众共鸣的例子。)”可知此处依旧讲的使用例子的好处,空处承上启下,所以空处应该讲的是运用例子和表格来传递复杂信息的好处,C项This makes the cmplex cncepts less new and mre familiar. (这使得复杂的概念不再那么新鲜,而是更加熟悉。)指出使用例子和表格来传递复杂信息的好处,符合上下文语境。故选C项。
    17、答案:C
    解析:考查形容词词义辨析。句意:我们的社区有一种方法来帮助那些有经济困难的人,而不会让接受者感到羞耻或内疚。A. mental心理的;B. physical身体的;C. financial财政上的;D. academic学术的。根据下文“Mney is drpped int a green bx with________nly the name f the receiver n the envelpe.”可知,社区用一种方法来帮助经济上有困难的人。故选C。
    18、答案:D
    解析:考查副词词义辨析。句意:钱被投进一个绿色的盒子里,信封上总是只写着收款人的名字。A. hardly几乎不;B. never从未;C. seldm很少;D. always总是。根据下文“nly the name f the receiver n the envelpe.”可知,信封上总是只写着收款人的名字。故选D。
    19、答案:A
    解析:考查名词词义辨析。句意:曾经有一段时间,我丈夫和我都是需要帮助的人。A. assistance帮助;B. faith信任;C. equipment装备;D. respect尊重。根据下文“Just as we reached the pint f hpelessness”可知,作者和丈夫达到了绝望的边远,所以需要帮助。故选A。
    20、答案:C
    解析:考查动词词义辨析。句意:就在我们快要绝望的时候,我们的社区给了我们一个放在绿盒子里的大信封。A. returned返回;B. exprted出口;C. ffered提供,提议;D. directed指导。根据“Our cmmunity has a way f helping thse wh have________difficulties”可知,教堂提供给作者和丈夫一个放在绿盒子里的信封,来帮助他们。故选C。
    21、答案:B
    解析:考查形容词词义辨析。句意:我们很高兴收到一大笔钱,足以使我们度过那段困难时期。A. ready准备好的;B. pleased高兴的;C. determined有决心的;D. curius好奇的。根据下文“t receive a very big amunt f mney, enugh t bring us thrugh that hard time.”可知,作者收到的钱足够度过难关,所以作者感到很高兴。故选B。
    22、答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:一年后,我们17岁的儿子从高中毕业,正在申请上大学的学生贷款。A. graduated毕业;B. failed失败;C. retired退休;D. settled定居,解决。根据下文“was applying fr a student lan fr cllege.”可知,儿子正在申请上大学的贷款,由此可知,儿子从高中毕业了。故选A。
    23、答案:B
    解析:考查形容词词义辨析。句意:就在那时,我们发现他的储蓄账户几乎是空的。A. enugh足够的;B. empty空的;C. available可利用的;D. full满的。根据下文“he had put his________in the green bx fr his father and me during that tughest time.”可知,儿子把存款给了作者和她丈夫,帮助他们度过难关,因此储蓄账户几乎空了。故选B。
    24、答案:D
    解析:考查形容词词义辨析。句意:对我们俩来说,这是如此难以置信。A. typical典型的;B. abslute完全的;C. lucky幸运的;D. unbelievable难以置信的。根据下文“Frm nine years ld, he had wrked very hard fr his small earning.”可知,儿子从九岁就开始存钱,所以作者和丈夫认为儿子应该存了许多钱,因此看到储蓄账户几乎是空的,他们觉得难以置信。故选D。
    25、答案:A
    解析:考查名词词义辨析。句意:我们曾信任他把他兼职工作的一部分工资存入银行,用于他的学业。A. schling学校教育;B. jb工作;C. dance舞蹈;D. interest兴趣。根据上文“was applying fr a student lan fr cllege.”可知,作者在儿子贷款上大学的时候发现他的储蓄账户空了,因此存款上的钱本来是用于上学的。故选A。
    26、答案:D
    解析:考查副词词义辨析。句意:我再三要求他告诉我到底发生了什么事。A. surprisingly出乎意料地;B. prudly骄傲地;C. unwillingly 不乐意地;D. repeatedly反复地,再三。根据下文“t tell me what had happened n earth.”和上文提到的作者和丈夫都难以置信,儿子储蓄账户的钱没有了,因此作者再三要求儿子告诉自己到底发生了什么事。故选D。
    27、答案:B
    解析:考查动词词义辨析。句意:我几乎要疯了,急切地想知道所有的钱都去了哪里。A. appeared似乎;B. gne去,走;C. trn撕碎;D. belnged属于。根据“It was then that we discvered his savings accunt was almst________.”可知,儿子账户上的钱不见了,由此可知,此处表示钱去了哪里。故选B。
    28、答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:最后,儿子流着泪,极不情愿地承认,一年前,在他父亲和我最艰难的时候,他把自己的积蓄放在了绿盒子里。A. admitted承认;B. expected期待;C. prved证明;D. discvered发现。根据“my sn________that the year befre he had put his________in the green bx fr his father and me during that tughest time.”可知,儿子承认了钱的去处。故选A。
    29、答案:C
    解析:考查名词词义辨析。句意同上。A. gifts礼物;B. letters信;C. savings存款;D. cllectins收藏品。根据上文“It was then that we discvered his savings accunt…”可知,此处savings是同词复现,指儿子把自己的积蓄放在了绿盒子里。故选C。
    30、答案:B
    解析:考查形容词词义辨析。句意:我站在那里一言不发,泪水充满了我的双眼。A. angry生气的;B. speechless说不出话的;C. nervus紧张的;D. desperate绝望的。由下文“tears filling my eyes”和上文提到的作者听到了儿子承认钱的去处—儿子在作者和丈夫最艰难的时候把自己的积蓄放到了绿盒子里,作者感动地说不出话来。故选B。
    31、答案:C
    解析:考查介词词义辨析。句意:他心甘情愿地把它给了我们,没有告诉我们他做了什么。A. fr为了;B. tward朝向;C. withut没有;D. f……的。根据上文“Finally, in tears, and with great reluctance…”可知,儿子把钱给作者和丈夫时并没有告诉他们自己所做的事。故选C。
    32、答案:an ;wn ;has participated ;held ;like ;what ;skillfully ;where ; bjects ;funder
    解析:①考查冠词。句意:2020年“艺术8青年法国艺术家奖”获得者马Maxime Biu正在北京举办一个展览。此处泛指一个展览,应用不定冠词来修饰,且exhibitin发音是以元音音素开头,应用an,故填an。
    ②考查时态。句意:2019年毕业于巴黎国立高等美术学院,次年荣获法国艺术八青年奖。此处在句中作谓语,表示过去发生的事,应用一般过去时,故填wn。
    ③考查时态。句意:在过去的几年里,他参加了马德里、阿维尼翁和南特等城市的艺术驻地,在巴黎、威尼斯和阿尔勒等著名城市举办展览,展示他的作品。由Over the past few years可知,句子应用现在完成时,主语是he,助动词应用has,故填has participated。
    ④考查非谓语动词。句意:在过去的几年里,他参加了马德里、阿维尼翁和南特等城市的艺术驻地,在巴黎、威尼斯和阿尔勒等著名城市举办展览,展示他的作品。此处是非谓语动词作后置定语,修饰名词exhibitins,且动词hld和exhibitins之间是被动关系,应用过去分词形式,故填held。
    ⑤考查介词。句意:一个月之内,他游览了故宫、天坛、北海公园、长城等世界著名地标。此处表示“像”,应用介词like,故填like。
    ⑥考查主语从句。句意:然而,真正吸引他的是他选择居住的胡同。空处引导主语从句,从句缺少主语,指物,应用what引导,故填what。
    ⑦考查副词。句意:在这次展览中,Biu巧妙地用油画表现了胡同生活的精髓。此处应用副词skillfully作状语,修饰动词pictures,故填skillfully。
    ⑧考查定语从句。句意:展出的四幅油画中,Biu运用他独特的笔法,描绘了小巷中时间、光线、风景和物体的差异。空处引导定语从句,修饰先行词fur il paintings,且关系词在从句中作地点状语,应用关系副词where引导定语从句,故填where。
    ⑨考查名词的数。句意:展出的四幅油画中,Biu运用他独特的笔法,描绘了小巷中时间、光线、风景和物体的差异。此处应用名词bject作宾语,为可数名词,前面无冠词,应用复数形式表示泛指,故填bjects。
    ⑩考查名词。句意:奕书8的创始人Christine Cayl说,Biu喜欢北京的夜晚,在那里他阐述了自己对生活的看法和思考。此处应用名词funder,表示“创始人”,作同位语,由the可知,此处特指Christine Cayl这位创始人,应用单数,故填funder。
    33、答案:
    Dear fellw students,
    On behalf f the Students’ Unin, I am writing t call n everyne t take part in ur vlunteering prgram, which will be held next Saturday. It’s acknwledged that an increasing number f peple taking exercise in the park thrw rubbish everywhere. T beautify ur envirnment, we will rganize vlunteers t cllect garbage in the park, which surely will spread the awareness f envirnmental prtectin and make a difference t ur whle city.
    Please sign up at the ffice f the Students’ Unin befre next Wednesday.
    Students Unin
    解析:1.词汇积累
    代表:n behalf f→representing
    呼吁:call n→appeal t
    参加:take part in→participate in
    举办:hld→hst
    2.句式拓展
    同义句转换
    原句:It’s acknwledged that an increasing number f peple taking exercise in the park thrw rubbish everywhere.
    拓展句:It’s acknwledged that an increasing number f peple wh take exercise in the park thrw rubbish everywhere.
    34、答案:
    Team Tw scred their furth gal, and then it was half-time break. I retrieved the ball frm the net and handed it t the referee, feeling utterly helpless. Overwhelmed with despair, I drpped t my knees, tears f a brken-hearted child rlling dwn my cheeks. It was in that mment that my father made his way nt the field. When he picked me up and held me tightly, the whle wrld seemed t disappear fr a mment. He said in a gentle but firm vice, “Sweetie, it desn’t matter hw many times they scred n yu. I’m prud f yu. I want yu t g back ut there and finish the game. G n nw!” (103 wrds)
    In that mment, what my father said meant the wrld t me. When I felt all alne and defeated, knwing that my dad std by my side, lving and supprting me uncnditinally, made all the difference in the wrld—I culd tell it did. Withut hesitatin, I wiped away my tears and ran back nt the field, ready t face whatever challenges lay ahead. And yes, they did scre tw mre times, but this time, it was different. With my dad’s wrds eching in my heart, I knew that I culd keep ging, n matter what. (84 wrds)
    解析:1.段落续写:
    ①由第一段首句内容“二队进了第四个球,然后中场休息。”可知,第一段可描写作者因为输球而感觉到难过和无助,同时描写作者的父亲前来安慰和鼓励。
    ②由第二段首句内容“在那一刻,父亲的话对我来说意义重大。”可知,第二段可描写作者在听到父亲的鼓舞和激励后,改变态度,积极迎战,同时可以描写作者的感悟。
    2续写线索:对方进球作者感觉无助和绝望—父亲前来安慰和鼓励—作者转变态度积极迎战—即使对方赢球,但作者依旧积极坦然面对—最终感悟
    3.词汇激活
    行为类
    ①走到球场:make ne’s way nt the field/walk nt the field
    ②.回归:g back/return t
    ③.面对:face/cnfrnt
    情绪类
    ①.充满绝望:verwhelmed with despair/ filled with despair
    ②.哭泣:tears rlling dwn/tears welling up

    相关试卷

    2023-2024学年河北省承德市隆化存瑞中学高二上学期第一次质检英语试题含答案:

    这是一份2023-2024学年河北省承德市隆化存瑞中学高二上学期第一次质检英语试题含答案,文件包含河北省承德市隆化存瑞中学2023-2024学年高二上学期第一次质检英语试题原卷版docx、河北省承德市隆化存瑞中学2023-2024学年高二上学期第一次质检英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共44页, 欢迎下载使用。

    河北省承德市重点高中联谊校2023-2024学年高二上学期12月联考英语试题(解析版):

    这是一份河北省承德市重点高中联谊校2023-2024学年高二上学期12月联考英语试题(解析版),共21页。试卷主要包含了 选择题的作答, 非选择题的作答等内容,欢迎下载使用。

    2023-2024学年河北省承德市高二上学期开学英语试题含答案:

    这是一份2023-2024学年河北省承德市高二上学期开学英语试题含答案,共13页。

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map