


广西河池市2024年中考一模英语试卷(含答案)
展开一、单选题
1.—Tm has a fever and can’t g t schl tday.
—________ . I hpe he’ll be better sn.
A. I’m srry t hear that
B. Gd idea
C. Have a nice trip
2.—Wuld yu like ________ cffee?
—Yes, please.
A. anyB. smeC. many
3.—When d yu usually get up in the mrning?
—It ________ what time my alarm clck ges ff!
A. lks thrughB. takes placeC. depends n
4.China has a ________ ppulatin than Russia.
A. smallerB. biggerC. larger
5.China’s Kuaizhu-1A carrier rcket was launched successfully in 2024. But flying int space seemed ________ abut 100 years ag.
A. impssibleB. valuableC. persnal
6.We will have t ________ early t get t the airprt n time.
A. turn ffB. set ffC. put ff
7.Many peple dn’t realize the imprtance f health ________ they fall ill.
A. afterB. untilC. if
8.I’m very ________ t my parents fr what they have dne fr me.
A. helpfulB. harmfulC. thankful
9.The traditinal Chinese lunar calendar ________ the year int 24 slar terms (节气).
A. dividesB. turnsC. puts
10.—Culd yu tell me ________?
—Yes. There’s a pst ffice next t Renmin Park.
A. why I can buy sme stamps
B. where I can buy sme stamps
C. hw I can buy sme stamps
二、补全对话,情景问答
11.Steven: Winter hliday is cming! ①_______
Lucy: Yes, I’m ging t Harbin, the capital city f Heilngjiang.
Steven: ②_______
Lucy: It’s famus fr its Ice and Snw Festival. Visitrs can enjy ice skating there.
Steven: ③_______
Lucy: Fr abut tw weeks. ④_______
Steven: I want t travel t Hainan Island. It’s a beautiful place f interest.
Lucy: What are yu ging t d if yu g there?
Steven: I’m ging t swim in the sea and enjy the sunshine.
Lucy: ⑤_______
Steven: Thank yu!
A. Hw lng will yu stay there?
B. What is it famus fr?
C. What abut yur plans?
D. D yu have any plans fr it?
E. That’s a deal!
F. Have a nice trip.
三、完形填空
D yu have any clse friends? I’m sure yu d. Everyne has ne r tw 1 friends. Recently, I learned an interesting lessn abut the pwer f 2 .
It was a stry abut tw friends—a Canadian girl named Jessica Stuart and a Japanese girl named Fukue. Stuart’s parents gt new jbs in Japan and mved there t 3 when she was a child. After Stuart met Fukue at schl, they became gd friends. Stuart ften 4 Fukue frm bullies (欺凌弱小者) .
After ne year, Stuart’s family mved back hme. Stuart and Fukue stayed in 5 by writing letters t each ther. 6 , after tw years, Fukue’s letters stpped cming.
Stuart was cnfused (困惑不解的) . Why did the letters stp? She began a lng jurney t find her 7 friend again. Many years later, she fund Fukue. Bth girls were adults (成人) by then. It 8 that Fukue drpped ut f schl because she was bullied (被欺凌) again. That happened after Stuart 9 . Luckily, they were able t find each ther again, 10 after many years apart (分离) .
Nt every friendship can last frever. Peple cme and g. But true friends can find a way t stay tgether frever-even if they’ve been far apart fr a lng time.
12.A. weakB. gdC. strange
13.A. friendshipB. hpeC. teamwrk
14.A. travelB. studyC. wrk
15.A. stppedB. refusedC. prtected
16.A. tuchB. reachC. cntrl
17.A. ImmediatelyB. HweverC. Besides
18.A. newB. quietC. ld
19.A. turned utB. fund utC. lked ut
20.A. cameB. frgtC. left
21.A. stillB. justC. even
四、阅读理解
A lng time ag, there was a seed (种子) and because he was nly a seed, nbdy nticed him. S the seed gave n imprtance t his existence (存在).
Then ne day, a wind picked him up and threw him n the pen field in the sun. Later, he was given rain. Years later, he saw a traveler sitting by his side. “Thank gdness fr this. I really need sme rest,” he heard the traveler say.
“What are yu talking abut?” the seed quickly asked. He thught the man was making fun f him.
N ne has spken t him like that.
“Wh just spke?” the shcked man asked.
“It’s me. A seed.”
“A seed?” the man lked at the big tree. “Are yu jking? Yu are nt a seed. Yu are a big tree!”
“Really?”
“Yes! Why peple cme here? T feel yur shade (荫凉). Dn’t tell me yu didn’t knw yu had grwn ver time.”
The traveler’s wrds brught the seed pride. He thught and smiled fr the first time in his life. The years f trture (折磨) by the sun and the rain finally helped him grw up.
“Oh! That means I’m nt a little seed any mre! I was actually brn t make peple feel cmfrtable. Ww! That’s great!”
22.The seed didn’t knw the imprtance f his existence at first.
23.The seed was thrwn n an pen field by the rain.
24.The traveler sat by the seed’s side t have a rest and enjy the shade.
25.The seed felt sad after hearing the traveler’s wrds.
26.The stry tells us that everyne is brn with a natural talent (才能).
Try these great apps fr hliday t make yur life easier and mre fun.
27.Hw many apps are mentined in this passage?
A. Tw.B. Three.C. Fur.
28.Which app wrks as a separate app called Duyin in China?
A. TikTk.B. Ibis Paint.C. WOMBO Dream.
29.Which f the fllwing is NOT TRUE?
A. Ibis Paint is a great drawing app if yu like drawing.
B. Wysa is a chatbt that can understand yur feelings.
C. It takes WOMBO Dream a few hurs t bring yur creative ideas t life.
30.What is the meaning f the underlined wrd “emtins” mean?
A. 理想B. 情绪C. 创意
31.In which clumn (栏目) can yu read this passage?
A. Travel and Transprtatin.
B. Science and Technlgy.
C. Art and Music.
①What d yu d with clthes yu dn’t want t wear anymre? Yu may dnate (捐赠) them r give them t ther peple. What happens next? Where d these clthes end up?
②Sadly, the beaches f Ghana, a cuntry in western African cuntry, are amng these places. Nw, the beaches are cvered with clthing waste.
③Peple frm all ver the wrld dnate clthes t charity. Hwever, charity shps nly sell up t 20 percent f dnated clthes, said The Guardian. The unsld clthes are then put in large bags and travel t ther cuntries t be sld again r fr waste dispsal.
④The Kantamant market in Accra, the capital f Ghana, is ne f the wrld’s largest secndhand clthing markets. Every week, 20 millin pieces f clthes arrive at Kantamant. But abut 40 percent f them leave the market as waste.
⑤Wrkers either burn the waste r put it undergrund. Hwever, the city is near the sea, s there’s n enugh space fr landfills. This is why a lt f clthing waste ends up n the beach.
⑥As it ges int the sea, fish and ther sea life are in danger. Sea turtles can’t get t the land, and fish can’t grw because they may get caught in the clthes.
⑦The waste is als hurting the ecnmy (经济) , Ernest Ijawan, a wrker at a landfill in Ghana, tld Frbes. Fishers can’t catch as many as fish as befre since mst f the things they catch are clthes.
32.What d “these places” in Paragraph 2 refer t (指) ?
A. Places that receive unsld dnated clthes.
B. Cuntries that dnate clthes t peple.
C. Beaches where peple cannt affrd clthes.
33.Hw many pieces f clthing end up as waste every week at the Kantamant market?
A. 4 millin.B. 8 millin.C. 12 millin.
34.What is the influence f clthing waste n the beach?
A. Peple are easy t get sick.
B. Plants in the sea can’t grw well.
C. Sea animals are facing mre risks.
35.What is the main idea f the stry?
A. Ghana des well in dealing with dnated clthes.
B. Clthing waste is affecting the glbal ecnmy.
C. Dnated clthes are causing prblems.
36.What is the structure (结构) f this passage?
A. ①—②③④⑤⑥—⑦
B. ①—②③④⑤⑥⑦
C. ①②③④⑤⑥—⑦
What d yu want t d when yu grw up? Wuld yu like t be a scientist r an artist? If yu have brthers r sisters, the lder in which yu were brn may affect (影响) yur chice f jbs. The Independent reprted. Family rles based n (基于) birth rder can affect peple’s behavir and shape their persnalities (个性) .
A grup f British scientists studied 500 peple frm 11 different jb grups. They fund that lder children are mre likely t becme astrnauts and scientists. NASA astrnaut Neil Armstrng and British scientist Stephen Hawking are bth the ldest children in their families.
That’s prbably because parents usually treat lder children mre strictly than yunger children. This gives them a mre disciplined (守纪的) persnality.
The scientists als fund that middle children are 30 percent mre likely becme CEOs than their brthers and sisters.
The scientists said this culd be because middle children need t d mre t get attentin frm their parents. This makes them mre cmpetitive (有竞争力的) , flexible (灵活的) and gd at negtiating (谈判). Mark Zuckerberg, the funder f Facebk and Bill Gates, frmer CEO f Micrsft, are bth middle children.
Yunger children, n the ther hand, are mre likely t be the “sftest”. They get attentin t ther peple’s thughts. This makes them sensitive (敏感的) t thers’ feelings.
Therefre, yunger children are mre likely t becme musicians. German musician Jhann Sebastian Bach and Australian cmpser Wlfgang Amadeus Mzart were bth the yungest children in their families.
The study results als suggested that an nly child is mre likely t be an artist. They get full attentin frm their parents and are freer t develp themselves. This makes them mre creative and cnfident.
37.Hw des the writer start the passage?
A. By telling stries.
B. By giving an example.
C. By asking questins.
38.Accrding t Paragraph 2, ________ is mre likely t becme an astrnaut.
A. the ldest childB. the yungest childC. the middle child
39.What des the underlined wrd “this” refer t (指) in Paragraph 5?
A. Parents treat lder children mre strictly than thers.
B. Middle children wrk harder t get their parents’ attentin.
C. The nly child gets full attentin frm their parents.
40.Which f the fllwing is TRUE?
A. The ldest children are mre cmpetitive, flexible and gd at negtiating.
B. The yungest children are mre likely sensitive t thers’ feelings.
C. The middle children get full attentin frm their parents.
41.What’s the best title f this passage?
A. Family Orders Can Affect Peple’s Chices f Jbs
B. Parents Treat Each f Their Children in Different Ways
C. Children Are Able t Develp Themselves n Their Own
五、短文填空题
42.根据语篇内容,从方框中选出适当的单词,并用其正确形式填空。每个单词只能用一次。
The Lunar New Year, r Spring Festival has been fficially listed as a UN flating (浮动的) hliday frm 2024. When the Spring Festival ①_______, peple put up nianhua (年画) frm the frnt dr t the bedrm. They are ②_______ as a symbl f gd luck and wealth.
Nianhua, like Spring Festival cuplets, actually riginated (起源于) frm “dr gds (神) ” . It ③_______ appeared as a picture f gds carved (雕刻) n the dr, dating back t the Western Han Dynasty. In the 19th century, nianhua was ④_______ prduced fr thse wh culd nt read. Nwadays, nianhua is usually printed with bright warm clrs and simple lines.
Hwever, “Nianhua is lsing ⑤_______ psitin (位置) . Nw it’s my turn t ⑥_______ the ld art alive,” Zhng Xinglin said. Her family has been wrking n the nianhua-making ⑦_______ fr mre than a century. Bth traditinal prducts and mdern spinffs (衍生产品) frm Zhng family’s nianhua studi have been selling like ht cakes n scial media.
Peple f different ⑧_______ and frm different areas are making jint effrts t revive nianhua. Mst imprtantly, ⑨_______ and mre yung peple are engaging themselves in the creatin and prmtin (推广) f nianhua. They als try t make it better-knwn t the ⑩_______ and draw the wrld’s attentin t the traditinal Chinese art.
六、写作题
43.学会自我保护是青少年需要具备的一种意识和能力。假设你校正在进行“校园安全周”征文活动。请你根据以下要点写一篇题为“Hw Can We Prtect Ourselves”的短文。
写作要点:
1. 遵守交通规则;
2. 确保谨慎交友;
3. 不能独自游泳;
4. 上下楼不推人;
5. 及时报警求助。
写作要求:
1. 内容必须包括所有的要点;
2. 可适当增加细节,使行文连贯;
3. 文中不得透露真实个人信息。
4. 80词左右,文章开头已给出,不计入总词数。
Hw Can We Prtect Ourselves
Self-prtectin is imprtant fr us. But hw can we prtect urselves? Here are sme suggestins abut it.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
1.答案:A
解析:考查情景交际。I'm srry t hear that听到这个消息我很难过;Gd idea好主意;Have a nice trip祝你旅途愉快。根据“Tm has a fever and can't g t schl tday.”可知对方生病了,应表示遗憾,选项A符合语境。故选A。
2.答案:B
解析:考查不定代词。any一些(用于疑问句或否定句);sme一些(用于肯定句);many许多。根据“cffee”可知,“咖啡”为不可数名词,排除C;又根据“wuld yu like”可知,说话的人希望得到对方肯定回答。故选B。
3.答案:C
解析:根据本题语境,当被问到通常愿意几点起床时,人一般是根据闹钟的响起的时刻起床的,因此这个取决于闹钟几点响起,因此答案为C。
4.答案:C
解析:此句是“两者的人口大小”的比较,应选“小的或大的”。A. smaller“更小的”。B. bigger“更大的“。C. larger“更大的”。英语中“人口”的所需填入的形容词为“small或large”,不作“big或little”修饰。所以C正确,AB不能用来描述人口的大小,排除AB。
5.答案:A
解析:根据题干“But flying int space seemed _____ abut 100 years ag.”(但是飞向太空在大概100年前似乎是_____。),结合选项可知此处应该是说“但是飞向太空在大概100年前似乎是不可能的。”,表示“不可能的”用“impssible”,故答案是A。
6.答案:B
解析:考查动词短语。turn ff关闭;set ff出发;put ff推迟。根据“have t get t the airprt n time”可知,为了准时到达,应该早点出发,故选B。
7.答案:B
解析:
8.答案:C
解析:A.有帮助的;B.有害的;C.感谢的;be thankful t sb.感谢某人;句意:我非常感谢我的父母为我所做的一切。故答案:C。
9.答案:A
解析:考查动词辨析。divide分成;turn转动;put放。根据“the year int 24 slar terms"可知是把一年分成24个节气,“把……分成……”。故选A。
10.答案:B
解析:考查宾语从句。why为什么;where在哪儿;hw怎么样。根据“There's a pst ffice next t Renmin Park”可知,回答的是地点,提问应是在问地点。故选B。
11.答案:DBACF
解析:本文两人谈论了寒假的计划。
①根据“Winter hliday is cming”以及“Yes, I'm ging t Harbin, the capital city f Heilngjiang.”可知此处询问对方有没有什么计划,句子是一般疑问句,选项D“你对此有什么计划吗”符合语境。故选D。
②根据“It’s famus fr its Ice and Snw Festival”可知此处询问它以什么闻名,选项B“它以什么出名”符合语境。故选B。
③根据“Fr abut tw weeks”可知此处询问在那里要待多长时间,选项A“你将在那里待多久”符合语境。故选A。
④根据“I want t travel t Hainan Island”可知此处询问对方的计划,选项C“你的计划是什么”符合语境。故选C。
⑤根据“Thank yu!”可知应是祝福对方旅行愉快,选项F“祝你旅途愉快”符合语境。故选F。
12.答案:B
解析:句意:每个人都有一个或两个好朋友。weak虚弱的;gd好的;strange陌生的。根据上文“D yu have any clse friends?”可知,此处应该表示有一个或两个好朋友。故选B。
13.答案:A
解析:句意:我最近学到关于友谊的力量的有趣的知识。friendship友谊;hpe希望;teamwrk合作。根据“It was a stry abut tw friends”可知,此处指学到关于友谊的力量的有趣的知识。故选A。
14.答案:C
解析:句意:斯图尔特的父母在日本找到了新工作,在她还是个孩子的时候就搬到了那里工作。travel旅行;study学习;wrk工作。根据上文“Stuart’s parents gt new jbs in Japan”可知,斯图尔特的父母搬去日本工作。故选C。
15.答案:C
解析:句意:斯图尔特经常保护Fukue不受欺凌。stpped阻止;refused拒绝;prtected保护。根据“they became gd friends”及下文“Fukue drpped ut f schl because she was bullied(被欺凌) again”可知,两人成了好朋友后,应是斯图尔特保护Fukue不受欺凌,“保护…….不受……”。故选C。
16.答案:A
解析:句意:斯图尔特和Fukue通过写信保持联系。tuch触碰;reach达到;cntrl控制。根据“stayed in... by writing letters”可知,是通过写信保持联系,stay in tuch 表示“保持联系”。故选A。
17.答案:B
解析:句意:然而,两年后,Fukue的来信停止了。Immediately立即地;Hwever然而;Besides而且。根据上文“by writing letters t each ther.”可知,两个好朋友通过写信保持联系,此处指Fukue不再寄信来了,前后表示转折。故选B。
18.答案:C
解析:句意:她开始了寻找老朋友的漫长旅程。new新;quiet安静的;ld老的。根据“Many years later, she fund Fukue.”可知,是找她的老朋友Fukue。故选C。
19.答案:A
解析:句意:原来,Fukue因再次受到欺负而辍学。turned ut结果是;fund ut发现;lked ut小心。根据“It... that Fukue drpped ut f schl”可知,应是发现了事情的真相,此处是介绍事情的结果,故选A。
20.答案:C
解析:句意:这件事发生在斯图尔特离开以后。came来;frgt忘记;left离开。根据上文杰西卡和玛丽成为朋友以后帮助玛丽避免被欺凌。后来,两个人分开了,可知玛丽再一次被欺凌发生在杰西卡离开之后。故选C。
21.答案:C
解析:句意:幸运的是,即使在多年以后,她们还能再次找到对方。still仍然;just仅仅;even即使。根据“they were able t find each ther again, ... after many years apart (分离)”可知,此处指即使分开多年,她们还能找见彼此。故选C。
22.答案: √
解析:细节理解题。根据“S the seed gave n imprtance t his existence (存在).”可知,种子一开始并不知道自己存在的重要性。此题表述正确。故选√。
23.答案: ×
解析:细节理解题。根据“Then ne day, a wind picked him up and threw him n the pen field in the sun.”可知,风把种子撒在一块空地上,而不是雨水把种子撒在了空地上。此题表述错误。故选×。
24.答案: √
解析:细节理解题。根据“Yes! Why peple cme here? T feel yur shade (荫凉).”可知,旅行者坐在种子旁边休息,享受树荫。此题表述正确。故选√。
25.答案: ×
解析:细节理解题。根据“The traveler’s wrds brught the seed pride. He thught and smiled fr the first time in his life.”可知,种子听到旅行者的话后感到很自豪,而不是悲伤。此题表述错误。故选×。
26.答案: √
解析:细节理解题。根据“I was actually brn t make peple feel cmfrtable. Ww! That’s great!”可知,这个故事告诉我们每个人天生就有天赋。此题表述正确。故选√。
27.答案:C
解析:细节理解题。根据“TikTk”、“Ibis Paint”、“Wysa”和“WOMBO Dream”可知,提到了四个应用程序,故选C。
28.答案:A
解析:细节理解题。根据“TikTk wrks as a separate app called Duyin (抖音)”可知,TikTk是一款名为抖音的独立应用,故选A。
29.答案:C
解析:细节理解题。根据“Meet WOMBO Dream, an AI art generatr (生成器) that can bring yur creative ideas t life in just a few secnds”可知,WOMBO Dream是一个人工智能艺术生成器,它可以在几秒钟内将您的创意变为现实,而不是几小时,故选C。
30.答案:B
解析:词义猜测题。根据“It’s a chatbt(聊天机器人) that uses AI t understand yur feelings. Yu can share yur emtins with this AI listener.”可知,它使用人工智能来理解你的感受,所以你可以和它分享你的情绪,所以划线单词表示“情绪”,故选B。
31.答案:B
解析:推理判断题。本文主要讲述了几个很棒的假期应用程序。和科学技术有关,故选B。
32.答案:A
解析:代词指代替。根据“Yu may dnate(捐赠) them r give them t ther peple. What happens next? Where d these clthes end up? Sadly, the beaches f Ghana, a cuntry in western African cuntry, are amng these places.”可知,西非国家加纳的海滩就是这样一个收集捐赠的衣物的地方,故选A。
33.答案:B
解析:细节理解题。根据“Every week, 20 millin pieces f clthes arrive at Kantamant. But abut 40 percent f them leave the market as waste.”可知每周有2000万件衣服,约有40%的产品作为废物离开了市场,即800万件。故选B。
34.答案:C
解析:细节理解题。根据“As it ges int the sea, fish and ther sea life are in danger.”可知,由于海滩上的衣服垃圾进入大海,鱼类和其他海洋生物处于危险之中。故选C。
35.答案:C
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文讲述来自世界各地捐赠但未售出的衣物最终成为垃圾,对当地经济和海洋生物造成了伤害。选项C“捐赠可能会带来麻烦”最合文意。故选C。
36.答案:B
解析:篇章结构题。第一段是抛出问题;第二至七段是讲述这个衣服的归处,以及最终带来的不良后果,B项符合文章结构,故选B。
37.答案:C
解析:推理判断题。根据“What d yu want t d when yu grw up? Wuld yu like t be a scientist r an artist?”可知,文章是通过问问题开始的,故选
C。
38.答案:A
解析:细节理解题。根据“They fund that lder children are mre likely t becme astrnauts and scientists”可知,年龄较大的孩子更有可能成为宇航员和科学家,故选A。
39.答案:B
解析:代词指代题。根据“The scientists said this culd be because middle children need t d mre t get attentin frm their parents. This makes them mre cmpetitive (有竞争力的),flexible (灵活的) and gd at negtiating (谈判).”可知,排行中间的孩子需要做更多的事情来获得父母的关注,这使他们更有竞争力,更灵活,更善于谈判,this指的是“排行中间的孩子做更多的事情来获得父母的关注”,故选B。
40.答案:B
解析:细节理解题。根据"Yunger children, get attentin t ther peple's thughts. This makes them sensitive (敏感的)t thers’ feelings."可知,年幼的孩子他们注意到别人的想法,这让他们对别人的感受很敏感,故选B。
41.答案:A
解析:标题归纳题。本文讲述出生顺序对选择的工作的影响。A项“家庭顺序会影响人们的工作选择”最适合做标题,故选A。
42.答案:①cmes②seen③first④widely⑤its⑥keep⑦business⑧ages⑨mre⑩public
解析:本文是一篇说明文。主要介绍了中国传统艺术年画,介绍了年画的历史、用途、年画文化的保护和传承。
①句意:春节到来的时候,人们把年花从前门到卧室。本句是when引导的时间状语从句,从句中缺少谓语,此处指“春节到来时”,cmes符合语境。故填cmes。
②句意:它们被视为好运和财富的象征。根据“They are... as a symbl f gd luck and wealth.”结合备选词可知,此处考查be seen as“被视为”,空处用see的过去分词构成一般现在时的被动语态。故填seen。
③句意:它最早出现在门上的神像,可以追溯到西汉。根据“dating back t the Western Han Dynasty”及备选词可知,此处是指最早出现的地方,first“最初”符合语境,故填first。
④句意:在19世纪,年画是为不识字的人广泛制作的。句中不缺少成分,空处应填副词作状语,根据“prduced”及备选词可知,此处指年画被广泛地生产,wide对应的副词widely“广泛地”符合语境。故填widely。
⑤句意:年画正在失去它的地位。空处修饰名词psitin,且指代的是“年画的地位”,所以应用it对应的形容词性物主代词its“它的”作定语。故填its。
⑥句意:现在轮到我来延续这古老的艺术了。根据“it’s my turn t...”可知,空处用动词原形,构成it’s ne's turn t d sth“轮到某人做某事”,结合“ ld art alive”及上文“Nianhua is (位置)”可知,空处的动词后可跟形容词作宾补,结合备选词,此处指“延续该古老的艺术”,keep符合语境和语法。故填keep。
⑦句意:她的家人已经做年画生意一个多世纪了。根据“Bth traditinal prducts and mdern spinffs (衍生产品)frm Zhng family's nianhua studi have been selling like ht cakes n scial media.”可知,她家从事年画生意,business“生意”,不可数名词作宾语,故填business。
⑧句意:不同年龄、不同地区的人们正在共同努力振兴年画。different是形容词,空处应填名词,此处是形容人的,备选词中只有ages符合语境,此处指“不同年龄的人”。故填ages。
⑨句意:最重要的是,越来越多的年轻人参与到年画的创作和推广中来。根据“and mre”可知,此处是“比较级+and+比较级”结构,结合备选词,mre与之构成短语mre and mre,意为“越来越多”,故填mre。
⑩句意:他们还试图让公众更好地了解它,并以此吸引世界对中国传统艺术的关注。根据“make it better-knwn t the draw the wrld's attentin t the traditinal Chinese art.”可知,空处应填名词作宾语,结合备选词可知,public“公众”符合语境,故填public。
43.答案:
Hw Can We Prtect Ourselves
Self-prtectin is imprtant fr us. But hw can we prtect urselves? Here are sme suggestins abut it.
First, we shuld bey traffic rules. When we g acrss the rads, we must first lk at the left and the right. We mustn’t run a red light. Secnd, we shuld be careful when we make friends, especially n the Internet. Dn’t share any private infrmatin with strangers. Third, we can’t swim alne at any time. It’s s dangerus. What’s mre, we shuldn’t push thers when we g upstairs r dwnstairs. Last but nt least, if we are in danger, we must call the plice fr help in time s that we can keep urselves safe.
In shrt, we need t knw hw t prtect urselves and stay away frm danger.
解析:[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:时态为“一般现在时”;
③提示:写作要点已给出,根据提示内容适当添加
细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,直入主题,表明自我保护的重要性,并引出下文的建议;
第二步,有条理地详细阐述题干中所给的五条建议;
第三步,总结全文。
[亮点词汇]
①bey traffic rules遵守交通规则
②g acrss the rads过马路
③make friends交朋友
④stay away frm danger远离危险
[高分句型]
①When we g acrss the rads, we must first lk at the left and the right. (when引导的时间状语从句)
②if we are in danger, we must call the plice fr help in time s that we can keep urselves safe. (if引导的条件状语从句;s that引导的目的状语从句)
TikTk
TikTk is a vide-sharing app (应用程序) that allws users t create and share shrt-frm vides n any tpic. The platfrm allws users t get creative with their cntent (内容) using filters, stickers, vicevers, sund effects, and backgrund music. In the Chinese market, TikTk wrks as a separate app called Duyin (抖音) , which is ne f the mst ppular apps in the cuntry.
Ibis Paint
If yu like painting but spend t much time n yur phne r cmputer, there is a great app fr yu! Ibis Paint is a drawing app with ver 15, 000 brushes and ver 1, 300 fnts fr writing. Other features let yu learn drawing skills frm thers. It can recrd yur drawing prcess (过程) .
Wysa
Smetimes we feel dwn r even have serius depressin (抑郁) . When that happens, it’s n easy t find smene t talk t. But here is hw the Wysa app help It’s a chatbt (聊天机器人) that uses AI t understand yur feelings. Yu can share yur emtins with this AI listener. Wysa is nt just a listener. If yu have prblems, yu can find a mental health prfessinal thrugh it.
WOMBO Dream
Have yu ever wished yu culd turn yur wrds int cl pictures? Meet WOMBO Dream, an AI art generatr (生成器) that can bring yur creative ideas t life in just a few secnds. All yu have t d is type in the design elements (元素) yu want, and BOOM! a beautiful piece f art appears n yur screen. There is als a cl “Public Galley” where yu can check ut amazing AI artwrks frm arund the wrld.
mre it cmes public ages keep business first see wide
2024年广西河池市中考一模英语试题(原卷版+解析版): 这是一份2024年广西河池市中考一模英语试题(原卷版+解析版),文件包含2024年广西河池市中考一模英语试题含听力原卷版docx、2024年广西河池市中考一模英语试题含听力解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共35页, 欢迎下载使用。
广西河池市凤山县中考二模英语试题(含听力): 这是一份广西河池市凤山县中考二模英语试题(含听力),共11页。
2022年广西河池市中考一模英语试题: 这是一份2022年广西河池市中考一模英语试题,共11页。试卷主要包含了 A等内容,欢迎下载使用。
