![(外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 2 Module2知能演练轻松闯关 Word版含解析第1页](http://www.enxinlong.com/img-preview/3/4/5746928/0/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![(外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 2 Module2知能演练轻松闯关 Word版含解析第2页](http://www.enxinlong.com/img-preview/3/4/5746928/0/1.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![(外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 2 Module2知能演练轻松闯关 Word版含解析第3页](http://www.enxinlong.com/img-preview/3/4/5746928/0/2.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
所属成套资源:(外研版)2019届高考英语一轮复习练习(含解析)
- (外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修3 6 Module6知能演练轻松闯关 Word版含解析 试卷 0 次下载
- (外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 1 Module1知能演练轻松闯关 Word版含解析 试卷 0 次下载
- (外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 3 Module3知能演练轻松闯关 Word版含解析 试卷 0 次下载
- (外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 4 Module4知能演练轻松闯关 Word版含解析 试卷 0 次下载
- (外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 5 Module5知能演练轻松闯关 Word版含解析 试卷 0 次下载
(外研版)2019届高考英语一轮复习练习:必修4 2 Module2知能演练轻松闯关 Word版含解析
展开阅读理解(2018·合肥高三质检)Cycling is well known to improve individual health and fitness; it also benefits the wider population in terms of economy, transport and environment. The EU promotes cycling via many measures primarily to achieve sustainable(可持续的) clean and energyefficient transport systems. However, despite the fact that the benefits outweigh the risks by 20∶1, many consider the risks too great and that the fear of danger on the road needs to be handled. Cycle lanes(车道) have been used to improve cyclists’ safety and encourage more cyclists onto the road. This research in transport aims to study the effect of cycle lanes on cyclists’ safety where passing space given by overtaking(超车) vehicles is concerned.In this study, the authors used a bicycle equipped with cameras to record vehicle overtaking in varying road situations to determine whether cycle lanes, color block cycle lanes or no cycle lanes affect passing distances and cyclists’ safety. Their 3 comparisons measuring vehicle passing widths found greater overall distances given with a cycle lane than without. Color block vs. uncolored cycle lanes showed little or no difference, as did no cycle lanes vs. color block cycle lanes. Color block lanes had a slight negative effect suggesting that drivers are more careful when cycle lanes have less definition(清晰度).Interestingly, the authors conclude that other factors have a far greater effect on cyclists’safety than presence or absence of cycle lanes. Road width, parking, opposite vehicle flow and speed were key influences on decreased passing widths. The authors also note that driver behaviour is a hugely important factor and urge more research in this area. “In order to reduce risks and encourage more cycling, reducing and calming the existing motorised traffic must be explored first.” They suggest, “Lane width is the most significant variable(变量) to achieve a sufficient vehicle passing distance. The narrow cycle lanes (<2m) may be not enough. Reconsideration of the entire road design and further exploration of driver behavioural factors are required.”【解题导语】 本文主要讲述了为了实现可持续的清洁和节能的交通系统,欧盟大力推广使用自行车,并指出在自行车的推广过程中要解决安全的问题。1.What is the main purpose of the EU’s promoting cycling?A.To reduce air pollution.B.To build better transport systems.C.To improve people’s health.D.To help people save money on transport.B 解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,欧盟通过多种途径推广使用自行车主要是为了建立可持续的清洁和节能的交通系统,故B项正确。2.According to the study, color block lanes may________.A.make drivers a bit carelessB.cause no overtakingC.get cyclists to feel saferD.lead to greater passing distancesA 解析:推理判断题。根据第二段最后一句可知,彩色车道有轻微的负面效应,当自行车车道清晰度较低时驾驶员要更小心。据此可以判断,彩色车道会使驾驶员变得粗心,故A项正确。3.In the researchers’ eyes, the first step to encourage more cycling is to________.A.redesign and rebuild the roads in a cityB.do more research in public bicycle programsC.restrict the number of vehicles running on the roadD.make strict traffic rules to control driver behaviourC 解析:细节理解题。根据第三段中的“In order to reduce risks and encourage more cycling, reducing and calming the existing motorised traffic must be explored first.”可知,为了降低风险,鼓励更多地使用自行车,首先要减少现有的机动车辆,即控制路上的机动车的数量,故C项正确。4.The authors of the research think that driver behaviour________.A.needs further explorationB.is an unimportant factorC.makes cycle lanes narrowerD.is the most significant variableA 解析:细节理解题。根据第三段的“Reconsideration of the entire road design and further exploration of driver behavioural factors are required.”可知,需要对驾驶员的行为因素做进一步探索,故A项正确。 七选五(2018·山西八校联考)Selfconfident people face their fears headon and they know that no matter what obstacles come their way,they have the ability to get past them.Wouldn’t it be amazing to have this kind of selfconfidence?Guess what?You can.1.________Stay away from negativity.2.________ This is a tough one,but it’s time to seriously consider getting away from those individuals who put you down and shred your confidence.Even a temporary break from Debbie Downer can make a huge difference and help you move toward more selfconfidence.Be positive.Put some positive enthusiasm into your interactions with others and hit the ground running,excited to begin your next project. 3.________ Instead,begin to focus on solutions and making positive changes.Don’t accept failure.Never give up.Never accept failure and get rid of the negative voices in your head.There is a solution to everything.4.________ Make this your new mantra(真言).Succeeding in a difficult or unpleasant situation is a huge confidence booster(激励).5.________Learn everything there is to know about your field,job,presentation—whatever is next on your“to conquer”list.If you are prepared,and have the knowledge to back it up,your selfconfidence will rise very quickly.A.Be prepared.B.Create a great list.C.Get out of your comfort zone.D.Stop focusing on the problems in your life.E.Therefore,why would you want to stop trying?F.Here’s how you can learn to be confident of all you do.G.Evaluate your inner circle,including friends and family.【解题导语】 本文是一篇说明文。文章主要介绍了提高自信的一些方法。1.F 解析:根据空前的“Wouldn’t it be amazing to have this kind of selfconfidence?Guess what?You can.”及下文罗列的内容可知,此处需填一个承上启下的句子,故F项“这是你可以学会对你所做的所有事情感到自信的方法。”符合语境。2. G 解析:根据小标题“Stay away from negativity.”以及G项中的“friends and family”与空后句子中的“those individuals”的对应关系可知,G项符合语境。3.D 解析:根据小标题“Be positive.”及空后的“Instead,begin to focus on solutions and making positive changes.”可知,空处所填内容与其后面的内容之间存在转折关系,故D项“不要再关注你生活中的问题。”符合语境。4.E 解析:根据空前的“Never give up.Never accept failure and get rid of the negative voices in your head.There is a solution to everything.”可知,空处所填内容与上文存在因果关系,故E项“因此,你为什么想要放弃努力呢?”符合语境。5.A 解析:根据最后一段中的内容尤其是“If you are prepared,and have the knowledge to back it up...”可知,本段介绍的提高自信的方法是要做好准备,故A项符合语境。 语法填空Helping a person forget something is rarely easy, especially if the “something” is hurtful or negative. Use some simple techniques to distract from the issue and 1.____________(hope) with time going by, the person won’t be able to remember 2.____________ he is supposed to forget.Remove all the items that may bring back the memory. Any small objects can jog his memory, so carefully replace any photos, diaries or any other 3.____________(person) objects or presents with new items.Change the subject whenever your friend brings it up. Don’t do this in 4.____________ obvious way because this is annoying, but do it without his awareness of your 5.____________(intend). Tell some 6.____________(amuse) stories or talk about important and happy events in your friend’s life such as a new nephew or a work promotion.Occupy him with 7.____________(activity) and appointments. Keeping him too busy 8.____________(think) about the past helps him see a positive light. Create a full schedule and introduce new things and experiences, such as a cooking class, which require concentration.Be patient and allow time to get over things. It will be often a long time 9.____________your friend fully removes that memory, so don’t be 10.____________(disappoint) if it doesn’t happen immediately.【解题导语】 本文主要讲述了帮助他人忘掉不快乐的记忆的四条建议。1.hopefully 解析:考查副词。空处修饰后面的整个句子,故用副词形式。2.what 解析:考查宾语从句。分析该句结构可知,空处引导宾语从句,且在从句中作动词forget的宾语,故用what引导该宾语从句,表示随着时间流逝,这个人就不会记得他应当忘记的事情了。3.personal 解析:考查形容词。空处修饰名词objects,故用形容词形式。句意:任何小物件都能唤起记忆,所以小心地用新物品替换任何照片、日记或其他个人的物品或礼物。4.an 解析:考查冠词。不要以一种明显的方式做这件事,因为这很烦人。该处表示“一种明显的方式”,表示泛指,故用不定冠词;obvious的读音以元音音素开头,故用an。5.intention 解析:考查名词。根据空前的形容词性物主代词your可知,该处用名词形式。句意:不要以明显的方式来做这件事情,因为这很烦人,但要在他(朋友)没有意识到你的意图的情况下做这件事情。6.amusing 解析:考查形容词。根据空后的名词stories可知,空处修饰该名词,故用形容词形式amusing。句意:讲一些有趣的故事,或者谈谈你朋友的生活中重要和快乐的事情,比如刚出生的侄子或者工作晋升。7.activities 解析:考查名词复数。根据该句中的“and appointments”可知,空处与此并列,应用名词的复数形式。句意:使他忙于活动和约会。8.to think 解析:考查固定搭配。too...to...为固定搭配,意为“太……而不能……”。句意:让他忙得无法想起往事,这有助于让他看到积极之光。9.before 解析:考查连词。句意:通常很长的一段时间之后,你的朋友才会完全忘掉这段记忆,所以如果他没有马上忘掉这段记忆,你不要失望。It will be+一段时间+before...表示“多久之后才……”,故用连词before。10.disappointed 解析:考查形容词。空处所在句为祈使句,系动词be后接形容词,且修饰人,故用disappointed。 短文改错(2018·山师大附中模拟)Jinan is facing seriously traffic problems. Too much cars travel on the roads. This heavy traffic causes delays and the plenty of air pollution. Besides Jinan, many cities in China have traffic problems and Beijing is the worse one. One of the reason why there is so much traffic is because only a small number of people use public transportation.In my opinion, one way to solve the traffic problems was to encourage people to make use public transportation systems. For example, people can take buses instead of drive cars. Meanwhile, the government should take measures to make them more reliable and convenient to travel by bus.答案:Jinan is facing traffic problems. Too cars travel on the roads. This heavy traffic causes delays and plenty of air pollution. Besides Jinan, many cities in China have traffic problems and Beijing is the one. One of the why there is so much traffic is only a small number of people use public transportation.In my opinion, one way to solve the traffic problems to encourage people to make use public transportation systems. For example, people can take buses instead of cars. Meanwhile, the government should take measures to make more reliable and convenient to travel by bus.