终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    高一英语人教版必修二课时作业:5.2 Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points Word版含答案 练习
    立即下载
    加入资料篮
    高一英语人教版必修二课时作业:5.2 Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points Word版含答案 练习01
    高一英语人教版必修二课时作业:5.2 Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points Word版含答案 练习02
    高一英语人教版必修二课时作业:5.2 Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points Word版含答案 练习03
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Music达标测试

    展开
    这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Music达标测试,共8页。

    课时作业(十八) Unit 5 Music
    Section Ⅱ Warming up & Reading—Language Points
    (本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)
    Ⅰ.单句语法填空
    1.I never dreamed of there________(be) such a good chance for me to travel around the world.
    答案: being
    2.When the manager came in,the workers pretended________(work) hard on their machines.
    答案: to be working
    3.In my opinion,________(form) good habits to learn English is very important and necessary.
    答案: forming
    4.It is a pleasure to make friends both with intelligent people and ________(humour) people.
    答案: humourous
    5.Hangzhou is considered to be one of the most________(attract) places in China.
    答案: attractive
    6.His mother is proud of his good________(perform) in school.
    答案: performance
    7.Though I’m not familiar________the poem,I’ll try to learn it by heart.
    答案: with
    8.Jackie Chan is one of the most famous________(act) at home and abroad,and starred in lots of films.
    答案: actors
    9.The movie which is based on real­life events tells the personal experiences of a great ________ (music).
    答案: musician
    10.Mother bought many tomatoes from the market two days ago,most of________ have gone bad because of the bad weather.
    答案: which
    Ⅱ.阅读理解
    Music can make us feel happy or peaceful,energize us to dance,or move us to tears.As an orchestra conductor (指挥),Amy Andersson brings music to life,allowing people to experience the feelings that music can bring.
    Andersson fell in love with music as a child.She started to sing in the school choirs (合唱团) in the first grade,began studying the piano at 7,and started composing (作曲) at 9.Her school had no orchestra,but she bought many recordings of great orchestras and conductors and listened to them for hours every day.
    During a concert,the audience see the back of a conductor and the arm movements she or he uses to lead the orchestra.What the audience do not see is all the work the conductor has done beforehand to prepare for the performance.
    Months before a concert,Andersson studies a piece of music by playing it on the piano.She decides how she wants each part to sound.Should it be fast or slow?Loud or soft?She reads about the composer’s life and reviews historical events that would have influenced the composer.Her goal is to recreate the music as the composer wanted.
    While conducting,Andersson uses her whole body to express how the music should sound and feel.Her movements are dramatic (激动人心的) when the music is energetic and gentle when the music is peaceful.
    Each instrument makes a special sound.Although it is not necessary for conductors to know how to play all of the instruments,they must be familiar with the sound of each instrument in the orchestra.To help young musicians understand how to play the music,Andersson will tell them to imagine a calm,leisurely walk or a_ship_being_hit_by_waves.
    Andersson has seen the audience at her concerts applauding (鼓掌) together in rhythm.She is happy to know that she and the musicians have brought joy into ordinary days.
    语篇解读 本文是说明文,话题是人物介绍类。本文主要介绍了一位成功的乐队指挥Andersson,她用心将每一段音乐展现给观众,让大家充分领略音乐所要表达的情感。
    1.From the passage we can infer that,to perform well,an orchestra conductor________.
    A.has to learn to compose at an early age
    B.must know what music the audience like
    C.should be able to play all of the instruments
    D.has to prepare a lot before the performance
    解析: 细节理解题。根据文章第三段中的What the audience do not see is all the work the conductor has done beforehand to prepare for the performance可知,乐队指挥在演出前要做充分准备,故答案选D。
    答案: D
    2.Andersson reviews historical events in order to________.
    A.show her knowledge
    B.attract more audience
    C.perform the music perfectly
    D.know more about conductors
    解析: 推理判断题。根据文章第四段中的Her goal is to recreate the music as the composer wanted可知,Andersson了解音乐背后的历史故事是为了了解作曲者当时通过音乐想表达的东西,以此更好地展现音乐,故答案选C。
    答案: C
    3.By saying the underlined part,Andersson probably wants to show that________.
    A.bad performance may cause danger
    B.music can express people’s feelings
    C.energetic music needs to be played dramatically
    D.it is not easy to become an orchestra conductor
    解析: 推理判断题。这句话是Andersson在指导年轻的演奏者演奏音乐时所讲的话。她让他们想象一次平静悠闲的散步或者是一条在波涛中翻滚的小船,此处照应前文所讲的Andersson在指挥时的状态:指挥充满活力的音乐时她的动作非常有活力,当指挥平和的音乐时她的动作非常的柔和,由此可推断出Andersson讲一条在波涛中翻滚的小船是告诉年轻的演奏者充满活力的音乐需要有活力地去演奏,故答案选C。
    答案: C
    4.Which of the following can be used as the best title of the passage?
    A.The magic power of music
    B.Andersson brings music to life
    C.Andersson tells you how to play music
    D.How to become a successful orchestra conductor
    解析: 主旨大意题。本文主要介绍了一位成功的乐队指挥Andersson,她用心将每一段音乐展现给观众,让大家充分领略音乐所要表达的情感。引用文章中的点晴之笔:Amy Andersson brings music to life,B项为最佳标题。
    答案: B
    Ⅲ.完形填空
    Nine­year­old Alanna Worrall knows what it’s like to be a hospital patient.“In 2009,I had an operation,and I was really__1__,” she says.However,she was deeply __2__by the nurses who took such good care of her and gave her __3__,like stickers and stuffed animals.
    After Alanna returned home,the memory stayed in her__4__.One day near Easter time,Alanna __5__to make Easter baskets for the kids at the hospital.With permission from her mom,Alanna emptied her piggy bank and went__6__.She had enough __7__ to make four baskets.
    “The next year I made eigbt,” she says __8__.
    The following year,Alanna decided to ask for__9__.She raised enough money to make 35 baskets.Last year,wearing bunny ears (兔耳朵),she sent 37 baskets __10__to the hospital.
    Alanna calls her baskets Feel Better Baskets.She __11__ them with items that made her feel better when she was a hospital __12__.“There might be stuffed animals,craft supplies,toys,stickers,and coloring books,” she says,smiling.
    “Alanna does such a __13__job making each basket unique (独一无二的),” says Jessica Miller,the hospital’s child­life doctor.“The baskets make our patients and their families feel so __14__.”
    The number of baskets has grown,__15__so have Alanna’s efforts to__16__the kids at the hospital.Last spring,besides the __17__,she raised money for video games and DVDs for the hospital’s patient library.
    Alanna says she plans on wearing her bunny ears and __18__ her Feel Better Baskets for a long time.“It makes me feel __19__.And I think kids should have time to be kids,even if they’re in the __20__.”
    语篇解读 本文是记叙文。本文介绍了九岁女孩Alanna Worrall帮助他人的故事。
    1.A.sorry B.afraid
    C.angry D.tired
    解析: 根据下文However的转折可知,面对手术, Alanna很“害怕(afraid)”。
    答案: B
    2.A.moved B.disturbed
    C.frightened D.surprised
    解析: 医院护士对Alanna的悉心照顾让她很“感动(moved)”。
    答案: A
    3.A.medicines B.operations
    C.promises D.presents
    解析: 根据下文的like stickers and stuffed animals 可知,护士送给Alanna的是“礼物(presents)”。
    答案: D
    4.A.dream B.opinion
    C.mindD.picture
    解析: 根据下文Alanna所做的好事可知,在医院的记忆留在她的“脑海中(mind)”。
    答案: C
    5.A.feared B.agreed
    C.refused D.decided
    解析: 根据下文Alanna的行动可知,Alanna“决定(decided)”给医院的孩子们制作复活节篮子。
    答案: D
    6.A.travelling B.dancing
    C.shopping D.sightseeing
    解析: 根据上文的emptied her piggy bank可知, Alanna是去“购物(went shopping)”。
    答案: C
    7.A.courage B.time
    C.money D.space
    解析: 根据上文的Alanna emptied her piggy bank可知,Alanna有“钱(money)”做四个篮子。
    答案: C
    8.A.sadly B.proudly
    C.patiently D.nervously
    解析: 从能做四个篮子到第二年的八个篮子可知,Alanna对此感到很“自豪(proudly)”。
    答案: B
    9.A.suggestions B.donations
    C.exhibitions D.vacations
    解析: 根据下文的She raised enough money可知,Alanna开始募“捐(donations)”。
    答案: B
    10.A.in all B.at all
    C.after all D.above all
    解析: 去年Alanna“一共(in all)”送了37个篮子。
    答案: A
    11.A.covers B.replaces
    C.connects D.fills
    解析: 根据下文的There might be stuffed animals,craft supplies...可知,Alanna把很多东西“装进(fills)”篮子里。
    答案: D
    12.A.patient B.nurse
    C.doctor D.president
    解析: 根据第一段描述Alanna在医院收到礼物的情形可知,此处指她是个“病人(patient)”的时候。
    答案: A
    13.A.hard B.strange
    C.great D.bad
    解析: 根据下文生病的孩子收到篮子的心情可知,Alanna做的是一件“非常棒的(great)”工作。
    答案: C
    14.A.useful B.creative
    C.special D.common
    解析: 根据上文的each basket unique可知,每个篮子都不一样,收到篮子的人觉得自己很“特别(special)”。
    答案: C
    15.A.but B.and
    C.or D.because
    答案: B
    16.A.treatB.help
    C.teachD.save
    解析: 根据下文的raised money...for the hospital’s patient library可知,“篮子数量的增长”和“Alanna对孩子们提供越来越多的‘帮助(help)’”之间是并列关系,故用and。
    答案: B
    17.A.bunnies B.stickers
    C.animals D.baskets
    解析: Alanna最主要的是给生病的孩子送能让他们开心的“篮子(baskets)”。
    答案: D
    18.A.receiving B.selling
    C.emptying D.giving
    解析: 根据上文的she sent 37 baskets...to the hospital可知,Alanna是向孩子们“赠送(giving)”篮子。
    答案: D
    19.A.quiet B.good
    C.modern D.normal
    解析: Alanna对能够帮助他人感到“欣慰(good)”。
    答案: B
    20.A.market B.school
    C.hospital D.zoo
    解析: 根据上文多次提到给医院的孩子送礼物可知,此处选hospital。
    答案: C
    Ⅳ.短文改错
    Dear Sir,
    This past Friday evening,my mom and I was enjoying dinner at your restaurant when a girl at the next table receive a cell­phone call.Then we learned that he was angry with her sister for use her new camera secretly.Her loud conversation continued for ten minutes,what made us really uncomfortable.We were looking forward to a relaxed evening,a good dinner,and quiet conversation.We didn’t pay for our money to listen to other people’s personally problems.Please follow the example of several other restaurant in the city that have put notices,“No cell­phones!”
    Sincerely,
    Wu Hua
    参考答案
    Dear Sir,
    This past Friday evening,my mom and I wa enjoying dinner at your restaurant when a girl at the next table receiv a cell­phone call.Then we learned that h was angry with her sister for us her new camera secretly.Her loud conversation continued for ten minutes,wha made us really uncomfortable.We were looking forward to a relaxe evening,a good dinner,and quiet conversation.We didn’t pay for—— our money to listen to other people’s personall problems.Please follow the example of several other restauran in the city that have put notices,“No cell­phones!”
    Sincerely,
    Wu Hua




















    版权所有:高考资源网(www.ks5u.com)




    相关试卷

    人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero同步达标检测题: 这是一份人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero同步达标检测题,共7页。

    高中英语人教版 (新课标)必修1&2必修2Unit 4 Wildlife Protection同步练习题: 这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2必修2Unit 4 Wildlife Protection同步练习题,共7页。

    必修1&2Unit 2 The Olympic Games课后测评: 这是一份必修1&2Unit 2 The Olympic Games课后测评,共8页。

    • 精品推荐
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map