终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    外研版(2019) 选择性必修 第二册 Unit 4 Breaking boundaries单元素养检测(原卷板+解析版)(无听力音频有文字素材)

    立即下载
    加入资料篮
    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 练习
      2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries含解析外研版选择性必修第二册.doc
    • 练习
      2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries外研版选择性必修第二册.doc
    2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries含解析外研版选择性必修第二册第1页
    2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries含解析外研版选择性必修第二册第2页
    2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries含解析外研版选择性必修第二册第3页
    2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries外研版选择性必修第二册第1页
    2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries外研版选择性必修第二册第2页
    2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries外研版选择性必修第二册第3页
    还剩22页未读, 继续阅读
    下载需要20学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    外研版 (2019)选择性必修 第二册Unit 4 Breaking boundaries授课课件ppt

    展开

    这是一份外研版 (2019)选择性必修 第二册Unit 4 Breaking boundaries授课课件ppt,文件包含2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries含解析外研版选择性必修第二册doc、2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit4Breakingboundaries外研版选择性必修第二册doc等2份课件配套教学资源,其中PPT共0页, 欢迎下载使用。


    单元素养检测(四)(Unit 4)
    (时间: 120分钟 满分: 150分)
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    Text 1
    W: How did you get here?
    M: ①I came here by bus. There’s something wrong with my car.
    1. How did the man come here?
    A. By bus.    B. By cab.    C. By car.
    答案: A
    Text 2
    W: Are you going to the concert with us tonight?
    M: ②I’d like to, but I promised Jenny to go shopping at that time.
    2. What will the man probably do tonight?
    A. Go swimming.     B. Go shopping.
    C. Go to the concert.
    答案: B
    Text 3
    W: ③I think the biggest environmental problem in my country is air pollution.
    M: ③Yes, I agree. The air is much more polluted than that in my country. Of course, my country has much less industry.
    W: And cars are still a major source of pollutants.
    3. What are the speakers talking about?
    A. Economic development.
    B. Traffic jams.
    C. Air pollution.
    答案: C
    Text 4
    M: Mary, why didn’t you go to the party this afternoon? ④It was surprising. We all had great fun there.
    W: I went there, but I didn’t stay there for long. It wasn’t fun in the beginning, so I left soon.
    4. What did the man think of the party?
    A. Disappointing.   B. Boring.   C. Amazing.
    答案: C
    Text 5
    M: Please send Mrs Morris an e-mail for me, asking if we can meet tomorrow.
    W: You mean at four o’clock tomorrow afternoon?
    M: ⑤No, I need to go and see the dentist tomorrow. I make it 2: 30 pm. And please phone Mr Johnson to check if I can see him around four this afternoon.
    5. What is the man going to do tomorrow?
    A. See a dentist.    
    B. Meet Mr Johnson.
    C. Send an e-mail.
    答案: A
    第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    Text 6
    M: Good morning.
    W: Good morning. ⑥I would like a picture of myself.
    M: OK, you can come to get it next week.
    W: No, that’s too late.
    M: How about Wednesday, then?
    W: Sorry, but that’s my day off. Is Thursday all right?
    M: Sure.
    W: ⑦How much will six copies cost?
    M: ⑦Eighteen dollars.
    W: OK. What do you want me to do now?
    M: Sit on that chair, please and say, “cheese”.
    W: Cheese!
    6. What does the woman ask the photographer to do?
    A. Take a photo of her mother.  
    B. Go to her mother’s birthday party.  
    C. Take a photo of her.
    答案: C
    7. How much does one copy cost?
    A. Eighteen dollars.      B. Three dollars.
    C. Six dollars.
    答案: B
    听第7段材料,回答第8、9题。
    Text 7
    W: So what are your plans for this summer?
    M: I can work for that company again. But I have a great chance to do some travelling and learn more about the world. ⑧My friend Bill is going to travel around Europe along with me—he has some relatives in France he wants to visit, and he also plans to go to Germany and Latvia. All I need to pay for are my air tickets and meals.
    W: What about hotels when you’re not staying with Bill’s relatives?
    M: We’ll stay in guest houses. I have enough money saved from my part-time job.
    W: ⑧What about money for next term?
    M: ⑨I’ll need to borrow a little from you. But this is a once-in-a-lifetime chance. I really think I could learn a lot, and I can improve my French, too!
    8. What will the man do this summer vacation?
    A. Visit his relatives. B. Work for a company.
    C. Travel around Europe.
    答案: C
    9. How will the man collect money for next term?
    A. By borrowing a bit from Bill.
    B. By continuing to do a part-time job.
    C. By borrowing a bit from the woman.
    答案: C
    听第8段材料,回答第10~12题。
    Text 8
    W: Hi, Jason. What did you think of this afternoon’s study group?
    M: ⑩It does help to study in a group. People were able to explain to me something that I didn’t understand, and I was even able to help someone in the group with an idea that I understood.
    W: Do you feel comfortable to study with your group?
    M: I like the group a lot and feel good with all the people there, but some subjects are so difficult. Math and Chinese are not my strengths.
    W: You’ll do fine if you keep coming to the group. ⑪I also joined a history study group. You know, I’m not good at it.
    M: A good idea to join this group. ⑫Oh, the teacher is coming up here. Let’s go into the classroom.
    10. What does the man think of the study group?
    A. It helps him a lot.   B. It makes him nervous.
    C. It brings him some new friends.
    答案: A
    11. What subject is the woman poor at?
    A. History.    B. Math.    C. Chinese.
    答案: A
    12. What is the probable relationship between the speakers?
    A. Neighbors.     B. Classmates.  
    C. Teacher and student.
    答案: B
    听第9段材料,回答第13~16题。
    Text 9
    W: ⑬Good evening and welcome to tonight’s edition of Legendary Lives. Our topic this evening is James Dean, a famous actor and hero for young people of his time. Edward is the author of a new book about James Dean. Good evening, Edward.
    M: Hello, Tina.
    W: Edward, please tell us what you know about Dean’s early life.
    M: ⑭He was born in Indiana in 1931, but his parents moved to California when he was five. He wasn’t there long because his mother passed away just four years later. James’ father sent him back to Indiana after that to live with his aunt.
    W: How did he get into acting?
    M: Well, first he acted in plays at high school, ⑮and then he went to college in California where he got seriously into acting. In 1951 he moved to New York to do more stage acting.
    W: When did his movie career really start?
    M: 1955. His first starring role was in East of Eden. Dean became a huge success. But the movie that really made him famous was his second one, Rebel without a Cause. That was about teenagers who felt like they didn’t fit into society.
    W: How many more movies did he make?
    M: Just one, then ⑯he died in a car crash in California in 1955.
    W: What a tragedy! He only made three movies!
    13. What is the woman probably doing?
    A. Interviewing a movie star.
    B. Discussing teenage problems.
    C. Hosting a program.
    答案: C
    14. When did James Dean move to California?
    A. In 1931.    B. In 1936.    C. In 1951.
    答案: B
    15. What did James Dean do at college in California?
    A. He first acted in plays.
    B. He did more stage acting.
    C. He got seriously into acting.
    答案: C
    16. What do we know about James Dean?
    A. He lost his life in a car accident.
    B. He was best at acting in tragedies.
    C. He made numerous popular movies.
    答案: A
    听第10段材料,回答第17~20题。
    Text 10
      M: Hi, everyone. Thank you all for gathering here in the hall. ⑰It’s twenty to twelve now. I’ll try to finish my task as soon as possible so that it won’t delay your lunch break ten minutes later. I’m wondering if you all can hear me. Good, I’d like to tell you about some changes in our offices. ⑱Because our company is concerned about the environment, there are some changes as to how office waste will be handled. Starting from next Friday, containers will be placed throughout the office for recycling. Please note that all red containers are for anything that is plastic, ⑲while all green containers are meant for glass things. These containers will be emptied each Wednesday and their contents will be sent to a recycling factory. As you leave, please take one of the papers on the table at the back of the room. It summarizes all of the information I’ve just given you.
    ⑳Remember, the program doesn’t begin until next Friday. So that’s all from me. Thank you for your cooperation with this effort.
    17. When will the lunch break start?
    A. At 11: 50.   B. At 12: 20.   C. At 12: 30.
    答案: A
    18. Why does the company change the ways to handle office waste?
    A. To show its concern about the environment.
    B. To present its ability of recycling.
    C. To make some extra money.
    答案: A
    19. What are the green containers intended for?
    A. Plastic waste.   B. Glass things.
    C. Waste paper.
    答案: B
    20. What will happen next Friday?
    A. All the containers will be cleared.
    B. Another meeting will be held.
    C. The program will begin.
    答案: C
    第二部分 阅读(共两节,满分50分)
    第一节(共15小题; 每小题2. 5分,满分37. 5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
    A
      Four teenage girls from Minnesota,US. 120 hours of non-stop togetherness. No cellphones. This is not a reality show but an adventure journey.
    “It was really perfect,”said Julia Ruelle of her recent adventure to the Boundary Waters Canoe Area. Widerness with three of her childhood friends. “By unplugging,we had an amazing time. ”
    Last year,the 16-year-old took part in an essay contest and carried off a prize. The award was a 5-day canoe and camping adventure with up to three friends.
    No parents or guides would be there. So Julia invited her friends Anna Wander,Madeline Wison and Julanna Torelli.
    The four Minnetonka High School juniors arrived in Ely for training the day before they began the journey. They set out the next day at 7 a. m. quickly developing a routine.
    “We were done paddling by noon,”Julia said. “We ate lunch at the campsites and then it was time for hammocks(吊床),reading,making friendship bracelets(手镯)and talking. ”
    The girls had all had experience in the outdoors before.
    Anna had been to the Boundary Waters with her family. “I love how you are separated from everything in your life,especially technology. ”Anna said.
    Without her phone,she said,“ I’m less worried about things. ”Madeline,too,had been to the Boundary Waters a few years back. “But this time,I had to paddle right and set up camp. ”she said. The girls made fire and cooked meal together. No one was ever hungry or homesick,but they were nervous the final night as they waited out a thunderstorm. They left wet sleeping bags in one tent,and squeezed into another for the night. “Every thunderstorm in the Boundary Waters feels huge. ”Julia said.
    On the car ride home,they were all on their phones catching up with friends. “It was a little at a loss turning my phone on,”said Anna. “Mental health can be improved so much in the Boundary Waters. It really helps to get away and reconnect with yourself. ”
    【语篇概述】本文是一篇记叙文。介绍四个来自于明尼苏达的女孩所参加的一次特别的探险活动。这次探险的特别之处在于四个孩子都不能使用手机。这次远离尘嚣的探险让她们精神振奋起来,重新找回了自我。
    21. How did Julia Ruelle get the chance to camp?
    A. She won an essay contest.
    B. She was invited by her friends.
    C. She performed well in her school.
    D. She asked her parents for support.
    【解析】选A。细节理解题。由文章第三段中Last year,the 16-year-old took part in an essay contest and carried off a prize. The award was a 5-day canoe and camping adventure with up to three friends. 可知,Julia Ruelle在去年参加了一场作文比赛,并获了奖。奖项就是和三个朋友一起参加为期五天的独木舟和露营探险。故选A。
    22. Why was the 5-day adventure unique to the girls?
    A They needed to complete many tasks.
    B. They needed to find a guide on their own.
    C. They had to live on a boat for several days.
    D. They had to live without their smartphones.
    【解析】选D。推理判断题。由第一段的No cellphones. This is not a reality show but an adventure journey及第二段“By unplugging,we had an amazing time. 以及倒数第二段Without her phone,she said,“I’m less worried about things. ”可知,这次探险活动的独特之处在于四个女孩在探险过程中不能使用手机。故选D。
    23. What can we know about the girls from the story?
    A. They had not got any camping experience before.
    B. They all felt refreshed after the adventure journey.
    C. They enriched their learning experience by exploring.
    D. They used to keep in close touch with their friends by phone.
    【解析】选B。细节理解题。从文章最后一段中的Mental health can be improved so much in the Boundary Waters. It really helps to get away and reconnect with yourself. ”可知,这次没有手机的探险之旅提升了她们的精神状态,也帮助她们重新找回了自我。故选B。
    B
      Archaeologists used DNA taken from a broken clay pipe stem found in Maryland to build a picture of an enslaved woman who died around 200 years ago and had origins in modern-day Sierra Leone. One researcher called the work “a mind-blower”.
    “In this particular context,and from that time period,I think it’s a first,”team member Hannes Schroeder told The Washington Post. “To be able to get DNA from an object like a pipe stem is quite exciting. Also it is exciting for descendant(后裔)communities. Through this technology, they’re able to make a connection not only to the site but potentially back to Africa. ”
    The pipe stem was found at the Belvoir plantation in Crownsville,Maryland, where enslaved people lived until 1864 and where a likely slave cemetery was recently found. DNA taken from the pipe linked back to a woman either directly from or descended from the Mende people,who lived in west Africa,in an area now part of Sierra Leone.
    Julie Schablitsky,the chief archaeologist with the Maryland state highway administration,told The Washington Post the discovery,based on saliva(唾液)absorbed into the clay pipe,was “a mind-blower”. She also said records show the existence of a slave trade route Sierra Leone to Annapolis,plied(定期往来)by British and American ships. “As soon as people stepped on those slave ships in Africa,”she said. “whether they were from Benin or whether they were from Sierra Leone,wherever they were from,that identity was lost. Their humanity was robbed. Who they are as a people has gone. ”
    The new analysis is part of ongoing research around Belvoir that has given descendants of the people enslaved there new insight into the lives of their ancestors. Speaking to The Washington Post,Nancy Daniels,a genealogist from Laurel,Maryland,who thinks she is a descendant of enslaved families from Belvoir but was not linked to the research on the pipe,called the discovery “overwhelming”. “I’m sitting here about ready to cry,”she said. “I’m sorry. I’m so happy. Thank God for the DNA. ”
    This year,events and ceremonies are being held to mark the 400th anniversary of the arrival of the first enslaved people in America,at Jamestown,Virginia,in 1619.
    【语篇概述】本文是一篇新闻报道。介绍美国的考古学家的一项研究发现。这项研究称,他们从一根断裂的陶制烟斗柄上提取的DNA揭示了美国黑奴的起源。研究者称这一发现令人兴奋。
    24. What does the phrase “a mind-blower”in paragraphs 1 and 4 refer to?
    A. A surprise.       B. A confusion.
    C. An excitement. D. A fascination.
    【解析】选C。词义猜测题。由第二段中的“To be able to get DNA from an object like a pipe stem is quite exciting. Also it is exciting for descendant communities. ”可知,画线词意为”一件令人兴奋的事情”,故选C。
    25. According to Hannes Schroeder,the pipe stem was of great significance because_______.  
    A. it was the first direct evidence that slaves living in Maryland were originally from Africa
    B. it helped the archaeologists to draw a portrait of the enslaved woman
    C. it might contribute to identifying the birthplace of the descendant communities
    D. it contained genetic clues to the ancestral background of its owner
    【解析】选D。细节理解题。由第二段中的“Through this technology,they’re able to make a connection not only to the site but potentially back to Africa. ”可知,汉内斯·施罗德认为,这个烟斗柄的意义就在于它包含了主人祖先的背景的基因线索。故选D项。
    26. What can be inferred from the passage?
    A. The owner of the pipe once lived in what is now an area in west Africa.
    B. The history of slavery in America is an ongoing topic of concern.
    C. African slaves lost their identities when they arrived at the Belvoir plantation.
    D. Nancy Daniels,a genealogist,was sorry for not being involved in the research.
    【解析】选B。推理判断题。通读全文,特别是根据第一段中的“Archaeologists used DNA taken from a broken clay pipe stem found in Maryland to build a picture of an enslaved woman who died around 200 years ago and had origins in modern-day Sierra Leone. ”可知,考古学家利用从马里兰州发现的一个断裂的烟斗柄上提取的DNA确定了这个奴隶的起源,这只是持续进行的奴隶制研究的一个新成果,由此可知,美国奴隶制的历史一直是一个令人关注的话题。故选B。
    27. Which of the following is the best tite for the passage?
    A. DNA from an old pipe throws lights on the origins of the enslaved
    B. A new research reveals the origins of enslaved African woman
    C. The descendants of enslaved people seek their identities
    D. DNA contributes to the breakthrough of a new research
    【解析】选A。标题归纳题。通读全文,特别是根据第一段中的“Archaeologists used DNA taken from a broken clay pipe stem found in Maryland to build a picture of an enslaved woman who died around 200 years ago and had origins in modern-day Sierra Leone. ”可知,本文主要介绍了一项研究的新成果,科学家们从一根断裂的烟斗柄上的DNA揭示了美国黑奴的起源。故选A。
    C
      The rising costs of health care have become a problem for many countries in the world. To deal with this problem,it is recommended that a big part of the government’s health budget(预算)be used for health education and disease prevention instead of treatment. Actually,many kinds of diseases are preventable in many ways and preventing a disease is usually much cheaper than treating it. For example,people could avoid catching a cold if they dressed warmly when the weather starts getting cold. But many people get sick because they fail to do so,and have to spend money seeing a doctor.
    Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention. For example,keeping a balanced diet,such as not consuming too much animal fat and insuring a steady intake of vegetables and fruit,seems to be quite important.
    One very effective and costless way of prevention is regular exercise,which is necessary for a healthy mind and body. Regular exercise,such as running,walking and playing sports,is a good way to make people feel better or reduce stress.
    In addition,health education plays a key role in improving people’s health. By giving people more information about health,countries could help people understand the importance of disease prevention and ways to achieve it. For example,knowing one’s family medical history is an effective way to help keep healthy. Information about health problems among close relatives will make them aware of what they should do to prevent certain diseases through lifestyle changes,which will work before it is too late.
    However,stressing disease prevention does not mean medical treatment is unimportant. After all,prevention and treatment are just two different means toward the same effect. In conclusion,we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.
    【语篇概述】本文是一篇说明文,指出在保障人类健康方面,预防要大于治疗,因此要把更大的开支预算用于预防疾病而不是治病,同时也要注重健康教育,这样才能以小的投入收到更大的成果。
    28. What’s the best title of the passage?
    A. Prevention or Education?
    B. Prevention or Treatment?
    C. Health or Illness?
    D. Exercise or Illness?
    【解析】选B。标题归纳题。纵观全文和第一段中的句子To deal with this problem,it is recommended that a big part of the government’s health budget be used for health education and disease prevention instead of treatment. 可知,文章主要是就如何保障国民健康问题所提出的建议: 要重视疾病预防和健康教育的投入。故B正确。
    29. Which of the following can replace the underlined word “bankrupt”?
    A. Unable to be cured.
    B. Unable to pay one’s debts.
    C. Stronger than ever before.
    D. More successful than ever before.
    【解析】选B。词义猜测题。根据第一段中But many people get sick because they fail to do so,and have to spend money seeing a doctor. 可知,如果不能做好预防,家人患病就要花钱看病,而画线词所在的句子Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention. 意为: 如果病人采取了早期预防措施,像多吃健康食品这样的日常习惯将使数百万家庭免于破产。故选B。
    30. We can learn from the passage that_______.  
    A. dressing warmly can prevent diseases
    B. a balanced diet is cheaper than regular exercise
    C. it’s better to have more health education
    D. the government’s health budget should be increased
    【解析】选C。 细节理解题。 从文章第四段中的In addition,health education plays a key role in improving people’s health. 可知,对人们进行健康方面的教育是非常重要的。故选C。
    31. Which of the following shows the structure of the passage?
    CP(Central Point)   P(Point)
    Sp(Sub-point次要点) C(Conclusion)

    【解析】选B。篇章结构题。通读文章可知,文章第一段阐述作者的中心论点,强调疾病预防的重要性;在第二、三、四段则讨论如何进行疾病的预防;第五段是作者的结论。故选B。
    D
      One way to prevent anxiety from getting out of control is to recognize its benefits. It is a mistake to think that we’d make better decisions if only we keep our feelings under control. Instead,a mix of feelings like anxiety and logical(合逻辑的) thinking leads to sound decision-making. It’s true that there is plenty of research showing that higher levels of anxiety can make us more likely to avoid risks in our decision-making. There is also evidence that anxiety can increase the attention you pay to relevant information.
    Recent studies have shown that people who are anxious about their relationships (for example,they fear to be abandoned) tend to be better at recognizing people who tell lies and are more likely to raise the alarm when danger is present.
    In the real world though,it’s worth realizing that feeling anxious once in a while is extremely common. It communicates to others that you care,and what’s more,it’s probably a sign that you are intelligent. At least two published studies have identified that people who score higher on measures of anxiety also tend to perform better on intelligence tests. This seems reasonable: if you’re a thinker,you are sure to be always thinking about the future and imagine possible plots,including bad ones.
    The important thing,if you are a worrywart (杞人忧天者) ,is not to let your fear destroy your dreams. And don’t bury your head in the sand. Instead,act on your fears — do the research as well as preparation,so rather than walking blindly into that which you fear,you meet the challenge in full readiness.
    When anxiety beats you,or casts a shadow over your life,this is a serious problem. No one is denying that. But like everyday anxiety of this kind that you feel before a presentation or interview,you needn’t see it as your enemy. Anxiety is an important feeling,developed through evolution. As for people who are fairly anxious by nature,there is reason for cheer,too. Your nerves (神经紧张) are a sign of your watchfulness. Listen to them and act on them. Then you can turn your nervousness into your advantage.
    【语篇概述】本文是一篇说明文。介绍焦虑能够带给人们的一些意想不到的好处,同时建议人们将焦虑变成自己的优势。
    32. What can we infer from the first paragraph about anxiety?
    A. It can enable us to be more focused.
    B. It can stop us from thinking logically.
    C. It can make us more willing to take risks.
    D. It can be the only reason for all bad decisions.
    【解析】选A。推理判断题。由文章第一段中的There is also evidence that anxiety can increase the attention you pay to relevant information. 可知,焦虑可以让我们变得更加专注。
    33. What can we learn from the passage?
    A. Anxious people are less sensitive to danger.
    B. Anxious people have difficulty discovering liars.
    C. Feeling anxious is more likely to put people at risk.
    D. Feeling anxious occasionally is a sign of intelligence.
    【解析】选D。细节理解题。从第三段中的At least two published studies have identified that people who score higher on measures of anxiety also tend to perform better on intelligence tests可知,偶尔感到焦虑是高智商的表现。故选D。
    34. How should we deal with anxiety in the author’s opinion?
    A. Regard it as our enemy.
    B. Take action to control it.
    C. Avoid being defeated by it.
    D. Treat it as a minor feeling.
    【解析】选C。推理判断题。由第四段中的The important thing,if you are a worrywart,is not to let your fear destroy your dreams. And don’t bury your head in the sand. . . do the research as well as preparation,. . . you meet the challenge in full readiness. 可知,作者认为,当人遇到焦虑和恐惧时要对其进行研究,作好充分准备,积极面对挑战,而不是被其击败。故选C。
    35. What is the theme of the passage?
    A. Effective ways to prevent anxiety.
    B. Unexpected benefits of anxiety.
    C. Tips on how to keep a good mood.
    D. Common misunderstandings about anxiety.
    【解析】选B。主旨大意题。由第一段中的It is a mistake to think that we’d make better decisions if only we keep our feelings under control. Instead,a mix of feelings like anxiety and logical thinking leads to sound decision-making和第二段中的Recent studies have shown that people who are anxious about their relationships(for example,they fear to be abandoned) tend to be better at recognizing people who tell lies and are more likely to raise the alarm when danger is present. 可知,这篇文章主要讨论焦虑带给人们的意想不到的好处。故选B。
    第二节(共5小题; 每小题2. 5分,满分12. 5分)
      阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
      Teenagers have their own thoughts and act like they know almost anything. However,in reality they don’t have much experience. So it’s not easy when you have to deal with these difficult teenagers.  36  
    1. Keep calm.
    It is easy for difficult teenagers to make you lose control and act improperly.  37 When you feel angry or challenged by a teen,take a deep breath and count slowly to ten,and then deal with the problem after you become calm again.  
    2. Set up clear boundaries(界限).
    Since most teenagers want to experience greater independence and selfhood,some will challenge you in order to test their power. It’s very important to set boundaries.  38 The first boundary in almost any situation is that you will be treated with respect. In addition to respect,there may also be a list of family,classroom,or team ground rules.  
    3. Pay attention to the leader.
    Many teachers know that when they face a group of difficult students in class,it’s not necessary to deal with every student.  39 Another management skill is to separate challenging persons so that they are less likely to form a group and feed off each other.  
    4. Show understanding.
     40  Say to yourself with some humor and then get on with your business.  
    A. The first rule is to keep calm.
    B. Below are keys to deal with them.
    C. Make use of useful communication.
    D. At worst this may make you the other side.
    E. When a teenager is in difficulty,show understanding.
    F. Useful boundaries are those which are fair and reasonable.
    G. Usually,by dealing with the leader,the rest of the group will follow.
    【语篇概述】本文为一篇说明文,介绍四种应对难对付的青少年的方法。
    36. 【解析】选B。从第一段内容可知,本段主要指出有些青少年比较难对付,而接下来的几段内容是在介绍应对这些孩子的四种方法,空处所在的句子起着承上启下的作用,故Below are keys to deal with them正确。故选B。
    37. 【解析】选A。由本空所在的段落的主题句Keep calm可知,本段表示在应对难对付的青少年时要保持冷静。所以A项The first rule is to keep calm与本段主题相符。故选A。
    38. 【解析】选F。由所在段落的主题句Set up clear boundaries可知,本段主要介绍要建立清晰的界限。根据空前句It’s very important to set boundaries可知,作者接下来要谈建立什么样的界限,故Useful boundaries are those which are fair and reasonable符合语境。故选F。
    39. 【解析】选G。由本段的主题句Pay attention to the leader可知,本段强调关注领头者的作用。再由空前句Many teachers know that when they face a group of difficult students in class,it’s not necessary to deal with every student. 可知,在处理那些难对付的学生时,只要抓住领头人就可以,所以Usually,by dealing with the leader,the rest of the group will follow正确。故选G。
    40. 【解析】选E。由本段主题句Show understanding可知,本段强调要对他们表示理解。而When a teenager is in difficulty,show understanding与之对应,故选E。
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节(共15小题; 每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
      After persuading most of his patients,his wife and son to go back to France following the lockdown of Wuhan,Philippe Klein,a French doctor,decided to stay in the epicenter during the COVID-19 outbreak.
    “I am a doctor,so I have to do my job and do my 41 ,” said Klein,a general practitioner at Wuhan Union Hospital in Hubei province.  
    Before authorities in Wuhan 42 the city,suspending all outbound flights and trains in late January to 43 the highly infectious disease,Klein had 44 about 500 foreigners living in Wuhan,most of them French. Following the outbreak,he closed his 45 at the hospital to reduce the chances of infection for his patients. Instead,he began to give  46  and treatment at patients’ homes.  
    But while he continued to see his patients,Klein found some had fever and he might be 47 with the virus,so he decided to send his wife and son back to France.  
    “When I came back home after seeing patients,I didn’t feel very comfortable. I really did not want to put my family 48 so I asked my wife and son to leave Wuhan on the second plane organized by the French government,”he said. “My son was crying when we 49 but it was better for them to leave Wuhan and let me do my job. Also they were very proud because I was doing my duty here. ” 
    In addition to his sense of duty as a doctor,he said he also chose to stay because of his deep 50 for the people and the city,where he has lived for six years.  
    “People in Wuhan are very friendly to French,and here I feel like a star sometimes. ”he said.
     51 the lockdown of a vast city with 11 million people,which is rare in human history has made a big 52 on Klein. He said he is touched by the 53 Wuhan residents have made to contain the outbreak.  
    “The last month was the craziest month in my 54 life,”he said. “And I would like to say to the people of Wuhan and to the Chinese people that they are going to overcome this epidemic. And their sacrifice,their courage,their unity will 55 . It will be an example to the world to make such a sacrifice to protect the rest of the world. ” 
    【语篇概述】本文是一篇记叙文,讲述了新冠病毒肺炎疫情爆发时发生在武汉协和医院的全科医生克莱恩身上的故事。面对疫情,出于医生的职责和对这座城市的爱,他选择留在武汉而不是回国,因此他也目睹了武汉封城及武汉市民为控制疫情所做的牺牲和努力,这让他深受感动。
    41. A. share   B. duty    C. thing   D. bit
    【解析】选B。考查名词词义辨析。share份额; duty责任,职责; thing事情;bit一点。根据上文的I am a doctor可知,克莱恩说自己是一名医生,因此要尽到医生的职责,在新冠病毒爆发时留在武汉治病救人。do one’s duty尽某人的职责。故选B。
    42. A. sealed B. decorated C. damaged D. saved
    【解析】选A。考查动词辨析。sealed封锁;decorated装饰;damaged损害;saved拯救。根据下文的“suspending all outbound flights and trains in late January”可知,所有航班和火车都停运了,这说明武汉封城了,故选A。
    43. A. contain B. decrease C. fuel D. cancel
    【解析】选A。考查动词辨析。contain控制;decrease降低; fuel提供燃料; cancel取消。从空后的“the highly infectious disease”可知,武汉封城目的是控制这种具有高度传染性的疾病,故选A。
    44. A. healed B. recovered C. served D. cured
    【解析】选C。考查动词辨析。healed治愈;recovered恢复,康复; served服务; cured治愈。由空后的“about 500 foreigners living in Wuhan”可知,在武汉封城之前,克莱恩曾为居住在武汉的大约500名外国人服务,故选C。
    45. A. studio B. clinic C. agency D. firm
    【解析】选B。考查名词辨析。studio工作室;clinic诊所,医务室; agency中介; firm公司。从空后的“at the hospital to reduce the chances of infection for his patients”可知,为了减少病人感染新冠病毒的机会,克莱恩关闭了他在医院的门诊部,故选B。
    46. A. finance B. analyses C. relief D. diagnoses
    【解析】选D。考查名词辨析。finance 财政;analyses分析;relief减轻;diagnoses诊断。从空后的“treatment”可知,作为医生,克莱恩能做的是对病人进行诊断和治病。故选D。
    47. A. tested B. influenced C. infected D. detected
    【解析】选C。考查动词辨析。tested检验;influenced影响;infected感染;detected探测。根据上文的“Klein found some had fever”可知,他发现有些病人发烧了,所以他也有可能会感染新冠病毒,因此他决定把妻子和儿子送回法国。故选C。
    48. A. in trouble B. in danger
    C. in anxiety D. in progress
    【解析】选B。考查介词短语辨析。in trouble处于困境;in danger处在危险之中;in anxiety焦虑地;in progress在进行中。从上文的“When I came back home after seeing patients,I didn’t feel very comfortable. ”可知,给病人看完病回家后,克莱恩觉得不太舒服,他可能也感染了新冠病毒,为了不让家人身处险境,他决定让妻儿离开武汉回国。故选B。
    49. A. departed B. left C. flew D. parted
    【解析】选D。考查动词辨析。departed出发;left离开;flew飞;parted分离,分开。根据空前的“I asked my wife and son to leave Wuhan on the second plane organized by the French government”可知,克莱恩让妻儿乘坐法国政府安排的航班离开武汉回法国,此处指“分别时”,故选D。
    50. A. affection B. influence
    C. attitude D. association
    【解析】选A。考查名词辨析。affection喜爱,感情;influence影响;attitude态度;association联盟。由空后的“for the people and the city,where he has lived for six years. ”可知,除了他作为医生的责任之外,克莱恩对这座他生活了六年的城市及这里的人民有着深厚的感情,这也是他选择留下来的原因。故选A。
    51. A. Sensing B. Witnessing
    C. Smiling D. Hearing
    【解析】选B。考查动词辨析。Sensing感觉;Witnessing目睹,见证;Smiling微笑;Hearing听到。从上文中的“Philippe Klein,a French doctor,decided to stay in the epicenter during the COVID-19 outbreak. ”可知,在新冠肺炎爆发后,克莱恩选择留在武汉,从而目睹了武汉封城这一人类历史上罕见的事件。故选B。
    52. A. contribution B. point
    C. impact D. difference
    【解析】选C。考查名词辨析。contribution贡献;point 关键,要点;impact影响;difference差异。空后克莱恩说武汉市民为控制疫情做出的牺牲让他很感动,因此武汉封城对克莱恩的影响很大,故选C。
    53. A. offer B. promise C. risk D. sacrifice
    【解析】选D。考查名词词义辨析。offer提议;promise承诺;risk风险; sacrifice牺牲。根据空后的“Wuhan residents have made to contain the outbreak”可知,拥有一千一百多万人口的武汉封城,一切社会生活停止运行,可知这是武汉市民为控制疫情做出的牺牲,克莱恩为此深受感动,故选D。
    54. A. intellectual B. professional
    C. productive D. amateur
    【解析】选B。考查形容词辨析。intellectual智力的;professional专业的;productive多产的;amateur业余的。由上文可知,克莱恩作为一名医生,目睹了新冠肺炎疫情在武汉的爆发以及武汉市民为抗击疫情做出的牺牲和努力,因此他说,过去的一个月是我的职业生涯中最疯狂的一个月,故选B。
    55. A. catch on B. come back
    C. take off D. pay off
    【解析】选D。考查动词短语辨析。catch on变得流行;come back回来;take off起飞;pay off取得成功,得到回报。从空前的“And their sacrifice,their courage,their unity will”可知,克莱恩认为,武汉市民为控制疫情所做出的牺牲、他们的勇气和团结终将得到回报,故选D项。
    第二节(共10小题; 每小题1. 5分,满分15分)
      阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
      I can well remember that I was once asked to deliver a speech 56. _________ (title) —“A Real Test in My Life” — before the whole class at the age of 9! You can imagine how 57. _________ (terrible) shy I was the moment I thought of that with so many eyes fixed 58. _________ me. I had no choice but 59. _________ (prepare) for it,though. First of all,I was to draft the speech,which was just a piece of cake for me,a good writer. But the hardest part lay in my oral 60. _________ (present) from my memory — for reading from the paper 61. _________(forbid). The real moment began when I stood on the platform with my legs trembling and my mind blank. But my listeners were waiting patiently without any signs of rushing me. Gradually I found 62. _________(I) back,delivering my speech without difficulty. After
    63. _________ seemed to be a hundred years,I found my audience applauding — I made it. From then on,my fear of talking before 64. _________ big audience disappeared. Actually with my confidence built up,I now turn out to be a great speaker. Looking back,I know the greatest difficulty on our way to success is our fear. Overcome it,65. _________ we will be able to achieve our goals.  
    【语篇概述】本文是一篇记叙文。讲述作者9岁时在全班面前演讲的经历。由此作者懂得一个道理: 一个人通往成功路上最大的困难是自己的恐惧。克服了它,我们就能实现自己的目标。
    56. 【解析】titled。考查非谓语动词。句意: 我清楚地记得9岁时,我曾被要求在全班同学面前做一个题为“我生命中真正的考验”的演讲。title与speech为被动关系,在句中为过去分词作定语。故填titled。
    57. 【解析】terribly。考查副词。句意: 你可以想象当我想到有那么多双眼睛盯着我的时候,我是多么害羞。修饰形容词shy应使用副词。故填terribly。
    58. 【解析】on/upon。考查介词搭配。句意: 你可以想象当我想到有那么多双眼睛盯着我的时候,我是多么害羞。fix one’s eyes on/ upon“某人的眼睛注视着,盯着看”为固定短语。故填on/upon。
    59. 【解析】to prepare。考查非谓语动词。句意: 但是我别无选择,只能做好准备。have no choice but to do sth. “除了做某事之外别无选择”为常用的句式,故填to prepare。
    60. 【解析】presentation。考查名词。句意: 但我记忆中最难的部分是我的口头演讲——因为照着纸稿念是被禁止的。根据空前my oral可知,此处指“我的口头演讲”,应使用名词。故填presentation。
    61. 【解析】was forbidden。考查动词时态及语态。句意: 但我记忆中最难的部分是我的口头演讲——因为照着纸稿念是被禁止的。作主语的动名词短语reading from the paper与forbid是被动关系,且句子描述的是过去的事情,应使用一般过去时的被动语态。故填was forbidden。
    62. 【解析】myself。考查反身代词。句意: 渐渐地,我发现自己恢复了自信,毫无困难地发表了我的演讲。根据语境可知,此处指“我自己”,应使用反身代词。故填myself。
    63. 【解析】what。考查宾语从句。句意: 似乎过了一百年后,我发现我的观众在鼓掌——我成功了。此处引导After之后的宾语从句,从句缺少主语,应使用what引导。故填what。
    64. 【解析】a。考查冠词。句意: 从那以后,我不再害怕在一大群观众面前讲话了。此处泛指“一大群观众”,且big为辅音音素开头的词,要用不定冠词a。故填a。
    65. 【解析】and。考查连词。句意: 克服它,我们就能实现自己的目标。此处考查“祈使句,and/or+将来时的陈述句”。由句意可知,句子前后为顺承关系。故填and。
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
      假定你是李华,你的英国朋友Frank想学习太极。最近恰巧你校在网上直播太极课程。请给他写一封电子邮件,内容包括:
    1. 发出邀请;
    2. 介绍课程(上课方式、时间及授课人等);
    3. 期待疫情后相见。
    注意:
    1. 词数80个左右;
    2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
    ____________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________
    【参考范文】
    Dear Frank,
    Learning from your email that you are interested in Tai Ji and desire to learn it, I am delighted to invite you to take our Tai Ji course online.
    Tai Ji is an online course that can help ease students’ stress and strengthen their body. As COVID-19 epidemic is not over, the course will be given through DingDing App which you should download by yourself. It begins at 13: 00 pm from Monday to Wednesday, which lasts about half an hour. What’s more, Mr Wu, who is famous for his Chinese Kungfu, will be our coach. After practising Tai ji, you will find it a fantastic sports activity.
    Looking forward to seeing you after the COVID-19 epidemic. Yours,
    Li Hua
    第二节(满分25分)
      阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。
    While it takes time,energy and money that could surely be put to a much more productive use,there are millions of collectors around the world. People collect postcards,chocolate wrappers or whatever they like. Collecting must be one of the most varied human activities,and it’s one that many psychologists find fascinating. Many forms of collecting have been dignified with a technical name: an arctophilist collects teddy bears,a philatelist collects postage stamps and a deltiologist collects postcards.
    There are people who collect something because they want to make money,and this could be called an instrumental reason for collecting,that is,collecting as a means to an end. They will look for,say,antiques(古董) that they can buy cheaply and expect to be able to sell at a profit. But there may be a psychological factor too: buying cheap and selling dear can keep the collector a sense of achievement. And as selling online is so easy,more people are joining in.
    If you think about collecting postage stamps,another potential reason for it is its educational value. Stamp collecting opens a window to other countries and to the plants,animals or famous people shown on the stamps. Similarly,in the nineteenth century many collectors amassed(积累) animals and plants from around the globe and their collections provide a vast amount of information about the natural world. Without those collections,our understanding would be greatly inferior to what it is.
    Not all collectors are interested in learning from their hobby,though,so what we might call a psychological reason for collecting is the need for a sense of control and a sense of fulfillment,perhaps as a way of dealing with insecurity. Stamp collectors,for instance,arrange their stamp albums,usually very neatly,organizing their collections according to certain commonplace principles—perhaps by country in alphabetic order or grouping stamps by what they describe—people,birds,maps and so on.
    ____________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________
    【参考范文】
    Collecting wins the hearts of many people despite the time,effort and money they have to invest. To make a fortune is one of the reasons accounting for the habit of collecting,where a sense of accomplishment is also granted. Its academic merits are also obvious because people may have a better comprehension of the world with the information their collections provide. Actually,people sometimes just enjoy the feeling of domination and collecting serves as a hobby to resist insecurity.

    相关试卷

    英语外研版 (2019)Unit 4 Breaking boundaries练习:

    这是一份英语外研版 (2019)Unit 4 Breaking boundaries练习,共31页。试卷主要包含了5分,满分37,  B等内容,欢迎下载使用。

    外研版 (2019)选择性必修 第二册Unit 4 Breaking boundaries课时练习:

    这是一份外研版 (2019)选择性必修 第二册Unit 4 Breaking boundaries课时练习,共7页。试卷主要包含了词数100左右;,可以适当增加细节,以使行文连贯,      使产生,使出现等内容,欢迎下载使用。

    高中英语外研版 (2019)选择性必修 第二册Unit 5 A delicate world背景图课件ppt:

    这是一份高中英语外研版 (2019)选择性必修 第二册Unit 5 A delicate world背景图课件ppt,文件包含2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit5Adelicateworld含解析外研版选择性必修第二册doc、2020_2021学年新教材高中英语单元素养检测Unit5Adelicateworld外研版选择性必修第二册doc等2份课件配套教学资源,其中PPT共0页, 欢迎下载使用。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单
        欢迎来到教习网
        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        外研版(2019) 选择性必修 第二册 Unit 4 Breaking boundaries单元素养检测(原卷板+解析版)(无听力音频有文字素材)
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map